Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaa :)

młode mamy i dziewczyny które wczesnie zaszły w ciaże

Polecane posty

i chlopczyk i dziewczynka jest okej i z jednym i z drugim sa problemy wiec to raczej obojetne ale jak juz ma sie chlopaka to chcialoby sie dziewczynke i na odwrot :)

Gość bhnjyu
ja chce miec chlopca:D to moj prawie 13ty tydz ciazy , tylko strasznie sie boje ze poronie;/ bo juz raz tak bylo i mam ciaagle schizy z tego powodu:(:(:(:(:( tu w uk niepatrza az tak na mlode matki jak w polsce bo tu i 14 latki maja dzieciaki ale wiekszosc i tak tu chodzi wyskrobac bo tu jest to lagalne glupie male kurwewki za przeproszeniem...nobo 14 lat to juz przesada jak panna ma juz dzieciaka a niejedna taka a dlamnie tymbardziej to glupotta poniewaz w uk ANTYKONCEPCJA BYLE JAKA JEST ZA DA RMO!!! ale coz:D niepotepiam ale akurat takie dziewczyny moglyby myslec w polsce akurat jest ciezej bo musisz placic za implanty czy cos wiec ludzie kondomy kupuja ktore niestety zdarza sie ze pekaja:(

Gość sylvia.....
a boisz sie porodu?? bo ja sie balam staaasznie nawet mowilam ze nie ide do szpitala ale okazalo sie ze zrobia mi cesarke dziekowalam bogu ze nie musze tego bolu znosic

Gość bhnjyu
i dlatego sa nastoletnie mamy co nieznaczy ze sa glupie, puste i niewiedza nic o zyciu glupie to sa takie co zajda za mlodu w ciaze typu 16 lat urodza i dalej sie niezabezpieczaja to jest dlamnie glupota no chyba ze ich stac na gromadke dzieciaczkow:) ale dziewczyny laczmy sie i wspierajmy i niedajmy sie zwariowac! kiedy kobiety rodzily w wieku 16-1 lat i jakos niebyly uwazane za puste kurwy a teraz to jakas masakra;/

Gość bhnjyu
ja tu w uk wybralam cc ale sie boje ze moga mi zabronic bo narazie jest okejos powiedzieli ze moge tymbardziej ze jestem mala i drobna ale jak trza bedzie urodzic naturalnie to zrobie chociaz sram ze strachu jak pomysle o naturalnym

Gość sylvia.....
bhnjyu- nie mysl o tym. ja tez pierwsza ciaze poronilam w 6 tygodniu moze i tak mialo byc mialam 17lat ale to tez dziecko bylo mojego meza zeby sobie ktos nie pomyslal bog wie czego. ale mowia ze po poronieniu druga ciaze powinno sie dotrzymac i u mnie tak bylo

kiedys mowilam ze dzieci niebede miala bo go nie urodze tylko umre he he ale teraz turdno juz wyjscia niemam ale wolalabym miec cesarke bo sie boje tego bolu albo zebym przynajmniej szybko urodzila. moja kolezanka rodzila 36 godzin chyba byla w moim wieku ja bym sie chyba wykonczyla

a no faktycznie ja ale niezrozumialam widocznie z tym majem :D w wieku 14 lat to bym nawet niepomyslala zeby seks uprawiac chociaz 16 to tez za wszesnie no ale bez przesady znowu to wkoncu nie jest sredniowiecze i inni zyja z dziecmi normalnie chociaz mlodo zaszly

bhnjyu owszem, kiedyś taki wiek był normą, ale dlatego że i realia życia były trochę inne. Większość kobiet kończyła podstawówkę (albo i wcale do szkoły nie chodziła), nie musiała pracować, bo rodzina utrzymywała się pola i tego, co natura dała (owoce, warzywa, zwierzęta...). Wtedy kobieta już od pięciu lat była nauczona obowiązku, pracy, ciężkich warunków życia... Teraz standardy trochę się zmieniły. Kobiety już normalnie chodzą do szkoły, z samego pola raczej nie da się wyżyć (chyba że ktoś ma duuuuuże gospodarstwo), potrzeba dużo pieniędzy, żeby się utrzymać chociażby na minimalnym poziomie... także teraz normą jest rodzenie dzieci grubo po 20r.ż. a czasem nawet i po 30. Nie mówię, że to jest dobre (te ciążę po trzydziestce-bo to już trochę późno), ale za wcześnie to też przesada.

