Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Gość mereszka
misia2889...to niewiem czym to jest spowodowane czemu mam obrzmiałe piersi...

Hej dziewczyny:) wpadłam się przywitać i pozdrowić. Widzę dużo nowych ników:) U mnie bez zmian....16 cykl starań:( dzisiaj dzień wolny i odpoczywam a tak praca, praca dużo pracy -jakoś leci.... Pozdrawiam kochane:*

TEACHERKA WITAJ :) mereszka a moze to owulacja?? do @ masz jeszcze 2 tygodnie wiec by pasowalo dlatego te obrzmiale piersi.ja teraz tak mialam w "te" dni mialam piersi i sutki nie do wytrzymania.

Gość Milutka_021
Witam dziewczyny :) Chciałabym Wam opowiedzieć moją historie, która na pewno nie jedną podniesie na duchu i da siłe by walczyć dalej :) Otóż staralismy się z mężem 5 lat o dzidziusia, miesiące i lata mijaly a ja z każdą kolejną @ wpadałam w czarną rozpacz, wyszukiwałam jakiś mieszanek ziłowych itd i to wszystko na nic. W końcu odpuściłam, zajęłam się innymi sprawami, całkowicie zapomniałam o staraniach, wyjechaliśmy z męzem nad morze. Gdy wróciliśmy z tego wszystkiego nie zauważyłam nawet, że nie dostałam @. Wykonałam test ciążowy, oczywiście negatywnie nastawiona a tu nagle piękne 2 czerwone krechy ! :) Jedyne co mnie martwi to to, że na USG to już 7 tydz a nadal nie słychać serducha ale jestem pozytywej myśli i mam nadzieje, że na następnym już usłysze. Pozdrawiam i życze pięknych 2 kresek wszystkim starającym się. Nie poddawajcie sie!

Gość mereszka
dorotq...owulacje miałam 5 dni temu.I w dniu owulacji kochaliśmy się razem z Mężem. Mój cykl wynosi 31 dni.

mereszka a jestes pewna ze mialas ja 5 dni temu? mierzysz temperature? robisz testy? wiesz ja kiedys tez tak myslalam.ale jak zaczelam obserwowac swoje cialo i robic wykresy to okazalo sie ze mam owulke w roznych dniach.a to w 14 .albo 18 / 19 /15 itp.roznie mam.

Gość mereszka
dorotq nie robie testów ani nie mierze temperatury. Obserwuje sluz. W czase owulacji był jak białko jaja kurzego z domieszką krwi a poźnej zabarwiony jasnoróżowy. Przed owulacja, w dniu owulacji i po owulacji było przytulanie.... Licze, że może tym razem się uda... A te obrzmiałe piersi niewiem z czego wynikają....:( Wyczytałam, że sa to pierwsze objawy caży, ale przecież to jeszcze za wczescie zeby były jakieś objawy jakby doszlo do zapłodnienia. Bo zapłodnienie doszłoby między 27.03 a 1.04. bo wtedy miałam dni płodne i owulacje 31.03 . I mam lekkie bóle w brzuchu, albo mi się to wydaje...

Dziewczyny to jest niesamowite, od kiedy tylko dostałam pierwszy okres mam cykle regularne jak w zegarku, co 4 tygodnie w piątek to już będzie ok. 20 lat i dziś pierwszy raz dostałam w czwartek, dzień wcześniej. Chyba mój organizm się na mnie wkurzył, że wmawiam mu objawy ciążowe i postanowił mi szybciej dać znać, że się mylę... mereszka dobry krok z tą wizytą u gina, trzymam kciuki, na pewno będzie ok. Milutka_021 witaj, mam nadzieję, że niebawem usłyszysz malutkie serduszko. Podziwiam Cię, bo wiem, że to musi być frustrujące, ja staram się dopiero 2 cykl, a właściwe dziś zaczynam 3 cykl :) I nie wiem czy jestem na tyle silna psychicznie, aby wytrzymać np. 5 lat starań, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak się czułaś przed każdą @. Ja już zachowuję się jak wariatka, a to dopiero drugie podejście...

dorotq ma racje - mereszka z ta owulacja roznie bywa. Nie bazuj na samym sluzie, mierz dodatkowo tempke albo rob testy (najlepije jedno i drugie). milutka_021 uslyszysz serduszko tylko cierpliwosci :) Pamietam ze tez pozno uslyszalam a to zalezy jak szybko rozija sie plod. Trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo!

