Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhgjhghkjmhgkjmhmklh

czy wszystkie rodziłyscie z mezami?

Polecane posty

Gość do jagoda369
no widzisz a jednak zazdrościsz:)

Gość mireczkaa
wiecie co...nie chcę być złośliwa ale ta cała Jagoda tak często pisze o sraniu, rzyganiu i darciu się jak zwierzę, że zastanawiam się jak wyglądał jej poród.... :)

Gość spacja na życzenie
mireczka tak samo jak prawie każdej z nas i ona nie jest odosobniona ani ty nie będziesz. Cyba ze dasz na CC na życzenie i tobie w piękny magiczny i sterylny sposób wyciągną dziecię bez srania rzygania i krzyków :) nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj

Gość mireczkaa
spacja- weź mnie nie rozśmieszaj, naprawdę :) Ani nie rzygałam, ani się nie darłam jak zwierzę. Co do srania pewnosci nie mam, pytałam męża- on też nie wie. Więc daruj sobie. Głupie gadanie, że poród to sranie, szczanie, rzyganie i Bog raczy wiedzieć co jeszcze! Nie uogólniaj z łaski swojej, ok?

Gość jedynaczeka
Tylko zmężem! Mąż wszystkiego dopilnuje, patrzy na ręce! Położne od razu są milsze dla rodzącej! Mój dobrze, że był bo dał w łapę i zrobili mi cesarkę!

co do pytania czy czułam się skrępowana-nie,nie czułam się.Normalnie przy mężu krzyczałam,trzymał mi nerkę pod buzią bo po oksytocynie chciało mi się wymiotować ale nie miałam czym(zabronili mi w szpitalu jeść) czułam potrzebę krzyku,to krzyknęłam.Cieszę się że mąż przy tym był,to była jego decyzja,pomagał mi psychicznie,rozmawiał z położną co dalej kiedy ja nie byłam w stanie bo co chwila odpływałam,masował mnie.I po wszytskim powiedział że dziękuje mi za to,i nie wiedział że dla kobiety to taki ból i wysiłek.A na marginesie dla mnie cipa to facet,który poytrafi dziecko zrobić i uważa że na tym jego rola się kończy ;) że myśli że jak pracuje na dom i rodzinę to nic innego nie musi już robić, i zamiast z dzieckiem na spacer w niedzielę sadza dupsko przed tv i nic go nie obchodzi ;)

Gość nestea........
jagoda369 nestea...... ja bede rodzic z mezem na 100% bo nie chce tego koszmaru przechodzic sama " A skad wiesz, ze to bedzuie koszmar? Ja rodzilam 5mies temu i wcale nie byl on dla mnie koszmarem, ba! Nawet wspominam to wszytsko z lezka w oku. Tak oczywisie bedzie pieknie i przyjemnie i na pewno nie bedzie nic bolec. Te kity to nie dla mnie :) Nie wierze w "piekno" porodu. Dla mnie to bedzie po prostu mega hardcore i wiem o tym. Pieknie bedzie dopiero jak mi poloza synka na brzuchu.

Gość nestea, chcialas miec
dziecko to teraz trzeba je urodzic. Przestan sie tak uzalac nad soba. :P jesli jagoda ci mowi ze moze byc pieknie to dlaczego ty od razu piszesz, ze bedzie to hadcore? Ona przezyla porod ty nie. :)

Gość mireczkaa
nestea- nie zakładaj, że będzie koszmar bo się sama nakręcacasz:) Mam koleżankę, która też tak gadała a urodziła pierwsze dziecko, waga 4200 siłami natury, bez znieczulenia (bo nie chciała!!), w DWIE godziny. Think positive:) I weź męża :)

Gość mylicie 2 odmienne rzeczy
na 1 biegunie stawiacie męża, co sie nie brzydzi wlasnej zony, w chorobie i przy porodzie ja wesprze a na 2 niedojrzałego siurka, co sie zbrzydzi i potem bedzie szukal kochanki zamiast zony, widoki, krew, kupa itp jesteście takie słabe, że trzeba by was ktoś trzymał za reke itp? poród to nie jest choroba i nie porównujmy opieki nad chora osoba a nad rodzącą. Również uważam, że facet jest NIEPOTRZEBNY przy porodzie. Chyba, że kobieta jest zupełna mameją i sama sie rozpłacze i załamie - ale czy taka osoba powinna sie decydowac na dziecko?

Gość mireczkaa
A mnie facet był POTRZEBNY. I polecam każdej babce, która ma oparcie w mężu, aby go wzieła. Moim zdaniem warto. Tyle w temacie.

Znam swojego mężna na tyle, żeby stwierdzić już na początku pierwszej ciąży, że nie nadaje się do bycia przy porodzie.śmiałam się, żeby tylko nie zakładał białej koszuli w kratę bo jak padnie na płytki to go nie znajdą! Ale uparł się bo koledzy mu nagadali-ok-poddałam się i był...do momentu zakładania mi wenflonu-potem położne go wyprosiły mówiąc, że nie mają tyle personelu, żeby jeszcze się nim zajmować-pokornie wyszedł. Przy drugim dziecku już się nie upierał:)

Gość moja córka
dla mnie to było ważne że mąż był ze mną przy porodzie i TRZYMAŁ MNIE ZA RĘKĘ :) a dla mojego męża było bardzo ważne być ze mną w tak ważnej dla NAS chwili :)