Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Bóg nie " zdenerwował " sie na ludzi ,że wieża dosięgnie nieba ale tym ,ze wzbili sie w pychę. A pycha , jak ci wiadomo kroczy przed upadkiem . A nie to było Bożym celem w tamtym czasie dla Żydów .

Gość szaga szaga
dlaczego wywodzi sie to tylko z owczesnej wiedzy na temat swiata wg której ludzie mysleli ze NIEBO jest u gory tam gdzie swieci slonce w dzien a noca gwiazdy ? NIEBO majac na myśli to mistyczne do którego udaja sie ludzi po smierci.

Gość Killeruś810818
Za to rosły w tych czasach na pewno zioła po których ludzie mieli rozmaite odjazdy wizje:-P babel to też bujda na resorach:-P tak z innej beczki adam i ewa mieli tylko dwóch synów kain i abel jeden zabił drugiego i został tylko kain to kurwa skąd się wzięła reszta ludzi? Czy kain ruchał mamełe? Jeśli tak to dlaczego dzisiaj nam nie wolno?:-(

Gość wino
BO TO BYŁ GŁUPI POMYSŁ I BOGU SIĘ TO NIE PODOBAŁO TAK GO TO ROZŚMIESZYŁO ŻE POMIESZAŁ IM JĘZYKI : )

Gość szaga szaga
no wiec kara za pyche ludzką jest roznorodnosc jezykowa i kulturowa ?

Gość wino
MI SIĘ TO PODOBA ŻE JEST TYLE JĘZYKÓW : )

Bóg nie chciał ,zeby lud mieszkał w krainie Szinear , a angażując sie w taka budowlę i wyznaczając jajako znak dla siebie i swoic h bliskich zostaliby tam na dłużej , . A Bóg miał dla nich inny plan , bo chciał żeby rozproszyli sie po całej ziemi i obejmowali ja w posiadanie .

Gość wino
A I JESZCZE JEDNO NIEUMIEM POLSKIEGO WIĘC PO CO MAM SIĘ UCZYĆ POLSKIEGO ALE ZA TO NASZ ŚW PAMIĘCI PAPIEŻ HA

Gość szaga szaga
wiec czemu kiedys bóg ingerowal w zycie ludzi na ziemi ? i po co skoro dal im wolna wole ? i dlaczego nie robi tego teraz ? :)

Gość wino
A I JESZCZE JEDNO NIEUMIEM POLSKIEGO WIĘC PO CO MAM SIĘ UCZYĆ ANGIELSKIEGO ALE ZA TO NASZ ŚW PAMIĘCI PAPIEŻ HA

Gość wino
ROBI ROBI TYLKO BARDZO DYSKRETNIE : )

Gość Killeruś810818
Pewnie bał się że jak wybudują za dużą to się z niej spierrdolą i zabiją i nie będzie miał kto go uwielbiać no i pomieszał im mowę w swej niezmiernej dobroci i trosce o ludzkie życie:-D

Dalczego uważasz ,zę Bóg nie ingeruje teraz w życie ludzi ? Ja znam masę ludzi , którzy doświadczają co dnia jeśli nie Bożej ingerencji to Bożej obecności . Ale żeby Boga doświadczyć trzeba Go poznać . trzeba Go zaprosić do siebie :)

masz dzieci ? nawet n jeśli nie masz to wiesz ,że wolna wola w przypadku dzieci to niebezpieczna rzecz . I tak samo było z Żydami i Bogiem . To był początek wszystkiego i ludzie byli jeszcze nieporadni jak dzieci , łatwo mogli zrobić sobie krzywdę , dlatego Boża ingerencja była potrzebna .

Gość wino
LICENCJA TEŻ COŚ TAKIEGO MIAŁAM NA MYŚLI : )

no to już jesteśmy dwie :) ale chyba za późno już na rozmowy bo sie wszyscy powoli wykruszają:)

Gość szaga szaga
więc czemu nie zaingerował wtedy kiedy ewe kusil waz ? i zjadla ten owoc? czy jest wytlumaczone w bibli dlaczego bog chce człowieka najpierw doswiadczyc zyciem ziemskim ? dlaczego czlowiek nie moze byc od razu chroniony przed szatanem u jego boku ?

więc czemu nie zaingerował wtedy kiedy ewe kusil waz ? i zjadla ten owoc? szczerze ? nie wiem :)

Gość szaga szaga
ale chodzi o to czy młowiek musi żyć tu na ziemi ? bo nie bardoz zrozumialam tak w drugiej czesci pytania chodzi mi dokladnie o to :)

Gość wino
bo była głodna ; ) miała wybrać dobro czy zło

Gość Killeruś810818
Licencja a odpowiesz mi na pytanie jak to było z kainem? Uprawiał kazirodztwo z mamełe czy też sam bóg go wyruchał?:-D bo biblia milczy na ten temat i nagle na ziemi jest w chooy ludzi niewiadomo skąd.

musi - nie musi , ale jak sie już urodzi to wystarczy tylko ,zę świadomie uwierzy w Boga i już jest objęty Jego " polisą " :)

w epoce pierwszych ludzi nie istniało kazirodztwo , które jest zakazane ze wzgledu na dublowanie isę uszkodzonych genów , bo geny pierwszych ludzi były doskonałe .

Gość wino
gdy zło czyha na Ciebiectak naprawde to Anioły walczą o Twoją dusze z siłami nie czystymi

Gość szaga szaga
licenacja wiec Ciebie spytam po czym poznac fałszywego proroka ? a po czym prawdziwego ? :D

Jeśli spodziewasz sie,zę napisze coś innego niż allum to nic z tego nie bedzie . Ona dobrze opisała te znaki towarzyszące przyjściom fałszywych nauczycieli . Pisał o tym również ap . Paweł twierdząc wprost ,że nawet Biblię będą cytować , bo diabeł nie cofnie sie przed niczym aby oderwać jak najwięcej ludzi od Boga . Ale pisze też co powinniśmy robić ,zeby nie dać sie zwieść i to jest w tym najważniejsze :)