Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skazaaabiasndxl

jak poprawic smak bebilonu pepti czy nutramigenu ????

Polecane posty

Gość skazaaabiasndxl

Hej dziewczyny. Moja corka stracila apetyt, slabo przybiera na wadze a do tego mecza ja od dluzszego czasu zaparcia i wzdecia :/ Lekarka podejrzewa alergie na mleko . Dostalismy juz skierowanie na badanie ale w miedzy czasie mamy zmieniac mleko na bebilon pepti . Zaczelismy wiec to robic jednak corka nie akceptuje tego smaku i nie chce go pic :///// A raczej pije ale bardzo malo i wypluwa smoczek. Z tego co kojarzę ponoć nutramigen jeszcze gorszy w smaku :/ Czym mozna byloby ewentualnie ,,doslodzic" to mleko?? a raczej poprawic jego smak ???????

Gość skazaaabiasndxl
oki sprobuje - a np czy mozna nestle sinlac dodac lyzeczke czy 2 ??? Kupilismy go wlasnie i widze w opisie ze sie go przygotowuje na wodzie - czy do mleczka w ostatecznosci rowniez mozna dosypac??

ja dodawałam kaszkę smakową, jabłkową bodajże. I mały pił. Ale przechodziłam na nutramigen stopniowo. Najpierw dodawałam jedna lyzeczke do zwyklego mleka modyf., potem dwie itd...

Gość A ja się zastanawiam, czy mamy
czasem nie przesadzają. Dziecko się przyzwyczai. Mam dwoje dzieci, oboje byli na nutramigenie, wcinali lepiej niż inne mleko, bo im nie szkodziło, nie bolał pbrzuszek. Nie było problemu z dosładzaniem, które jest bardzo niezdrowe. Może wykaż nieco więcej cierpliwości, nie ustępuj i nie szukaj od razu metody ulepszenia smaku. Dziecko się przyzwyczai.

Gość Ramonażona
A wiesz ja miałam twardą diagnozę alergologa i innych lekarzy:dzieco alergiczne -nutramigen do 2roku życia! Gdybym wierzyła we wszystko co lekarze do mnie mowili to zamaiast być z dzieckiem u lekarza, łacznie od urodzenia do teraz , a ma właśnie dwa lata w tej chwili,około 20razy (w tym 17wizyt w pierwszym półroczu)pewnie byłabym z 60 jak nie lepiej. Pepti tez żeśmy przerabiały! Od 4miesiąca dawałam dziecku różne smakołyki typu marcheweczka łabłuszko itd. Na nutramigen nie chciało patrzeć! To chore skazywac dziecko na takie świństwo-nie jestem psychopatką nie będę głodzić własnego dziecka pomyślałam i powoli wprowadziłam do diety Nan Nestle które wcześniej tak bardzo uczulało! -oczywiście to co dawniej ustąpiło,nan nestle jadła do 1,5roku potem dawałam mleko od kroy lub kozy Ale ostatnio kłade duży nacisk na zdrowie i znalazłam w okolicy ekologiczną farmę kóz i tam się zaopatruję w mleko 'Takie mleko ponoć nie uczula i mogą je pić niemowlęta uczulone na białko krowiego mleka!

Gość arabeska11222
moja córka tez ma azs i dokarmiam ją nuramigenem. na początku poslodzilam wode 1 lyzeczka cukru. wypila ze smakiem. teraz juz ne slodze bo i tak pije. tez mysle nad mlekiem kozim ale czy naprawde nie uczula???

Gość nie uczula kozie
potwierdzam mam 2 dzieci jedno juz wyrosło ze skazy drugie wlasnie pije kozie od paru dni, bo odzucilo pepti, a co do sinlaca nie wolno przygotowywac na mleku tej kaszki tylko na wodzie, to tak jakby zamiennik mleka, bo ma wartosci podobne jak mleko modyfikowane nawet bialko i wapn w wyrzszych proporcjach, porownaj sobie

Wtrącę słówko :D Ja jestem wychowana na mleku kozim. Co prawda nie miałam, żadnego uczulenia i nic z tych rzeczy, ale dziadek świętej pamięci powiedział, że nie ma lepszego mleka niż kozie. Pojechał na handel i kupił kozę i teraz chyba dzięki dziadkowi nie mogę narzekać na zdrowie. Nie wiem co to, grypa, angina itp. Mam 29 lat :)

Gość arabeska11222
teraz wydaje mi sie ze trudno o kozie mleko. poki co corka ma 4 mies wiec za mala na kozie

Gość lady bronka
sinlac bardzo poprawia smak nutramigenu (takie mleko pije moja córka). trzeba tylko pamietać żeby najpierw rozrobic sinlac w butelce potem dodac mleko dopiero, inaczej się grudki w sinlacu porobią. przy dolegliwościach "brzuszkowych" podawałam córce probiotyki, oczywiście też białka krowiego w składzie, np. latopic dla dzieci z alergią pokarmowa i azs.