Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 miewi贸rka

dzieci w sklepach - pytanie do matek

Polecane posty

Go艣膰 miewi贸rka

Bardzo cz臋sto spotykam si臋 z nast臋puj膮c膮 sytuacj膮: wchodzi mamusia z dzieckiem do sklepu i dzieciak zaczyna przera藕liwie rycze膰. Czasami siedzi w w贸zku, czasami biega i ci膮gnie matk臋 za sp贸dnic臋/spodnie/kurtk臋. Zamy艣lona matka m贸wi "no cicho cicho, zaraz idziemy", "uspok贸j si臋", ale jest kompletnie rozkojarzona, zaj臋ta przegl膮daniem rzeczy. A jazgot nasila si臋 z minuty na minut臋. Ha艂as jest straszny. Jeszcze ANI RAZU w takiej sytuacji matka nie wysz艂a z dzieckiem ze sklepu. Niby mamrocz膮 pod nosem 偶e ju偶 id膮, ale przed艂u偶aj膮 ile mog膮! Ostatnio zwr贸ci艂am jednej uwag臋 - w lumpeksie, przegl膮da艂a rzeczy jakby nigdy nic, a jej dzieciak w w贸zku, kt贸ry postawi艂a w sklepie dar艂 si臋 ju偶 od 15 minut. Gdyby mog艂a, zabi艂aby mnie wzrokiem, powiedzia艂a z pretensj膮 "no ju偶 ju偶, przecie偶 to tylko dziecko". I wysz艂a (nie od razu oczywi艣cie dopiero po kilku minutach). Matki - dlaczego tak robicie? Dlaczego nie wyjdziecie z takim wrzeszcz膮cym dzieckiem? Dlaczego zak艂adacie 偶e nikomu to nie przeszkadza? Czy my艣licie czasami o innych osobach, klientach w sklepie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
m艂odym matkom si臋 wydaje 偶e ich dzieci s膮 nietykalne i ze "to tylko dziecko" i wszyscy powinni pokornie znosi膰 jego zachowanie. a mnie szczerze m贸wi膮c g贸wno obchodzi 偶e to dziecko, ma by膰 spok贸j i tyle. jakbym ja wszed艂 do sklepu i zacz膮艂 wydziera膰 morde to by mnie wyprowadzi艂a ochrona. m艂odym matkom naprawd臋 cz臋sto si臋 wydaje 偶e 艣wiat si臋 kr臋ci wok贸艂 ich dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kollrolarek
To jeszcze nic, ja by艂am ostatnio 艣wiadkiem, gdy dzieciak rzuci艂 sie na pod艂og臋, wali艂 o ni膮 ca艂ym cia艂em, wrzeszcza艂, 艂apa艂 za jakie艣 rzeczy z p贸艂ek i rzuca艂 (chyba za to 偶e matka mu nie chcia艂a czego艣 kupi膰), a mamusia 'cicho, cicho, zaraz idziemy' i te偶 kompletnie rozkojarzona swoimi zakupami ja pierdol臋, chcia艂am wrzasn膮膰 do niej 'Ty g艂upia kurwo ze swoim g艂upim bachorem - wypad ze sklepu!' a niania w takich sytuacjach doradza艂a od razu wyprowadza膰 dziecko ze sklepue, ale nie spe艂niac jego ewentaulnych 偶膮da艅

Udost臋pnij ten post

szczerze m贸wi膮c to mnie te偶 g贸wno obchodzi czego uczy super niania. nie lubi臋 dzieci i jak gdzie艣 jestem w sklepie czy w innym punkcie to nie 偶ycz臋 sobie s艂ucha膰 wydzieruch贸w jakiego艣 bachora

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miewi贸rka
Mi nie chodzi nawet o sytuacje, gdy dziecko chce by matka co艣 kupi艂a. Po prostu ryczy. Albo ma par臋 miesi臋cy, le偶y w w贸zku i ryczy bo.. nie wiem, ma mokro, jest g艂odne? Albo ma 3-5 lat i ryczy z nud贸w, bo chce do domu. Jak nie wstyd tym matkom dalej tkwi膰 w sklepie, nie ruszy膰 ty艂ka 偶eby wyj艣膰 z dzieckiem? Czasami jak spotka jeszcze kole偶ank臋 to ju偶 w og贸le koszmar. Gadki, plotki, ewentualnie "no popatrz jakiego mam g艂o艣nego synka, Karolku uspok贸j si臋 m贸wi艂am!" i dalej gada i gada i ani my艣li wyj艣膰 ze sklepu.

