Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kas93

Ciąża w wieku 18 lat

Polecane posty

Gość też mam 18 lat
dla mnie śmieszne są 12-nasto latki zachodzące w ciąże i w tym przypadku nie mają nawet tej średniej szkoły, a gdzie tu mówić o dojrzałości, odpowiedzialności czy miłości... albo te kobiety które usuwają ciąże ! te dziewczyny mają po 18, 19, 20 lat i to jest ich życie i same o nim decydują. a skoro ich mężczyzną nie przeszkadza utrzymywanie ciężarnych dziewczyn to ja nie widze problemu i nie wiem z czym Ty masz problem ? a niektóre tak zwlekają z macierzyństwem a później jest płacz bo już nie mogą mieć....

Gość śieszne jesteście
ciężkie argumenty, naprawdę :O 12-latka w ciąży to patologia, nie ma powodu do smiechu :O 18-latka mówiąca o dojrzałości i gotowości na dziecko jest śmiezna, nie 12-latka. Taa, dzisiaj facetom nie przeszkadzabulić na to, zobaczymy co będzie za rok, dwa... mało topików na kafe pt "on si tak zmienił" i nagle ten cudowny tatuś i partner okazuje się niczego nie rozumiejącym złamasem, który chodzi na boki. i co wtedy, ty takiej młodej mamuśce pomożesz, bo ona sama ma dzieciaka, albo i 2, studia zaoczne do opłącenia i żadnej pracy?

Gość depower
Ja urodzilam majac 19 lat,teraz synek ma 3.pracuje,choc mam tylko mature. Nie jest rozowo byc matka,kocham moje dziecko ale PRAWDA JEST TAKA ze bez pomocy rodziny nie dalabym sobie rady. .dziewczyny maja racje ze na facetach nie mozna polegac,dzis sa na 'Tak' a jutro. .kto wie.tez sie nasluchalam bajek o slubie,wspolnym domu,maluszkach. .a prawda jest taka ze malo ktory jest w stanie zniesc pozniej zmeczenie,polog matki,kolki,zabkowanie,placze. .nie jestescie w stanie bedac w ciazy 'ukladac i przewidywac'zycia bo To TAK NIE DZIALA.Juz nigdy nie patrzy sie na siebie w zwiazku tak samo.

Gość Marysia93
Nie rozumiem tych wszystkich racji itd. Temat jest dla sob w wieku 18 lat w ciąży, więc nie widzę powodu, do tego, żeby wchodziły tutaj wzorowe mamusie po 20, które najwidoczniej pragną sobie tutaj tylko ulżyć na młodszych.

Gość Marysia93
Nie rozumiem tych wszystkich racji itd. Temat jest dla sob w wieku 18 lat w ciąży, więc nie widzę powodu, do tego, żeby wchodziły tutaj wzorowe mamusie po 20, które najwidoczniej pragną sobie tutaj tylko ulżyć na młodszych.

Jak widać grochem o ścianę. Ja mam 18 lat, tak w tym momencie jestem na utrzymaniu męża. Skoro się godzi do tej pory na to, to ok. Jak mu przestanie pasować to najzwyczajniej w świecie mnie zostawi. Na pewno nie dla młodszej hahahah xD. Nie mam nałożonych różowych okularów i myślę, że pozostałe 18-latki wypowiadające się tutaj też nie. Zauważcie jedną ważną rzecz, facet, o którym mówicie, że jest niestały w uczuciach itd zarówno może zostawić mnie jak i którąś z WAs. Wiek nie ma w tej sytuacji znaczenia. Wy już macie wykształcenie, my jeszcze nie. Wy pracujecie, my (może) kiedyś będziemy. Wiem, że trudno jest znaleźć pracę, trudno utrzymać przy sobie faceta, dziecko to ciężki i absorbujący obowiązek. Nie zostawisz go samemu sobie, musisz wszystkiego nauczyć, wszystko pokazać, wytłumaczyć, być z nim gdy jest chory, zdrowy, szczęśliwy, nieszczęśliwy i wgl przynajmniej przez pierwsze 18 lat jego życia. Ale to musi uczynić każda matka, niezależnie od wieku. "też mam 18 lat" wybacz źle Cię oceniłam. PRZEPRASZAM. OK może i nie jestem taka doświadczona, dojrzała, przygotowana itd. Ale na pewno nie jestem gówniarą, która użala się nad sobą, bo wpadła i co teraz z imprezami, szkołą, życiem.. Za 2 i pół miesiąca urodzę córeczkę, nie mam pojęcia czy będzie zdrowa, czy spokojna czy "trudna", ale wiem, że mam w sobie siłę by podjąć się tego obowiązku..wychowam ją, zrobię dla niej wszystko i nie zapomnę również o sobie. Ślub wzięłam cywilny, więc gdy mąż się rozmyśli to nie weźmiemy w sierpniu kościelnego. Na dzień dzisiejszy nie wiem jak potoczy się moje życie i jakie przyniesie rozwiązania, wiem, że chcę spróbować. Dziecka nie oddam i absolutnie NICZEGO NIE ŻAŁUJĘ! Wszystkich, którym ubliżyłam..PRZEPRASZAM. Życzę zdrowych dzieci, szczęśliwych rodzin i dobrej pracy.

Gość też mam 18 lat
iwona19, ja też Cie przepraszam, troche chyba na Ciebie naskoczyłam ale temat mojego dziecka jest dla mnie drażliwy i bolesny. bardzo Wam zazdroszcze zdrowych bobasów, i wierze że wszystko bedzie dobrze. 3mam za Was kciuki.

Gość bezzabiegoweprzywracanie
Bezzabiegowe przywracanie cyklu 100% skuteczności , farmakologicznie tel 502895456

Gość gość
Ja zaszłam w ciaze w wieku 17 lat i powiem że teraz daje sobie radę. Miej wyj****e co mówia inni bo tylko potrafią widzieć czyjeś błędy ze d***** i wgl a same piepsz się z kim popadnie tylko mają szczęście ze nie zaszły.