Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Po nowym roku wchodzi ekipa, jak tylko skończą to się wprowadzamy. Wszystko jest kupione, cala kuchnia, wszystko do łazienki, drzwi, panele itp. Tylko malować, montować i już :) max do połowy lutego chcemy zamieszkać z córcią ;)

super czapus, nie ma to jak u siebie :) Dużo zmian Was czeka w nowym roku :) A ja za chwilę jadę na wycieczkę w Taterki!! Nareszcie, bo już dawno mnie tam nie było!! Miłego dnia dziewczyny :)

Gość Mani1990
Czesc dziewczyny. postanowilam do was dolaczyc . staramy sie z mezem o dzidzie pol roku, wiem , ze to nie dlugo(niektorzy staraja sie pare lat), ale jestem bqrdzo niecierpliwa ;( ogolnie staram sie nie nakrecac , ale to nie tqkie proste . caly miesiac sie dobrze bawie i nie mysle , a jak przychodzi czas @ to zaczynam panikowac :( w tym mc jest troche inaczej, nabralam nadzieji, bo od ok tygodnia boli mnie biust i dziwnie swedzi, do tego mam czeste odruchy wymiotne a dodam , ze nie latwo mnie obrzydzic.... ale test wyszedl negatywny... czekam wiec na @ 1.01.2014

Gość gość
dziewczynki pamietacie mnie jeszcze to ja OCZEKUJACA-SZCZESLIWA wlasnie przed chwila na tescie zobaczylam dwie kreseczki ale prezent na nowy rok tak sie ciesze a okresu juz nie mam ze 3 miesiace nadal nie moge uwierzyc pozdrawiam was moje kochaniutkie

Czapus ciesze sie razem z Toba, wyobrazam sobie jak nie mozecie sie doczekacprzeprowadzki, jak sobje przpomne jak bylo z nami. Jak tylko w domu pojawil sie telewizor, lozko i kuchnia, to zanocowalismy w domku i jakos juz tak zostalo hihihi. Coreczka i nowe miszkanie, no zycie zmieni sie o 180 stopni :), ale oczywiscie na lepsze 😘 Paula wycieczka w Tatry, super i chyba nieco zazdroszcze. Polazic po gorach, zmienic klimat, rewelacja! Ja teraz pracuje miedzy tymi wszystkimi swietami, wiec nie poszalejemy z zadnymi wyjazdami ;) Mani-witaj. Z niku mniemam, ze masz 23 lata, wiec teoretycznie duuzo czasu. Niemniej rozumiem, ze sie nakrecasz, kazda starajaca w mniejszym lub wiekszym stopniu swiruje w okresie miedzy dniami plodnymi, a terminem spodziewanej @, my to doskonale rozumiemy ;) Oczekujaca szczesliwa - to ciesze sie razem z Toba. Jak juz bedziesz po wizycie u gina to daj znac, ktory to tydzien!!!

Gość Mani1990
T ak, tak dużo ludzi mówi że a mam jeszcze dużo czasu , tyle że od kąd pamiętam marzyłam o tym aby mieć dzidzię w wieku maks 20 lat , ale jakoś tak wyszło , że postanowiliśmy z wtedy partnerem ,a dziś mężem że poczekamy do ślubu ... parę razy nas nachodziło, i łamaliśmy to postanowienie , tzn jeden miesiąc szliśmy na żywioł żadnych zabezpieczeń , ale jak przychodziło co do czego @ stwierdziliśmy że jednak poczekamy , że tak miało być . Dziś jesteśmy ponad pół roku po ślubie , a tu dalej nic ... boli troszkę serduszko :-( . Dodam , że od 18 roku życia badam się regularnie u ginksa i ten twierdzi , że wszystko jest w jak najlepszym porządku , cytologię też miałam ok . A jak ostatnio byłam u ginksa to miałam wrażenie że mnie olal ... powiedział że jeszcze mi się odechce dziecka jak będę musiała w nocy wstawać . Więc w styczniu idę do innego zmieniam lekarza ! Do tego mój mąż się już przebadalł z nim wszystko ok , jak to lekarz powiedział ma bardzo *****iwe plemniki . Dziewczyny może doradzcie o co można lekarza pytać, albo jakie badania wykonać ...

