Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Hej kochane!! O matko nie mam na nic czasu ani sily. U mnie fatalnie. Dobrze ze jestem na zwolnieniu bo znowu leze przeziebiona. Dzis mialam goraczke i jak tak bedzie do jutra to jade na izbe przyjec bo to juz nie sa zarty niestety :( Kurcze trzy tyg temu bylo to samo. Ta ciaza to jakas masakra z synem byla bajka. Nawet do kompa nie mam sily wstac pisze przez komorke. Ale czytam Was caly czas oczywiscie ;) Zastanawiam sie czy z dzieckiem wszystko dobrze, moze goraczka to sygnal ze jest cos nie tak :(Teacherko sciskam Cie mocno, jak najmocniej umiem!;) Glowa do gory! Staraj sie zyc normalnie ( wiem ze to brzmi banalnie i wydaje Ci sie ze tak sie juz nie da) czas leczy rany ale jeszcze troche go musi uplynac najwyrazniej. A moze jakis sport? Sprobuj. Musisz sie czyms zajac zeby nie myslec, koniecznie bo sie zameczysz. A na te ciaze w rodzinie mam jedna rade, unikaj spotkan bo to chyba najlepsze wyjscie. Ja mialam taka zasade jak nie moglam zajsc. Wolalam siedziec w domu niz pojsc i potem plakac po katach "dlaczego to ona a nie ja". Buziale kochanie ;* A dla calej reszty moich wspanialych forumowych babeczek dobrej nocki;) Trzymajcie sie cieplo kobitki! Bede zagladac jak tylko odzyskam sily.

Duszak kochanie dbaj o siebie, ja na Twoim miejscu juz bylabym u lekarza ;) Ja to popadam w jakas depresje albo marazm. Albo wszystko mi zwisa, albo wybucham, w ogole nad soba nie panuje - teraz z nerwow nie moge spac. Nie mam ochoty na nic, nawet podniesc sie z lozka i posprzatac w domu... Plakac mi sie chce, niedobrze mi i z tego wszystkiego boli mnie glowa i brzuch.

Jestem ;) Bylam w nocy na izbie bo goraczka skoczyla mi do 38,8 i wpadlam w panike. Dostalam kroplowke na wzmocnienie i zbicie temp poza tym lekarz stwierdzil ze to przez przeziebienie i ogolne oslabienie. Ciaza tak mnie wykancza podobno, mam niby za slaby organizm. Ciekawe, w zyciu bym sie tego nie spodziewala. Mam lezec i isc do swojej gin i pewnie dalej zwolnienie. Chcieli mnie do szpitala ale obiecalam ze w domu bede o siebie dbac. Szpital to dla mnie katorga. Nie robili mi tylko usg wiec ciagle sie martwie. Teraz 11 tc wiec za tydzien dopiero usg. Ale juz lepiej sie czuje, goraczki nie mam i katar lzejszy. Leze i pisze do was z komory ;) Griszanka bo Ty sie za bardzo przejmujesz wszystkim! Wlasciwie co Ci teraz chodzi po glowie? Jestes po zabiegu, mozesz dalej sie starac, wszystko idzie ku dobremu a Ty sie zadreczasz;) Z takim podejsciem daleko nie zajdziesz. Wiec glowa do gory! Ogrod skonczony? To teraz moze pomysl o sobie ;) Wez na noc valused albo wypij meliske to Cie troche wyciszy i szybciej zasniesz;) Ziolka nie powinny Ci zaszkodzic. W ostatecznosci mozesz poprosic o leki nasenne psychiatre ale mysle ze nie beda Ci potrzebne ;)

Dzien dobry Duszak. To teraz lez grzecznie, dobrze, ze pojechalas do lekarza :) Mnie chyba juz odbija od tego siedzenia w domu. Wieczorem i rano wzielam deprim, nie wiem czy to cos pomoze. Wczoraj to sasiedzi mnie wkurzyli, bo znowu przylezli, ze cos im nie pasuje - debile. Jak ja ich nie znosze, ze akurat jedni tacy czepliwi sie trafili wrrrrr. No i dalam sie wyprowadzic z rownowagi i poniesc nerwom, ech brak slow, a w takich sytuacjach powinnam nad soba panowac. Dodatkowo tez jestem zmuszona korzystac z komorki, bo komputer kilka dni temu sie zepsul, naprawiac sie go nie oplaca, no i musze kupic nowy, a nie mam na niego kasy. Juz myslalam o kupnie na razie uzywanego (poleasingowego) za pare groszy, ale musze sie wyprawic w tej sprawie do Wroclawia. No i dzisiaj umylam dwa okna, jeszcze zostaly mi trzy + drzwi tarasowe, pietro jeszcze nie skonczone, to poki co okien nie myje, ale w przyszlosci dojdzie mi jeszcze dziewiec :( Ale widzisz - male postepy sa

