Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

BR obawiam sie ze to dopiero poczatek naszych dolegliwosci kregoslupowych:) chociaz u mnie nie ma tragedii, mam osobistego rehabilitanta w domu wiec zajmuje sie jak tylko moze:) oby przy porodzie nie spanikowal i dzielnie masowal:)

mam dzis kiepski humor chyba przez ta pogode:/ deszczowo i burzowo a pewnie i hormony... ehhh.. wiem ze duzo jest postow ktore sa nie zauwazone ale to chodzilo o wizyte... tak czy owak dziekuje za mile slowa... invictia fakt brzuch mi ruszyl po 20tyg. w poniedz. chyba wstawialam tu foto. Amefa powodzenia jutro!

Amefa, oj żebyś wiedziała . . . co ja wyprawiam :D Wszystkim gadam że nie moge sie spotkać bo jutro rodze, i tak od tygodnia. W nocy nastawiona jestem na wstanie i podróż do szpitala. Niestetty tylko bóle przeszkadzają w ostatnich poprawkach w pokoiku i zakupach. Tak mi nogi puchną i mam bóle w pachwinie, mała główką naciska mi na szyjkę, mam ucisk na żyłę w prawej nodze przez co chodzenie jest straszne, mało tego skurcze, naszczęście nie bolesne UFFF. PS: Byłyście na zdjęciu USG w 3D ? :) mnie to ominęło, ze względu na niemożliwe koszty. !!!

Megan rzeczywiscie pisalas o tej wizycie...przepraszam, tez nie zauywazylam....nie gniewaj sie....:) Amefka trzymam mocno kciuki!!:) Acholku ja nie robilam 3 d i nie bede robila :)

Witam, no i taka pogoda to mi się podoba :D 23 stopnie, raz po raz popada. :) I człowiek może oddychać. Postanowiłam jutro wybrać się na to okrutne badanie glukozy... Eh... Trzeba zacisnąć zęby i mieć to z głowy. Sam fakt mojej decyzji sprawia, że jestem taka głodna :)

Amefa trzymamy trzymamy :) Megan ja przeczytałam ale jakoś w tą rocznicę trochę egoistycznie odpisałam :) Tak szybciutko prześledziłam Wasze wypowiedzi i nie poodpisywałam. Marti 13 latek po Ślubie to sporawo ładnie :) Dziękuje wszystkim za rocznicowe życzonka :) Dziewczyny ładne te Wasze brzuszki :) takie okrąglutkie :) mój to bardziej taki jakby się przejadła :(

Hej dziewuszki :) Megan no to z Dawidka już kawał chłopa, prawie półtora kg ! :) Ciekawe jak tam moje chłopisko, dziś mam wizytę na 15.40 tym razem, więc liczę, że nie będzie poślizgu... Amefka, Plotka super brzuszki i w ogóle ślicznie wyglądacie :) Mój brzuchol też stał się jakby trochę spiczasty, albo to tylko takie dziwne wrażenie... Invictia no...a tak trzymałam kciuki, ostrego byka strzeliłaś? Jeszcze na placu czy już w mieście? Egzamin na prawo jazdy wspominam jako najbardziej stresujący w życiu, ani przez maturę, ani obronę tak mnie nie "wytrzęsło"- noga na tym sprzęgle latała mi tak mocno, że ten nienasmarowany pedał piszczał jak głupi :) Aśka gratulacje rocznicy, ja też mam niedługo (9 lipca), ale dopiero pierwszą, także jestem małżeńskim świeżakiem ;p Amefko, a Ty już pewnie też się denerwujesz...mocno w Ciebie wierzę i trzymam kciuki, obrona to zwykła formalność, także na pewno będzie dobrze, mądra Mamusiu :) A u nas już 3 dzień taka beznadziejna pogoda, że cały czas pada, słońce ani na chwilę nie wyszło. My mamy jechać na Hel do Chałup od soboty 30.06 na tydzień, ale jak będzie taka pogoda, a jak na razie długoterminowa na to wskazuje to nie wiem jak to będzie...

