Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

A powiem Ci Maltenko, że też się cieszę :D Uwielbiam wesela. I jeszcze jestem "na siłach" to skorzystam. Za 2 tygodnie następne. :D Więc u nas urodzaj.

Ha ha ale się uparłam na przekręcenia Twojego nica - przepraszam. Malentko miało oczywiście być. ;)

Hej dziewczyny. Ja myślę ze warto też kupić cos na gorące sie krocie przynajmniej u tych z nas ktore beda robić naturalnie. Ja chce kupić Tantum Rosa. Ja czytałam znowu ze tylko ten Bepanthen nie trzeba zmywac. Już sie pogubiłam. A z kosmetykow to ja mam tylko jakies próbki kremu noparzenia z Nivea baby i jakies próbki z ziaji a tak to jeszcze oliwke z Bambino kupiłam. Musze zacząć kupować kurcze te kosmetyki. Żałuję że nie kupiłam tego oilatum bo koleżanka mi mówiła że wystarczy wlac troszkę do kąpieli i ładnie skóra dziecka jest nawilżona. Kupiłam za to ost w aptece wit D i K dla bobaska :)

aha no ja też witam mamę Zuzanki ;) co do sudocremu to też byłam od początku pewna że kupie, wiec ten linomag chyba odpuszczę. Wiecie co a ja też lubie strasznie wesela. Mam wesele 29 wrzesnia sąsiadki mojej i przyjaciółki zarazem (od 10 lat, połowa zycia mojego i jej:) ), kiedys o tym wspominalam. No ale czy pójdę nie wiem na slub na pewno a wesele... Niby Bibek będzie miał 2 mies i bede miała z kim go zostawić, ale nie wiem jeszcze co zrobię :)

Kwiatku, właśnie też zapomniałam napisać o tantum rosa, więc teraz myśle, że to wszystko:) Linomag stosuje się ponoc normalnie, a sudocrem dopiero kiedy sie odparzenie pojawi

Ja mam Sudocrem, ktorego uzywam dla siebie, wiec jesli sie Maluchowi trafi odparzenie to go tez posmaruje. A tak do codziennego stosowania krem przeciw odparzeniom kupie z tej samej serii co inne kosmetyki :) Tantum Rosa jest na doz.pl z importu-taniej wychodzi ;) A bylam przed chwila w biedronce i maja kosmetyki z nivea beby 500ml za 15zl to chyba korzystan oferta? Maniusia dla mnie najlepszy byl Prenalen w syropie. Katar w dwa dni przechodzi :) Na gardlo mozna stosowac Tantum Verde to psikane:) A na goraczke paracetamol.

Gość mama Zuzanki
Witajcie Dziewczyny raz jeszcze :) U mnie niestety partner najprawdopodobniej nie będzie mógł uczestniczyć w tych zajęciach ze względu na pracę.... pracuje przy budowie dróg :/ autostrady kończą budować i wtedy jest niestety najwięcej papierologi :( już teraz wychodzi z domu o 5 wraca o 20stej .... no ale nie będę narzekać, zdaję sobie sprawę, że mogłoby być gorzej ..... Co do kremu na brodawki Ja nabyłam Purelan Ponieważ mam niestety taką przykra przypadłość jak AZS i w od około miesiąca mam strasznie podrażnione brodawki..... już nie wiedziałam co stosować, wiadomo, silne sterydy wykluczone... I kupiłam właśnie Purelan, tą 7 gramową tubkę.... co prawda w mojej aptece bardzo przepłaciłam, bo zapłaciłam ponad 40 zł :/ Ale nie żałuję... Maść jest świetna Koi i goi w trybie natychmiastowym, a brodawki, szczególnie lewą miałam w stanie opłakanym.... Jest bardzo wydajna Innych nie próbowałam, więc nie wiem Tej na pewno będę używać :)

BR nie szkodzi wiadomo o kogo chodzi :D zazdroszcze Ci tych wesel bo tez uwielbiam a najblizsze bedzie nasze dopiero za rok w sierpniu :P kwiatku ta witamine D i K wlasnie tez chce kupic dzisiaj, D sie uzywa od samego poczatku a K po 3 miesiacach? czy jak to jest??