oczekujaca- szczesliwa gratulacje 🌻 doczekalas sie :-) Joanno moj zaczal brac juz trzecie opakowanie.skonczy 25stycznia w swoje urodziny ;-) potem na badanka. griszanko moze masz racje.powalony cykl moze akurat udany.jejku ja juz widze u siebie objawy :-P cycki mnie bola wczoraj to tak mi sie chcialo czegos ostrego ze pilam zalewe z papryki konserwowej hahahaha...do tego dzis jakis sluz brazowawy sie minimalnie pojawil i do tego nieznosna jedtem caly dzien :-P tak mowi mi moj m. czapus Gratuluje 🌻 fajnie wam. my tez jutro sami w sylwestra siefzimy zrobie kolacyjke i truneczek jakis ;-) mala ma juz piccolo my tez takze bedzie super jutro zrobie rybe po grecku i salatki wedlinka

my też siedzimy w domku, o północy łyk szampana i lulu :) dostałam od gina duphaston od 16 do 25 dc i gin mówił że nie dostane @ jak biore duphaston dopiero jak odstawie czyli jutro ost tabletka a pojutrze okres , a ja dziś dostałam tak jak na początku okresu malutko krwi , czyli nie działa na mnie ten lek ? :(

beziku ten duphaston bierzesz między 16 a 25 d.c.? I piszesz, że jutro ostatnia tabletka, a dziś dostałaś @ czy to znaczy, że masz cykle 24 dniowe? To rzeczywiście bardzo krótkie? A duphaston bierzesz z jakiego powodu? Aby pomóc w ewentualnym zagnieżdżeniu zarodka?

tak cykle mam 24 dniowe z tym że plamienie zaczyna sie z tydzień wczesniej ,biore od 16 do 25 dc , biore żeby wydłużyć cykle, w ciągu 2 lat miałam 30 cykli :( gin mówi że o 6 za dużo :( , w takim tempie do menopauzy niedaleko dlatego stara sie je wydłużyć i powiedział że to powinno pomóc dziś ost tabletka a wczoraj miałam krwawienie ale krótkie a brzuch boli mocno tak jak zwykle , duphaston mial mi ten ból złagodzić a ja mam wrażenie że ten lek wogole na mnie nie zadziałał :(

Bezikumalinowy, ja na poczatku tez bralam duhaston na wydluzenie cyklu i tez na mnie nie dzialal. Mialam brac przez 14 dni, a po 12 dostawalam normalnie @ i cykl jak zwykle mial 26 dni. I wlasnie do mnie dotarlo, ze w sumie nawet nie powiedzialam o tym lekarzowi. Pozniej dostawalam tez duphaston po IUI, moze jednak powinnam brac inny lek, kurcze moze luteina bylaby bardziej odpowiednia???

Gość Mani1990
Bezikmmalinowy- a antykoncepcja hormonalna na wyrównanie cykli ? Ja też miałam z tym problemy , a po 4 Latach stosowania plastrów każda @ zaczyna mi się prawie co do godziny . Tak samo mam z owulacją a mimo wszystko też nam nie wychodzi .

Mani ja mam zabronione stosowanie antykoncepcji bo i pigułki i plastry maja to do siebie że , po pierwsze niema typowych cykli tylko krwawienie z odstawienia a po drugie już kiedyś mnie tak leczyli ale to dawno i gin mi wyjaśnił że od antykoncepcji hormonalnej tsh i prl idzie mi bardzo w góre a ja mam niedoczynność tarczycy to piguły jeszcze pogłębiają ten stan :( Mani amonitoringi badania hormonalne robiłaś ? Griszanko a jakie dawki miałaś tego leku ? po iui ? ja mam na wydłużenie po 1 tableteczce od 16 do 25 dc musisz powiedzieć o tym ginowi każde info jest bardzo ważne dla niego , kobity życzę wam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NADCHODZĄCYM 2014 ROKU , SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ I DUUUŻO ZDRÓWKA :) ❤️

Dziewczynki z okazji nadchodzącego lada chwila Nowego Roku, życzę Wam/Nam wszystkim tylko jednego tego najważniejszego, czego tak bardzo pragniemy. Obyśmy wszystkie zostały w 2014 roku mamami, albo przynajmniej zaszły w ciążę. A Wam szczęśliwe przyszłe mamusie (duszak, czapus, isia i cała reszta) życzę zdrowych dzieciaczków :)

