Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaa :)

młode mamy i dziewczyny które wczesnie zaszły w ciaże

Polecane posty

DYRTYUIIIIIIIIIIIII wspolczuje ci twojego podejscia. To skoro zaszlam w ciaze to powinnam ja teraz usunac?

Gość autorkoooooooooooooooooooooo
a co jakiej ty chcesz isc pracy???:P bez szkoly zawodu doswiadczenia?????:D

Gość autorkoooooooooooooooooooooo
do

oj dziewczyny........ nie jestem poddenerwowana ktos kto wczesniej napisal mial racje zalozylam temat o mlodych matkach to zle bo jestem w ciazy nic z zycia nie bede miala i wgl zalozylabym temat ze chce je usunac tez zle bo zaszlam i nie ponosze odpowiedzialnosci albo cos zdecydyjcie sie wkoncu

Gość oj dziewczyny........
agga ja nigdzie nie napisalam,ze usunelabym jakbym zaszla majac nascie lat. po pierwsze wspołzyc zaczelam jak ukonczylam 18 lat i do tego zabezpieczalam sie.brałam tabletki,plus gumka.bo jak napisalam,NIE CHCIALAM ZAJSC W CIAZE W TAK MLODYM WIEKU. a jakbym zaszla,to urodzilabym-ale byloby mi smutno i przykro ze sparwy tak a nie inaczej sie potoczyły. bo mialam wspaniale,bezstroskie zycie.skonczylam studia(wem,ze ty nie wybierasz sie,ale ja chcialam isc na studia),zdobylam doswiadczenie zawodowe,poznalam wspaniałych ludzi i po prostu zyłam pełnią zycia:) kazdy z nas jest inny.to co dla jedego bedzie cudowne,dla drugiej osoby takie byc nie musi. zycze ci wytrwalosci,dystansu,spokojnej ciazy i lekkiego porodu.

autorkoooooooooooooooooooooo do szkoly chodze i ja skoncze a pozniej ide do szkoly zaocznie mialam takie plany przed dzieckiem i ich z tego powodu ze ono bedzie nie zmienie

oj dziewczyny........- napisze tak, nigdy nie lubiałam chodzić na dyskoteki, jakoś wolałam posiedzieć w domu i poczytać jakąś fajną książke ;). Na początku jak urodziłam pierwszą córkę to dużo pomagała mi mama moja przy niej, ale nie finansowo tylko np. przypilnowała jak ja jechałam jakieś sprawy zaltwić itp. Jeśli chodzi o moje wypowiedzi, to staram się pisać to co myśle, i dokładnie zastanwaiam się na tym co pisze ;). Bo nie lubie pisać bez sensu albo nie na temat ;).

no wlasnie ja swojego dziecka tez nie usune jaka szkole skoncze to skoncze i dziecko mi w tym nie przeszkodzi moze zabezpieczalam sie niewystarczajaco ale teraz czasu nie cofne bylo mi ciezko i jest nadal bardzo sie balam i teraz tez sie boje wiem ze lekko miala nie bede ale trudno teraz niema co myslec co by bylo gdyby. stalo sie i tyle.

Gość do agga,
gubisz sie w swoich wypowiedziach.pislaas ze na studia nie zmaierzalas isc?gubisz sie w swoich wypowiedziach.

Nie mnie oceniać kiedy kto się decyduje na dziecko, ale na pisze dwie rzeczy. Pierwsza. Ja bym się nie zdecydowała na dziecko wcześniej niż przed 25 rokiem życia, bo chciałam skończyć studia a teraz zwiedzam świat na ile to możliwe, pracuję i kocham swoje życie takim jakie jest. Chcę mieć kiedyś dzieci, ale chcę być gotowa psychicznie a na razie nie czuję instynktu, chociaż wiem że kiedyś mnie dopadnie. Druga. Moja mama urodziła mnie wcześnie bo miała 18 lat, nie udało jej się skończyć liceum bo musiała zostawić mnie ze swoją teściową i iść do pracy, ale wiecie co? Mimo tego że nie ma wykształcenia, nie zrobiła kariery i wiele razy było jej w życiu ciężko wychowała mnie i moich braci na dobrych ludzi, wykształciła i zapewniła ciepły, kochający dom. Zawsze będę jej wdzięczna za to jakie wartości mi wpoiła i ile wysiłku ją to wszystko kosztowało. Wykonała kawał dobrej roboty bo odważyła się nas mieć i wychować.