ja sie bala ze nie zkoncze szkoly i ze juz pierwszy semestr zawale bo moja mama w kazdej ciazy na poczatku i na konc miala problemy a srodkowa ciaze poronila tez sie balam ze cos bedzie nietak ale z moim bobasem jest jak narazie wszystko okej i wszystko prawidlowo sie rozwija chyba silny z niego chlopak bedzie bo bardzo mnie juz kopie a pierwszy raz zaczol tydzien temu chyba ze dopiero wtedy zauwazylam :)

Gość sylvia.....
dziewczyny ale nie zapominajcie ze ona wpadla nie planowala ciazy w tym wieku

Gość sylvia.....
ja piersze kopniaczki poczulam tez w 16-18 tydzien puzniej jak zaczal to kopal ile tylko sie dalo pod koniec gdzies 37 tyg to juz sie wytrzymac nie dalo :-)

pamietam co sama mowilam o takich mlodych dziewczynach ze mogly uwazac i wgl ze ja bym bardzo niechciala no ale trudno zdarzylo sie. Przeynajmniej wiem ze zrobilam to z chlopakkiem ktorego kocham i z ktorym chce byc, jest odpowiedzialny bo niejeden by uciekl jak by sie o dziecku dowiedzial niewiem jak bedzie jak sie maly urodzi ale jak mowie o tym ze sie rozstaniemy kiedys to sie bardzo obraza to moze i tak nie bedzie . on byl moim pierwszym chlopakiem a ja jego pierwsza dziewczyna i z byle kim na dyskotece nie zaszlam albo gdzies indziej. jakos musze sobie z tym poradzic dalej sie boje moze mniej niz wczesneij ale juz jestem pewna ze chce tego dziecka i niemam watpliwosci przynajmniej co do tego. Troche glupio sie czuje bo w jego rodzinie i w mojej akurat w tym samym czasie prawie co ja mam termin tez bede dzieci ale juz planowane i po slubie ale trudno moje gorsze nie bedzie z tego powodu ze jego mamusia ma 17 lat.

No zdaję sobie sprawę, że wpadła. Ale uprawiając seks ZAWSZE trzeba mieć świadomość, że każdy niewinny kontakt płciowy, jakże szalony i miły może być obarczony konsekwencjami. I natura nie pyta, czy masz 16 czy 36lat...

moj w 17 miedzy pierwszym a drugim dniem swiat w nocy :) az sie wstraszylam co mi sie dzieje bo takie dziwne uczucie mialam a teraz jak juz sie rozkreci to az mnie zaczyna wszystko w srodku laskotac i czasem az mnie to denerwuje

my sie zabezpieczalismy zawsze i zawsze pilnowalam zeby nawet w dni plodne seksu wgl nie uprawiac i moze 3 razy sie zdarzylo bez zabezpieczenia i za ktoryms razem musialo sie chyba jednak cos dostac strasznie zalowalam tego kadzego razu zaczelam zalowac nawet niewazne kiedy kolezanka mi mowila ze glupie szczescie mam bo ona sie nigdy nie zabezpiecza i nie zaszla a ja odrazu

Gość sylvia.....
a daj sobie spokuj z tymi latami ciesz sie ze dzidzius zdrowyy to najwazniejsze ostatnio mojego meza kuzynka pochowala 4miesiecznego synka urodzil sie chory. ona od poczatku nie chciala tego dziecka bo za wczesnie 17lat ma. ja jak sobie pomysle ze mojego mialo by nie byc po 8 miesiacach to sama bym sie zabila

jesli malutkie dziecko ma umrzec to juz chyba lepiej jesli umrze zanim sie urodzi to tez wielki bol ale sie nie zdazy poznac tak tego dziecka i do niego przyzwyczaic. wczesniej go nie chcialam ale teraz nie wyobrazam sobie ze mogloby go juz wgl niebyc ani teraz w brzuszku ani za 5 miesiecy na swiecie

Gość sylvia.....
ja tez mowila do meza ze wolalabym poronic niz urodzic 4miesiace miec go przy sobie a potem pochowac serce by mi peklo...

mojej cioci umarlo chyba dwoje dzieci i zawsze mowila ze niema gorszej straty niz strata dziecka i ze lepiej go wcale nie poznac

Gość sylvia.....
aga a z jakiego woj. jestes albo miasta?

