Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EyeOfTheBeholder

Czy Kafeteria to forum dla kobiet czy mezczyzn, a moze dzieci?

Polecane posty

Witam. Chcialbym poruszyc dosc ciekawy temat na tym forum, a mianowicie, czy kafeteria to rzeczywiscie forum dla kobiet i co sie za tym kryje? Juz od jakiegos czasu obserwuje ruch na tej stronie i zauwazylem, ze jak na kobiece forum przewija sie tu wielu mezczyzn. Sam jestem facetem i wielu z Was mogloby sie zapytac co ja tu robie, a takze wielu mogloby uznac to jako pretekst do zaistnienia w tym gronie. Prawda jest taka, ze jakis czas temu szukalem odpowiedzi na pewien nurtujacy mnie problem i tak trafilem na to forum. Byc moze znalazlem pare wskazowek dotyczacych moich poszukiwan, ale nie jestem pewien czy moglbym je traktowac powaznie. Dlaczego? Odpowiedzi szukalem wsrod kobiet, lecz moje obserwacje ukazaly mi, ze za duzym gronem kobiet wypowiadajacych sie na tym forum, tak naprawde stoja faceci, a co gorsza dzieci. Skad ten pomysl i jakie za tym przemawiaja dowody, ktos sie zapyta? Dowodow jest wiele i nie trzeba sie zbytnio wysilac, by sie domyslic, ze to prawda. Wiele tematow, ktore rzekomo poruszanych jest przez kobiety, w rzeczywistosci jest tworzonych przez mezczyzn a nawet dzieci. Swiadczy o tym wiele literowek, stylow wypowiedzi, ktore sa bardzo charakterystyczne dla poszczegolnej plci oraz grupy wiekowej. Zaobserwowalem takze wiele przypadkow wieloosobowosci, gdzie jedna osoba probuje prowadzic dialog miedzy soba korzystajac z wielu ''nickow'' jakie sobie stworzyl, i tym samym dowartosciowac wlasne ego poprzez ''sztuczna konwersacje''. Zastanawia mnie to, dlaczego stosowane sa takie praktyki? Byc moze poprzez takie dzialania, ktos chce obnazyc swoje fantazje lub perwersje seksualne, przybierajac przy tym maske kogos innego niz sam w rzeczywistosci jest. Dosc niepokojacy jest fakt, kiedy osoba niepelnoletnia, nierzadko dziecko jeszcze, probuje podszywac sie pod osoby dorosle i aktywnie uczestniczyc w dialogach, ktore powinny byc przeznaczone dla osob pelnoletnich. Nie dosc, ze osoba taka dostaje wypaczony wizerunek ''pewnego zagadnienia'', czym moze negatywnie wplynac na jego osobowosc w przyszlosci, to dialog z osoba niepelnoletnia moze niesc wiele niebezpieczenstw. Dlaczego? Zalozmy, ze dziecko, ktore ma dostep do internetu jest pod pelna kontrola swoich rodzicow, nie swiadome tego, ze kazdy jego ruch jest obserwowany (sam znam kilku rodzicow, ktore maja dostep do kont emial swoich dzieci). Zalozmy, ze dana osoba (czyt. dziecko), otwiera temat na forum podajac sie za osobe pelnoletnia, np. kobiete (w swojej tresci dosc wyuzdana), podaje w nim adres swojego emaila, proszac o prywatna odpowiedz na dane zagadnienie. Faceci, szukajacy okazji do ''pikantnego flirtu'' z wielka checia odpowiadaja na taka zaczepke ( znalazlem kilka tematow, ktore w swojej tresci swiadcza o tym, ze zostaly stworzone przez dziecko). Kazdy rozsadny rodzic, ktory znajdzie u swojego dziecka email zabarwiony trescia seksualna, bedzie reagowal radykalnie. Tak wiec w takim przypadku ''mysliwy'' (czyt. mezczyzna), moze latwo stac sie ''ofiara''. Z pewnoscia wielu z Was sie zapyta jaki jest sens podejmowania takiego tematu? Chcialem podejsc do tego ze strony czysto socjologicznej. Nie chce nikogo obrazac ani oskarzac za takie praktyki, choc podejzewam, ze znajdzie sie wielu, ktorzy dosc ostro zaprzecza postulatom zawartym w tym temacie. Podejzewam rowniez, ze glowny atak moze nastapic ze strony osob, ktore opisalem w temacie powyzej. Oczywiscie wiekszosc traktuje to forum jako forme zabawy lub rozrywki i nie podejmuje powaznie tresci w nich zawartych. Ale sa z rowniez tacy, ktorzy upatruja w tym forum zrodla, gdzie znajda odpowiedzi na palace ich pytania i gdzie beda oczekiwac rzetelnych porad od konkretnych osob. Nie chcialbym rowniez, zeby traktowano mnie jako zniewiescialego faceta, ktory traktuje to forum jako forme zaistnienia i akceptacji. Sam czasami pozwalam sobie na ''Dirty Talks'', jesli oczywiscie dotyczy to konkretnej osoby. Mam nadzieje, ze temat nie wyda Wam sie nudny i kazdy wyciagnie z niego jakies wnioski. Wszystkich chetnych zapraszam do dyskusji.

