Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexusiaaa

Jak walczycie z katarem?

Polecane posty

Gość alexusiaaa

Macie jakieś pomysły? Bo mnie już trzyma z miesiąc prawie.

To pewnie katar zatokowy,raczej radziłabym udaj się do laryngologa,bo możesz mieć poważne konsekwencje jak z nim nic nie zrobisz.

ja biorę tabletki, bo mam alergiczny. ale jak ty masz taki normalny już miesiąc, to to nie jest normalne, do lekarza lepiej idź .

Gość marcelina891111
Acti trin syrop dla mnie najlepszy.

Gość Miki Mouse 123
ssanie oleju u po katarze, bardzo szybko przechidzi.

Gość Rada...........
Ponoć katar leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzień!!!!! Znajdź w necie pod hasłem "Vademecum zdrowia-jak żyć...." temat "4 warunki determinujące zdrowie", tak jest podana rewelacyjna metoda na zlikwidowanie kataru w 3 dni. 🖐️

Gość Rada...........
Należy na tyle wzmocnić Układ Immunologiczny, że katar nie będzie miał szans na opanowanie śluzówki nosa. Oto 5 punktów do realizacji: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl & WWW.lechrk.republika.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość alexusiaaa
W sumie bardzo możliwe, że do lekarze lepiej iść, bo prawie nie słyszę na jedno ucho. Raz się zatyka, raz nie. Ale z uchem to już 3 lata mam problemy.

Gość do przedmówczyni
U Ciebie przypuszczalnie katar spotęgował wydzielanie woskowiny i stąd masz zatkane uszy. Propozycja: idź do laryngologa na płukanie uszu, albo zrób to sama: w aptece kupisz Otinum na romiękczenie woskowiny, zakraplasz wg ulotki. po kilku godzinach pod prysznic, namydlasz uszy i kręcąc dłonią małżowiną "pierzesz" uszy, po tym przykładasz sam wąż prysznica i kierujesz strumień ciepłej wody do ucha, wstrząsasz głową i uszy odetkane. Identycznie postąpi laryngolog. Powodzenia. Acha, dla higieny uszu, robisz takie zabiegi podczas każdej kąpieli/prysznica. Po takim zabiegu sprawdzasz czystość ucha pałeczką do uszu, pałeczka po delikatnym włożeniu do ucha powinna być czysta, jeśli będzie zabrudzona woskowiną, zabieg powtórzyć.

Gość jak reka odjął
zrób sobie inhalację z cebuli, żadne leki tak nie pomagają... Związki siarki zawarte w cebuli są chyba jedynym środkiem na zdrowe zatoki, ja od lat bez tych problemów żyję. Tanie, proste i skuteczne!

Też slydszałam że inhalacje z cebuli sa najlepszym sposobem na katar,na zatoki :)Sama musze to wypróbować bo mam od kilku lat problemy z zatokami :)

Gość Ktośa
nie katar spotęgowla wydzieline woskowiny a jak ma zajęte zatoki to "przytyka" i uszy,jak smarkacie,to przytykajcie jedną dziurkę nosa, warto uzywac tabl typu akatar,sudafed,cirrus,albo ibiprom zatoki,to przeciwzapalne +pseudoefedryna ktora oszusza zatoki choc jak sie ciągnie tyle czasu to wizyta u lekarza byłąby wskazana mnie tez b dlugo teraz trzymalo.wyszlam od fryzjerki,pewnie wloy byly niedosuszone a potem 3 tyg nie moje czosnkowlam sie,imbirowlam,nic nie pomagalo,ale jakos przeszlo... smaruj tlustym kremem oklice skrzydelek nosambo od smarkania straszne strupy bolące sie robia zdrówka 😘

Gość jak reka odjął
Zmiast czekać w kolejce do specjalisty polecam, spróbować warto 2 duże cebule, zetrzec na grubej tarce [byle jak], wrzucić do wysokiej szklanicy -np. szklanka do piwa], zakryć folia spożywczą . Zrobić mały otwór w folii, wsadzić tam nochal i wąchać cebulowe opary przez ok 20 min. Już po pierwszym zabiegu wielka ulga, mozna normalnie funkcjonować. Oczyszczają się oczy, uszy, gardło, zatoki... Nawet leki tak wspaniale nie działają. Dla chętnych jedna rada - paczkę chusteczek higienicznych trzeba mieć w zasięgu ręki, z nosa leją się wszystkie złogi. Z oczu też tryskają łzy, na szczęście te przyjazne.

Gość Ktośa
w ogole inhalacja z czegokolwiek,nawet para sama,rozgrzeje glowe,rozrzedzi to co zalega i zejdzie...noskiem:P moze cebula odrazu odkaza?bo ma takie własciwosci?ciort wie

Gość jak reka odjął
cebula ma dużo zwiazków siarki, to własnie te zwiazki tak dobroczynnie działają

Gość jak reka odjął
inhalacja 2 razy dziennie przez 10 dni całkowicie eliminuje stany zapalne w zatokach. Cebula musi być każdorazowo zmieniana. Leczy nie tylko kaszek, katar, zatoki, anginę, wszelkie przeziębienia, ale niektórym nawet na migrenę pomaga. Spróbować warto, cóż to kosztuje?

Gość jak reka odjął
[zgłoś do usunięcia] Ktośa w ogole inhalacja z czegokolwiek,nawet para sama,rozgrzeje glowe,rozrzedzi to co zalega i zejdzie...noskiem i tu bym sie nie zgodziła... Przy zapalnych stanach nie powinno sie nagrzewać, aby nie spowodować rozwoju nowych bakterii, wirusów. Wiesz jak przeciwdziałać anginie? Jezeli tylko zaczyna bolić gardło zajrzyj do srodka, jeżeli nie ma ropnych czopów;na początku nie powinno być, ale lepiej sprawdzić] zafunduj sobie ogromną porcję lodów [tych najzimniejszych] i powoli delektuj się nimi. Z ciepłymi okładami, napojami ostrożnie [ w cieple bakterie rozwijaja śie wspaniale], zimno bezpieczniejsze.

Gość alexusiaaa
to sie wybiorę do lekarza, ale się boję

Gość aneczka12345
chyba najlepiej domowymi sposobami :) u mnie to zwykle działa herbatka malinowa, ciepły kocyk i aromaterapia :) a z olejków na katar chyba najlepiej działa olejek anyżowy (ja mam dr Beta), bo fajnie inhaluje :)

Gość ewftt
sinupret i chrzan :)

Gość gosc

Nie ma lepszego w swojej klasy niż inhalator Novama Familino Pro moim skromnym zdaniem. Nic się nie dzieje nie nawala nie przerywa inhalacji, nie marnuje aerozolu, tyle leku ile wlewam tyle faktycznie się potem przetwarza w mgiełkę. Fajna dopasowana maseczka, otwór wentylacji jest w dół więc nie ma strachu że nagle mgiełka zacznie szczypać po oczach.

Gość das

czerwona tabaka red bull

no ja już tydzień walczę

scorbolamid, rutinoscorbin, tabcin, inovox, antybiotyk sumamed, osłona multilac, do tego hektolitry napojów wszelkiego rodzaju i krople/żel xylorhin

a święta za pasem...

Gość gość

Warto kupić dla całej rodziny wariant Familino, bardzo wszechstronny, do każdego możliwego leczenia wziewnie. Mi bardzo służy zwłaszcza taka mgiełka z roztworem soli fizjologicznej żeby nawilżyć śluzówkę, dużo lepiej się oddycha potem.