Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IWONKA

Opinie osób pokrzywdzonych na temat Niebieskiej Karty

Polecane posty

Gość gość
Dobrze wiedzieć, bo ja do tej pory myślałam, że niebieska karta to tylko na złego męża pijaka. U nas w rodzinie wrzód na tyłku i patologia największa to moja matka. Manipuluje każdym, z kim jej się ta sztuczka udaje, agresywna i konfliktowa osoba. Wykształcony człowiek, a patologia jakich mało. Uwielbia wtrącać się w nie swoje sprawy, układać życie innym, wyszukiwać w dzieciach talentów, których nie mają, wymawianie, że ja i mąż jesteśmy nic nie warci i tym podobne historie. Dzieci po spotkaniu z nią potrzebują terapeuty, w takim są stanie psychicznym. Poza tym wszystko dobrze, kiedy jej nie ma w pobliżu. Wyrzucić ją za drzwi nie bardzo wypada, ale nie umiemy sobie z nią poradzić :-(

Gość gość
NIEBIESKA KARTA NALEŻY SIĘ NIEKTURYM PANIOM Z OŚRODKÓW POMOCY SPOŁECZNEJ -- JAK KOGOŚ NIE LUBIĄ I SAME NIE PRZESTRZEGAJĄ PRAWA TO TRZEBA KOGOŚ UPIERDOLIĆ PO POLSKU SAM TEGO DOŚWIADCZAM--TO ZWYKŁE KUREWSTWO PAŃ KTÓRE KIEDYŚ PASAŁY KROWY A DO MIASTA PRZYJECHAŁY TYLKO PO KONEKSJACH W URZĘDZIE GMINY DO PRACY W WIELKIM MIEŚCIE

Gość gość
policja + ops+mops =jednowarstwowy układ niszczenia ludzi nie zawsze winnych czego kolwiek

Gość gość
ogólnie nie uzyska sie zadnej pomocy ani przy niebieskiej karcie ani mops ani zadna instytucja ,jedynie to jak macie kase to mozecie sie wyrwac z piekła ,ale wtedy to ma sie w du...e te wszystkie instytucje przecina sie pępowine i zaczyna życie od nowa

Gość gość
Ja przestrzegam przed zalozeniem niebieskiej karty zbyt pochopnie. Ja zalozylam bo maz chcial ze mnie zrobic kure domowa. Zdarzylo mu sie mnie popchnac. Nie mowie ze ja siedzialam jak mysz pod miotla ale bez przesady. Wypruwalam zyly zeby bylo dobrze a tu ciagle zle. Zalozylam niebieska karte przy jakiejs powazniejszej klotni pod wplywem emocji i teraz bardzo zaluje. Dobrze zarabiamy nie pijemy alkoholu i klotnie sie zmniejszyly dzieci sa zadbane a dzielnicowy i tak lazi i tak. Pedagog szkolny szuka dziury w calym. Czepila sie nawet tego ze corka jest wstydliwa. Paranoja. Dziecko ma 6 lat pierwszy rok w szkole chyba ma prawo byc wstydliwa. Bo jakby na powitanie wszystkich w morde lala to tez by chyba nie bylo dobrze. Chce to zamknac bo wiecej szkody niz pozytku z tego jest. Tyle stresu przysparzaja nam te spotkania a oni nie rozumieja ze tak nam nie pomagaja. Lepiej isc prywatnie na terapie malzenska niz liczyc na pomoc policji. Przynajmniej w moim przypadku.

Gość gość
uwazam ze nie ma zadnej pomocy a niebieska karta tylko wpedza w problemy jedyne wyjscie to uciekac ,ostatnio dowiedzałam sie od znajomej ze ona załozyła nieb.karte prosiła o pomoc gdy maz był pijany i robił awantury to policja powiadomiła mops i wpadli ze zabieraja jej dzieci bo dzieci nie moga zyc w takich warunkach błagała zeby dzieci zostawili to dali jej pare minut na opuszczenie mieszkania ,pijak łobuz został w ciepełku a ona na tułaczke z dziecmi po ludziach

Gość gość
Ja wczoraj złozylam zawiadomienie o znecaniu psychicznym nademna i załozyli mezowi niebieska karte. On mieszka u siebie w domu a ja u rodziców. i czy maz moze uciec zagranice jak ma niebieska karte?

Gość gość
może . niech się Pani zastanowi . działać ale mądrze. ja po niebieskiej karcie a mąż policjant był sprawcą przemocy walczyłam w sądzie o własne dziecko.