Udost臋pnij ten post

ja bym wtedy kr贸tko "wypierdalaj z t膮 syren膮 alarmow膮". no nie mog臋 znie艣膰 tych rozanielonych m艂odych matek kt贸rym si臋 wydaje 偶e ka偶da g艂upota robiona przez ich potomka jest taka s艂odka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziwad艂a
jakbym wiedziala 偶e jest w sklepie takie dziwne babsko, ktore nie rozumie zachowan dziecka, to specjalnie bym mu mowila zeby sobie troche pokrzyczalo bo zobaczymy jak ta pani sie zachowa, mielibysmy niezly ubaw, moze komus tez przeszkadza ze stukasz matrono obcasami albo za glosno oddychasz? tego to juz nie widzisz? chcesz miec spokoj???? zamknij sie w piwnicy dziwaku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 43y4y434y34
Mia艂am ostatnio identyczn膮 sytuacj臋 w sklepie z ciuchami. Matka postawi艂a w贸zek w sklepie i zaj臋艂a si臋 przegl膮daniem ubra艅. Dziecko (ok. 2 lat) zacz臋艂o si臋 strasznie wydziera膰 w w贸zku. Matka co艣 tam gada艂a, ale dalej ogl膮da艂a, a jak posz艂a co艣 przymierza膰 to pomy艣la艂am 偶e jej co艣 zrobi臋! Autentycznie zaciska艂am pi臋艣ci 偶eby czego艣 z艂ego nie zrobi膰. To by艂 naprawd臋 okropny ha艂as.

Udost臋pnij ten post

"pewnie zazdro艣cicie same nie macie dzieci albo nie mo偶ecie mie膰 przecie偶 to tylko dzieci, a dzieci p艂acz膮, wy g艂upie kr贸lewny Matka zarobiona znalaz艂a chwil臋 by wyruszy膰 na miasto to te偶 chce sobie poogl膮da膰 co艣 a jak nie podoba si臋 to same sobie wyjd藕cie ze sklepu." hahahaha, jasne. bo dla ka偶dej kobiety urodzi膰 potomka to szczyt marze艅. A nawet jak chc膮 mie膰 dzieci to maj膮 troch臋 kultury w sobie aby nie stercze艅 z wyj膮cym bachorem tak jakby nic si臋 nie dzia艂o. No i szkoda jeszcze 偶e to inni b臋d膮 wychodzi膰 do sklepu bo baba nie potrafi opanowa膰 w艂asnego dzieciaka. i co to kogo obchodzi 偶e to tylko dzieci? to narzyga膰 do p贸艂ki z pieczywem te偶 mog膮 bo to tylko dzieci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam doros艂e dzieci
i nie zycz臋 sobie wydzierania si臋 obcych bachor贸w, wi臋c argument , 偶e wrzaski bachor贸w przeszkadzaj膮 zadro艣nicom upada