Gość mereszka
Witam wszystkich!!! ;) Ja już na nogach;) Sama dziś spałam w mieszkaniu bo Mąż był w pracy;( ale na szczeście już dziś wraca;) Nawet się stęskniłam za nim;) Życzę, aby ten dzień był dla wszystkich udany;) Aby któras z nas dowiedziała się, że powiększy jej sie rodzinka;) Milego dzionka ;*

Hej hej :) U mnie 11dc wiec dzis zaczynam testowac. W weekend do dziela bo dni plodne a w pon moze owulacja, zobaczymy.

Dziewczyny zrobilam test owu, wyszla druga blada kreska, to dopiero pierwszy dzien testowania i zawsze byla tylko jedna na poczatku, poza tym nigdy nie mialam drugiej bladej zawsze dwie wyrazne, wiec jak mam to interpretowac jako negatywny czy pozytywny? Sluz srednio plodny wiec dziwne.

duszak wiesz dopiero zaczelas testowac,wiec rob testy teraz dopoki nie bedzie dwoch wyraznych kresek, dopiero jak sie pojawia to owulka nastapi w ciagu 24-48 godzin od pozytywnego testu ja mialam w niedziele silny bol owulacyjny w poniedzialek wyszly dwie wyrazne kreski a we wtorek jak bylam u gina na monitoringu to powiedzial ,ze pecherzyk pekl. u mnie 27dc i tempka 36.9. obudzilam sie z bolem glowy wzielam juz 2 apapy i nic dalej boli,

mereszka mi się wydaje, że to za szybko na objawy w ciąży, nawet jak Wam się udało - czego życzę :) Ale rozumiem Cię, my się tu wszystkie nakręcamy !!

mereszka ulalala ile razy ja doszukiwalam sie objawow az w koncu chyba tak w nie wierzylam ze mialam...byly i mdlosci i wymioty itp.teraz staram sie nie myslec o objawach. dzisiaj mnie korcilo zeby zatestowac ale zrobie to jutro rano :-P na nic nie licze ale i tak zatestuje..ja lubie robic testy a potem sie w nie gapic i szukac tej drugiej kreski- idiotyczne to ;-) mam jeszcze 5 testow wiec co mi tam. jutro mam 28dc i 11 dni po owulce

dorotq ja mam to samo "co tam 5 testów z allegro za parę groszy, najwyżej kupię sobie nowe"! Obiecuję sobie, że w następnym cyklu test zrobię najwcześniej w dzień @ i błagam jak zauważycie, że coś bredzę o wcześniejszym testowaniu to krzyczcie na mnie plis. dorotq czekam na info jaki Ci wyszedł wynik :)

paula robilam i negatywny.ale termin @ mam w srode.jakos nie przezywalam ze wyszedl negatywny.poczekam i zatestuje w poniedzialek.a co tam.znowu zmowie sobie na allegro testy za 12.5 :-D

Gość szczęśliwa28
Piszę dopiero teraz o swoim szczęściu bo nie byłam do końca przekonana o sposobie i metodach pewnego bioenergoterapeuty. Leczyłam się u różnych "specjalistów" 4 lata i nic.Niby wszystkie badania moje i męża były w normie i nie mogłam zajść w ciążę.Dostałam namiar na tego faceta i po skontaktowaniu kazał zgłosić się do niego wraz z mężem.Poszłam sama bo mój się wstydził.Po kilku zapytaniach zrobił jakiś zabieg rękami w powietrzu nie dotykając mnie ani razu i po wszystkim powiedział,że będę miała tylko jedno dziecko i w dodatku dziewczynkę.Było to w lipcu 2008 r. W ciążę zaszłam w październiku tego samego roku i teraz jesteśmy wraz z mężem szczęśliwi.Próbowaliśmy z mężem nie poddawać się i zmajstrować drugie ale nic z tego.Jestem teraz pewna,że to co On mówił sprawdza się.Dla chcących mogę podać kontakt.Gosia

szczesliwa nie obraz sie ale ja nie wierze w takich cudotworcow.fajnie ze wam sie udalo i masz dzieciaczka.