Gość gość
jak się bronić przed niesłusznym oskarżeniem? mi założyła NK nienormalna pedagog bo nie zgadzałam się z jej zdaniem na temat mojego dziecka i powiedziałam że nie życzę sobie żeby go przepytywała, stwierdziła więc że coś ukrywam i na pewno jest przemoc, to straszne - jak można było dać do rąk tak głupim ludziom do działania narzędzie o którym nie mają pojęcia i krzywdzą innych.

Gość gość
prosze o pomoc. Ponad pol roku temu zalozylam mezowi niebieska karte za znecanie sie psychiczne. O dziwo nasze relacje w jakims stopniu ulegly poprawie. Mamy 3 letniego syna. Niestety, ubolewam nad tym, ale nie raz byl swiadkiem awantur, o czym w MOPRze powiedzialam. Chcialam byc po prostu szczera, z drugiej strony mieszkamy wszyscy razem wiec dziwne byloby to, gdyby syn nigdy klotni nie widzial. W tym tygodniu dostalismy z mezem wezwanie do sadu do kuratora w celu przeprowadzenia wywiadu. Okazalo sie ze kuratora poinformowal mopr. Kurator powiedzIal ze klotniami narazamy dziecko na przemoc psychiczna w domu, i jego notatka trafi do sadu ktory roztrzygnie sprawe. Grozi nam przydzielenie kuratora sadowego a w najgorszym przypadku ograniczenie praw rodzicielskiich. Jestem zalamana. Zakladalam mezowi karte za przemoc psychiczna a mopr poprowadzil sprawe w innym kierunku. Dodam ze na wiosne przeprowadzano wywiad srodowiskowy w zlobku ktory wypadl dobrze, poza tym oboje pracujemy, warunki socjalno bytowe syn ma bardzo dobre. Wtedy mopr twierdzil ze dziecku nic się zlego nie dzieje, wiec zajma sie tylko sprawa mojego meza. Czy ktoras z was miala podobna sytuacje ? Nie wiem co robic, co wiecej pani z mopru twierdzi ze to normalna procedura. Z tego co dowiadywalam sie, to chyba.nie do konca tak to wyglada.

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji tyle że jestem kobietą. Mój mąż to aktor jakich malo, u nas to akurat ja założyłam niebieską kartę. MOPR nic nie robi mimo interwencji policji bo mój mąż to słodki anioł na spotkaniach grupy roboczej. O jego rodzinie nie wspomnę nawet, bo najgorsze jest to że cała moja rodzina odwróciła się ode mnie. Nie chcą przyjać do wiadomości ze chce rozwodu, a tym samym spokojnego życia dla siebie i syna, nie rozumieją ze dziecko nie może się wychowywać w ciągłych awanturach i wyzwiskach. "Nasi znajomi " byli najpierw znajomymi męża więc nie muszę chyba pisać jak to wygląda i czyją stronę trzymają. Od siebie mogę Ci poradzić to co robi mój mąż. Biegaj do mopru, wymyślaj absurdalne kłótnie i kradzieże, podrzuca żonie alkohol do torebki i rób zdjęcia, nabij sobie siniaki i idź na obdukcje z pobiciem przez żonę. Jak znasz żony hasło do ko ta To weź na nią chwilowke i nie spłacaj. To na MOPR działa. To wszystko pół żartem pół serio, ale prawda jest taka że mój mąż tak robi i mu się udaje, ma zdjęcia, dokumenty z obdukcje, z parabanku i wszyscy nie dość że mu wierzą to jeszcze wspolczuja, a co lepsze w ramach pomocy moja rodzina daje mu pieniążki :)

Gość student resocjalizacji
Przeprowadzam badania na temat "Przemoc psychiczna w związkach partnerskich a dalsze życie ofiar". Jeśli jesteś osobą pełnoletnią i kiedykolwiek doświadczałeś/łaś przemocy psychicznej ze strony partnera, dziewczyny/chłopaka, żony/męża to wypełnij tą ankietę! Jeśli znasz osobę która doświadczyła przemocy psychicznej udostępnij jej ankietę! Pamiętaj, że przemoc psychiczna to również krytykowanie, szantażowanie czy agresja słowna. Potrwa to chwilę a bardzo mi pomożesz. http://profitest.pl/s/9273/uIdEuPmC3Y0y5ZYk