Udost臋pnij ten post

I co z tego, ze dziecko? Ryczy, wi臋c niech je matka wyprowadzi ze sklepu, albo niech przynajmniej pr贸buje uspokoi膰, a nie, 艂azi sobie i ogl膮da ubrania i ma wszystko w dupie. Te偶 mnie taki "matki" wkurzaj膮. Potem ich dzieci wyrastaj膮 na rozpieszczonych idiot贸w, kt贸rzy mysl膮, 偶e wszystko im si臋 w 偶yciu nale偶y :O Ostatnio w busie siedzia艂am i na przeciwko mnie usiad艂a matka (oczywi艣cie jaka艣 wymalowana blachara), a obok na siedzeniu STA艁O sobie jej mo偶e 6-letnie dziecko. Dzieciak co chwile mnie kopa艂, bo wierci艂 si臋 na siedzeniu jakby mia艂 nasrane (wstawa艂, siada艂, wstawa艂, siada艂), wydziera艂 si臋, a matka oczwy艣cie nic! AAAA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaswwjewhh
zapewne autorka nie ma dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam doros艂e dzieci
ja w takiej sytuacji m贸wi臋 wyra藕nie dziecku zeby mnie nie kopa艂o, z regu艂y wystarczy aby matka zainteresowa艂a sie swoim dzieckiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grbtrtrtrtr
To samo jest w restauracjach, barach itp.. Par臋 razy przydarzy艂a mi si臋 sytuacja, 偶e mamusia albo ma艂偶e艅stwo jedz膮, a synek czy c贸rka rzuca jedzeniem, biega po ca艂ej sali, wrzeszczy, zagl膮da innym do talerzy. Albo drze ryja, 偶e chce do domu i ryczy. Mamu艣ka z u艣miechem i pob艂a偶aniem patrzy na dziecko, mo偶e powie mu 偶e ma by膰 ciszej i dalej wpierdala 偶arcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grbtrtrtrtr
Ostatnio z narzeczonym byli艣my na kolacji, mia艂o by膰 cicho, spokojnie. Ale przysz艂o ma艂偶e艅stwo z dzieckiem, usiedli przy stoliku obok. Dziecko troch臋 zjad艂o, potem zacz臋艂o ujada膰, wrzeszcze膰, biega膰, oczywi艣cie co chwil臋 zahacza艂o o nasz st贸艂 albo o moj膮 torebk臋. Z cichej kolacji zrobi艂o si臋 pobojowisko z ha艂asem r贸wnym wiertarce udarowej. Gdy rodzice sko艅czyli je艣膰 - wcale nie wstali! Siedzieli dalej, nie reaguj膮c na to, 偶e dziecko przeszkadza innym go艣ciom w jedzeniu! To jaka艣 masakra Twoje dziecko nie potrafi si臋 zachowa膰 w restauracji, to go do niej nie zabieraj!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grbtrtrtrtr
Tacy ludzie zak艂adaj膮, 偶e u艣miechniesz si臋, 偶e zachowanie dziecka wyda Ci si臋 naturalne, zabawne, 偶e w og贸le nie b臋dzie Ci przeszkadza艂o. Gdybym co艣 powiedzia艂a - automatycznie potraktowaliby mnie jak zimn膮 suk臋, kt贸ra jest nienormalna bo nie lubi dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam doros艂e dzieci
jestes niewychowana i pewnie twoje dzieci tez takie bed膮. MAM DZIECI a mimo to rozwydrzone dzieciaki dzia艂aj膮 mi na nerwy

Udost臋pnij ten post

Mo偶na zabiera膰, ale trzeba umie膰 si臋 nim zaj膮c! Wrzeszczy to je uciszam, wyprowadzam, albo daje po dupie! Masz co艣 z g艂ow膮 kobieto? Przez takie jak Ty dzieci potem wyrastaj膮 na cham贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odrow膮偶
miewi贸rka Mi nie chodzi nawet o sytuacje, gdy dziecko chce by matka co艣 kupi艂a. Po prostu ryczy. Albo ma par臋 miesi臋cy, le偶y w w贸zku i ryczy bo.. nie wiem, ma mokro, jest g艂odne? Albo ma 3-5 lat i ryczy z nud贸w, bo chce do domu. Jak nie wstyd tym matkom dalej tkwi膰 w sklepie, nie ruszy膰 ty艂ka 偶eby wyj艣膰 z dzieckiem? Z tej prostej przyczyny nie wychodz膮, bo te bachory rycz膮 ca艂y czas, poza spaniem.