Gość maagda123
Beziku współczuję :(( Co tu dużo mówić, wiem co czujesz, każda z nas pewnie wie, trzymaj się mocno i się nie poddawaj :* Griszanka nie przejmuj się każdy z nas miewa takie dni gdzie chciałby wszystko w koło rozpie....lić ;) Wtedy najlepiej czym prędzej położyć się spać. A może hormony u Ciebie szaleją? Duszak dużo zdrówka Tobie i maluszkowi, wylecz przeziębienie do końca i dużo odpoczywaj. W końcu to najlepszy czas na to. Miłego dnia wszystkim.

Beziku buziale dla Ciebie na pocieszenie :* Trzymaj sie kochana! Griszanka deprim tez dobry jak valused. Ale to sa slabiutkie leki. A na noc benosen sobie lyknij tylko ze dwie tabletki bo po jednej nic nie dziala. Oj jak bym Ci zaczela pisac jakich ja mam niektorych sasiadow to tez bym zaraz musiala cos brac na uspokojenie. Niestety zawsze sie jacys nienormalni trafia. My nawet na wsi nie mamy spokoju. Jedyna sasiadka a kompletna idiotka. I jak to na wsi o miedze poklocic sie musi bo bez tego nuda przeciez.

Oj Duszak ja mam tylko kolo siebie czterech sasiadow. Jedni, z ktorymi sadzilam, ze bedzie problem, bo starsi podchodza pod 80-tke, zyjemy z***biscie, pogadaja, pomoc w dwie strony idzie i nic im nie przeszkadza, no konie mozna krasc ;) W dwoch domach podchodza tak pod 40-tke, zamienimy ze soba kilka slow, generalnie tez super, jedni maja male dziecko i wiadomo jak to na budowie bywa glosno, to przyszli poprosili, zeby w miare mozliwosci pod wieczor bylo ciszej. Normalna sprawa, przyszli pogadali jak ludzie. A ci jedni dzialaja na mnie jak plachta na byka, a sasiadke darze wyjatkowa antypatia. Oboje sa tak na oko po 40-tce. Pierwszy raz jak przyjechalismy na dzialke chcieli byc fajni, podeszli pogadali - niby wszystko cacy. Niedlugo trzeba bylo czekac... Zaczely sie ciagle pretensje i wieczne roszczenia, bo to my musimy sie dostosowac,bo oni tu juz mieszkaja kilka lat. No zesz k***a, jak tak mozna. Zamiast podejsc pogadac, poprosic, zwrocic uwage, to żądania, a z jakiej racji... Pewnie wiele z ich "uwag" bylo zasadnych, ale gdyby zalatwiali to w inny sposob - a najlepsze jest to, ze teraz wiele rzeczy robie zlosliwie, jak przychodzi z kolejnym żądaniem i czerpie z tego satysfakcje, ze ta sie miota. Moze ja to czegos nauczy i wyciagnie wnioski, a jak nie to niech spada na szczaw...

Beziku kochana, tak straszni mi przykro. Skarbie zaczniesz teraz nowy miesiac walki. Mysl pozytywnie, poparz w koncu pojawiaja sie u Ciebie dobre wiaddomosci. Tarczyca wyrownana, AMH skoczylo - malymi kroczkami zaczyna isc to w dobra strone. Moze jeszcze potrzebny jest m-c na wzmoxnienie serducha. Ja jestem dobrej mysli - przed Toba nowa perspektywa i pamietaj UDA SIE NAM WSZYSYKIM :) ♥