Gość do lady cos tam
sama masz 21 lat - co masz za wysztalcenie i prace ze potepasz 4 lata mlodsze dziewczyny od siebie? :D:D:D hahaha, dziewczynny, jakbyscie w ta ciaze zaszly majac 20 lat to juz klasa - wyksztalenie, dobra praca:D

Gość do lady cos tam
a po za ty nie rozumiem. na majowkach napisalas ze te dziewczyny nie dosc ze sa w ciazy to sie jeszcze nie wstydza. a czego sie maja wstydzic? ile mialas lat jak zaczelas seks uprawiac?

Do "do lady coś tam"... ja czuję dużą różnice pomiędzy 16, a 21lat. Dla mnie to kosmiczna różnica. Mając 16lat uczyłam się bezstrosko i nic mnie nie interesowało. Teraz już zdążyłam poczuć smak pracy (fizycznej, dosyć ciężkiej), wiem już co to odpowiedzialność finansowa, życie na własny rachunek i brak pieniędzy na WYKSZTAŁCENIE, które jednak dziś kosztuje, najczęściej sporo więcej niż utrzymanie dziecka. Brutalne, ale prawdziwe. Myślę, że jednak powinna byc jakas kolejność. A tak...ze szkoły prosto w pieluchy. No nie wiem, czy to taka przyjemność..

ale kto powiedzial ze lady kogos potepia przeczytaj wczesniejsze posty to zobaczysz co znaczy potepianie i kto potepia ona spokojnie powiedziala co mysli a nie jak niektorzy z wczoraj

Gość mireczkaa
do lady coś tam- przeczytaj co pisze koleżanka agaa- parę razy zdarzyło mi się uprawiać seks bez zabezpieczenia :) Dla mnie to śmieszne- jak sie nie chce dzieci to się zabezpiecza. Już szczególnie w wieku 16lat! Rozumiem gdyby napisała, że gumka się zsunęła, albo brała np. antybiotyki i nie pomyślała. Ale laska pisze, że z pełną świadomością uprawiała seks bez zabezpieczenia! Ja zostałam mamą w wikeu 30lat. Kiedy już zdobyłam wykształcenie, doświadczenie w pracy. A jak tym młodym dziewczynom inne piszą o "wyszaleniu" się to co one odpowiadają? Że nigdy nie lubiły na dyskoteki chodzić :) To jest dla nich wyszalenie się- szkoda mi ich... Po prostu nie zdają sobie sprawy jak wielką odpowiedzialnościa jest bycie mamą! Jedna z tych młodych dziewczyn pisze, że na razie będzie mieszkać bez ojca swojego dziecka- z rodzicami. CZy to jest normalne?? Dziecko będzie miało sporadyczny kontakt z własnym ojcem! Wszystko to po prostu jest totalnie wyrócone do góry nogami. Te dziewczyny poijęcia nie mają na czym polega życie, a mają coś przekazać swoim dzieciom. Mnie osobiście jest takich młodziutkich mam szkoda...

Gość do lady cos tam
a ty ze szkoly nie poszlas prosto do pieluch? ile mialas przerwy, rok, dwa lata?

mireczkaa no dobra zdarzylo mi sie i co? a jakbym sie zabezpieczala i gumka by pekla i wtedy bym zaszla to cos innego? tez bylabym w ciazy a wyskrobac bym dziecka nie wyskrobala no trudno nie zabezpieczalam sie moj blad ale musze z tym zyc teraz tak? przeciez nie pojde na most i nie zabije siebie i dziecka.