Ulci - oj ja to się tak cieszę z marnej pogody. Mam nadzieję, że jednak na wybrzeżu się poprawi i będziesz mogła spędzić słoneczne wakacje (nie upalne) :) Zamawiam zatem chłodniejszą pogodę tylko nad moim miastem ;) A jak mebelki? Poskładaliście już?

Megan, ja śledzę Twoją ciążę szczególnie, bo mamy taki sam termin :) Nawet sobie zapisałam w notatkach, że Twój dzidziolek waży 1,3 kg, bo ja mam wizytę dziś o 16.00 i chcę porównać nasze szkraby :) Boję się trochę tej wizyty, bo zawsze mam takie duże oczekiwania. Chciałabym Małą zobaczyć jak najdokładniej, tymczasem ostatnio się zasłaniała, lekarz nie dał mi płyty z wizyty (bo zapomniał włożyć), a na dodatek podczas robienia zdjęcia dziecię się poruszyło i w 4d wyglądała jak mały, rozmazany potworek... Oby dziś było lepiej :) Miłego dnia dziewczynki!

Black Rosssko u nas pogoda jest na cienką kurtkę (przeciwdeszczową of course) kalosze i parasol, sam chłodek nie byłby aż zły, ale leje bez przerwy :/ To może taki kompromis-bez upałów, ale i bez deszczu :) :) Tak mebelki złożone, ale przyjechała tylko szafa, dwie półki, wieszak i dwie takie skrzynie. Brakuje jeszcze komody, regału i tapicerek na te skrzynie, także poczekam chyba na całość żeby był lepszy efekt :) Wtedy może już będzie lampa, może już zdecydujemy się na jakiś dywan i wtedy zrobię sesję :) A właśnie myślałyście już co położyć na podłogę? Najłatwiej do sprzątania to jakby była "goła", ale to bez sensu, z kolei przytulny dywan z długim włosiem byłby miły nawet do siedzenia i zabawy na nim ale to składnica kurzu i w ogóle niepraktyczny-już widzę co by w tym dywanie było. Nie wiem właśnie czy kilka jakiś małych dywaników, czy jeden mniejszy na środku. A niestety mamy do zagospodarowania dość sporą podłogę :/ Nowa nie denerwuj się, przypomnij mu przed badaniem o tej płytce...Nie po to płacimy tyle kasy żeby wychodzić niezadowolone ;/ Mam nadzieję, że tym razem będziesz szczęśliwa, trzymam kciuki :) Możliwe, że w tym samym momencie będziemy podziwiać nasze dzieciaczki :)

Nowa - spokojnie :) Fajnie,że masz wizytę. Trzeba się cieszyć :) Ulci - no teraz to też pomarudzę na pogodę, bo zaczęło lać, a my na zakupy chcemy wyjść. :) Widzę, że Wam tak dawkują to szczęście z meblami. W sumie to dbają, żebyście się nie przemęczyli ;) Czekam zatem na całościowy efekt :) Ja na podłodze mam parkiet. Pokoik dość miały i kompletnie niewymiarowy, więc i tak Dzidzia będzie się bawiła w dużym. Kupiłam taki malutki dywanik, który położę przy łóżeczku. Czasem na boso się stanie, to będzie przyjemniej. Dywanik jest z myszką, misiem i muffinką :) Tylko dokupimy jeszcze pod niego matę antypoślizgową, żeby było bezpieczniej. No i oczywiście też trzymam kciuki za Twoją wizytę. Obyś zobaczyła jak najwięcej :) Ja mam swoją 3-go lipca. Akurat w rocznicę ślubu, to może się facet zlituje i zrobi nam USG... :)