Gość czarna8306
Nick_____________Cykl______Wiek_____Termin@___Miejscowosc Griszankaanka_____43_______30_______06.09______dolnoslask ie Bezikmalinowy_____24_______30_______29.08______dolnoslask ie Silka33___________2lata_____34________07.10______LU Kszewuszka______13________35________?.06______Śląsk Kania86__________10________26_______21.11______podk./lube l. Małpka24_________20(pauza)__24_______09.03______zagarnica dorotq____________22________34_______12.09______Lublin teacherka_________21________24_______23.09______wielko p paula___ __________8________32_______25.09______śląsk mereszka__________6________23_______10.05______lubelskie& lt; br /> aneta7____________2_________24_______05.06_____małopolsk a ISIA91____________1_________21_______27.06._____Dolnośla Maniutek23_________3_______23_______ok28.06____lubelskie& amp; amp; BRZUCHATKI Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P______Płeć_____Miej s co wość Michellinka____ 7_______ 27_______07.10.2013__synuś___ kuj-pom Czapus_______11_______24_______26.01.2014__synuś__?? czarna8306______1_______30______25.02.2013___?Wlkp Duszak_______8_______28_______25.03.2014__??___Lublin MAMUSIE Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P____Płeć/Imię_____M iejscowość Maya10_______5________28______09.10.12____syn_____Ireland Biegaczka_____2_________?______24.11.12_Maksymilian___Pol sk a .śliwka_____3_________37______10.03.2013___________Łód z ulęgałka_______9________29_______09.03.2013____??___lub e lskie Patra24_______3________25_______18.03.2012____syn(Michał) amazingcrazy_12________23_______05.08.2013________Wielkop ols ka Misia2889_____8________24_______16.07.2013_______Wielkopo lska hej dziewczyny dawno nie pisałam bo najpierw urlop później nie mialam siły na nic teraz pomału wracam do żywych jak widzicie narazie wszystko ok zaczynam 15 tydzień wg OM a wg USG 13 przez moje długie cykle jest różnica 2 tygodni w wieku ciąży maleństwo tak mnie męczy calodzienne mdłości, wymioty , senność i osłabienie we wtorek wizyta i zobaczymy co słychać u dzidzi dalej trzymam za was mocno kciuki

Omaj, zajrzalam do linka i jestem rozczadowana - zamysl byl taki, aby opisac to medycznym jezykiem, acz zapomnialas o takim prostym badaniu krwi - betaHCG, ewentualnym krwawieniu implantacyjnym i jescze kilku objawach, ktore pominelas.Doradzalabym doczytac o objawach ciazy i wczesnej ciazy, no i wtedy uzupelnic wpis.

Ale przynajmniej sasiadka z Toba rozmawia ;) zartuje teraz Griszanka ale ja znowu mam takich sasiadow ze czuja sie po prostu lepsi i innych traktuja jak powietrze. To tez okropnie wkurza. A co do ciazy to moge Was tylko pocieszyc ze jak sie staralismy bylo ciezko ale teraz wcale nie jest lepiej. Jak slowo daje w zyciu sie tak zle nie czulam a jeszcze tyle przede mna. Niestety nie wierze juz w piekna bajeczke jak to kobieta zachodzi w ciaze i od tego momentu promienieje ze szczescia a problemy znikaja same. Myslalam naiwnie ze i u mnie tak bedzie. Moze poprzednia ciaza byla sielanka ale za to po porodzie dopiero sie zaczelo. Tak zle i tak niedobrze.

E tam Czapus, Ty sobie swietnie dasz rade! Ja mialam problemy ze zdrowiem po porodzie i jeszcze zero pomocy a teraz wykancza mnie to ze ciagle choruje i przez to do niczego sie nie nadaje. Dlatego narzekam. Juz jestem wykonczona. Najwazniejsze jest dziecko, dla niego kobieta wiele zniesie. Tylko to podtrzymuje mnie na duchu teraz ;)

Ciekawe od czego zależą objawy lub ich brak w ciąży... duszak trzymaj! :) ja się trzymam póki co..

Dziewczynki kazda ciaza jest inna i kazda inaczej sie przechodzi. Duszak jak jest ciezko to pewnie bedzie coreczka :D. Mam nadzieje, ze Twoje malenstwo nie bedzie takim pasozytem jak ja :) Moja mama jak byla w ciazy z bratem to miala luz blues, a porod miala mega ciezki; ze mna zas wymiotowala cala ciaze, byla nadwrazliwa na wszystko - oj nie bylo jej lekko, do porodu wazyla 56 kg i byla bardzo zmeczona. Ja jej zrekompensowalam to - urodzilam sie w ciagu 15 minut, i bylam ddosc duza jak na jej wage 58 i 3850. A z mamy zostalo tylko 48 kg :) Byla z niej laska hihihi. Czapus nie przejmuj sie, staraj sie byc spokojna, bo spokojna mama w ciazy, to pozniej spokojne dziecko. Niektore dzieczyny naprawde nie wiedza co to rozdarte dzieci, a mamusia ma sie kiedy zrelaksowac. Moja szwagierka tak miala, miala czas na wszystko - posprzatala, ugotowala i jeszcze miala czas, zeby o siebie zadbac. Dla mnie ona jest mistrzem organizacji, ale mlody tez jej na to pozwalal :) I tego Wam dziewczynki zycze 😘

