Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezKOMENTAŻA

dalczego bog nie wybacza samobojstwa

Polecane posty

Gość szaga szaga
ale odpowiedz : czy gdyby teraz na placu konstytucji pojawil sie czlowiek ktory twierdzil by ze jest mesjazem ,zeslancem boga uwierzylabys mu ? przeciez biblia to przewiduje :)

Gość akdhy
Ok ale co ci odpowie wklej kila razy albo nowy topik otwórz!

Gość szaga szaga
ok od poczatku : kto napisał biblie? :)

przewiduje i pewnie tacy jak ty myślicielke daliby sie nabrać . :) ale mnie Biblia ostrzega , że przyjdzie wielu fałszywych proroków :)

Gość to jest chore...
Bóg nie wybacza samobójstwa ale jesli ktos by Cie zabil to Bóg by mu przebaczył i gdzie tu sens :O

Gość yhyhyhyhyhtaaa
szaga autorami biblii są ludzie natchnieni przez Boga..

Gość Dr.House GODDAMNIT
Wiesz czemu mdleli? Psychologia,placebo.Uwierzyli,że będą błogosławieni i sobie to wmówili.Prawdopodobnie większość z tej piątki to babcie,a one są szczególnie podatne na manipulację kościoła.To żaden dowód,moje zresztą są znacznie mocniejsze niż twoje.W każdym razie miło wiedzieć,że jesteś sponsorem kościoła,a pieniądze państwa i UE,które mogłyby zostać wydane na potrzeby ludności,aktualnie są wydawane na kościół,nie zwracają się w żaden sposób.

Gość szaga szaga
:D haha no wiec powiedz mi prosze jak ty bys go odrózniła ?:D jak odrózniasz fałszywych prorokow od tego prawdziwego? gdyby zamienil Ci wode w wino ? wtedy ? :) czy gdyby powiedzial : błogoslawieni którzy uwierzyli a nie widzieli ?

Gość akdhy
Bóg wszystkim wszystko wybacza-bez wyjątków!

Gość wino
no to błysnę wiedzą DOWIECIE SIĘ WSZYSTKIEGO JAK UMRZECIE.

Gość akdhy
Zanim go jeszce o wybaczenie poprosisz on już ci wybaczył. Fajnie no nie?

Gość frank2
A w krakowie 150 milionow lat temu było morze#^_^#

Gość Dr.House GODDAMNIT
Idąc twoim tokiem myślenia, kryminaliści,przestępcy,zbrodniarze wygrzewają się w niebie.

Gość szaga szaga
co znaczy" po owocach" ? sprecyzuj troche

Gość wino
do katolików całą noc będziecie pisać?

Gość akdhy
niekoniecznie bo mój tok myślenia mówi że my jesteśmy podobni do Boga Czyli jak morderca umiera sam skazuje sie na potępienie i co ty na to?

jak ja ci mam cała Biblię tłumaczć to mozę prościej będize jak Ja po prostu zaczniesz czytać ?:)

Gość wino
a to dobrze dzięki wam będe się przygotowywać na przyjście księdza to co o co mam go zapytać?

Gość szaga szaga
nie całą :) tylko ten wątek :) prosze cie jak brat brata, czy siostra siostre o wytlumaczenie tej kwesti wiary :) szczerze chce wiedziec jak odróznisz prawdziwego proroka od tego fałszywego :)

Gość yhyhyhyhyhtaaa
Ta, akurat nie widziałam żadnej starej babci, same młode osoby. Ksiądz przed tym powiedział, że mogą niektórzy zemdleć i że to jest działanie Ducha Świętego. Twoje dowody są słabe i nie jestem sponsorem kościola ;D

Gość Dr.House GODDAMNIT
Bóg wszystkim wszystko wybacza-bez wyjątków! To chyba wyraźnie nakreśla twoją wypowiedz i hipokryzję.

Gość jakby Bóg wszystko wszystkim
wybaczał to po co ma istniec zło i cały ten cyrk?

Gość wino
ludzie przestańcie się popisywać jeden przed drugim tą wszechstroną wiedzą!

między innymi takie bęą znaki :) (24) Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych. (25) Oto wam przepowiedziałem. (26) jeśli więc wam powiedzą: Oto jest na pustyni, nie chodźcie tam! Oto wewnątrz domu, nie wierzcie! (27) Albowiem jak błyskawica zabłyśnie na wschodzie, a świeci aż na zachodzie, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego. (Ew. Mateusza 24:21-27, Biblia Tysiąclecia)

Gość znów ja-
"Wszystko co jest napisane w biblii da się wytłumaczyć naukowo" to wytłumacz naukowo

Gość Dr.House GODDAMNIT
Jesteś,wierzysz,więc najprawdopodobniej dajesz na tacę,a z mojej obserwacji uczęszczasz przynajmniej raz w miesiącu.A nawet jeśli nie dajesz,zapomniałaś o wizytach klechów w styczniu? Przyjdą,''pobłogosławią'' dom,trochę gadki-szmatki,a później sięgają po kopertę z twoimi pieniędzmi? Czy nie mam racji? :)

Gość akdhy
znaczy że juznie myślisz jak tu cos zachachmęcić jak tu kogoś wykolegować-tylko myślisz co możesz zrobic żeby byc blisko swego ojca? On czeka na ciebie a ty czujesz że musisz odpokutowac swoje winy. Jesteś dobrem a na ziemi uczyniłes tyle zła i wszystko zrozumiałes w jednej chwili-czujesz się jak łachmaniarz który chce wejść na eleganckie przyjęcie ale tam wszyscy tacy śliczni a ty brudny trędowaty-jak do cholery miałbyś tam wejść?

(32) Jeśli ktoś powie słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz jeśli powie przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie mu odpuszczone ani w tym wieku, ani w przyszłym. (33) Albo uznajcie, że drzewo jest dobre, wtedy i jego owoc jest dobry, albo uznajcie, że drzewo jest złe, wtedy i owoc jego jest zły; bo z owocu poznaje się drzewo. (34) Plemię żmijowe! Jakże wy możecie mówić dobrze, skoro źli jesteście? Przecież z obfitości serca usta mówią. (Ew. Mateusza 12:32-34, Biblia Tysiąclecia)