Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StudentkaMatematykiUW

Nie rozumiem ludz którzy studiują....

Polecane posty

no co ty prawniku ?? nie zwlekaj , leć na policję na mnie donieść :D razem ze mna musieliby zapuszkowac sporo ludzi którzy podobnie wypowiadaja się na różnych forach...

Gość calinka mała
popieram rozmówczynie wyżej. Ja jestem tego przykładem :p

I na co Ci to bylo, dziewczynko z prowincji??? najadlas sie tylko wstydu, i udowodnilas, ze nawet UW nie jest w stanie zrobic sita na tyle gestego, by ktos np taki jak Ty, z elementarnymi brakami wiedzy podstawowej nie mial prawa tytulowac sie mianem studenta Uw :) Wspolczuje raz jeszcze 🖐️ I zejdz na ziemie; w przeciwnym razie ladowanie w Twoim przypadku moze byc bardzo twarde :O

Gość co racja to racja z tym,ze
tyle,ze dobry kjierunke to pojecie wzgledne. Np w Polsce za dobry uwaza sie architektue, w USA - nie. W Niemczech biologię i pokrewne - u nas po tym tylko sie powiesic. W USA - prawo - u nas niekoniecznie.

prawniku - skąd wniosek ze jestem z prowincji? a nawet gdybym była to co - dzielisz ludzi na tych z miasta i tych z prowincji -żal mi ciebie , że nie masz takiej podstawowej wiedzy ,że ludzie wszędzi sa tacy sami i można znaleźć wieśniaka zarówno wsród rodowitych Krakowian jak i na wsi...

ale do twojej wiadmosci - nie jestem z prowincji - wyjechałam z miasta w którym są uczelnie wyższe ,kiepskie bo kiepskie ,ale są

Gość koziołek matołek beee
Dlaczego się nie uczysz, tylko marnujesz czas na głupoty?Co z tego, że skonczysz UW, skoro nic nie będziesz umieć.

prawniku - skąd wniosek ze jestem z prowincji? ---> jestem dobrze wycwiczona; 'przyjezdni' po roku, dwoch pekaja z dumy i zwykle obrastaja w piorka, zupelnie jak Ty tearz :D Jezeli chodzi o zglaszanie na policje, to mam ciekawsze zajecia, niz roztrzasanie si enad jakas niedowartosciowana analfabetka z kafe :) Ale unikaj gloszenia niktorych tego typu teorii, bo mozesz narazic sie na smiesznosc ludzi bardziej obytych ;) dzielisz ludzi na tych z miasta i tych z prowincji ---> dziele ludzi w tym przypadku na: czlowieka normalnego, i nowobogackiego, tudziez nuworysza. Ty jestes wlasnie skazana przez swoj sposob bycia na bycie uworyszem. Chyba, ze prestaniesz chodzic z glowa w chmurach.

Gość medrzeczdrzewa
Tak uniwerki Warszawski krakowski ? kuc i nie miec zycia . Mlodosc w bibliotekach ,kucie i jeszcze raz kucie no naprawde wspanialy pomysl an zycie studia typy Warszawa wroclaw czy krakow to brak zycia nawet na ulice nie wyjdziecie ani do centrum. Wszystkim ktorych zachecilem na studia na tych uczelniach pozdrawiam

a skąd wniosek ze sie nie uczę? kązdy musi miec odrobinę przerwy od nauki ,bo uczyć sie 24/h jest niewykonalne. I nie martwcie się o mnie - uczę się dużo ,wiec niż wy na tych waszych politechnikach koszalinsko-radomskich...

prawniczko - jak widac jestes nie do końca dobrze wyćwiczona , tym razem twój nos cię zawiódł - bo jak już napisałam jestem z miasta i to wcale niemałego (powyżej 300 tys. mieszkańców)... :D

Gość bez sensu......
Widać, że mało wiesz. A Twoim jedynym osiągnięciem było dostanie się na te studia i przetrwanie do 2 roku. Przyznaje rację na lepsze uczelnie dostają się lepsi i co z tego ? To przecież nie gwarancja, że będą lepszymi pracownikami. Wiesz dużo a nie umiesz korzystać z wiedzy itp. Nie winię Ciebie skończysz studia to zobaczysz jak Cie będą traktować. Jak się nie będziesz wyrabiać to fora ze dwora a na Twoje miejsce znajdzie się 10 chętnych po dobrych studiach.Myślisz, że jakiś ranking zapewni Ci dostatnie życie ? Chyba żartujesz jaki pracodawca patrzy na rankingi. Czy z 1 czy z 10 miejsca masz się wyrabiać i tyle. Co Ty myślisz, że aż taki podział jest. Co w innych uczelniach nie wykładają matmy, chemii itp. Na każdej w miarę potrzeby ale przecież matma jest jedna. To samo zasady fizyki nie zmieniają się. Tylko głąb tego nie pojmie co na tym Twoich studiach inne całki wymyślili czy co że tak się mądrzysz ?

tym razem twój nos cię zawiódł - bo jak już napisałam jestem z miasta i to wcale niemałego (powyżej 300 tys. mieszkańców)... ---> coz, zdarza sie :O co nie zmienia faktu, ze sloma z butow i tak lekko Ci wystaje :D Tymczasem waracm do prawa karnego, a Tobie polecam oddanie sie lekturze slownika ort :D 🖐️

Gość gretaturyk
kochanie... studia to tylko studia. prawidzwe zycie zaczyna sie po nich. kim chcesz byc po matematyce? kasjerka w tesco czy biedronce? o ile kasjerka... bo wroze niestety bezrobocie. nie ma znaczenia, jaka "uczelnie" skonczylas. o to nikt nie pyta. potrzebne sa praktyczne umiejetnosci i doswiadczenie. a tego nie ucza na zadnych studiach. ani w stolicy, a ni w krakowie, ani w wolce lizigodz.

do bez sensu : nie innych całek nie wymyślili , ale nie przyszły ci do głowy ,że możemy mieć szerszy program, trudniejszse zadania etc.? to że tak jest to wiem stad ze mam znajomych na innych uczelniach studiujacych matematykę...