Cześć dziewczyny :) mam nadzieje ze jeszcze ,mnie pamiętacie :)najpierw to muszę was chyba przeprosić za to że tyle się nie odzywałam. Ale poprostu życie tak mi daje po d***e że poprostu nie miałam na nic sił i ochoty na żadne rozmowy. teraz przyszła faza że jednak potrzebuje kontaktu z kimś nawet przez forum :) bo wiem że na was zawsze można liczyć :) teraz musze nadrobić zaległości żeby być na bierząco :) a u mnie nadal starania :(

Nick_____________Cykl______Wiek_____Termin@___Miejscowosc Griszankaanka_____43_______30_______06.09______dolnoslask ie Bezikmalinowy_____24_______30_______29.08______dolnoslask ie Silka33___________2lata_____34________07.10______LU Kszewuszka______13________35________?.06______Śląsk Kania86__________10________26_______21.11______podk./lube l. Małpka24_________20(pauza)__24_______09.03______zagarnica dorotq____________22________34_______12.09______Lublin teacherka_________21________24_______23.09______wielko p paula___ __________8________32_______25.09______śląsk mereszka__________6________23_______10.05______lubelskie& amp; lt; br /> aneta7____________2_________24_______05.06_____małopolsk a ISIA91____________3_________22_______15.09._____Dolnośląskie Maniutek23_________3_______23_______ok28.06____lubelskie& amp; amp; amp; BRZUCHATKI Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P______Płeć_____Miej s co wość Michellinka____ 7_______ 27_______07.10.2013__synuś___ kuj-pom Czapus_______11_______24_______26.01.2014__synuś__?? czarna8306______1_______30______25.02.2013___?Wlkp Duszak_______8_______28_______25.03.2014__??___Lublin MAMUSIE Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P____Płeć/Imię_____M iejscowość Maya10_______5________28______09.10.12____syn_____Ireland Biegaczka_____2_________?______24.11.12_Maksymilian___Pol sk a .śliwka_____3_________37______10.03.2013___________Łód z ulęgałka_______9________29_______09.03.2013____??___lub e lskie Patra24_______3________25_______18.03.2012____syn(Michał) amazingcrazy_12________23_______05.08.2013________Wielkop ols ka Misia2889_____8________24_______16.07.2013_______Wielkopo lska

Nick_____________Cykl______Wiek_____Termin@___Miejscowosc Griszankaanka_____43_______30_______06.09______dolnoslask ie Bezikmalinowy_____24_______30_______29.08______dolnoslask ie Silka33___________2lata_____34________07.10______LU Kszewuszka______13________35________?.06______Śląsk Kania86__________10________26_______21.11______podk./lube l. Małpka24_________20(pauza)__24_______09.03______zagarnica dorotq____________22________34_______12.09______Lublin teacherka_________21________24_______23.09______wielko p paula___ __________8________32_______25.09______śląsk mereszka__________6________23_______10.05______lubelskie& amp; lt; br /> aneta7____________2_________24_______05.06_____małopolsk a ISIA91____________3_________22_______15.09._____Dolnośląskie Maniutek23_________3_______23_______ok28.06____lubelskie& amp; amp; amp; BRZUCHATKI Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P______Płeć_____Miej s co wość Michellinka____ 7_______ 27_______07.10.2013__synuś___ kuj-pom Czapus_______11_______24_______26.01.2014__synuś__?? czarna8306______1_______30______25.02.2013___?Wlkp Duszak_______8_______28_______25.03.2014__??___Lublin MAMUSIE Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P____Płeć/Imię_____M iejscowość Maya10_______5________28______09.10.12____syn_____Ireland Biegaczka_____2_________?______24.11.12_Maksymilian___Pol sk a .śliwka_____3_________37______10.03.2013___________Łód z ulęgałka_______9________29_______09.03.2013____??___lub e lskie Patra24_______3________25_______18.03.2012____syn(Michał) amazingcrazy_12________23_______05.08.2013________Wielkop ols ka Misia2889_____8________24_______16.07.2013_______Wielkopo lska

nie mogę wstawić tabelki z poprawionymi danymi :( moze któraś poprawić na 3 cykl i 15.09 termin @

Cześć ISIA91 co się stalo, że taka zdesperowana jesteś? U mnie dziewczyny chyba @ bedzię się zbliżał 01.09 - znów starania poszły na marne....

Gość gość
katarzyna wszystko na raz problemy z mieszkaniem, z kasą ,z pracą i wszystko to mnie podłamało na pewien okres ale już dochodzę do siebie. Ja poprostu zbyt silnie i emocjonalnie reaguje na wszystko :(

ISIA91 - wiem coś na ten temat i co czujesz - moja firma dnia 31.08 ulega likwidacji - więc też będę bez pracy, a z pracą cięzko. Odpowiedzcie proszę - dlaczego staramy się tak długo o dzidziusia i nie wychodzi? jedni nie chcą a mają....