Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osz Ty!

Która z was nie szczepila waszych dzieci?

Polecane posty

Gość już nie mówiąc o tym
wystarczy zajrzeć do statystyk, żeby zobaczyć, że zachorowalność spadała przed wprowadzeniem szczepionek, nie szczepienia, a wyższe standardy życia się do tego przyczyniły

Gość szczepienie to niedobra
rzecz i kazdy powinien to przeczytać , a i wiecej ,by nie byc wiezniem jednego artykułu i to profesorskiego , znjdziesz oczywiscie wypociny obalajace to co Majewska tu pisze , ale prosze pamietac lobby farmaceutyczne to moloch zarabiajacy potezne pieniadze , muszą nasz uszkodzic by potem w ciagu zycia znowu czerac z nas zyski , a wlasciwie naszego zdrowia . http://www.igya.pl/czynniki-chorobotworcze/zanieczyszczenia/530-list-prof-majewskiej-broniacy-jej-stanowiska-sprawie-szkodliwosci-szczepionek.html to też http://faktyoszczepieniach.wordpress.com/ no i by zrouzmiec , ze jestesmy maniupulowani koniecznie to http://faktyoszczepieniach.wordpress.com/

było już conajmniej kilka takich tematów, ale napiszę jeszcze raz DZIECI NIEZASZCZEPIONE powinny nie mieć prawa wychodzenia z domu. Nie mieć prawa wstępu do przedszkoli, szkół, placów zabaw, nigdzie,podobnie jak ich rodzice. Pełna izolacja. AAAMEEEEN!

dokładnie początek lat 80 jakoś żyje a nie dosć że w stanie wojennym rodzeni jesteśmy, to ładowali w nas szczepionki o wiele gorszej jakości jak obecne do tego jeszcze czarnobyl był i co jakoś żyjemy a teraz te durne pomysły o nie szczepieniu, karmieni jakimiś dziwnymi rzeczami, zero cukru do końca życia najlepiej ehhhh przegięcie

Gość _Wisienka z pestką
ale to nie tylko slowacja jest zagrozona epidemia odry. Zagrozona jest rowniez Farncja, Wielka brytania, w kotrej swojego czasu byla istnia panika ze MMR wywoluje autyzm.

Gość szczepienie to niedobra
NIE SŁUCHAC TEJ IDIOTKI STOMATOLOSZKI W INNYM TEMACIE PISZE IDIOTKA O RTECI , ZE MOZNA JEJ WYPIC CAŁĄ SZKLANKE I NIC SIE NIE STANIE !!! taki konował w jej postaci i czysty głupek musi byc ignorowany !! dzis juz naukowcy sa zgodni ze adjuwanty w szczpionkach to syf i wywołujace w organizmie spustoszenie zwiazki satad adjuwanty zawierajace zwiazki rteci są wycofywane - ale czys są ?? czy tylko sie tka mówi ? zastapiono je innymi zwiazkami , zwiazkami aluminium - kolejne badzieweie , poczytac - poczytać , poczytac - koniecznie !! ja szczepiony nie błem na wikszosc zalecanych szczepien i zyje , i zyje zdrowo jak kon , zadnego dnia zwolnienia w swej 36 letniej karierze zawodowej

Gość a co Was obchodzi to
czy ktoś szczepi czy nie? sami szczepicie to co się boicie epidemii skoro sami jesteście "zabezpieczeni"

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tjuu Ja napisze tak mam 20 mies. córkę i rozgorzała w domu dyskusja na szczepienie przeciwko mmr, gdyż przesunęłam to szczep. w czasie ( aż mała skończy dwa lata). Moja siostra jest studentka farmacji poprosiłam by porozmawiała z prof. na temat w/w szczepionki odpowiedź była jedna szczepić. Oczywiście nie namawiam i nie neguję tych które nie szczepia ich dzieci ich wybór, natomiast wiem jakie moga być powikłania poszczepienne -jest większe prawdopodobieństwo powikłań niż skutków poszczepiennych. Proszę podajcie jeden naukowy dowód na autyzm poszczepienny. to podaj w takim razie dowód, ze autyzm nie jest spowodowany przez szczepionki

ogólnie to ja uważam tak ja swoje dzieci szczepię według kalendarza, żadnych dodatkowych bo nie widzę w nich sensu, ale proszę bardzo jak któraś nie chce niech nie szczepi ale jak dziecko zachoruje na którąś z tych chorób to powinno być zamknięte leczenie w szpitalu zakaźnym w izolatce i wszelkie koszty powinni ponosić ci mądrzy inaczej rodzice, którzy nota bene w tym samym czasie powinni tez w tym szpitalu być zamknięci by nie roznosili świństwa!!! a co do firm farmaceutycznych że niby tak na tym zarabiaja a powiedzcie mi w jaki sposób? szczepienia sa bezpłatne więc zysku nie widzę :P

a stomatoloszka może już wrcacac do sprzątania, bo jej wypowiedzi to właśnie sugerują nie ma pjęcia o niczym a właśnie jak tam córeczka koleżanki? pryskacie ją dalej wodą przy wysokiej gorączce ze spryskiwacza????????