Mamo Zuzanki myślę że i tak maż dobrze z powrotami męża mój jak wyszedł we wtorek o 5 rano to wrócił w środę o 22 i dziś do pracy o 6 tak jak codziennie zresztą i wraca najwcześniej o 21 więc sama widzisz, czasami się zastanawiam po co w domu taki facet w ogóle.

alcia czasem się przydają;) w sumie żeby nie oni to nie byłybyśmy na forum o temacie macierzyństwa i ciąży:) hihihi cześć mamo Zuzanki:)

unia faktycznie to trzeba przyznać że z tym jednym dają sobie radę jak zawodowcy haha

Dziewczyny ja od około 2 tygodni mam taki apetyt, że sama jestem przerażona

marti ja też mogłabym konia z kopytami zjesc ale niestety na tej diecie cukrzycowej jestem i cały czas chodze głodna:(

No chyba teraz już wszystko wymieniłysmy co najważniejsze :) Hehe dopiero teraz przeczytałam posta swojego tego pierwszego i patrze a tam "gorące sie krocie" hehe nie ma to jak pisac ze słownikiem :p ale na pewno każda zrozumiała że chodziło mi o GOJĄCE sie KROCZE oczywiście;) malentka daje sie dziecku obie witaminki od początku (od 8 doby zycia tak pisze na opak.) do 3 miesiąca. Ja myślałam że linomag to też jak już jest odparzenie, a skoro nie to chyba jednak kupie w końcu jest niedrogi:)jesli chodzi o sudocrem to jak dla mnie świetny jest, choc droższy niz ten linomag chociażby, ale ja jak miałam jakies oparzenia to stosowałam. Ba, czasami smarowałam nim buzke:) bo piszę na nim że może byc przeznaczony do pielęgnacji ceny trądzikowej. Pomagała. Teraz nic mi pomagać nie musi bo mam cera jak nigdy :p a ma byc dziewczynka, wiec nie wierze że dziewczynki "odbierają" mamie urodę :D

Maniusia89 ja na przeziebienie pilam 3-4 razy dzienmie syrop z cebuli i cytryny. Tak doradzila mi pani doktor. Powiedzialam ze nie biore zadnych lekow i nie chcialabym dziecka narazac na chemie i kazala ten syrop zrobic. No nie jest to szczyt doznan smakowych i infekcja nie konczy sie po 2 dniach ale chodziaz nie lykasz chemi. BlackRossa zazdroszcze wesela:) Tez bym bebenkiem potrzasla;)A co do stroju to uwierz mi ze czego bys nie zalozyla to i tak bedziesz swietnie wygladac, bo przeciez kobitki w ciazy to maja do siebie ze tak promienieja. Napewno bedziesz wygladac super:) No i witamy Mame Zuzanki ( nieukrywam ze mnie troche zmrozilo jak zobaczylam Zuzanki, bo myslam ze to kolejny podszywacz;) Musze posprzatac w mieszkaniu, ale tak mi sie nie chce... Aha a co do masci na brodawki, to ja sie narazie wstrzymuje bo mam nadzieje ze taki problem nie bedzie mnie dotyczyl, a nawet jesli to kupie cos pozniej. Ale sie napisalam :D

o widzisz a slyszalam inaczej o tyych wit:P ale trzeba je stosowac wiec musze kupic :) a ten linomag to tez w sumie nie wiem czy kupowac, jeszcze zobacze. Mi dzis powiedziala kolejna osoba ze ma w sobie synka :P ciekawe jaka jest prawda:P

