Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

kruszynko nie denerwuj sie idiotka.szkoda zdrowia. nie tlumacz sie jej co i jak to jakas patologia nie ma nic i nikogo

Kruszynko przestań sie tłumaczyć:)Nie denerwuj sie to twoje życie:)Nikt nie powinien wnie ingerować:)

lalke Nancy baletnice. ja zaraz siadam przepatrze przepissy na ciasta

Przepis na ciasteczka chałwowe :) jeszcze ich nie piekłam bo to przepis z gazety 10 dag chałwy waniliowej jest w biedronce :) szklanka maki żóltko 2 łyżki śmietany 12% pół łyżeczki proszku do pieczenia czekolada na polewę Wszystkie składniki oprócz czekolady zagnieść.Uformować kulkę,owinąć folią spozywczą i włozyć na 20 min do lodówki.Potem ciasto rozwałkować powycinać gwiazdki.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Piec 8-10 min w temp.170*C na koniec polać polewą :)

Przepis na ciasteczka 0,5 kg masła 0,4 cukru 3 żóltka 1 jajko całe 2 sztuki cukru waniliowego 3 łyżki wody 1 sztuka budyniu waniliowego lub śmietankowego 1kg maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ciasteczka wykładać na posmarowaną margaryną blachę i piec w 180 *C Ja wkładam do pieca na chwilę i jak są jeszcze gorące to przekładam na zimną blachę.Potem dekoruję :) Mozna zrobić z połówki bo z 1kg mąki naprawdę duzo wychodzi ciasteczek :)

I jeszcze przepis na kuleczki z mleka suszonego :) 250g mleka suszonego 250g cukru pudru 250g zmielonych orzechów,migdałów mogą też być do tego rodzynki 1 kostka masła 1 całe jajko 1 żółtko Całość wyrobić,formować kulki :) Pyszne tylko że słodkie :)

kobitki a jak kupujecie upominki swoim babciom dziadkom rodzicom ... to co kupujecie prosze doradźcie , ja w sumie to po kosmetyku kupiłam każdemu a m wiertarke ale chciałabym jeszcze coś dokupić wszystkim nie za drogiego a fajnego :)

kszewuszka a te ciasteczka z chalwy to moga sobie tak dlugo lezec az do swiat jak zrobie np.jutro

kszewuszka jak to trzeba zrobic z tymi kulkami? maslo rozpuscic a jajko? czy wszysto tak tylk ze soba polaczyc w misce?

Hej dziewczyny, co to za pomarańczowe gówno się przyczepiło? No comments... Pogoda zrobiła się okropna, takim właśnie mokrym i zgniłym gównem zajeżdża (przynajmniej w Łodzi). Ja na święta jadę do rodziców, więc nic nie robię do jedzenia. I tak czeka mnie potem wciskanie jedzenia "na wynos". Ale z przyjemnością czytam o waszym pysznościach :) mniam

ja umówiłam sie z mamą że ona robi karpia barszczyk krokiety sosik pieczarkowy i ciasta a ja zrobie sałatke warzywną i bigosik :) chciałaby7m jeszcze zrobić jakieś ciasteczka może paszteciki do barszczu ale znając życie i mnie to będe sie bardzo starała i pewno sknoce jedno i drugie , macie jakiś przepis na łatwe i smaczne paszteciki ? :) wiem wiem maruda jestem 🌼

Bezik, najłatwiej to kupić gotowe ciasto francuskie, zrobić farsz np. z pieczarek duszonych z cebulką... i gotowe. Zawijasz tak jak pierogi, 15 minut w piekarniku i już.

ja w tamtym roku zrobilam piers kurczaka mialo byc w galarecie z zurawiny:-D nie wiem co die stali ale najpierw nie chciali zastygnac a potem jsk juz zastygli to nie dalo sie ukroic i wyladowalo w smietniku...... wole ciacha piec.....

ja w tamtym roku zrobilam piers kurczaka mialo byc w galarecie z zurawiny:-D nie wiem co die stali ale najpierw nie chciali zastygnac a potem jsk juz zastygli to nie dalo sie ukroic i wyladowalo w smietniku...... wole ciacha piec.....

Właśnie pije kakao:P i zajadam mandarynki:D chyba też zrobie ciasteczka ale jeszcze nie wiem jakie może te kszewuszki ten drugi przepis:)też mam wyciąc gwiazdki??i ile minut piec?

smacznego :) ja te z chałwą bym wszamala :D dorotq uwielbiam piersiątka z kurczaka ale najlepsze mi wychodzą zwykłe kotleciki w panierce :)

misia kakao i mandarynki?:-P michalllinka a ty gdzie jestes? ja tez lubie piersi z kurczaka:-D lubie tez ciacha ale staram sie nie jesc.....tylko od czsasu do czasu

a mi bardzo smakuje sos tzatzyki taki gotowy firmy zott jakoś tak , jak mam kotlety z kuraka albo karkówecke zgrilla to se tym sosikiem smaruje mięsko i do tego chłodna pepci pychotka :D

wiecie co .rano jeszcze jak spalam to myslalam ze mi sie sni ze samolot leci nisko.nie lubie tego huku bo kojarzy mi sie z wojna i bombardowaniem:-P no i jak sie obudzilam to przypomnialam sobie ze dzisiaj 17 grudnia otwieraja u nad lotnisko ..... no i fskt to lecial samolot tzn.ladowal albo startowal....