dowód naukowy stomatoloszka, naukowy czytaj ze zrozumieniem i nie błaźnij sie

a co do firm farmaceutycznych że niby tak na tym zarabiaja a powiedzcie mi w jaki sposób? szczepienia sa bezpłatne więc zysku nie widzę Nie no, akurat firmy to majątek na szczepieniach zarabiają, Ty za nie nie płacisz, ale miliardy płaci im państwo, które kupuje szczepionki. Tylko że to nie ma zadnego znaczenia

do szczepienie to niedobra jak masz 36 letni staż pracy to jesteś po 50 więc o czym ty gadasz? w tamtych czasach fakt szczepień było mniej ale były i były obowiązkowe a jak ktoś nie zaszczepił to kary mega nakładali, a poza tym wtedy tej durnej mody na nieszczepienie nie było więc mogę się założyć że grzecznie i ładnie rodzice cię na nie brali :/ co do stomaloszki to fakt język nie specjalny, argument przytaczany o rtęci też nie trafiony, ale wiedze dziewczyna z mikrobiologi ma sporą i odrzucając język na prawdę wiele można się od niej dowiedzieć

Gość jhajdh
Boże tych czubów antyszczepiennych się czytać nie da. Trzeba było by się do każdego zdania odnieść i im wyjaśnić idiotyzm ich rozumowania.

Gość mireczkaa
P:P: Szczepienia są bezpłatne? To znaczy, że firmy, które je produkują działają charytatywnie? :)

owszem państwo im płaci ale co myślicie że płaciliby jakby nie mieli naukowej pewności o konieczności szczepień? jakoś ze szczepienia na świńską grypę nie skorzystali :P

ignorantów tez sie czytac nie da idą jak za hitlerem w ciemno

Gość _Wisienka z pestką
Wszyscy nasluchaja sie osob pokroju Reni Jusis wielkiej "znawczyni" - eko matki i potem chodza oszolomy i opowiadają ze mleko matki ochroni dziecko przed odrą, rózyczką i wszelkimi chorobami dlatego szczepienia sa zbędne.

Gość wojna nam nie jest potrzebna
głupole wyginą przez choróbska!! a właściwie dzieci glupoli

na świńska nie mieli kasy, ot i cała tajemnica wszystko upada to po co szczepienia wykupić? lepiej pozdychajmy i bardzo dobrze w sumie sie stało, ale przez przypadek (brak kasiory)

poza tym nie zdajecie sobie sprawy że sczepiania są drogie, ale jakie olbrzymie są koszty ich wytworzenia, badań, pensji naukowców. Poza tym żeby jakikolwiek lek był dopuszczony do obrotu na terenie danego kraju trzeba zapłacić olbrzymie kwoty temu państwu!

jusis to dla mnie idiotka jakich mało, ale co do szczepień troszeczke sie z nią zgodzę, chociaż ja szcezpiłąm, aczkolwiek nie na wszystko

Gość mireczkaa
znowu się zacznie przepychanka kto ma rację. Dajcie już spokój. NIkt nie podejmuje decyzji o tym, żeby nie szczepić ot tak, bez poczytania, bez przemyśleń. Więc skończcie już z pierdołami, ze któraś przeczytała o Reni jusis na Pudelku i nie szczepi :) Ja szczepię wybiórczo- MMR sobie odpuściłam. Resztą szczepię ale dużo wolniej niz zakłada to kalendarz. Dziecko zdrowe. Innym też polecam, bo ilość szczepionek jaką maluch dostaje jest po prostu idiotyczna i nielogiczna. Tak więc moim zdaniem warto szczepić ale z głową.

Gość Kropeczka!!!!!
nie szczepcie sie, nie bierzcie leków - nawet witaminy c, nie chodzcie do lekarzy, za to polewajcie sie codziennie woda swieconą moze przezyjecie.

a wiesz, ze wit c też szkodzi? nie wiesz? to poczytaj po co ją brać? nie lepiej zastosować odpowiednią dietę? ale jak sie nie chce to bach leki leki szkodzą i powinno się je brać w ostateczności

a i co do autyzmu poczytajcie sobie naukowe opracowania (w necie też znajdziecie) o jego przyczynach i jakoś dziwnym trafem ponad 90% naukowców jest zgodna że to choroba genetyczna, dokładniej uszkodzenie 2 par chromosowmów ale niestety już nie pamiętam których i że są czynniki które mogą tą chorobę ujawnić, ale ona i tak prędzej czy później by się sama ujawniła a lepiej wcześniej bo wtedy leczenie, terapie dają lepsze skutki, i fakt jednym z tych czynników uaktywniających może być rtęć która była w mmr, ale już jej tam nie ma i jeszcze przykład z życia w młodości jeździłam na obozy z dziećmi niepełnosprawnymi i byłam wolontariuszem w ośrodku dla takich dzieci i poznałam sporo dzieciaków z autyzmem i jakoś hmmm w większości przypadków diagnozowany był w pierwszym roku życia a więc przed mmr!!!

no a czy ten cały autyzm nie ma związku z zapaleniem jelit?