Witam Mame Zuzanki i Was Dziewczyny :) Tyle co wróciłam do domu. Spać poszłam o 2 i wstałam o 6 ;/ O 10 oddawałam moją prace mgr-ską do ostatniego sprawdzenia mojemu promotorowi i oczywiście jak zwykle na ostatnią chwilę wszystko musiałam. Może nauczę się w końcu nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę :) Wczoraj kupiłam wanienkę na miejscu. Jednak nie zamawiałam bo jak popatrzyłam, że koszt przesyłki większy niż sama wanienka. Zwykłą różową za 19,90zł kupiłam w Juniorku. I tak się zastanawiam teraz czy dobrze zrobiłam bo stałam i patrzyłam jak ciele w malowane wrota i nie wiedziałam co wziąć do tej wanienki. Fotelik (14zł), gąbkę (12zł) czy nic. Aż Pani w sklepie spytałam (bo taka sympatyczna była) i ona powiedziała że fotelika nie próbowała ale ta gąbka nic nie dawała ale jej się wygodnie na takim a la foteliku (taki materiał na drucie jakimś;) (za 11 zł) kąpało. To wzięłam. A zobaczę jak w praktyce będzie później szło. Najwyżej położę samą pieluszkę i już nie będę kombinować. No to kupiłam wanienkę z tym fotelikiem i 4 pieluchy tetrowe i zamówiliśmy łóżeczko. Za tydzień w pt chyba odbierzemy:) Nie rozpisywałam się wczoraj przez ta pracę ;/ Co do maści do brodawek to ja mam Maltan. Kuzynka mi dała ledwo rozpoczętą tubkę. Więc chyba już nie będę innej kupować. Kurcze Wy tak zakupy całą parą widzę :) Ale już Wam bliżej niż mi:) W sumie to bym się nie spieszyła jeszcze ale troszkę mnie motywujecie :P :) tak sobie myślę, żebym z wyprawką nie miała później, że na ostatnią chwilę tak jak tą pracę ;/

Malentka Ty nam zrobisz niespodzianke :) Ja ostatnio spotkalam koezanke z ktora kiedys pracowalam i od razu mowi do mnie, ze chlopak bedzie, bo widzi po twarzy :) Nie wiem co widzials, ale wsyscy dotad mowili mi ze na corke wygladam :P Dziewczyny z ta witamina D tez trzeba uwazac. Jesli musialybyscie karmic mlekiem modyfikowanym, to ilosc witaminy D trzeba zmienjszyc. Mojej siostrze lekarka nie kazala zmniejszac, a maly byl na buttelce. Za wczesnie mu sie zaczelo ciemiaczko zrastac i teraz ma na glowce takie zgrubienie.

Hejka :D Witam wszystnie nowe mamuski 🖐️ Okazalo sie, ze moj Cudak nie ma zlamanego ogona :D To "syndrom zimnego ogona" (Limber Tail) W zyciu o czyms takim nie slyszalam :P ale wbrew pozorom to bardzo czesta dolegliwosc u Labradorow :( Maja swira na punkcie wody, on przez caly weekend siedzial w rzece :) I dlugie plywanie w zimnej wodzie powoduje tymczasowy paraliz ogona :( Nic nie mozna z tym zrobic - musi przejsc samo. Na szczescie juz mu przeszlo i kreci ogonkiem jak wariat :) Ja mam jutro wizyte kontrolna i pewnie dotane skierowanie na ta wstretna glukoze :( Mam zamiar podpytac o te usg 3D bo wiem ze moj gim moze je zrobic u siebie w gabinecie, a tam gdzie zostalam skierowana na polowkowe niestety nie posiadali takiego sprzetu :(

Plotka ciesze sie, ze z Cudakiem wszystko juz dobrze :) Tez pierwszy raz slysze o czyms takim jak syndrom zimnego ogona :) Troche biedak pocierpial... Pewnie nie wiedzial co sie dzieje, ze nie moze ogonkiem ruszyc :(

Rzeczywiscie byl baaaardzo wystraszony :( W namiocie wskoczyl nam na materac i nie dal sie zgonic za nic w swiecie wiec pozwolilismy mu spac miedzy nami :) Na szczescie znow jest soba!