Proszę, by tym razem nikt tego nie usuwał. Bardzo długo myślałem nad tym górnolotnym tekstem i jak pewnie sobie zdajecie z tego sprawę - w tym czasie nie mogłem ruchać znaków drogowych :classic_cool:

Gość Pomarańczowy_Skurwysyn
Podobno człowiek się na błędach uczy, ale ten widać nie. Miałeś to skrócić...

Nie wiem czy rozmawiasz do mnie czy do twojego drugiego ja.

Już starożytny filozof Bakelit z Sedesu mawiał, że nie wdepniesz dwa razy w to samo guano... czemuż więc próbujesz drugi raz zakładać to samo topełe?

Mam 15 lat, weszłam tutaj po to żeby znaleźć odpowiedź na pytanie nurtujące moją starszą kuzynkę, wystukałam posta w nieco dziwkarskim stylu, otrzymałam dziwne (wtedy takie mi się wydawały, teraz już niewiele jest w stanie...) odpowiedzi, z jakiegoś powodu postanowiłam nakłamać, potem się grzecznie przyznałam i się ciągnie już pół roku. Nie marudź, dyskusja niczego nie da, ba, nawet nie zdołasz tu wprowadzić czegoś takiego jak ograniczenia wiekowe, to tak łatwo obejść...To forum to tylko zabawa, oczywiście pod warunkiem, że masz silną psychikę i jesteś w stanie znieść to, co to forum serwuje.

To może zacznijmy od czegoś prostszego. Co by tu... Już wiem. Czy łatwiej podetrzeć się listkiem figowym czy tym z fikusa? I proszę o uzasadnienie odpowiedzi :D

Gość złakobieta.
nie jest to aż tak ciekawe

Niepokojącym wydaje się fakt, że napisał ''dla tego''...

Ja się dajmy na to interesuję wszystkim. Wciąż chodzę mocno zainteresowany i zaglądam do garów, wiader, doniczek, babci pod kołdrę, dziadziowi do buta. Taki zainteresowany jestem i już :)

Nie musi byc ciekawe, by ktos sie tym zainteresowal... nie wiem co powiedzieć.. zanotuję to zdanie:)

Tak napisałem bo byłem rozkojarzony. Moją uwagę i zainteresowanie przykuły na chwilę dwa walczące koty i sąsiadka z naprzeciwka, która zdjęła bluzeczkę ale zapomniała zaciągnąć roletki :D

Przepraszam, nikt ci tu jeszcze nie nasrał i nie naszczał. Na razie dyskusja się rozwija :classic_cool:

No uparty, uparty. Miesiąc obserwacji, trzy dni pisania, a tu mode wchodzi - sru i po temacie! Bez serca te mody :(

''Nie było to świadome.'' To już Cię skreśliło, panie tego. 🖐️

Bo ja teraz medytuję i jestem w innym stanie świadomości, nadjaźni i skupienia. Wizualizuję sobie, że jestem parą wodną i zarazem syfonem od zlewozmywaka :classic_cool:

Eyę, zbawiac świat nie jest łatwo, nawet ten wirtualny. Ciesz się, że cię jeszcze nie ukrzyzowalismy.

jesli chodzi o ukrzyżowanie, to ja chcę grać Judasza...kasa mi potrzebna :classic_cool: