Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karbonara1

Odmówił mi ...

Polecane posty

Gość pieprzeniekotka
:D:D pokaz mi kochajacego faceta, ktory tak sie zachowuje ? i takie rzeczy gada? po co z nim jestes skoro wiesz, ze on cie ma w dupie, ze cie nie kocha? ze to nie ma sensu? nie rozumiem tego:O

Gość Piotrek39
Ale się dziewczyny miotacie. Jako facet o wieloletnim pożyciu również bym się nie zgodził. Powód? Kobieta w takim wypadku zawłaszcza sobie faceta i zaczyna stawiać mu wymagania: a to nie podoba jej się koszula i powinien iść w innej, a to ona chce iść spać, a on jeszcze siedzi przed komputerem, spóźnił się o dwie godziny i zaczynają się upierdliwe pytania, gdzie był. Popił z kolegą- dąsy. Zmęczony po pracy nie chce z Tobą pogadać - dąsy. Poflirtował z inną - nie powinien. Słowem utrata dużej części swobody na rzecz "wspólnego życia". A po stronie korzyści? Ma uprane, posprzątane i ugotowane. No z tym sprzątaniem to też dziwna sprawa, bo jak kobieta zaczyna sprzątać, to lepiej wymiatać z domu, bo zwykle samica, jak sprząta, to jest wkurzona. Dziwne, bo kobieta niby ma wbudowane zamiłowanie do porządku, a z drugiej strony nienawidzi sprzątać. Taki boży dowcip. Jednym słowem: jakbym miał ponownie wybierać, to nie żeniłbym się. Zapłaciłbym jakiejś pani np. 1000-1500zł, żeby zajęła się tymi pracami i sobie poszła. A do seksu to właśnie taką, jaką jest autorka. Byleby nie dać się zwabić na stałe do jej domu, bo skończy się wolność, a zaczną się problemy. Tak. Wiem, że jestem męską odmianą feministki, czyli męską szowinistyczną świnią. To mówiłem ja - małżonek z 18-letnim stażem.

Gość ikoneczka111
Wydaje mi się, że bardzo do niego ciągniesz bo jesteś mocno w nim zadurzona, albo go kochasz... Ale zobacz, gdyby on czuł to samo do Ciebie-chociaż w połowie- to trwałaby sielanka.. Spędzalibyście ze sobą każdą wolną chwilę, rozmawialibyście o problemach, o tym, co was trapi.. i wydaje mi się, że miałby odwagę cywilną żeby podać sensowne argumenty na decyzję oddzielnego mieszkania... Zastanów się, czy widzisz przyszłość dla Waszego związku.. I czy tak to sobie właśnie wyobrażasz.. Mnie się wydaje, że on wcale nie musi mieć kobiety czy alimentów.. On po prostu może Ciebie nie kocha, a utrzymuje ten na pozór "związek" bo tak mu jest wygodnie, bo jest ktoś, kto w weekendy, za przeproszeniem, pozwoli mu się odprężyć w łóżku, ktoś kto mu zrobi dobry obiad i połechce jego ego. Autorko, przemyśl temat. I zrób na nowy rok porządki w swojej główce i życiu. Ja trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam

Gość pieprzeniekotka
Piter, dziekujemy za twoja jakze cenna wypowiedz :D:D

Gość Piotrek39
pieprzeniekotka... Jak to się mówi: "Ożeń się baranie! Miłość ci przejdzie, żona ci zostanie." :) Dobrze, że są na świecie tacy, jak autorka, bo my mężczyźni mielibyśmy gorzej.

Jeśli tak Ci mówi to chyba to też coś znaczy? I przecież ja Ci nie mówię, że jak ktoś faktycznie jest zmeczony to masz mu truc dupe za przeproszeniem, ale jesli to jest ZAWSZE i to zwykla niechec to mysle ze to przekroczenie granicy o ktorej wspomnialas... z moim facetem mamy 21 i 26 lat i choc nie jest to szczyt powaznego zwiazku to i tak traktujemy siebie nawzajem powazniej niz Twoj facet Ciebie... a od faceta w tym wieku oczekiwaloby sie duzo wiecej dojrzalosci, inicjatywy i w ogole wszystkiego.. wiek zobowiazuje niekiedy.

Piotrze, ale autorka nie chce byc taka kobieta, autorka chce byc traktowana powaznie. Wiec pozostaje jej odejsc i szukac powaznego a tamtego zostawic panny, ktore faktycznie ida takimi kategoriami jak jej obecny mezczyzna i Ty :)

Gość Piotrek39
Zgadzam się. Autorka powinna poszukać innego, któremu zależy na domowym cieple, bo tacy też są. Popieram "projekt ultimatum" w jej przypadku. Powinna przejąć inicjatywę, a nie dawać się wodzić za nos jak głupia.

Gość Piotrek39
I właśnie dlatego powinna podjąć prawdziwą męską decyzję :)