Witajcie. :) Ja tez juz powolutku zbieram wyprawke, na razie mamy lozeczko, wozek, fotelik i ciuszki. :) rzeczy do szpitala i kosmetyki dla malenstwa pewnie kupimy w lipcu. :) Ciesze sie, ze u was ok. Unia, mam pytanie - kiedy Ci wykryli te cukrzyce? Jakie mialas wyniki z obciazenia? Bo ja mialam w 50 gr 157 po godzinie i mnie teraz skierowali na 75 gr. I kazali stosowac diete, ale chodze jak dziecko we mgle, nie wiem o co w tej diecie chodzi...

AsiaOle ja miałam obciążenie 75 g i po 2 godz. miałam 180, a norma do 140 jeśli chodzi o dietę to trzeba ograniczyc cukier, wszystkie słodycze, lody, sorbety,dzemy węglowodany proste czyli bułki, biały chleb, a jeść ciemne pieczywo dużo warzyw a owoców za to mało, bananów i arbuzów wcale, kasze i strączkowe, ziemniaki ograniczyć, mięso, ryby, wędliny można jeść byle chude, chudy twaróg, serek homogenizowany naturalny, posiłki co 2,5 godz, 6 posiłków i przed snem owoc lub sok No nie wiem jak chcesz to ja mogę ci napisać jak mnie rozpisała dietę

Bym prosila, chociaz na troszke, bo jak w poniedzialek drugie obciazenie wyjdzie zle, to podjade do dietetyczki... Dzis w sumie staralam sie wprowadzic jakas tam diete i cukier caly dzien ok, tylko na czczo 88, ale to jeszcze norma, mimo ze na styk. Jadlam : I sniadanie: 2 kanapki z razowym chlebem, wedlina, salata, 3 rzodkiewki, 2 pomidory II sniadanie: 2 chlebki vasa zytnie z twarogiem, kiwi III sniadanie: platki zytnio - owsiane, pol kubka mleka obiad: piers z indyka, kasza gryczana, brokuly I kolacja: miseczka zupy krupnik, bez ziemniakow i marchwii i zjem: II kolacja - chcialabym mieso w sosie grzybowym i vase, ale pewnie nie moge, bo za duzo WW? III kolacja: jablko Ja mialam wlasnie 157 po godzinie, a norma do 140... Lekarz odrzekl zeby wprowadzic diete cukrzycowa i tak wprowadzam na wlasna reke, bo nie wiem o co chodzi, a wizyta u dietetyczki najszybciej w srode.

Co do kosmetyków polecam właśnie serię Nivea BAby a odradzam oliwkę Johnson&Johnson bo ma tendencję do uczulania dzieci. I nie kupujcie w dużych ilościach bo może okazać sie że na pewne kosmetyki będzie źle reagować.

Asia moj lekarz twierdzi, ze po godzinie nie ma sensu robic obciazenia. Nie wiem czemu tak, ale moze jak zrobisz 75g po dwoch godzinach, to wynik bedzie dobry :) Trzymam kciuki, zeby tak bylo ;) Tez ide w przyslym tygodniu na to badanie i juz sie boje... Pola dzieki za info o oliwce :) Wprawdzie nie mam zamiaru jej uzywac, ale mozliwe ze inne kosmetyki tej serii tez maja taka tendencje. Zuzyje w takim razie te probki na sobie, a Jasiowi kupimy Nivea Baby :)

Dostalam odpowiedz odnosnie Maltanu Pytanie: Czy masc trzeba zmywac przed karmieniem? Odpowiedz: Szanowna Pani, Maltan stosuje się często w celu przygotowania brodawek sutkowych do laktacji (już na dwa miesiące przed planowanym porodem). Składniki tego preparatu nie mają ujemnego wpływu na przewód pokarmowy i skórę niemowlęcia. Z poważaniem farmaceuta www.doz.pl Jak dla mnie ta odpowiedz nic nie wyjasnia :P

Kurcze, mam nadzieje, ale coraz mniejsze, bo wczoraj po zwyklych platkach z melkiem, delikatnie slodzonych jak kazde skoczylo mi do 157 - norma do 120. Ale jednak nadzieje wciaz mam. :) Co do tej odpowiedzi - fakt, nic z niej nie wynika, napisana bardzo okreznie. :P