Go艣膰 wywalilabym tatara mimo Napisano Czerwiec 26, 2012 ja mam wsyzstko boscha a kuchni臋 amiki. bosch jest super, kuchni bym drugi raz nie kupila - jest masa durnych rzeczy, o ktorych nie wiedzialam, mimo iz przetrzasnelam caly internet zanim j膮 kupilam. Np. w piekarniku jak sie nastawi czas, to kiedy wybije godzina - dzwonek piszczy dopoki sie czegos nie wci艣nie przez 7 minut, ale za to tak cicho, ze z sasiedniego pokoju nie slychac. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gizelllla Napisano Czerwiec 30, 2012 Ja juz s艂ysza艂am o lod贸wce z systemem smart eco door, kt贸ra ma by膰 jeszcze bardziej energooszcz臋dna. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 psonia Napisano Lipiec 5, 2012 Rozwi膮zanie Smart Eco Door to podobno pierwsza na 艣wiecie konfiguracja 鈥瀌rzwi w drzwiach. LG oferuje ju偶 tak膮 lod贸wk臋 kt贸ra ma te偶 side-by-side, wbudowany barek i dystrybutor wody, a jednocze艣nie nale偶y do klasy energetycznej A++ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 koralina55 Napisano Lipiec 9, 2012 Powiem szczerze, ze od niedawna zacz臋艂am kupowa膰 sprz臋ty Lg i je艣li chodzi o lod贸wki to jestem ze swojej zadowolona, mo偶e nie jest a偶 tak bogata w nowoczesne funkcje, ale dobrze ch艂odzi, szybko zamra偶a i pracuje cicho. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dojrza艂a babeczka Napisano Lipiec 9, 2012 Ja mam piec gazowy Mastercooka a lod贸wk臋 Amica. Ani jednej ani drugiej firmy nie polecam. Po paru latach z pieca odpada p艂atami emalia, w piekarniku p臋k艂a guma:D a lod贸wka Amica chodzi jak chce...Raz zamra偶a wszystko na dolnych p贸艂kach, innym razem-s艂abo ch艂odzi...:O By艂a ju偶 naprawiana 2 razy i w najbli偶szym czasie planuj臋 j膮 wyrzuci膰...I wspomn臋 jeszcze o poch艂aniaczu Mastercook, kt贸ry po 5 latach sypa艂 si臋 do garnk贸w stoj膮cych na gazie...:p Zamierzam wyremontowa膰 jesieni膮 ca艂膮 kuchni臋 i te偶 jestem zainteresowana dobrym sprz臋tem do zabudowy. Piszcie i chwalcie ale taki sprz臋t, kt贸ry wytrzymuje Wam cho膰 z 8-10 lat...:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szaszarra Napisano Lipiec 20, 2012 Nie wiem, czy taki sprz臋t istnieje :-) Obecnie sprz臋ty chodz膮 5-7 lat i si臋 wymienia. Kuchenk臋 mam Amicy i faktycznie pocz膮tkowo super, po roku ju偶 co艣 zacz臋艂o nawala膰, tak偶e ju偶 nawet nie mam termoobiegu bo nie op艂aca si臋 go naprawia膰. Drobne AGD mam Philipsa i jest ok. Pralk臋 i lod贸wk臋 mam LG i te偶 ok. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Cichu Napisano Wrzesie艅 8, 2012 Witam! Mieszkam kilka ladnych lat w USA i przyznam, ze w ostatnich latach firma samsung i LG praktycznie zdominowaly sprzet AGD, w szczegolnosci lodowki, pralki i suszarki. Kilka razy widzialem w sklepach sprzet Boscha (lodowke i plyty indukcyjne) ale jest sporo drozszy. Co do jakosci wykonania lodowek Bosch kontra Samsung (wizualnej) nie ma roznicy za to plyta indukcyjna Boscha - jakosc wykonania niesamowita. Nie widzialem tutaj nigdy sprzetu samsunga takiego jak: zmywarki, plyty grzewcze czy piekarniki. Z europejskich marek jest sporo elektroluxa. Pralke i suszarke od przeszlo 6-ciu miesiecy uzywamy samsunga. Sa niesamowicie