Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osz Ty!

Która z was nie szczepila waszych dzieci?

Polecane posty

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
oj pppp a kim ma być chirurgiem?

Gość do Osz Ty!
na tym forum znajdziesz masę informacji, wejdź, ja dzięki niemu podjełam decyzję co do szczepień! szczepienia.org.pl/

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
lekarzem? no kochana, to miałaby niewielka wiedze na ten temat wcale jej nie bronię, ale lekarz, cóż to za zawód? jaki lekarz, jakiej specjalizacji nie można być po prosty lekarzem a może lekarzem chirurgii plastycznej oj wiedzę to Wy macie kiepściutką

Gość ssssshhhhhwwwwww
no a kto lepiej niż biochemik zna się na reakcjach zachodzących w organizmach? nikt, a na pewno nie lekarz lekarz wie to, co biochemik zbadał i opisał, a lekarz przeczytał :D

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
Biochemia (zob. bio) nauka zajmująca się chemią w organizmach żywych, a w szczególności biosyntezą, strukturą, stężeniem, funkcjami (w tym skutkami niedoboru oraz nadmiaru) i przemianami substancji chemicznych w organizmach (z uwzględnieniem aspektów energetycznych). co tu ma lekarz, do szczepień lekarz moze ci jedynie receptę wystawić nie kompromitujta sie już

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
dokładnie oj laski, nie mamy o czym gadac, jak lekarz ma się znać na "tych" sprawach

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
Neurologia dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami obwodowego układu nerwowego i ośrodkowego układu nerwowego. Neurologia i psychiatria są dziedzinami pokrewnymi, a niektóre choroby są domeną zarówno neurologa jak i psychiatry. Neurologia zajmuje się głównie schorzeniami, których podłożem jest proces uszkadzający układ nerwowy, a psychiatria z kolei zajmuje się głównie chorobami, których podłożem jest biochemiczne zaburzenie funkcjonowania mózgu jako całości. coś jeszcze masz do dodania ppppppp?

tylko tyle że lepszy byłby mikrobiolog a nie biochemik :P a baba gada jak potłuczona i co z tego że gada jak żadnych dowodów nie przedstawiła własnie cały wywiad wysłuchałam jeśli to wywiadem nazwać można i ani jednego dowodu tylko gada że to i tamto a zero dowodów!!!

Gość jhajdh
"taaaaaaaaaaaaaaaaaa chodzi o priorix mmr osz ty, to świnka, różyczka, odra 14:46 [zgłoś do usunięcia] AIKON taaaaaaa a ta druga to jaka? bo ktoras napisala ze sa dwie i jej przychodnia dala ta drugą niby lepsza. 14:47 [zgłoś do usunięcia] taaaaaaaaaaaaaaaaaa inni producenci" Buehehe weż ty już taaaaaa się nie kompromituj :D MMR to jedna szczepionka a druga to Priorix. Obie są na odrę, świnkę różyczkę. MMR właśnie siał postrach zupełnie niesłusznie jak się okazało. Ty w ogóle widać nie wiesz o czym mówisz .

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
no a o czym ja napisałam to są 2 różne szczepionki, ale na to samo mają różnych producentów weź no może sie dowiedz, a potem coś tu pisz

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
już nizej nie chciało ci sie siegnąć? niby mnie skompromitowałaś, ale wpis poniżej wklejonego przez ciebie świadczy o czym innym moja droga

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
oj ppppp wywiad to jedna, a publikacji to drugie jak napisałam, ja jej nawet nigdy nie słuchałam, ani nie czytałam, nie mam na nią czasu, ale nie gadaj mi tu o mikrobiologii

Gość jhajdh
taaaa z Tobą się gadać nie da. Zaprzeczasz sama sobie. Kończę bo już mnie wkurza takie gadanie z ignorantką.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
Do organizmów, którymi zajmuje się mikrobiologia, należą: bakterie, grzyby oraz niektóre protisty.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
kończ, kończ, bo juŻ ci argumentów brakuje ja pisze najnormalniej na świecie coś co mi zarzuciłaś okazało sie nieprawdą bo ponizej wyjaśniłam koleżance dokładniej i już wiejesz? nie masz honoru czy jak, żeby normalnie pogadać?

Gość jhajdh
taaaaa buehehe. Żegnam śmieszna dziewczyno.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
14:46 [zgłoś do usunięcia] AIKON taaaaaaa a ta druga to jaka? bo ktoras napisala ze sa dwie i jej przychodnia dala ta drugą niby lepsza. 14:47 [zgłoś do usunięcia] taaaaaaaaaaaaaaaaaa inni producenci 14:47 [zgłoś do usunięcia] taaaaaaaaaaaaaaaaaa niby lepszą? no....... to to samo g..., tylko inni producenci prosze bardzo dziewczynko śmieszna i niedojrzałą to ty jesteś nara, zegnam cię

Gość chfcf
ja szczepie wedlug kalendarza, takze na mmr. kazdy rodzic niech sam zadecyduje co wedlug niego jest najlepsze dla jego dziecka.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
no jasne, że tak

Gość jhajdh
Jacy kurwa jego mać inni producenci bo już mi ciśnienie podnosisz? Twoja logika jest właśnie taka, jak to, że nazwałaś mnie niedojrzałą na podstawie chuj wie czego. Zamykam ten temat bo tylko mi się ciśnienie podnosi na taką głupotę ludzką.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
glaxo.. i merz - mówi ci to coś? jak nie to poczytaj

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
merck miało być

Gość fasolka księżycowa
A ja nie szczepię na wszystko co popadnie. Synka nie szczepiłam ani na świnkę ani na rózyczkę. I bynajmniej nie z powodu autyzmu czy innych. Po co ładować w dziecko coś co jest toksyczne (bo każda szczpieonka taka jest, ale wybiera się mniejsze zło) skoro to są choroby wieku dziecięcego, które każdy z nas w dzieciństwie przechodził. Postanowiłam, ze zaszczepię dzieciaka jak do 12 rż nie zachoruje. Przeszedł i świnkę i różyczkę. Więc szczepienie nie ma sensu. Szczepiłam na odrę w wieku 3 i pół roku. A wszytskie inne szczepienia robiłam z opóźnieniem. Każda mama powinna robić wg swojego uznania.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
poczytałaś już? no to teraz już wiesz, ze są różni producenci i jak widże to ty niewiele wiesz na ten temat i ładujesz w dzieciaka wszystko co popadnie, aby do przodu gratuluję myślenia

Gość KIIIII
Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie niepożądanych odczynów poszczepiennych oraz kryteriów ich rozpoznawania Poczytajcie i rozważcie!!!

Gość ggggggggggggggg4tg
Na ulotce każdego leku jest milion możliwych działań niepożądanych, ze szczepieniami jest to samo, co nie oznacza, że nam coś grozi! Ps. poczytajcie o rtęci - do ilu potraw jest dodawana jako konserwant! I to jecie i żyjecie...

Ze jemy rtęć... Ale przeciez termometry z rtęcią usuneli bo szkodliwa jest i jak dojdzie do krwiobiegu to kaput. W szczepionkach jest rtęć tak? To w takim razie jak to jest ze zyjemy?

Gość Goshaaaa
W piątek idziemy na odra party w drugiej połowie roku jesteśmy zaproszone na świnka party a w przyszłym roku mamy juz oficjalne zaproszenie na różyczka party-także wyrobimy sie do 3roku zycia i do przedszkola też nas przyjmą.))))