Gość Mani1990
Bezikmmalinowy - Jedyne obserwacje prowadzę sama tzn. bolące jajniki raz jeden raz drugi, do tego robiłam testy owulacyjne i zawsze wychodziły tak jak i myślałam, że mam dzień płodny. i za każdym razem kiedy robiłam test (3 cykle po kolei w 13 dniu cyklu pokazywały mi się dwie grube kreski na teście owulacyjnym) Teraz okres ma mi się zacząć jutro ( 1.01.2014) i przeczuwam , że nadejdzie... choć miałam już nadzieję, że jednak może zagnieździła się gdzieś tam fasoleczka bo mam odruchy wymiotne na niektóre zapachy... czego nigdy przedtem nie było... ale wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny.. więc...

o ja też mam jutro @ dostać ale nie wiadomo jak po tym duphastonie będzie , mój m zamarynował udka na kolacyjke i sobie zjemy pieczone, zastanawiam sie co jeszcze zjemy nie mam pomyśłu , co pasuje do pieczonego kurczaczka ?

Gość Bella84
hej Dziewczynki :) w nowym 2014 życzę Wam dużo szczęścia, wiele uśmiechu, mało stresów, aby to malutkie szczęście tak przez Was wyczekiwane właśnie w tym roku się do Was uśmiechnęło, a wszelkie zmartwienia, utrapienia i niepowodzenia zakończyły się tak samo jak zakończył się już 2013 rok :)

Gość Joannaaaa
Witam was kochane w tym Nowy Roku:):* potrzebuję porady bo nie wiem co o tym myśleć.. okres powinnam dostać wczoraj ale nie dostałam(nie przejmowałam się tym zbytnio bo nawet się cieszyłam że w sylwestra będe mogła poszaleć ze znajomymi%) więc pomyślałam że dostane na 100% dziś ale też nic nie mam oprócz śluzu zabarwionego na brązowo nie wiem co o tym mam myśleć czy @ się rozkręca dopiero czy co się dzieje??a i dodam że robiłam test wczoraj i wyszedł negatywny więc wykluczam ciąże bo nawet żadnych innych objawów nie mam tylko brzuch mnie nadal pobolewa a w szczególności jajniki na dole takie jakieś ciagnięcie czy coś.. coś jak na okres. Martwię się tym że może coś jest nie tak że może tamten lekarz(niekompetentny) czymś mi zaszkodził albo mam coś tam zainfekowane i dtalego @ się spóźnia.. co o tym myślicie?:/

Gość Joannaaaa
no sama nie wiem tylko nigdy mi się nie spóźniała@ zawsze miałam w te dni co powinnam dostać więc co się takiego stało że się spóźnia? nie byłam chora, żadncyh leków nie brałam, zero stresu itd żeby mogły spowodować opóźnienie.. no trudno czekam na @ może jutro nadejdzie.. bo brzuch jak bolał tak boli... ;/

Joanno, nie ma co sie martwic. Jak sie spoznia, to w koncu przyjdzie, a moze jednak ciaza, tylko sikaniec jeszcze nie wykazal nic ;) Mowisz, ze zero stresu, a jednak ciagle sie stresowalas, to wizyta u tego durnego lekarza, potem przejmowalas sie wszystkim i dzis znowu sie denerwujesz. Uspokuj sie i czekaj cierpliwie :)

Gość Joannaaaa
griszanka no w sumie masz rację zapomniałam o tym durnym lekarzu.. to teraz jest to wszystko na miejscu pewnie przez to mi się spóźnia.. i racja muszę cierpliwie poczekać.. :) Tylko tak jak pisałam troche byłam zdenerwowana bo nigdy tak nie miałam zawsze miałam jak w zegarku co do@ no ale widocznie wszystko jest możliwe.. tak więc czekam na nadchodzącą @ :D

Witam w Nowym Roku!! Joanno proponuje jutro z rana teścik :) U mnie też wszystkie objawy @ już są.... piersi bolą, swędzą, kłucie w brzuchu itd..... dość wcześnie te objawy, bo @ powinnam dostać w nd, ale pewnie przyjdzie 2 dni wcześniej :(

http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113253,7877825,Najpyszniejsza_terapia_swiata.html Tak sobie czytalam jak pomoc w zagniezdzaniu sie zarodka, bo wymyslilam sobie, ze najpewniej z tym mam problem i trafilam na ciekawy art. Polecam do poczytania, moze zmiana diety i trybu zycia bedzie pomocna. My od jutra zmieniamy diete na zdrowsza, mezowi zakupie orzechy brazylijskie i bedzie jadl po 2 szt i moze zaczniemy fltrowac wode ;)