Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiralna

zycie ze spiralką

Polecane posty

Gość he he he
do - spirala to mikro aborcja Biologię znasz, to jeszcze chemii trochę poliż. Miedź jest plemnikobójcza. Mało tego zagęszcza śluz więc jest utrudniony dostęp do jajeczka. Zanim ten plemniczek do jajeczka dojdzie to dawno padnie. Więc nie ma mowy o mikroaborcji.

Gość spirala to mikro aborcja
Otóż nieprawda - spirala zawsze działa także wczesnoporonnie, nie dopuszczając do przyjęcia zapłodnionej komórki jajowej przez podrażnioną śluzówkę macicy i powodując bardzo wczesne, niezauważalne dla kobiety poronienie. Zatem nazywanie spirali środkiem wyłącznie antykoncepcyjnym jest ewidentnym nadużyciem. Spirala wewnątrzmaciczna (IUD): nitkowate "urządzenie" wykonywane z tworzyw sztucznych lub innego materiału (srebro, miedź), zwinięte w spiralę i wyposażone w małe zbiorniczki substancji chemicznych; wprowadzane przez lekarza do wnętrza macicy uniemożliwia zagnieżdżenie lub rozwój embrionu, powodujac aborcję. Często stosowane przez kobiety jako środek antykoncepcyjny, choć w istocie jest sposobem dokonywania aborcji (środek wczesnoporonny).

Gość miesiączki są
zadnych innych skutków ubocznych nie ma. NIE MA. NIE MA. NIE MA. DLA MNIE TO NAJLEPSZA METODA. Tabsów się brzydzę,bo to hormony, gumek nienawidzę,bo lubię do środeczka:P,a ryzykować nie będę, jeden poród juz mi wystarczy,jestem zbyt wrazliwa na ból:P

Gość jakis czarny mam
obfitsze misiaczki i dluzsze ale teraz na tabsach to mam zmiany nastrojow,nerwowosc,placzliwosc smaki na slodkie i duuuzy apetyt:O

Gość spiralna
już się nie mogę doczekać oby cytologia dobrze wyszła jakie macie wkładki? lekarz sam decydował czy wybór był wspólny?

Gość jakis czarny mam
do dluzszych miesiczek sie przyzwyczaisz ale komfort niezastapiony

Gość spiralna
spirala to mikro aborcja daj sobie spokój żenada........

Gość jakis czarny mam
mi lekarz zadecydowal mialam 5 letnia a przenosilam pol roku i nic sie nie stalo

Gość wcale nie jest skuteczna
Moja mama miała założoną spiralę i zaszła w ciążę, dopiero jak rodziła to powiedziała że ją ma i lekarz był w szoku,bo to bardzo skuteczna metoda ponoć...

Gość he he he
Miałam kiedyś spiralkę i u mnie nie było obfitszej miesiączki, ani bólu przy miesiączce. To chyba zależy od samego organizmu. Miałam powiedziane, aby nie używać tamponów, bo mogę sobie wkładkę niechcący wyjąć. Ale ogólnie nie używam to mi to ... No i co ważne, wkładki z reguły nie zakłada się kobietom, które jeszcze nie rodziły. Pewnie znajdzie się lekarz co założy. Zawsze można wkładkę połączyć z prezerwatywą w dni płodne, jeśli ma się takie obawy jak "mikroaborcja".

Gość spiralna
a jaka to była wkładka?

Gość stookrottka
Ze spiralą też zachodzi się w ciążę, Ja zaszłam i moja koleżanka też. Nie jest więc w 100 procentach zabezpieczeniem.

Gość spiralna
ja rodziłam używam tamponów ah.... nie ma100% skutecznej metody........

Gość jakis czarny mam
tak tak stokrotko:D ja nie znam osobiscie przypadku zajscia w ciaze ze spirala a tak sie zabezpiecza wiekszosc moich kolezanek,moja mama kiedys,ttesciowa i duzo innych kobiet

Gość Witaj:)
Miedzianka Cooper T 380🖐️. Jak chcesz to zaloz sobie Mirenę z hormonami za 1000:P :P :P :P

Gość spiralna
podobno zazwyczaj zachodzi się w pierwszym miesiącu jak wkładka jeszcze sie dobrze nie ułozy, i trzeba kontrolować co pół roku

Gość spiralna
hormonów toja unikam

Gość stookrottka
Dwie koleżanki zaszły ze spiralą w ciążę, jedna niestety poroniła druga ma śliczna córeczkę... Obie miały hormonalną na 5 lat

Gość spiralna
a 1000 na 5 lat to wbrew pozorom nie duzo, i okresu nie ma z hormonalna...

Gość Witaj:)
ale hormony ingerują w cały organizm:( Potem sa nowotwory itp.

Gość spiralna
i nie maja dobrego wpływu na mój organizm

Gość he he he
mikroaborcja bzdury piszesz. Tak jakby za każdym razem każda kobieta zachodziła w ciążę przez spiralkę. Do wcale nie jest skuteczna: możliwe, że twoja mama miała ją źle założoną, albo się przy miesiączce obsunęła. Istnieje taki mit, że od spirali jest dużo ciąż pozamacicznych. Bzdura do potęgi. Jajko schodzi do macicy, jeśli nie może się zagnieździć w macicy raczej się nie cofa do jajowodu.

Gość spiralna
zawsze można wymyślać i próbować kit wciskać...

Gość he he he
spiralna, o tabletkach hormonalnych to też już słyszałam, że to tabsy wczesnoporonne.

Gość rurofon
Uświadomienie: spiralka domaciczna dzięki jonom miedzi powoduje permanentny stan zapalny śluzówki macicy i w ten sposón nie pozwala na zagnieżdżenie się zapłodnionego jaja w macicy. Ciąża rozpoczyna się ok 5-tego dnia od zapłodnienia, więc spiralka nie jest metodą aborcyjną. Są i negatywne skutki spiralki: permanentny stan zapalny śluzówki macicy może wywołać raka, ale i tak statystycznie bezpieczniejsza jest spiralka niż hormony. Najzdrowszą met. jest brak zabezpieczenia i ciąża. Ponoć skrobanka jest met. odmładzającą, może któraś opisze na czym to polega? W dawnym NRD zawodniczki LA specjalnie zachodziły w ciążę ze swoimi trenerami i w odpowiednim czasie robiono skrobankę by uzyskać maksymalną wydolność fizyczną niezbędną dla uzyskania rekordowego wyniku.

Gość spiralna
wow,tego nie słyszałam o skrobance! misie marzy spirala powiekszajaca biust,niech ktoś to urzeczywistni !!! :D