Gość medrzeczdrzewa
zakezy jakei sa mrzenia i co sie chce osiagnac

Gość medrzeczdrzewa
haha to mzoe oni maja latwiej a praca i tak ta sama bedzie nie pomyslalas ?

Gość gretaturyk
odpowiedzcie mi na pytanie - jaka praca czeka na absolwenta matematyki, bo nie wiem ;p

Gość bez sensu......
I co z tego, że szerszy zakres. To zawsze można poszerzyć i jak ktoś zna podstawy i się dobrze wczuje to może nadrobić wielkie mi co. Też nie masz się czym chwalić widzę tylko marna matmą. Ja musiałem ogarnąć w 2 lata a Ty w 5 i się żalisz i liczę, projektuję, używam matmy często. To tylko matma są ciekawsze kierunki dające więcej np chemia, inżynieria środowiska, medycyna, prawo itp wielka mi rzecz matma !

Gość hahaha politechnika
częstochowska :D to największe dno wśród politechnik , pracodawcy dają już ogłoszenia ,że zatrudnią inżyniera z wyjątkiem absolwentów tej szkoły :D moja kolezanka z liceum niedawno obroniła tam pracę i jest panią inżynier a do teraz ledwo ułamki potrafi

bez sensu - może mi powiesz ,że prze dwa lata miałeś tyle samo co ja na matmie mam przez 5? nie ośmieszaj się...miałeś tylko podstawy , pewnie głownie obliczeniowe...a istotą matematyki jest dowodzenie i wyciąganie wniosków.... miałeś np. topologię? albo teorię kategorii i grup? wątpię...

Gość Olkanicniewie
a Ty masz chlopaka?

Gość co racja to racja z tym,ze
choc oczywiscie zgadzam sie z autorkę,ze nalezy mierzyc w najlepsze uniwersytety ( o ile pozwola zdolnosci , siły i warunki,) jednak ton jej wypowiedzi mnie nie uskrzydla. Moglabym parafrazowac jej pierwsza wypowiedż pisząc o "pożal sie boże UW - muł wodorosty", w rankingu swiatowym miejsce 401 - 450, skoro moje dziecko skonczyło uniwersytet ktory w zaleznosci od kierunku, w światowym rankingu ma miejscer 1-6( wiec wieksza przepaśc niz miedzy UW a UŁ:) Tez mogłabym powiedzic, ze UW - blizej do domu, lenistwo i zero ambicji. Mysle, ze autorce nie byłoby miło . Jest mloda i widzi bardziej czarno-biało . Jasne, ze trzeba miec ambicje, ale tez brac pod uwage, ze ludzie maja rozne sytuacje zyciowe a wiec i rozne wybory, nie zawsze oczywiste dla innych . A co do matematyki - mozna przenbierac w ofertach - ale po tych faktycznie najlepszych uniwersytetach swiatowych ( o polskich nie wiem)

Gość bez sensu......
A miałem topologię, gruntoznawstwo, geodezję pomiary nawet praktyki miecha i co mi powiesz weź się sama nie ośmieszaj to, że Ty to miałaś na studiach nie znaczy, że nikt nie miał.

Gość gretaturyk
MOZE MI KTOS W KONCU DO CHOLERY ODPISAC, CO SIE ROBI PO TEJ PI********EJ MATMIE????? ;) a tak poza tym, studentko matematyki pewnie jestes brzydka jak wszystkie inne studentki matematyki ;)

bez sensu - topologii byc moze trochę miałeś ,ale pytałam jeszcze o teorię kategorii, grup i teorię mnogości... :D Olkanicniewie - a co to ma do rzeczy? ale dobra zaspokoję twojąc ciekawość - mam chłopaka, studiuje informatykę ,też na UW ;)

Gość bez sensu......
A co się robi wiecznie to samo. Albo jest się nauczycielem tez mi zaszczyt albo siedzi się i liczy statystyki jakieś bzdurne o ludności itp. I jeszcze mi laska powie, że to prestiżowe jak np lekarz czy prawnik. Są programy, wzory, reguły na wszystko. I wszystko idzie obliczyć jak się che.

co racja to racja - masz nieaktualne dane - UW jest na miejscu 301-400 ,a nie 401-450....zresztą ranking szangajski jest niemiarodajny bo on np. ocenia ilość kasy ładowanej w badania , wiec wiadomo ze musimy przegrywac z USA czy Wielką Brytania...

Gość gretaturyk
studenko matematyki duzo Was studiuje na roku?

Gość bez sensu......
Trochę ambicji a nie liczenie z czyichś wzorów i bierne odtwarzanie żeby tylko wynik się zgadzał. Dzieli Cie przepaść od ludzi myślących a odtwarzających wzory innych. Weź czym TY SIĘ CHWALISZ CO MODREGO I POŻYTECZNEGO DLA LUDZKOŚCI WYMYŚLIŁAŚ OPRÓCZ OBLICZANIA ZADAŃ ZE WZORÓW INNYCH MĄDRZEJSZYCH ?