Hej dziewczynki!!! Amefa no to trzymamy kciuki!! Fajne brzuszki dziewczyny macie, jak do tej pory widzę, że ciąża nam służy:) Megan rośnie Ci synuś, ja chciałąbym żeby mała dobijała powoli do 2 kg zawsze to bezpieczniej w razie czego Asiu my małżeństwem nie jesteśmy jedynie na papierku, ale w sumie to jak stare dobre małżeństwo u nas:) myślimy żeby machnąć jakiś mały ślub ze chrzcinami ale zobaczymy jeszcze bo dla mnie to bez rożnicy:) Ja wczoraj też zdychałam, dzisiaj w sumie chłodniej koło 27 sopni ale za to samopoczucie śdnie-słabo mi więc chyba kawkę strzele. Dzisiaj doszła do mnie moja przesyłk-fajne te butelki tommee takie kosmiczne, kocyk też polecam no i z całej reszty jestem zadowolona, mam w końcu proszek więc powoli mogę zaczącć przepierać ciuszki!!!

To piękny musi być ten dywanik! Fajnie macie z tymi dziewczynkami...ja muszę wybierać między autami, statkami, piratami, ewentualnie jakieś zwierzątka wchodzą w grę (ale "tylko nie te damskie misie" słyszę od męża :) ) Można gdzieś podejrzeć ten dywanik? Muszę się mocno zastanowić co z tą podłogą, mamy tam panele, ale puste nie zostaną, a dywanik 1 m2 (bo dziecięce najczęściej mają mniej więcej takie wymiary) śmiesznie wyglądałby na 20 m2 podłodze:/

Dziewczyny u mnie też chłodnawo ale póki co mi to nie przeszkadza :) ale tym, które wypoczyneczek planują i w ogóle- życzę sprzyjającej pogody ! Nowa dziwne...jak mg zapomnieć włożyć płyty ?!? Chociaż jakiś rabat mieliście ze względu na to? Ale nic nie mówił, że zgra i kiedy indziej da czy coś? Bo u nas na USG w 3D gin mówił, żeby od razu po powrocie do domu sprawdzić czy wszystko dobrze działa bo on na komputerze ma wszystko zapisane przez miesiąc czasu i ma ustawione, że po miesiącu usuwa, żeby w razie W zgrać i jak coś od razu dawać znać... Ale co gin to inne pomysły i inny sprzęt :) My po USG w 3D takich wypasów jak PLOTKA nie mieliśmy :) Dostaliśmy tylko 10 takich zwykłych zdjęć (w 3D ale format taki jak zwykle) i płytkę z kilkoma zdjęciami i kilkoma nagraniami (tak po 10 zdjęć i nagrań). Nagrane np bicie serducha ale bez głosu ;/ tylko widać). I 150 zł kosztowało ale nie słyszałam żeby gdzieś blisko w ogóle jakaś inna ,,oferta" usg w 3D była;/

Witam was kochane moje a na samym pocztaku chce przeprosic Megan za to ze nie odpisalam na jej post:( wybacz kochana ale mam troche klopotow w domu:( stało sie cos strasznego i sama nie wiem jak mam do tego podchodzic:( to twoje malenstwo juz kawal chlopa...super ze tak rosnie a mowilam ci od samego poczatku ze brzuszek bedzie rosl z dnia na dzien i tak sie stalo juz masz piekny brzusio:) ja moze zaraz wstawie swoj::)

hejcia:) ja dzisiaj od rana nie moglam spac (snilo mi sie ze wazylam 100 kg :D ) wiec rozlozylam maszyne do szycia, zmniejszylam spodnie z "udanych" zakupow on-line w C&A i...uszylam Jasiowi posciel:) wczoraj dostalismy w prezencie podgrzewacz i nianie wiec juz jakby coraz blizej...:) oczywiscie mam wrazenie ze jeszcze tyluuuuu rzeczy nam brakuje, ale czasu tez jeszcze troszke jest wiec mam nadzieje że ze wszystkim zdazymy:)

Mamcia na pewno zdąrzycie, o to sie nie martw :) A jak nie zdąrzycie to dzieciaczkowi wystarczy wasza miłość, twoja pierś i pieluchy reszta to tylko dodatki :)