Gość gość
Witam czy jest ktos na forum? Prosze o rady blagam. Opowiem od poczatku. Jestem facetem i mysle ze jestem na straconej pozycji. Moja zona zdradzala mnie kiedys i to wiem bo mialem dowody mialem z nia sprawde w sadzie. Ograniczyli jej prawa do corki. Uciekala nie wiadomo gdzie... Kochalem ja wiec wybaczalem kilkakrotnie.. Wrocila do domu bylo wszystko ok dopuki nie pojechala z siostra i kolezanka do nl w celach zarobkowych. Znow sie nie odzywala a mamy juz 2 coreczki olewala nas wiec nie potrzebnie ja wyzywalem przez sms i grozilem to byl impuls i balem sie ze znow zdradza. Gdy wrocila byla inna oschla wiecznie zmeczona okres itp dziecmi sie nigdy nie zajmowala. Kolezanki ja dobrze nakrecily powiem tylko ze jej matka i siostry zyja z alimentow itp nie pracuja. Mam sms ze sie tam przewrocila i posiniaczyla. Ona dobrze wiedziala co robi podpuszczala mnie i w ogole miala wszystko ugadane ze odejdzie mam dowody . od rana z kims pisala o tym. Gdy wrocilem z pracy dala mi wodke klocilismy sie bardzo przez sms nie przy dzieciach. Bylem zalamany a gdy zobaczylem ze podjechal jakis fagas po nia z kolezankami wpadlem w szal to naprawde boli. Interweniowala policja bo moja mama zadzwonila i zabrala mi dzieci bo bylem pod wplywem alkoholu. Zostawila telefon w ktorym sa sms ze to bylo planowane zdjecia na ktorych widac szweckie stoly z alkoholem i jedzeniem z typami wymalowana a dla mnie nigdy sie tak nie stroila. Zalozyla mi niebieska karte pozew o rozwod i alimenty. Chce walczyc o dzieci ale za bardzo nie wiem jak. Mi chodzi o dzieci co mam robic blagam pomocy. Nawet nie dala mi sie z nimi widziec jest manipulowana przez rodzine i kolezanki . blagam pomocy Jej nie chodzi o dzieci tylko o pieniadze naprawde. Moja mame ktora miala wielkie zaufanie do niej wszystkie nr kont itd wych... Wziela pozyczki przez internet . jestem zalamany tesknie za dziecmi

Gość gość
Dodam ze jej nigdy nie udezylem bo bulym nie potrafil ja nie z takich. Prosze o rady blagam jak najszybciej juz 5 dzien dzieci nie widze dla mnie to cos strasznego nikomu tego nie zycze. Nie spie nie jem juz umieram z tego wszystkiego blagam o pomoc

Gość gość
Witam to znow ja juz 3 tygodnie nie widuje dzieci... Nie pozwala mi sie za bardzo z nimi kontaktowac tylko z corka co ma 2 lata przez tele a jak raz dala starsza 6 lat to jej slowa tatusiu kocham cie kiedy bedziesz. I teraz niby nie chce ze mna rozmawiac... Wyszlo tez niestety ze moja mame okradala regularnie na koncie. Emerytka a ona miala dostep do wszystkich kont nabrala pozyczek na nia w wysokosci 6500zl przez internen. Blagam pomocy

Gość gość
Witam znow ja.. Jutro bede mial smyki u siebie na wekeend... Pozyczki nadal przychodza ktore nabrala mama zglosila sprawe na policje... Usunela mamy fb z dowodami ze to planowala... Ale kuratorki i wiele ludzi widzieli rozne sms... Dzis w sadzie widzialem dzieci jak bylismy u kuratorki starsza z dziewczynek mowila przy kuratorce tatusiu a ty wiesz ze nie musisz nas oddawac lza w oku mi sie zakrecila... A mlodsza jak wychodzily plakala i wolala tata chodz chodz miesiac mnie nie widzialy... A wiecie co jest najgorsze? Ze zdradzala mnie z kolega nawet nie chce o tym gadac... Grozi mi wymusza pieniadze.. Bylem dzis na spotkaniu onta niebieska karte to te panie tez sa za mna... Ludzie jak komus zaufac jak kochac... Zycie piekne ale ludzie...

Gość gość
Szukasz Szkoły ? Dołącz do nas ! Rekrutacja trwa Zapraszamy serdecznie do NOVA Centrum Edukacyjne w Tarnowie . Nasza szkoła może pochwalić się szeroką ofertą kierunków, jak również kursów krótkich. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą oraz do zapisów za pomocą stron internetowej: http://www.nova.edu.pl/ bądź bezpośrednio w sekretariacie na ul. Krakowska 17/14 W razie pytań prosimy o kontakt z sekretariatem szkoły pod numerem 143000350 lub mailowo na adres tarnow@nova.edu.pl

