Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszki Boots

Mamy mieszkające w uk - czy używałyście pieluszek z Bootsa?

Polecane posty

Gość pieluszki Boots
nikt nigdy nie próbował??

ja używałam tylko z tego co pamiętam miały chyba fioletowe opakowanie, ale u mojego malucha się nie sprawdziły,ogólnie na dupce trzymały się okej, ale ten ozdobny pasek do którego przykleja się tyle rzepy rozwarstwiał się jak tylko mały się usikał.Próbowałam higgiesy,przeciekały,rossmanowe babydream-jednak po powrocie z Polski wróciłam do pampersa.

Gość xxxxxyyy
Pieluch z bootsa nie polecam zadnych wszystkie przeciekaly - nie jestem snobem pieluchowym ale jesli chodzi o ranking pieluch to jednak Pampersy sa najlepsze a zaraz po nich pieluchy tesco - sa dobre, na trzecim miejscu - huggies oraz eco-pieluchy - dokladnej nazwy nie pamietam, ale sa w bootsie - na opakowaniu sa zdjecia dzieci - cala reszta nie warto sobie zawracac glowy.

Gość pieluszki Boots
hmm... no dzięki :) ja narazie używam naprzemian z lidla tourjours i rossmana babydream, i właśnie zastanawiam się nad tymi z bootsa

Gość pieluszki Boots
huggies dla mnie za sztywne :) pampers pewnie że najlepsze - mi też najbardziej pasują, ale w lidlu za paczke pampersów mam dwie paczki tourjours

pampersy jednak są mniej chłonne niz pileuchy lidlowskie i Huggiesy - syn dosc dużo sikał w nocy i nawet jak kupowałam większe to nie dawały rady:( a lidlowskie bez problemu, poza tym np. 3 z lidla i huggies są większe niż 3 pampersa - nie wiem dlaczego...osobiście zrezygnowałam z papersa jak kiedys w Polsce kupiłam śmierdzące (to mial być chyba rumianek, czy coś) i nie mogłam znieśc tego zapachu... niektóre partie Huggiesów mają też problematyczne zapinanie - listki sie urywają łatwo, ale może to ja taka energiczna jestem;)

Gość pieluszki Boots
chyba zostane przy lidlach :) rzecz w tym że mieszkam w Polsce, jade do mamy do uk na 3 tygodnie i bez sensu brać mi z tąd 2 paczki pieluch i zastanawiałam się jakie tam używać :)

Gość pieluszki Boots
a to jeszcze może podpowiecie mi w kwestii kaszek i słoiczków owocowych - jakie firmy "najlepsze"? mała moja ma 10 miesięcy

w UK Lidlów dostatek;) ja mojej (11m. i alergie) daję Organixa: http://groceries.asda.com/asda-estore/search/searchcontainer.jsp?trailSize=1&searchString=Organix&domainName=Products&headerVersion=v1&_requestid=61063 i Ella's Kitchen: http://groceries.asda.com/asda-estore/search/searchcontainer.jsp?trailSize=1&searchString=Ella&domainName=Products&headerVersion=v1&_requestid=61071 z tym, że ten Organix to nie w każdym markecie jest Heinz i Cow&Gate też sa ok - musisz sama sprobowac co małej posmakuje te dwa ostatnie mają w swoim skladzie wiecej pomidorów (zazwyczaj) i czegos jeszcze (nie pamiętam teraz), co sprawia, że bardziej smakują dzieciom, ale ja akurat tego muszę unikać, bo małą wysypuje

Gość pieluszki Boots
DZięuję Ci bardzo :) szczęśliwego Nowego Roku :)

ja ogólnie mojemu małemu gotuję zupy domowe(9 miesięcy) ale też zdarzają się słoiczki obiadowe-kupuję w Bootsie różne,organica,cow&gate,te bootsowe. Deserki daję różne-te też kupuję w bootsie.

Gość pieluszki Boots
Dziewczyny a takie kaszki np mleczno-ryżowa co z gorącą wodą się robi... mają tam coś takiego?

Gość pieluszki Boots
a obiadki też raczej gotuje, owocki przede wszystkim ze słoiczków, no i te kaszki...

Gość xxxxxxyy
Kaszki maja spokojnie :) - a pieluchy jak lidla nie znajdziesz to te z Tesco tez b. dobre sa - zreszta jedna paczke zawsze mozesz zabrac ze soba , wrzucic nawet pieluchy luzem do podreczkego bagazu - ja tak zawsze robilam - zeby mi nie wyszedl nadbagaz to czesc do walizki, reszta do podrecznego :) . A z deserkow to oprocz Organixa polecam jeszcze Plum - moja b. lubila i kaszki tez maja , ale trzeba je rozrabiac na mleku - z mlekiem jest np. Hipp. Ale ja bym i tak na wszelki wypadek zabrala pare sloikow z Polski, bo moze sie okazac, ze dziecku tutejsze nie beda smakowac - moja mala od urodzenia podrozuje i nie tylko Polska-UK tylko po innych krajach tez i powinna byc przyzwyczajona, ale okazuje sie, ze jak jej nie zabiore "jej sloiczkow" to lokalnych nie chce jesc - mimo, ze w domu je wszystko - ma juz 2,5 roku - to na wyjazdach robi sie z niej grymas i zylaby sama fanta , frytkami i suchymi bulkami - Fanty w domu nigdy nie dostaj, a frytki zadko - tak, ze lepiej wez ze soba na poczatek chociaz jedna kaszke i pare sloikow , bo z dziecmi to nigdy nic nie wiadomo.

Gość pieluszki Boots
Dzięki bardzo Dziewczyny za odpowiedzi :) ja miałam zamiar wszystko pozabierać ze sobą (pieluchy, owocki, kaszki) ale moja mama powiedziała że bez sensu, że na miejscu wszystko jest. Tylko faktycznie kurde czy jej to posmakuje...? Wogóle stresuje się troche bo pierwszy raz taka wyprawa mnie czeka :) z dwiema córeczkami (druga starsza ma 3 lata) ten lot i wogóle... byliśmy ze starszą już w chorwacji, w bieszczadach, nad morzem ale zawsze samochodem więc to inaczej... :)

Gość pieluszki Boots
a powiedzcie mi jeszcze - takie herbatki granulowane tam są? np koperkowa, czy jakaś owocowa?

jeśli tam gdzie jedziesz jest polski sklep to są, poza ty się nie rozglądałam, bo moje dzieci tego nie trawiły... kupuję Tetley Redbush - jest bezkofeinowa i niegorzka, jest też w specjalnych smakach dla dzieci - np:truskawkowa, ale parzy sie normanie z torebki - to tak jakbyś innej nie znalazła;) http://www.tetley.com/uk/ourteas/Pages/Redbush.aspx?CarouselDataType=BrandWebsiteRootCore_x0020_-_x0020_OurTeasSubContentType&CategoryName=Redbush