Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość szaga szaga
no ale to o czym pisala allium sie dzieje caly czas, wiec dalej nie wiedzialabym jak go odróznic , jesli nie wykonalby przy mnie jakiego znaczacego cudu

nasz świat jest pełen fałszywych prproków - począwszy od wszelkiej maści nauczycieli duchowego świata poprzez tarocistki , skończywszy na nowych religiach gdzie człowiek sam dla siebie jest bogiem . To wydaje mi sie na obecna chwile nawet bardziej niebezpieczne niż przyjście fałszywego Jezusa .

Gość Killeruś810818
Fajna ta teoria yapka:-D wąż adama stanął i ją opluł a ona na to że ją skusił i przemówił do niej więc wypieła się a adaś ruchał radośnie i ochoczo. Yefka zaciążyła. A bóg nie chciał więcej wielbicieli więc zazdrosny że pojawi się ktoś jeszcze kogo zechcą kochać wypierdolił ich z rayu a kobietę skazał na bóle za to że ośmieliła się nadstawić doopy a nam facetom dał węże szatany by mogły kusić kobietę:(

wierz mi - gdyby był fałszywy zrobiłby takie cuda ,zę oczy by ci z orbit wyszły . Ale czy Jezus taki był ? Gdy Jezus uzdrwaił ludzi to kazał im iść do Świątyni i złorzyć ofiarę - szczególnie trędowatym - ale po drodze nic nikomu nie mówić. Dlaczego ? Bo wiara to nie jest to co widzą oczy albo odczuwają emocje .

Gość wino
a gdzie to pisze o tej ofieże ?

Gość wino
ofierze :)

(3) /Jezus/ wyciągnął rękę, dotknął go i rzekł: Chcę, bądź oczyszczony! I natychmiast został oczyszczony z trądu. (4) A Jezus rzekł do niego: Uważaj, nie mów nikomu, ale idź, pokaż się kapłanowi i złóż ofiarę, którą przepisał Mojżesz, na świadectwo dla nich . (Ew. Mateusza 8:3-5, Biblia Tysiąclecia)

Gość Killeruś810818
Licencja co myślisz o teorii yapka którą przedstawiłem?

Gość Killeruś810818
A mnie się wydaje bardziej prawdopodobna niż gadające węże:-D:-D:-D

Gość wino
LICENCJA TO TY CAŁĄ BIBLIE ZNASZ NA PAMIĘĆ : )

Gość Killeruś810818
Bozia dość szybko zabrała nam idealne geny paląc sodome i gomore za ruchanie mamusiek i córek. Biblia też milczy dlaczego zabrał i dlaczego ni stąd ni z owąd przestało mu się to podobać

Gość Killeruś810818
Nie zna na pamięć. Wpisała w google co chciała i wkleiła tu to co jej się wyświetliło:-D

Gość Killeruś810818
Dziwne kurwa że nikt nie udzielił mi w tym temacie ani jednej odpowiedzi z odpowiednią argumentacją na nurtujące mnie pytania:-D

Gość wino
a no było tak

Gość wino
A TAK PO ZA TYM W BIBLII CO JEST NAPISANE TO NIE TRZEBA BRAĆ DOSŁOWNIE TAK WSZYSTKIEGO BO TROCHĘ JEST UBARWIONE

Gość wino
A CZEMU SIĘ ZNALAZŁA TA OPOWIEŚĆ W BIBLII O WIEŻY BABEL TO NIE WIEM ;)

Gość Killeruś810818
Bo ludzie nie są tacy głupi i zaczęli by się głowic dlaczego jeden mówi po azerbejdżańsku drugi po uzbekistańsku i jak to tak skoro na początku było dwóch ludzi co się normalnie ze sobą porozumiewają a tu nagle jeden drugiego nie kuma więc wymyślono taką fajna historyje:-P

Gość Killeruś810818
Szkoda tylko że innych ciekawostek tam nie umieścili na które chciałbym poznać odpowiedź a dużo poważniejszych niż różnorodność językowa

Gość bbcnvnm
b

Gość takisobieludek
Nie mieszaj do tego Boga!!! Bo to człowiek decyduje o swoim życiu. To człowiek decyduje o swoim losie tutaj jak i w dalszej drodze swojego istnienia. I albo idzie w górę, albo idzie w dół.