szczęśliwa 28 gratuluję, ale moim skromnym zdaniem siła autosugestii w Twoim przypadku zadziałała :) Ja nie wierzę w takie - bez urazy - "czary mary".

ale nuuudy...u nas zimno mokro i z domu sie nie chce wychodzic...masakra.... jest tu kto?

Gość mereszka
dorotq.. u mnie tak samo. wszystko się rozpuszcza...mokro, że szok!!!!

u nas tez sie rozpuszcza ten snieg.mam ochote zrobic sernik na zimno ale nie chce mi sie wychodzic do sklepu.a moze powinnam sie przewietrzyc.

A ja właśnie wróciłam z imprezy, trochę się upilam, ale co mi tam w końcu nie jestem w ciąży więc mogę.... Od jutra zdrowy tryb życia (po wyleczeniu kaca offcourse) i za 2 tyg kolejne staranki ;)

Hej dziewczynki, Już nastawiłam rosołek, położyłam farbę na włosy i mam chwilkę zanim trzeba będzię spłukać :). Nie wiem jak u Was, ale u mnie na zewnątrz piękny słoneczny poranek, może jednak w tym tyg. wiosna przyjdzie ;) Oczywicie jeszcze trochę śniegu zalega, ale jest szansa, że się stopi :) Mierzę temp. od tygodnia i jestem ciut zdziowiona, bo o 6:00 rano jak mierzę to waha się 36.2 - 36.4. Też macie takie niskie pomiary w pierwszej fazie cyklu? Zyczę wam pięknego słonecznego dnia :*

hej dziewczyny :) paula- heheh kacy meczy :P ? ja wczoraj tez wypilam sobie troszke ale nie upilam sie..dzisija musialam wstac do małej godzine przed mierezniem temperatury i mozedlatego wyszla 36.8 (czyli spadla) albo idzie @.. griszankaanka- u nas pochmurno i brzydko ..:( ta ja tez tak mam w pierwszej fazie cyklu tempka waha sie miedzy 36.2- 36.6.

hej dziewczyny, u mnie nic nowego, staranka znowu rozpoczete, tym razem ''po'' leze pol godz na brzuchu bo gdzies wyczytalam na forum ze dziewczynom z tylo zgieciem macicy tak gin zalecal. Podobno dziala ale mnie to troche smieszy, zobaczymy zreszta :) girszankaanka ja w pierwszej fazie miewalam nawet 35 z kawalkiem wiec to chyba zalezy od organizmu. U mnie 13 dc a temp caly czas prawie taka sama od poczatku cyklu, powinna juz jutro byc owulacja a tu zadnego skoku, nie wiem czy to swiadczy o tym ze owulacji nie bedzie w tym cyklu?

dorotq nieładnie tak popijać w trakcie staranek :) Mój kacyk już odszedł w niepamięć, ale niedzielka dość leniwie mi mija. Na imprezce miałam okazję pogadać z kumpelą, od 9 miesięcy mamusią, która 2 lata starała się i chodziła nawet na monitoring itd. i wiecie co? Miała owulacje np. 5 dni przed okresem i tak też zaszła w ciąże, sex był 4 dni przed spodziewaną @. Muszę zintensyfikować działania, rozszerzyć je na dłuższy czas po momencie, w którym wydaje mi się, że była owulka. Od wtorku zacznę mierzyć temperaturę więc może w połączeniu z testami będzie łatwiej ;)

Gość mereszka
zegnam wszystkie ktore tak ladnie sie wobec mnie zachowywaly i obrabialy tylek za plecami zebyscie sie udlawily tymi slowami!