Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaa :)

młode mamy i dziewczyny które wczesnie zaszły w ciaże

Polecane posty

Gość taka ja kaaaaja
Oczywiście że mogła chcieć. Jedni mają ambicję takie a inni zupełnie inne...Nie neguje tego, że je kocha bo własnego dziecka nie da się nie kochać ale miłością ich nie nakarmi, nie kupi dobrych zabawek, nie wyśle na kolonie, wakacje itd. Szkoda mi dzieci które wychowują się w biednych rodzinach, tylko dlatego że mama czy tata nie stosowali antykoncepcji albo ich poniosło...

mi raczej nic nie przejdzie z zycia bokiem bo imprez nigdy nie lubilam i na nie nie chodzilam wolalam siedziec w domu z kilkoma znajomymi a ze kolezanki z innych wzgledow dawno sie odemnie odwrocily i nie mam fury znajomych jak niektorzy tylko kilku zaufanych to tym bardziej . nidgy nie myslalam ze to ze zaszlam w ciaze tak wczesnie jest okej i nie bede tak myslec bo juz same krzywe spojrzenia i glupie szepty trudno zniesc.

Gość HelpMe....
No właśnie, coś co mnie cieszy to fakt, że już naście mam za sobą, ale mimo wszystko będę młodą mamą. Wiem co masz na myśli, przecież dziecko to odpowiedzialność. Dziecko, to istnienie, przy którym trzeba wiele pracy i czasu. Tak też nie krytykuję młodszych ode mnie mam, ponieważ wpadki się zdarzają. A dziecko to dar, którego nie każda kobieta może otrzymać. Zmarnowanie młodości? Może troszeczkę. Ale za parę lat, kiedy maleństwo podrośnie wciąż będziemy młode, a jego obecność w niczym nie przeszkodzi. Każda matka, ktorą znam mówi,że potomek nie jest przeszkodą w zabawie, bo mając je również można cieszyć się nocnym zyciem. To tylko kwestia tego, czy od czasu do czasu bliska osoba byłaby w stanie zająć się maluchem.

jakby kazdy sie decydowal na dziecko jak zapewni sobie dobra sytuacje finansowa to niestety bylby niz demograficzny bo raczej ciezko o dobra prace teraz a pieniadze na drzewach nie rosna a mlode matki jak chca cos osiagnac to osiagna skoncza szkole znajda prace i tak dalej a dziewczyna ktora itak nic niechce osiagnac to nie osiagnie nikt na sile za nia tego nie zrobi sama musi sobie na wszystko zapracowac

Ja mam 18 lat o ciąży dowiedziałam się dopiero pod koniec 3 miesiąca okres miałam terminowo no może trochę słabszy niż zazwyczaj a innych objawów nie miałam. Uczę się jeszcze zostało mi półtora roku szkoły. Rodzice jeszcze nie wiedzą i boję się im powiedzieć:(

Gość taka ja kaaaaja
To zobaczysz jak ciężko potem takiego malucha podrzucać rodzinie czy znajomym żeby samemu się bawić. Zanim podrośnie i będziesz mogła wyjść gdziekolwiek się wyluzować minie kawałek czasu, a ty będziesz zmęczona i nie w głowie ci będą imprezy tylko cała przespana noc... "Ale za parę lat, kiedy maleństwo podrośnie wciąż będziemy młode, a jego obecność w niczym nie przeszkodzi" Powiedz to proszę za parę lat. Agaa jest trochę racji w tym co piszesz, a mianowicie że jak się chcę to można coś osiągnąć. Kwestia tylko taka, że w naszym wpaniałym kraju bez wykształcenia, wyjazdu czy znajomości języków można co najwyżej zatrudnić się w sklepie spożywczym itp i zarabiać 1200-1500 złotych, co przy dziecku jest śmiesznymi pieniędzmi. Nie chodzi mi o czekanie na nie wiadomo jak dobrą sytuację finansową, ale o stabilizację finansową. I widać że młoda jesteś i jeszcze mało wiesz o życiu, jak zaczniesz szukać pracy to wtedy zobaczysz o czym mówiłam. Powodzenia dziewczyny, niech wam się urodzą piękne zdrowe dzieciaki.

Gość bhnjyu
czesc mam na imie ania mam 18 lat i jestem w 4 miesiacu ciazy:) od dwoch lat z meszczyzna mego zycia mieszkamy sami , sami rowniez sie utrzymujemy:) mieszkamy w uk:) i jestesmy przeszczesliwi z tej ciazy:) dodam ze byla ona planowana iz rok temu poronilam co mnie bardzo zalamalo

Gość manamanaa
ś.p ciotka położna:P twierdziła, że dziewczyny 17-20 lat najlżej i najlepiej znosiły ciążę i poród, najszybciej dochodziły do siebie, nie zostawały żadne zwały na brzuchu itp. także są dobre tego strony :P zuch dziołchy, pozdrówka

no wlasnie i takie gadanie ze jestem mloda i malo wiem o zyciu mnie smieszy bo nikt niewie co w zyciu przeszlam a poglam przejsc wiecej niz niejedna z was choc mam 16 lat :)