Gość nie ingeruje i nie ingerował
"Dalczego uważasz ,zę Bóg nie ingeruje teraz w życie ludzi ? Ja znam masę ludzi , którzy doświadczają co dnia jeśli nie Bożej ingerencji to Bożej obecności . Ale żeby Boga doświadczyć trzeba Go poznać . trzeba Go zaprosić do siebie" :)

Gość amminaddha
swait jest tak zly ze ja uwazam ze Boga nie ma -

Gość Boga nie ma
b

Gość bezzzzdomnaiiibezrobotnaiiiiix
Bog wybacza samobojstwo jak kazdy inny grzech ciezki - to jest po prostu GRZECH CIEZKI - nie zabijaj i tyle. Ale jak sie powiesisz czy cos innego to MOIM ZDANIEM??? Bog ci to wybaczy bo np. NICZEGO NIE ROZUMIESZ cholery jasnej dostajesz i co tu robic dalej? Tyle i koniec. No i zaluj bo po prostu cos robia ludzie ci ze nie rozumiesz i juz nie mozesz i tyle. Ale wiecie SAMOBOJSTWO to jest tragedia i NAIWNOSC jak kazdy inny grzech ciezki. JAK KAZDY INNY GRZECH CIEZKI i jak zalujesz to wiecie w bardzo wielu przypadkach jeszcze zostaje ci lazenie po smierci. TEGO CHCIALES CZLOWIEKU? I tyle. I koniec. Ja mam taki sobie humor gdy to pisze - 3 osoby ostatnio widzialam po smierci - brata, z rodziny kogos tez, i jeszcze jedna osobe, ale tak to wyglada. I wiecie co Ty chcesz robic dalej? I ja wiem co chce robic jak lece i tak dalej, a inni? I tyle. I dzis plakalam nad babcia ale tez jej wymyslilam co jej ODE MNie zostaje bo bardzo babcie w Niemczech kochalam, a ta w Anglii ma wszystko od Boga i ma mnie gdzies. Ta jedna ma cos ode mnie, ze tak to nie mialo byc. Otto byl glupim walem, ona byla naiwna. No ale tez cos ode mnie ma. Przyjdzie to przyjdzie , nie to nie. Ja tak nie chcialam. Ja PO PIERWSZE bylam okradziona przez ten pojebany parlament brytyjski - to po pierwsze. No ale wiecie - Polska. Do czego ja tu moglam dojsc? Choc tez roznie bywa, ale ja nie mialam szans ani na niemiecka kurwe z zasadami i Pan BOg mnie nie dal bo jak kurestwo to na parlament brytyjski a tak to bez sensu. I wiecie to jest takie z takiego czegos bym sie opamietala a tak? Oni mi WSZYSTKO UKRADLI. Wszystko. I wiecie CZY ONI MAJA PRAWO DO JEZYKA ANGIELSKIEGO? Pomyslecie i tyle. I wolaja za mna - hau hau miau miau... ???? GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( CDN!!!! :( :( :( :(

Gość bezzzzdomnaiiibezrobotnaiiiiix
Powiem wam jak ja NIENAWIDZE tego parlamentu brytyjskiego to wy pojecia nie macie ale oni ci co poszli ogrywajac mnie Sw. Brygida Szwedzka (kredyt) to ZERO PRAWA DO JEZYKA ANGIELSKIEGO. Niestety. Bo ten jezyk to jest pewna mysl. NIESTETY nie od Boga,ale jakas mysl to jest a co oni mieli w glowach? I ja sie nie dalam. Rosline mi ogrywali sw.Brygida Szwedzka tak poszedl mi kredyt i PASOWALO mi poslac bombe atomowa. Ja sie za to nie dalam bo RENTE jakby mi przyslali to gra, a tak? I wszyscy sie powiesili kiedys w Hiszpani i NIZEJ od nauczycielki z Pilsuda ZE TAKIE MIELI POJECIE O POLSCE i poszli. W biznesy. A co jest wyzej od panstwa - wszyscy sie powiesili, bez prawa do jezyka angielskiego. To sie w glowie nie miesci co oni mi zrobilii i koniec. A tu to samo i tyle. Zostaje mi na dobra sprawe PO tzw.ludzku babcia w Niemczech powieszona a ta rodzina Otto niech se robi co chce bo i tak maja wszystkiego dosyc, a ta babcia I TAK bEdZIE MADRZEJSZA i to ode mnie. A od siebie niech se robi co chce i tylko rodowodem w nia wale i Polska. ZE WIDZI w tej chwili jaka Polska jest - cokolwiek to jest. Ale postawilam na te Polske i koniec. Taki mialam rodowod na szkole i zycie i widzi jaka jestem i wiecie dalej moze mnie odwiedzic albo nie - niech se robi co chce bo tez nie miala do konca racji. NO to zostawal jej rodowod od sw. Elzbiety.Ode mnie ma 1 wartosc z Polski ze oczywiscie klepek w mozgu nie macie i cala te moja historie ze szkola takie cos. Ale niech se robi co chce. Odwiedzi mnie to bardzo milo, nie tez sie obejde i tyle. Niemiecki mam w dupie i juz. Nie mam racji? :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡 :( :( :( :( CDN!!!! :( :( :( :(