Gość gość
Cześć Tarnów To już ostatni czas gdzie jeszcze możesz zapisać się do Nas do Szkoły. !!! Nie masz legitymacji ? U nas uzyskasz status ucznia! U nas jeszcze rekrutacja trwa. W innych szkołach już nie . Także Nie zwlekaj tylko przyjdź do nas do NOVA Centrum Edukacyjne , a na pewno znajdziesz coś dla siebie. Czekamy na CB !!!! Serdecznie Zapraszamy

Gość gość
Cześć Tarnów  Rekrutacja zimowa w szkole NOVA CE ruszyła! Nie masz legitymacji ? U nas uzyskasz status ucznia! Przyjdź i zapisz się na swój wymarzony kierunek. Czekamy na Ciebie na ul. Krakowskiej 17/14 lub pod numerem telefonu 796400893! Zapraszamy!!

Gość gość
Nam panie z Mopsu bardzo pomogły. Mąz mial trudny okres w zyciu,wezwałam w końcu policje i załozyli mu niebieską karte. Mąz za radą pani z Mopsu poszedl na terapie. Dzielnicowy tez nam pomógł i nie było mowy o zabraniu dzieci.

Gość gość
Cześć Tarnów  Rekrutacja zimowa w szkole NOVA CE ruszyła! Nie masz legitymacji ? U nas uzyskasz status ucznia! Bogata oferta edukacyjna szkół policealnych, kursów zawodowych, jak również LO i Gimnazjum. Przyjdź i zapisz się na swój wymarzony kierunek!! Czekamy na Ciebie na ul. Krakowskiej 17/14 lub pod numerem telefonu 796400893! Zapraszamy!!

Gość gość
Ciekawa jestem jak Wam sie w zyciu ulozylo . Napiszcie cos.

Gość gość
Ofiarom przemocy nie pomoże ani karta ani psycholog z mopsu ani pracownicy mopsu z dyplomami należący do komórki mopsu stop przemocy to pranie mózgu wiem bo latami to przerabiałam i ten bajer wszystkie dzieci nasze są nie pomogą rodzinie biednej trzymającej się w kupie a dzieci zabiorą i dadzą rodzinom zastępczy za kurz szmalu a do psychologa to każdego kierują sami pracownicy mopsu

Gość gość
Ofiarom przemocy nie pomoże ani karta ani psycholog z mopsu ani pracownicy mopsu z dyplomami należący do komórki mopsu stop przemocy to pranie mózgu wiem bo latami to przerabiałam i ten bajer wszystkie dzieci nasze są nie pomogą rodzinie biednej trzymającej się w kupie a dzieci zabiorą i dadzą rodzinom zastępczy za kurz szmalu a do psychologa to każdego kierują sami pracownicy mopsu

Gość gość
Witam. Jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku Kryminologia UG. W ramach pracy magisterskiej pt. Przemoc w rodzinie - skuteczność procedury "Niebieskiej Karty" przeprowadzam badania dotyczące wyżej wymienionego narzędzia. Byłabym bardzo wdzięczna za uzupełnienie poniższej ankiety. Już teraz dziękuję Państwo za poświęcenie swojego czasu. https://www.survio.com/survey/d/P3C9A1S6J3Q2G4Q3M

Gość gość
Witam. Jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku Kryminologia UG. W ramach pracy magisterskiej pt. Przemoc w rodzinie - skuteczność procedury "Niebieskiej Karty" przeprowadzam badania dotyczące wyżej wymienionego narzędzia. Byłabym bardzo wdzięczna za uzupełnienie poniższej ankiety. Już teraz dziękuję Państwo za poświęcenie swojego czasu. https://www.survio.com/survey/d/P3C9A1S6J3Q2G4Q3M

Gość gość
Niebieska karta to bezwartosciowy papierek. Dowiedzialam sie o tym gdy w koncu postanowilam wezwac policje na meza alkoholika. Poszedl do pan z mopsu,poplakal jak mu w zyciu zle,ze zona go nie rozumie bo zostal kaleka a jest pracoholikiem,ze dom sam wybudowal itp itd... I co? 4 razy byl dzielnicowy i to jak mnie nie bylo i po niebieskiej karcie.

Gość Skrzywdzony
A co powiecie jak moja zona poszła do opieki nagadala klamst i mi kochany GOPS założył niebieska kartę bez dowodow tylko na słowo. . Jeszcze pracownika GOPS obrażają moja mamę i mnie.. i jeszcze ja wywieźli z chorymi dziećmi do jej mamusi alkoholiczki nie sprawdzając nic.. Te Panie z GOPS niszczą tylko życie nic więcej. Nie douczone .. nienawidzace facetów. .