Doti, pozazdrościć córci takiego namiociku. :) Świetny brzuszek. Chyba nie masz problemów z rozstępami co? ;>

Ja niestety mam, ale na szczęście jedynie kilka na brzuchu i udach, przy czym na brzuchu nie mam powyżej pępka wiec wygląda to zadowalająco w miare. Mi rozstępy wyskoczyły w 35 tyg ciązy. A teraz w 39 tyg juz nie wychodzą nowe. UFFF

Hej:) Doti my w tym samym tygodniu jesteśmy i tak się przyglądałam żę mam taki sam chyba:) a wszyscy mi mówią że mi się obniżył brzuch co mnie strasznie wkurza i stresuje. Co Ci ludzie tak się czepiają wyglądu, wielkości, położenia brzucha zupełnie jakby nie wiedzieli że ciężarną to wpędza w jakieś schizy

Unia kochana mi tez tak gadali ze mam bardzo nisko brzuch i wogole co mnie bardzo czasem martwilo nawet wiec niczym szybko na nastepnej wizycie zapytalam lekarza jak to jest czy nie mam za nisko i wogole...on od razu zbadal mi szyjke i wogole i powiedzial po prostu ze to juz moj taki urok i tyle ze nic sie na to nie poradzi ze jedne kobiety maja wyzej jedne nieco nizej:) wiec sie nie przejmuj...

Doti fajny brzuszek tylko coraz ciężej o nosić:) Mmacia z pewnością zdążycie, ja czekam na info z doz.pl kiedy mogę podejść po moje zamówienie:) Acholek fajnie 39 tydzień..:) ja obliczyłam sobie , że pessar będę miała śćiągany koło 5 sierpnia, więc od tego czasu tzreb być przygotowanym

Ja mam 19 lat. A co do osób i ciężarnych. Ja miałam tak, że wielokrotnie nikt mi nawet nie ustąpił miejsca w tramwaju. Non stop słyszałam, zanim jeszcze poznałam płeć jakieś chore zabobony że po kształcie brzucha można zgadnąć płeć. wróżyli mi wszyscy niczym znawcy ginekologii. Mało tego niektórych nie interesuje to czy dziecko jest zdrowe jedynie jak z rostępami, ile sie przytyło itd.

Marti884 Pessar? Wiem że zakłada się to kobietom w ciązy, ale powiedz mi co to takiego i kiedy sie to zakłada bo nie jestem zapoznana z takimi nowościami, a każda wiedza sie przyda. Słuchajcie spokojnie, ja torbe dopiero w 38 tyg pakowałam :D

A jeśli chodzi jeszcze o pytania i ciekawość ludzi, to spokojnie, pod koniec jest jeszcze gorzej gdy słyszy się tylko -a ty jeszcze nie urodziłaś? Mam ochote zabijać takich ludzi, bo boli juz wszystko ruszac sie prawie nie mozna chciało by się juz swoją kruszynkę utulić i miec przy sobie a tu jeszcze depresyjne pytanie które ciągnie sie za tobą nawet kiedy wychodzisz do sklepu po głupie zakupy...

Hej dziewczyny' Megan nie przejmuj się na moje posty też raczej nikt nie odpowiada haha pewnie dlatego że tak mało się udzielam ale niestety nie mam czasu bo mimo że jestem w 34 tyg to nadal pracuje. U mnie w nocy troche popadało i myślałam że dziś bedzie chłodniej ale niestety nadal jest goąco, wstaje rano spuchnięta i w ogóle sie nie wysypiam, mam nadzieje że dzisiaj to się skończy bo wybieramy sie po klimatyzator ( w końcu) Moja mama dostała bzika dzis przysłała mi juz bluzki dla Amelci na 92 cm haha śmiać mi się chciało kochana jest. Dziewczyny brzuszki macie śliczne. Trzymam kciuki za tą dziewczynę która dziś się broni (przepraszam ale nie pamiętam).