Jeśli jesteśmy w temacie nauki, to ja mam zamiar dokończyć liceum które zaczełam, potem chce iść na studia, mam nadzieje, że moje plany się urzeczywistnią :).

Gość brak słowssssssssssss
agaa :) a masz na te studia?:O czy tylko bedziesz zerowac na chlopaku?

nie zamierzalam i nie zamierzam teraz chodze do szkoly zawodowej a pozniej ide do liceum zaocznie

tak agga,stalo sie co sie stało i nic tego nie zmieni. uwazam,ze zachowalaiscie sie dojrzale.bo jakby nie patzrec,ponosicie konsekwencje swoich czynów. lekko nie bedzie(bo mi tez momentami nie jest lekko),ale dacie rade.wszystko jest do przezycia:)

na studia nie ide wiec nie musze na nie miec a na szkole bede miala bo moi rodzice sami mi na nia dadza bo chca mi pomoc a nie sie na mnie wypiac na studiach bym sobie rady nie dala znam swoje mozliwosci

agaa :) do liceum zaocznie hahhahahaha i chlop bedzie na ciebie zapierdalal i na dziecko dobre:P:D rzeczywiscie

a to ze boisz sie i masz obawy to normalne.ja jak napislaam mam 29 lat.mimo ze ciaza planowana,to po opadnieciu emocji,zaczelma sie bac.czy dam sobie rade,czy bede dobra mama,czy bede wiedziala jak zajmowac sie dzieckiem itp.tak wiec,obawy ma kazda z nas.nie wazne ile ma lat.

a o szkole juz dawno temu rozmawialismy i oni tez uwazaja ze to ze bede miala dziecko to nie przeszkoda zeby skonczyc taka szkole jaka chce

ie sie na mnie wypiac na studiach bym sobie rady nie dala znam swoje mozliwosci no to widac ze zbyt inteligentna nie jestes wiedza nie grzyszesz:O:D

brak słowssssssssssss nie musisz sie juz wypowiadac bo ty itak wiesz lepiej nieznajac mnie mojego chlopaka z toba skonczylam rozmowe

Gość ajajajjjj
agaa :) myslisz jak skonczysz liceum to bedziesz miala dobra prace? bez studiów itd:D ale ty glupiutka jeszcze jestes nie znasz zycia

agaa :)- a to nie pójdziesz do darmowej szkoły zaocznej? bo są takie np Żak czy Cosinus. Ja chodzę do liceum ogólnokształcącego Żak w Gdańsku, to jest szkoła taka jak normalne liceum, tyle że nauka jest w trybie zaocznym. A i najlepsze jest to, że ta szkoła jest darmowa :).

a gdzie ejst powiedziane,ze kazdy ma skonczyc studia? dziewczyna wie,ze to nie dla niej wiec nie idzie.proste.

Gość brak słowwwwwwwwwww
agaa :) nie irytuj sie tak dziecko drogie:D

nie kazdy musi skonczyc studia zeby byc madrym i inteligentnym juz samej kultury cie w szkole nie naucza i jak widac na twoim przykladzie to prawda :) w szkole cie zycia nie naucza.

Kamilka zycze Ci powodzenia w zyciu.na kazdej plaszczyźnie. ide kąpac mojego Bączka.pozdrawiam.

Kamilka21 no to tym bardziej nie bede na garnuszku chlopaka jak inni uwazaja skoro jest darmowa narazie musze ta szkole skonczyc to nie bede jeszcze sie o dalsza dowiadywac :)

oj dziewczyny........- dziękuje :), mam nadzieje, że moje plany nie ulegną żadnej zmianie. Ja także musze lecieć zrobić dzieciom kolacje. Odezwe się jak dzieciaczki moje bedą już spały. Pa :).