Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajna82

wynalazłam rewelacyjny domowy piling do twarzy

Polecane posty

Jak wyżej, stosuję go od tygodnia i jest bomba, mam niesamowicie gładką skórę na buźce. Można go stosowac raczej tylko do skóry bez ropnych krostek, jak w sumie większość peelingów. Poza tym jest tani, wydajny i pachnie jak orientalny ogród:} eh.. garść brązowwgo cukru po łyżeczce imbiru i cynamonu miód, aby związać peeling w gładką masę, ale z wyczuwalnymi drobinkami Imbir ogrzeje bużkę, cynamon ją zdezynfekuje, a miódzik miodzio. Ja trzymam go w wyparzonym słoiczku, szczelnie zakręcanym, polecam, stosowałam też powszechny do bólu peeling z płatków owsianych, moim zdaniem w ogóle nie ścierał naskórka.

Ja mogę polecić peeling kawowy z dodatkiem oliwy, też można kombinować i dodawać np cynamon czy inne dobrodziejstwa które dała nam natura. Polecam nie tylko do twarzy ale do całego ciała. Skóra po takim zabiegu jest jędrniejsza, nawilżona tak że już nie trzeba po kąpieli niczym smarować :]

Gość getytunrtuerue
od tygodnia czyli robilas kilka rayz? nie wolno, rozwalisz sobie skore.

getytunrtuerue , słyszałam te ostrzeżenia, ale stosuję go tylko przez chwilę, nie ścieram zbyt silnie, raczej jako dodatek do demakijazu, porządniejszy piling planuję zrobić chemiczny, u kosmetyczki w lutym.

Gość pizzermamammmm
a brazowy cukier rozni sie od zwyklego tylko albo az tym,ze ma barwnik, wiec naturalniej i mniej "chemicznie" by bylo jakbys uzywala zwyklego. Najlepiej robic sobie samej kwasy w domu,a do mechanicznego peelingu kupic krysztalki korundu.

Nie, brazowy jest trzcinowy. Powaznie :) Ja juz rozne rzeczy mieszalam, a i podobny przepis gdzies widzialam, z roznymi wariantami :) Choc dla mnie to raczej do ciala (drogo wychodzi jednak)

Gość pizzermamammmm
nie, jest brązowy i jest tez trzcinowy, trzcinowy nie jest zamiennikiem brazowego.

Gość pizzermamammmm
hehe nie jest palony, jest do niego dodana melasa, ktora z bialego po prostu "wyjmują" :)