Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość szaga szaga
na to że adekwatnie tak mogly wygladac te cuda jezusa . po prostu koles znal sie na chemi i medycynie bardziej niz reszta ludzi w tamtych czasac i w jego otoczeniu , to wszyzstkie cuda mogły byc tylko mistyfikacja i manipulacja kilku ludzi . tak jak wspólczesna iluzja i magi , wsród znikajaych słoni po latajacych i przecinancyh wpól ludzi , ty widzisz to co widzsz .tylko ze magicy nie twierdza ze sa bogami . tylko jednostki znaly ta sztuke iluzji przekazywaną z pokolenia na pokolenie. no az to 21 wieku kiedy wiekszosc z nich wyjasniono w tv. wtedy nie bylo mediów, ludzie wierzyli w to co uslyszeli od kogos innego. malo to trzeba ? kilku zobaczylo "cud" i opowiedzialo dalej a poczta pantoflowa bardzo szybko dziala :)

Gość wino
CZYŻ TO NIE WSPANIAŁE ŻE MY LUDZIE MAMY TEGO SAMEGO BOGA JA TY

Gość wino
I TO NAS ŁĄCZY CHOĆ SIĘ NIE ZNAMY NIE WIDZIELIŚMY

możesz wierzyć w znikajace słonie :) mozęsz wierzyć w co zechcesz :) ja wierzę w Boga , takiego który kocha . który mnie zna i który zawsze jest po mojej stronie . Ty wierz w co zechcesz :)

Gość wino
I CZY TO NIE WSPANIAŁE GDY BOGA PROSIMY O MNIEJSZE ZŁO I GO TO CIESZY I ON NAM TO WYNAGRODZI

Gość wino
I GO CIESZY GDY NIEUSTANNIE O NIM MYŚLE I CHCE ZOBACZYĆ

Gość Killeruś810818
Jam jest Który jest. Jam jest zbawienie i życie zaraz wielki smok zapierrdoli pytongiem w niebo i strąci jedną trzecią gwiazd i trafi w wszystkich którzy nie wierzą we mnie trwóżcie się bezbożni. Allium pójdź za mną. Tyś jest allium opoka na tej opoce zbuduję mój kościół. Nie przejmuj się że w imię mojej wiary dam cię zgwałcić gorylom przypiekać na wolnym ogniu podgryzać szczurom a na koniec spalą cię na krzyżu. Czy jesteś gotowa ponieść ofiarę w imię moje?

Gość wino
DZIEŃ W DZIEŃ O KAŻDEJ PORZE JAK TO BĘDZIE WYGLĄDAĆ NASZE SPOTKANIE WYGLĄDAĆ

Gość wino
CZYŻ TO NIE WSPANIAŁE ŻE STWORZYŁ WSZYSTKO

Gość wino
BÓG CIERPI GDY WIDZI JAK MORDUJECIE A PRZECIEŻ BYĆ MOŻE CHCIAŁ DLA CIEBIE INACZEJ

Gość szaga szaga
:) tobie jest blizej do wiary w znikajace słonie . wierzysz w zapiski które powstały ok 2 tys lat temu. bo ktos odstawil szopke ze znikajacym jezusem . a ktos to zapisał . i allium w to wierzy :)

Gość yhyhyhyhyhtaaa
Wiara polega na tym, że trzeba wierzyć, nie mając zadnych niezbitych dowodów.

Gość wino
NIE WYOBRAŻAM GO SOBIE CZUJE ŻE TO BĘDZIE WYJĄTKOWE SPOTKANIE

Gość masakra.,
ktoś powinien to wszystko uporządkowac tożto bajzel na kółkach! Zakaz religi to mi na myśl przychodziło ale z drugiej strony ludzie muszą za kims kroczyć-zamkniemy kościoły to gdzie polezą owieczki?

Gość wino
TYLKO GŁEBOKO WIERZĄCY OTRZYMUJĄ STYGMATY WIZJE PRZEPOWIEDNIE JEST WIELE DOWODÓW NA TO WSZYSTKO

Gość szaga szaga
nie mniej tu sie z toba zgodze : kazdy ma prawo wierzyc w to co chce. ale ja mam prawo spytac na jakiej podstawie to robi :) i spróbawac poakzac mu ze moze nie miec racji :)

Gość wino
BÓG MA WPŁYW NA CZŁOWIEKA ALE ON NIE MOŻE ZAŁATWIĆ ZA NAS WSZYSTKIEGO

Gość wino
BO TO BYŁOBY BEZ SENSU

Gość Killeruś810818
Ten/ci co tworzył/li te zapiski mieli niezłego dealera:-P

Gość wino
I GDY TAK TO WSZYSTKO CZYTAM I COŚ NA PISZE UŚMIECHAM SIĘ SAMA DO SIEBIE I MYŚLE CO ON NA TO WSZYSTKO : )

Gość szaga szaga
dokladnie juz pomijajac fakt ze te wyszstkie objawienia mogly byc skutkiem jakis halucynogenncyh srodków :D a i jeszcze mi sie przypomniala ta bajka o wiezy babel :D i roznorodnosci jezykowej :D czy ta bujda nie wzbudza waszej podejzliwosci ? :D

Gość Killeruś810818
Allium kurwa gdzie jesteś?! Powołałem Cię!

Gość LNA 177
nie obejzyjcie odciski stworzenia i młody wiek ziemi a pozatym tabletki zostały wanalezione w 20 wieku 2 ty lat temy nie był ich

Gość szaga szaga
czemu bóg sie mial zdenerwowac wieza babel skoro wiedzial ze i tak ludzie tym sposobem nie podbija jego bram nieba ? dlaczego wywodzi sie to tylko z owczesnej wiedzy na temat swiata wg której ludzie mysleli ze niebo jest u gory tam gdzie swieci slonce w dzien a noca gwiazdy ? cała ta opowiesc jest po prostu brakiem elementarnej naukowej wiedzy jaka dysponujemy teraz .

dlaczego wywodzi sie to tylko z owczesnej wiedzy na temat swiata wg której ludzie mysleli ze niebo jest u gory tam gdzie swieci slonce w dzien a noca gwiazdy ? a teraz ludzie myśla inaczej ? to jest " oczywista oczywistość " i nie bardzo wiem co tu chcesz tłumaczyć ?