Gość HelpMe....
Zależy jaką się ma rodzinę. Nie pisałam o znajomych, bo nawet przez myśl nie przeszloby mi podrzucenie im dziecka. Moi rodzice sami powiedzieli, że maleństwo to nie koniec świata, że będą je bawić ile tylko dadzą radę. Znając ich wiem jak bardzo pomogą mi i mojemu narzeczonemu.

tez slyszalam ze mlode dziewczyny w wiekszosci maja zdrowe dzieci i wgl

Gość bhnjyu
agaa wydaje mi sie ze jestes b dojrzala dziewczyna, ja tez w zyciu niemialam latwo matka chlapa ojczym w wiezieniu...STRASZNIE!! ja z rodzicami niemieszkam odkad skonczylam 16 lat przez matki puszczanie sie wyrzucala mnie z domu i wogole jakos sie ogarnelam znalazlam prace w sklepie , mam wspanialego faceta no i teraz ta ciaza:) niedlugo wyprowadzamy sie do mniejszego miasteczka zeby miec troche spokoju bo wkurza mnie ten halas tutaj duzo osob w wieku 27 a nawet 30 lat maja gowno w glowie i patrza z gory na nas mlode...a nic niewiedza co wiekszosc z nas przezyla ja nieoceniam ludzi po wygladzie czy cos tylko to jacy sa bo niejedna 15tka moze byc madrzejsza od 25latki, ale tez niejedna 25latka moze byc madrzejsza od 15latki rozni ludzie na tym swiecie

Gość HelpMe....
No wlaśnie :) Złośliwi Ci, którzy negują wszystko o czym piszemy. Mamuśki! Cieszmy się, pod sercem nosimy najważniejszą osobę w naszym życiu !

bhnjyu dolkladnie ale jak ktos nie przezyl tyle co ty i niewie co to znaczy to cie nie zrozumie

Gość bhnjyu
dlatego mam gdzies takich ludzi:) zyje swoim zyciem, jestem szczesliwa, zarabiam, moj zarabia i mamy gdzies to cale spoleczenstwo:D

no i bardzo dobrze itak ci nikt na twoje zycie nieda i sama musisz zapracowac na to co masz wiec inni nie maja prawa cie krytykowac samemu do wszystkiego trzeba dojsc a inni moga tylko pomoc i wspierac

Widze, że temacik się powoli rozwija :). Ja teraz siedze sama z dziećmi w domu, niezbyt dobrze się czuje :(. Mam problemy zdrowotne, dzisiaj zarejestrowałam się do lekarza i dopiero idę 12 stycznia. Mój mąż już do pracy pojechał, niestety ma same nocki.

U mnie już średni synek śpi, najmłodsza moja mała ogląda ze mną film, a najstarsza bawi się. Jutro musze iść na małe zakupy, małej mleko się kończy, trzeba kupić proszek do prania i zrobić pranie, a zbiera się tych brudnych ubrań przy trójce dzieci sporo ;).

Gość wczoraj sie
duzo osob w wieku 27 a nawet 30 lat maja gowno w glowie i patrza z gory na nas mlode ty chyba nie wiesz co piszesz a co majac 30 lat jest sie stara?:o

Gość estetyczkaaaaaa
A powiedz Kamilko jakie masz wykształcenie? Ile świata w życiu zobaczyłaś? Masz jakieś hobby? Pasje? Gdzie wyjeżdżacie całą rodziną na wakacje?

jest roznica miedzy 17 letnia matka a 30 letnia matka te starsze zazwyczaj sie wywyzszaja i uwazaja za lepsze

Gość forumowiskoooooo
aga one nie uważają sie za lepsze, sa po prostu madrzejsze a czytajac ciebie to wydaje ci sie ze swiat mozesz zawojowac, a w wieku 16 lat co bys nie przezyla i tak nie bedziesz miala wiecej doswiadczenia zyciowego niz 30latka wiec delikatnie mowiac nie pierdol :D

No sporo sie zbiera niestety, ale prać trzeba ;). Jakby mnie było stać to nie prałabym brudnych tylko wyrzucała :D, ale takie coś to głupota ;). A pochwale się :), wygrałam telefon od orange :), miałam go do testowania półtorej miesiąca i jako jedna z 1006 osób dostałam ten tele na własność :). A oto ten tele co wygrałam :)- HTC Mozart :). http://www.66mobile.com/images/zoom/htc/htc-mozart.jpg

forumowiskoooooo skoro w tym wieku co ja nie mialas ani nie bedziesz miec dziecka to ty za przeproszeniem nie pi**dol bo niewiesz jak ciezko ktos taki moze miec ten temat nie zostal zalozony do krytykowania mlodych matek ;]

Gość sylvia))) ...
hej dziewczyny ja mam prawie 20 lat i mam syna ma 8miesiecy i jestem w ciazy 3miesiac mam meza jestesmy 3 lata jest ok dajemy rade. agaa:)- te 30 latki zaw2sze beda uwazaly lepsze bo my to niby gowniary co sie pierd**la i dzieci robia ja sie nie tym nie przejmuje.