Udost臋pnij ten post

Obchodzi mnie, bo p贸藕niej przez takich cham贸w mamy por膮bane spo艂ecze艅stwo, w kt贸rym moje dzieci te偶 b臋d膮 sie wychowywa艂y!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 huhbugbuh
co za idiotki hahahah myslimy podobnie pozdrawiam matrony do piwnic!!! szkoda ze was ktos nie przytemperowal bardziej jak bylyscie wrzeszczacymi bachorami to teraz przynajmniej byscie ze strachu siedzialy w piwnicach i ludziom dupy nie zawracaly:) do queen szkoda ze ciebie nikt nie bil, bylabys teraz grzeczniejsza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odrow膮偶
Najgorsze sa te prostackie mamu艣ki z kultura z obory, co stawiaj膮 dzieci brudnymi butami na siedzenia w autobusie i na 艂awki na przystanku. Ale to jeszcze nic. Jakim kurwa trzeba by膰 debilem, 偶eby pakowa膰 do w贸zka na zakupy dzieciaka kilkuletniego? W koszu do kt贸rego ludzie wk艂adaj膮 偶ywno艣膰, w臋dliny, owoce, ta kurwa wsadza dzieciaka, a ten stoi tam butami, kt贸rymi wcze艣niej chodzi艂 po psich g贸wnach, flegmie i innym syfie na chodnikach. Stwierdzam jedno. Kobiety w Polsce s膮 niepor贸wnywalnie bardziej niewychowane od m臋偶czyzn.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G贸wnos艂aw
Dairos-nie ma co dyskutowa膰 z t膮 matk膮 polk膮 bo uwa偶aj膮 siebie i dzieci za 艣wi臋te krowy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂yG艂odek
A co powiecie na takie co艣? http://www.wiocha.pl/319799 ,Mamuska_wyciera_tyleczek_dziecku Nie kt贸rym matka wydaj臋 si臋 偶e najlepsze co zrobi艂y dla 艣wiata to dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajciemispokojzhas艂em
Moje dziecko do 4 mc nie lubi艂o wyjsc z domu. nie by艂o szans, zebym z nim weszla do sklepu- wrzask taki, ze od razu musia艂am sie ewakuowac. Ewentualnie nosi艂am go po sklepie- wtedy by艂 spokojny, ale zaczyna艂o sie, gdy wyk艂ada艂am zakupy na kase i pokowa艂am je do toreb. wrzeszcza艂 wniebog艂osy- trwa艂o to moze 5 min. (uwija艂am sie jak w ukropie), ale wstydzi艂am sie bardzo. nie za niemowl臋, a za siebie- ze nie potrafie go uspokoic. Przez to w sklepie by艂am moze ze 2 razy w tamtym okresie. Po ukonczeniu 4 mc dziecko uspokoi艂o sie, w sklepie zachowuje sie jak anio艂ek. poczekamy, co bedzie dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bezdzietna z wyboru
Sorry, ale dop贸ki takie postawy jak膮 prezentuje autorka topiku b臋d膮 na porz膮dku dziennym, to nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Nie rozumiem, dlaczgo bezdzietnym bardziej zale偶y na obrabianiu dup dzieciom i ich rodzicom ni偶 na rozwi膮zywaniu konflikt贸w w spos贸b cywilizowany. M贸wi臋 to z frustracj膮, bo kilka razy szuka艂am znajomych w kr臋gach "bezdzietnych z wyboru" - wydawa艂o mi si臋, 偶e mam podobne priorytety. Z rozczarowaniem stwierdzam, 偶e na forum dla bezdzietnych nie mo偶na pogada膰 o lokatach ani o problemie z dzie膰mi w miejscach publicznych - mo偶na tylko poatakowa膰 z nud贸w baby z w贸zkami. W ma艂ym sklepie odzie偶owym wystarczy艂by kawa艂ek stolika czy dywanu z kilkoma tanimi zabawkami, kt贸rymi dziecko mo偶e si臋 zaj膮膰 przez te kilka czy kilkana艣cie minut. W du偶ych op艂acalny by艂by wi臋kszy plac zabaw z dy偶urn膮 niani膮. Obop贸lna korzy艣膰.

Udost臋pnij ten post