ciche i pralka ma funkcje pary, bardzo przydatna do odswiezania i bardzo brudnych rzeczy. Ma tez swoje male wady: po praniu trzeba wycierac wode zalegajaca w uszczelce w drzwiach i czas podawany na wskazniku nie jest adekwatny do rzeczywistego cyklu zawsze bedzie dluzszy o ok. 10-15 min. Najwazniejsze jest jednak to, ze zachowuje jakosc ubran co szczegolnie widac po praniu nowych rzeczy ( oczywiscie kazde pranie ma wplyw na jakosc ale ta bije swoja amerykanska poprzedniczke na glowe). Ktos powie czemu ty to piszesz? a pisze bo wracam do Polski i sam bede meblowal mieszkanie i sporo przegladam ofert i opinii na temat sprzetu AGD i RTV. Moi rodzice od wielu lat maja pralke boscha ( zadowoleni) teraz kupili lodowke tej firmy. Tesciowa to samo pralka boscha i od kilku lat lodowka boscha (zadowolona). Przy zakupie calego sprzetu do kuchni jest roznica kilku tysiecy miedzy bosch a samsung, do tego samsung oferuje sporo inowacji ( np. twin convection - piekarnik lub sporo funkcji: lodowki typu french door z kostkarka automatyczna). Tez borykam sie z wyborem bo mam spore watpliwosci co do jakosci samsunga ( szczegolnie piekarnik, plyta indukcyjna i zmywarka). Jednak czy ten bosch jest wart az takich pieniedzy - tansze modele produkowane w Turcji, lodowki side by side produkowane przez daewoo (caly srodek) dla boscha. Wyczytalem tez , ze teka jest glownym producentem plyt grzewczych (lub tyko indukcyjnych), inne firmy (w tym bosch) uzywaja jej komponentow do swoich produktow. Co do pralek boscha, moich Rodzicow i Tesciowej to obie pralki byly montowane w fabryce w Polsce. Ciezko bedzie znalezc cos made in Germany (co nie znaczy ze niezawodne). Samsung wiekszosc produkowany w Chinach, Korea(i te akurat bym kupil). Wyczytalem, ze planuje otworzyc (moze juz otwiera) fabryke we Francji. Wybor jest trudny i tez chetnie dowiem sie opinii uzytkownikow ( a nie bajkopisarzy !!!) na temat tych marek Bosch i Samsung. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 halszka33 Napisano Wrzesie艅 18, 2012 Ja mog臋 si臋 wypowiedzie膰 na temat sprz臋tu LG bo za boschem nie przepadam niestety, a za samsungiem tym bardziej. Mnie przekona艂o LG swoja innowacyjno艣ci膮 i trwa艂o艣ci膮 produkt贸w. Sprz臋ty rzadko si臋 psuj膮 i s膮 energooszcz臋dne. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 *M-E-L-A-N-I-A* Napisano Wrzesie艅 25, 2012 Zgadzam si臋, 偶e LG i Samsung zdominowa艂y rynek AGD. W mojej kuchni przewa偶a LG, bardzo spodoba艂a mi si臋 lod贸wka SBS GCP217LGNJ, du偶a, czarna, z dystrybutorem wody i kostkark膮 do lodu. W zamra偶alce mog臋 zamrozi膰 w ci膮gu doby do 10 kilo. Bardzo funkcjonalna. Mniejsze sprz臋ty staram sie dopasowywa膰 偶eby wszystko fajnie wygl膮da艂o. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ivonencja Napisano Pa藕dziernik 6, 2012 Tak偶e jestem z lod贸wki LG zadowolona, z tym, 偶e mam model ze szczotkowanej stali GS5262AVJV Side by Side z zamra偶alnikiem bocznym Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kaltka Napisano Pa藕dziernik 11, 2012 No nie spos贸b by膰 nie zadowolonym z tych lod贸wek, LG stara si臋 jak mo偶e aby pracowa艂y jak najciszej i jak najmniej pr膮du ci膮gn臋艂y. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 smuszaak Napisano Pa藕dziernik 29, 2012 Je艣li idzie o piekarnik to ja bym teraz celowa艂 w Amik臋, szczeg贸lnie je艣li spojrze膰 na to co maja w najnowszym piekarniku: http://www.youtube.com/watch?v=llMPZDFmK0s Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 andzelikka Napisano Listopad 2, 2012 wygl膮da to faktycznie super, a ile kosztuje ten piekarnik i gdzie go mo偶na kupi膰??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bo偶eeenka Napisano Listopad 26, 2012 hej ! Wypowiadacie si臋 na temat sprz臋tu agd w do艣膰 szczeg贸艂owy spos贸b. Pom贸偶cie przy wyborze piekarnika. Na co zwr贸ci膰 uwag臋? Bo zbieram si臋 do zakupu i nie wiem jakie kryteria przyj膮膰.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jannnka Napisano Listopad 30, 2012 Ja mam g艂贸wnie w kuchni sprz臋ty LG - lod贸wka, mikrofal贸wka, czajnik, zmywarka, pralka (te偶 mam w kuchni). Polecam stronk臋 pytamsie.pl - znajdziesz tam informacje, na co zwraca膰 uwag臋 kupuj膮c sprz臋t. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 amica mimo iz tania Napisano Listopad 30, 2012 to juz lepiej kupic beko. Beko robi dla wielu innych, bardziej presti偶owych firm i 艣mieszy mnie to, 偶e niby caly czas s膮 awari臋 - nic takiego nie zauwa偶y艂am a klienci nie narzekaj膮. Samsung to fajna sprawa, jak Ci odpowiadaj膮 i Ci臋 na to stac to polecam. Ale nie polecam okap贸w firmy Pyramis (problemy z jednym modelem, a co najwazniejsze z serwisem), produkt贸w Aristona Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 amica mimo iz tania Napisano Listopad 30, 2012 Piekarnik - zalezy jak czesto pieczesz, wydaje mi sie ze milion funkcji, ksiazek kucharskich jest zbednych. Prowadnice teleskopowe to fajna sprawa, oraz czyszczenie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aluddka Napisano Grudzie艅 1, 2012 Widzia艂y艣cie mo偶e t臋 stylow膮 lod贸wk臋 naszpikowan膮 nowymi technologiami z serii Lancaster? Podobno od listopada mia艂a by膰 w sprzeda偶y. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bo偶eeenka Napisano Grudzie艅 5, 2012 chodzi o to,偶e tak naprawd臋 piek臋 cz臋sto,ale nie interesuje mnie model z milionami opcji do wyboru,ale za to sprawdzony i funkcjonalny Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aluddka Napisano Grudzie艅 7, 2012 Ja mam na my艣li lod贸wk臋 z linii Lancaster , jak ja zobaczysz to na pewno zatrzymasz si臋 przy niej. Te nowe technologie s膮 bardzo przydatne, poniewa偶 zaoszcz臋dzaj膮 du偶o pr膮du i 偶ywno艣膰 d艂u偶ej si臋 przechowuje. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mi艣ka py艣ka77 Napisano Grudzie艅 7, 2012 Ja w艂a艣nie zrobi艂am generalny remont kuchni.Wymieni艂am ca艂y sprz臋t zobaczymy co to warte.Poprzednio mialam kuchenke gazowo elektryczn膮 Mastercook by艂a 11 lat,pad艂 piekarnik,lod贸wka Zanussi 14 lat jeszcze chodzi podarowa艂am znajomej.TEraz kupi艂am p艂yte i piekarnik Whirlpool,zmywark臋 BEko,lod贸wka Electrolux.Co do BOscha to mam pralk臋 i wcale nie jest nie艣miertelny.Dwa miesi膮ce po 2letniej gwarancji pad艂y 艂o偶yska i co艣 tam jeszcze og贸lnie nprawa mia艂a kosztowa膰 700 z艂 dobrze 偶e wykupi艂am dodatkowe ubezpiecznie to naprawa gratis. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Luthien29 Napisano Grudzie艅 7, 2012 Te偶 szukam, ale tylko okapu, z reszt膮 ju偶 sobie poradzili艣my. Dopiero z wyborem okapu mamy problem. Czy da si臋 kupi膰 co艣 ta艅szego, tak, aby by艂o jednak wydajne i solidne? I 偶eby prezentowa艂o si臋 nowocze艣nie, a nie jak zsyp na 艣mieci :) Na wi臋kszy wydatek nie mo偶emy sobie pozwoli膰. Kuchnia jest jasna i potrzebujemy raczej niedu偶ego okapu. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ulik44 Napisano Grudzie艅 8, 2012 Aluddka, ta lod贸wka troch臋 droga jest ale ma pi臋kne szklane fronty z elementami brokatu i niezwykle ciekaw膮 faktur膮. Na silnik lod贸wka ma a偶 10-letni膮 gwarancj臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rufik Napisano Grudzie艅 9, 2012 Nie mog艂am si臋 na ni膮 napatrze膰. Lod贸wka ma 180 cm wysoko艣ci i prawie metr szeroko艣ci , g艂臋boko艣ci 76 cm , ale jest jedn膮 z 艂adniejszych lod贸wek jakie widzia艂am. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sasaes Napisano Grudzie艅 9, 2012 JA polecam lod贸wki polar i kuchenki amica Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zbys艂awio Napisano Grudzie艅 9, 2012 amica zawsze mia艂a dobre kuchenki, teraz maj膮 integra smart kuchenk臋 i wed艂ug mnie wyprzedza ona to co jest na rynku - szczeg贸lnie je艣li chodzi o wy艣wietlacz... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jakkka Napisano Grudzie艅 14, 2012 No je艣li to jest ten wyswietlacz taki jak w smartfonie to faktycznie, robi wra偶enie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kok Napisano Grudzie艅 14, 2012 Tylko Bosh. Nigdy nie kupuj agd z Polar ani Amica. Mia艂em ju偶 2 lod贸wki 1 z Polara i 1 z Amica. Mia艂em te偶 pralk臋 z Amica. Jeszcze zosta艂a mi zmywarka z tej firmy, ale wkr贸tce i j膮 wymieni臋 na Bosh. Wiem co pisz臋 nie daj sobie wm贸wi膰 偶adnych tego typu produkt贸w. Pralka Amica to jedna wielka pora偶ka. Sam programator jest zrobiony chyba dla spec贸w od elektroniki. Jakie艣 przytrzymywanie guzik贸w, naciskanie w odpowiedniej sekwencji by wy艂膮czy膰 omy艂kowo za艂膮czony program. Pora偶ka. Lod贸wki te偶 szajs. Niby samo odszraniaj膮ce, jedna lipa. A zu偶ycie pr膮du daleko odbiega od informacji producenta. Odk膮d mam pralk臋 Bosh i lod贸wk臋 z tej firmy 偶adnych problem贸w. Zrobisz co chcesz, lecz 偶eby艣 nie 偶a艂owa艂a. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szymnexkcv Napisano Grudzie艅 20, 2012 Co za bzdura - wszystkie te sprz臋ty montowane s膮 w ten sam spos贸b i praktycznie z tych samych podzespo艂贸w, gadka pt. Tylko Bosch to nacinanie leszczy na kas臋.. akurat je艣li chodzi o okapy to amica daje rade, wiem, bo nimi handluj臋.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Umbris Napisano Grudzie艅 28, 2012 A jak jest w przypadku piekarnik贸w? Czy jaka艣 marka albo konkretny model tutaj si臋 wyr贸偶niaj膮? Nie chc臋 kupi膰 czego艣 trafnego, tym bardziej, 偶e jestem sk艂onny zap艂aci膰 wi臋cej. Byle sprz臋t by艂 solidny i najlepiej wielofunkcyjny *termoobieg, termosonda, prowadnice teleskopowe, 艂atwo艣膰 w czyszczeniu). Kto艣 co艣 poradzi? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach