Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość creativvvvvee

Córka ma 6 miesięcy i podaję jej 1 posiłek dziennie

Polecane posty

Gość creativvvvvee

Córka ma prawie 6 miesięcy i do tej pory daję jej tylko jeden posiłek dziennie Np. marchewkę , marchewkę z ryżem ziemniaka , jabłko itd. Ale zastanawiam się czy nie powinnam podawać jej po południu jakiegoś owoca z owoców jadła tylko jabłko proszę o odp.

Gość katikati
czesc,o wogole n synek 23 skonczyl 6mcy.ja daje mu od 1 do 4 stalych posilkow bo mleka pije 70-120 ml gdzie wczesniej potrafil 210 ml.albo zeby rosna albo mleko mu sie znudzilo.wiec daje mleko a potem cos stalego.

Gość fdsadws
moj ma pół roku i daję w południe ziemniaka/marchewkę z oliwą; a na podwieczorej jabłko/śliwki ze sloiczka; zamierzam zacząć dawac mięso; wszyscy mi mówią że ubogo moje dziecko je, bo poza tym dostaje tylko mleko

Gość creativvvvvee
właśnie kurczę ja się boję że bardzo mało daję jej nowych posiłków My jemy tak : 09:00 mleko 180-210 ml (karmię butelką bebilon pepti) 11:30 słoiczek albo sama robię potem o koło 15 mleko ok 210 ml i koło 18:00 mleko 180 ml 21:00 mleko 180 ml Tak jadła dzisiaj ale już 5 dni je o 9:00 i o 21:00 i od tych 5 dni nie wstaję do niej w nocy czy nie za mało je ? Czy powinnam po południu podać jej jabłko ? śliwki jeszcze nie jadłyśmy z owoców to tylko jabłko.

Gość katikati
mleka na pewno nie je za malo.moj ostatnio zjada ok 400-500 ml.i mu starcza i tyje.jak dodasz wiecej sloiczkow to pewnie zje mniej mleka.mysle ze powinien zaczac jesc wiecej stalych rzeczy.moj je w sumie juz prawie wszystko lacznie z miesem

Gość katikati
przepraszam....mialo byc "powinna"

Gość kawka879
Ja małego karmie 4 razy dziennie, synek ma 11 miesiecy rano mleczko 230ml w południe kaszka z owocem po południu obiadek (męsko, warzywa itp) 220g wieczorem mleczko 230ml Myślicie ze tak jest dobrze?

Gość creativvvvvee
katikati a mogła byś mi podać wasze menu ? A i w końcu mam dawać jej to jabłko po południu czy nie ?

Gość creativvvvvee
a i moja córka 29 skończy 5 miesięcy nie wiem czy to ma jakieś większe czy mniejsze znaczenie :) kawka879 ja na twoj epytania nie odpowiem bo nie wiem :) A ty jak karmiłaś jak twoje dziecko miało tyle co moje ? czy już nie pamiętasz ?

Gość do autorkii ii
do autorki moim zdaniem powinnaś rano podać kaszkę z butelki jak jadla tylko jabłko to podać jabłkową na początek Potem 11-12 obiadek lub zupka ze słoiczka potem mleczko i potem jabłuszko ze słoiczka i potem na noc mleczko Ja zamierzam tak właśnie karmić mojego syna który ma 3 miesiące ale zacznę po 4 czy dobrze ?

Gość katikati
nie mamy stalych godzin karmienia.dostaje jesc jak piszczy:)daje mu wszelkie mozliwe sloiczki.oczywiscie dla jego wieku.czyli rosolek,jest tez indyk w pomidorach,rozne warzywne zupki,zupki z kurczakiem,bardzo lubi jak mu sama zmiksuje fasole szparagowa z marchewka,jakiegos kalafiora z marchewka,mozna dodac do tego kurczaka,jak nie chce dojesc mleka to zamieniam je w kaszke.uwielbia tez obranego ze skorki i zmiksowanego pomidora,to to kocha.i oczywiscie wszelkie owoce,do tego nigdy nie trzeba go zachecac.ja daje najpierw mleko,potem jak zje malo to jakies warzywa a na koniec troche owocow

Gość kawka879
Moje dziecko jak miało 5 miesiecy było karmione piersią. Wtedy to były dopiero początki wprowadzania stałych pokarmów typu marchewka czy jabłuszko ze słoiczka. Stopniowo wprowadzałam, po mału , jednak głównie preferował cycka.

By nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj :) Moja córka na dniach skończy 5 miesięcy i mnie się wydaje że ona znów za mało je w ciągu doby. Posiłki stałe podaje od ukończenia 4 miesiąca, na zmianę, deserek, zupka, kaszka, wg. mojego uznania. Podaję przykładowy jeden dzień tj. akurat 24.12 0:30 - 100 ml MM 4:45 - 80 ml MM 7:00 - 50 ml MM 9:30 - 80 ml MM z kleikiem kukurydzianym 12:30 - 120 ml MM 15:45 - 120 ml MM 17:30 - śliwki ze słoiczka 20:00- 90 ml MM 22:45 - 80 ml MM ...i tak wygląda jej jedzenie. Je mało, ale często. Nie wiem czy nie za mało ? Wczoraj np. ogólnie jakby zsumować to zjadła-wypiła ponad 1 litr, a dziś znów je kiepsko. Nie wiem czy nie kryją się za tym ząbki. Może was dziwi, że pamiętam te godziny. Heh, od jej urodzenia mam założowny zeszyt i tam notuje zawsze godzine kiedy mała zaczyna jeść ( z dokładnością do 15 min. ) i ile zje. A to dlatego, że przy nawale obowiązków nieraz nie pamiętałam kiedy mała ostatnio jadła, a i żeby mąż się orientował, kiedy ja np. musiałam wybyć na zakupy :) Może się to Wam wydać śmieszne, ale ulatwiło nam to bardzo życie :P

Gość olamary
Hej!Mój mały skończył 6miesięcy 13.12 i jego jadłospis wygląda tak: 6-6.30 MM ok.200ml, czasami 180 a czasami 240ml ok.10 kaszka zbożowa na 150ml.MM i pół słoika jakiś owoców( jabłka, gruszki, brzoskwinie itp.) 13.30-14 zupka, albo jakieś danie z mięskiem różne codziennie coś innego 15-16 pół banana, jabłko tarte i jakiś chrupek 17-17.30 MM ok.150ml. 20-20.30 MM ok.200ml. w nocy nie je już od dawna:)

Gość plumiska
a co na to lekarz?Bylas ? Czy tylko wyrocznia kafeteryjna ci interesuje ?

do autorki ii moje dziecko ma takie menu 9:00 kaszka 12:00 zupka 15:00 mleko 17:00 deserek 20:00 kaszka 24:00 mleko i nad ranem tez mleko ja zastanawiam się kiedy zamienić z jeden posiłek mleczny na inny