Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaimida

Będzie dziewczynka - jak pocieszyć męża

Polecane posty

Gość 15hh7lll
pastor6661: kto ? zabija i mordował ,dlaczego wyparowały składki z 30 lat emerytalne moje ? szukam na razie znalazłem to ... Trud Żydów pracujących wokół Roosevelta doprowadził do tego, ze USA wspólnie z ZSRR wystąpiły zbrojnie do walki przeciwko Europie środkowej, gdzie była kolebka nowej idei, opartej na nienawiści do Żydów. Zrobili to Żydzi, gdyż wiedzieli, że w przypadku zwycięstwa Osi, a głównie hitlerowskich Niemiec, które doskonale przejrzały plany polityki żydowskiej, niebezpieczeństwo rasizmu stanie się w USA faktem dokonanym i Żydzi znikną z powierzchni świata. Naród Polski pozbawiony własnego majątku produkcyjnego, więc okradziony z dochodów z własnej produkcji, zmuszany do ograniczania produkcji rolnej, której wielkość nie pokrywa już zapotrzebowania żywnościowego narodu, reformą oświaty z 2000 r., obniżającą poziom edukacji, pozbawiony średniego szkolnictwa zawodowego, pogrążany w świadomie zaprogramowanej nędzy musi odejść w niebyt. Takie są nieubłagane prawa ekonomii i żydowscy inżynierowie platform-oralnego „postępu w Polsce znają je doskonale.

witam, wczoraj miałam usg i okazało się, że będzie córka, jestem w 17 tc. Dodam, że to moja druga ciąża i że bardzo chcieliśmy z mężem synka. Do tego mąż spóżnil się na usg i potem jak powiedziałam, że córa to czułam, że nie był dumny, tak jakbym go zawiodła.......tak czułam. Każdy mówił, że będziemy mieć synka, bo pięknie wyglądam, jem kwaśne i pikantne rzeczy itd.... Mój mąż myśli, ze lekarz się pomylił, bo jest jeszcze wczesna ciąża i wszystko może się zmienić. fakt, że wiele razy lekarze się mylą, można o tym sporo poczytać. ja jednak wiem co widziałam na usg, widzialam wargi sromowe całkiem wyrażnie. Wiem też, że cokolwiek to będzie mąż będzie kochał nad życie. W nocy całował mnie i mówił, że najważniejsze żeby było zdrowe. I z jednej strony rozumiem karaimidę bardzo dobrze. Bo dla niektórych facetów syn to podstawa, chluba rodziny, słyszałam to od innych braci, wujków nie raz i dlatego presja jest duża jak w rodzinie każdy liczy na syna a urodzi się córka. Denerwują mnie komentarze obrazliwe dla karaimidy, o co wam chodzi? Dziewczyna nie po to opisała swoją sytuację, żeby usłyszeć "zrób mu loda" i kto tu jest niedojrzały......... facet musi z tą myślą się przyzwyczaić, że zamiast upragnionego syna będzie śliczna córcia. Każdy ma inny charakter i nie ma co tu kogo oceniać. Ja też marzyłam o synku i będzie córka kolejna, a z imieniem poczekam do rozwiązania......bo miałam tylko dla chłopca:-) Wiem też, że córki to faktycznie ulubienice tatusiów i że jak mąż karaimidy zobaczy córkę jak się urodzi to będzie płakał ze szczęścia. Facet mięknie jak widzi maleńką kruszynkę - własną córkę. Znam wielu którzy chcieli syna a mają córki i kochają je ponad życie!!!!!!! Z moim mężem jest podobnie, pozdrawiam.

Gość karaimida
dziekuje Megiczajka az mi łezka popłynela ....

Gość karaimida
wedlug mnie presja o ktorej piszesz jest naprawde duża: - wystarczy ze dzieciatko zaczyna kopac - oooo pewnie bedzie pilkarzem - wszyscy zycza Ci syna albo "zeby chociaz byl syn" - dumni tatusiowie synkow wrecz sie podsmiewują ze bedzie dziewczynka "to niezly kibel" W tym wszystkim wspolczuje mojemu mezowi... Pewnej utraconej dumy... ale mam nadzieje ze wszystko minie i zakocha sie w kruszynce od pierwszego wejrzenia

Gość iwwwwwwwwww**
wczoraj przeczytałam ten post mężowi (sama jestem w 17t.c., ale jeszcze nie wiemy co będzie) - otworzył szeroko oczy i powiedział "o ja pier.... ale ludzie mają nasr... w głowach! Niech oddadzą albo usuną:/". Jak można być z człowiekiem, który ma takie podejście do życia? Ważne, żeby było zdrowe, nawet jak to będzie 5 dziewczynek albo chłopców pod rząd!

Gość iwwwwwwwwww**
ps. a co to za znajomi, którzy tak się zachowują? od razu zmieniłabym towarzystwo na bardziej rozsądne. Nas też ludzie pytają co wolimy, ale nigdy nikt nie powiedział, że syn czy córka to lepiej - a chcemy albo dziewczynkę, bo sami chłopcy w rodzinie i wśród znajomych się rodzą więc miałaby obrońców, albo chlopca bo miałby kuzynów i kolegów do zabawy :) A z drugiej strony - jak czytam o takich mężach to jeszcze bardzoej kocham i szanuję swojego, bo dociera do mnie jakim skarbem jest...

Gość A ja wypowiem się
Będzie się cieszył dziewczynką-jestem tego pewna...daj mu czas na oswojenie się z tą myślą... U nas było odwrotnie, P. liczył na dziewczynkę...a na usg ,,siusiak,, jak ta lala.:P był zdziwiony- mówił ale jak to chłopiec miała być dziewczynka. A teraz o niczym innym nie mówi jak tylko o tym że synka do wózeczka zapakuje na wiosnę wędka i na rybki....już zaczyna myśleć o tym że syenek to i tamto i siamto.

Gość MelisQa
karaimida, mam pytanie... ile Wy macie lat? Wydaje mi się, że wiek w Waszym przypadku jest istotny :P i niewielki :P Teraz się pewnie dowiem, że pod 30stkę i 10 lat po ślubie... ale tak z ciekawości.. ILE????

Gość karaimida
no prawie melisqua... 32 lata, 5 lat po slubie Czas leci i już bardzo chciałam byc w ciazy. Staralismy sie ponad 2 lata. Mąż był mniej zdeterminowany i myślałam, że syn sprawi ze zakocha sie w dziecku do szaleństwa. No ale może po porodzie zaakceptuje fakt... może nawet już zaakceptowal... tylko jakos o tym nic nie mowi...

Gość iwwwwwwwwww**
dwa lata starać się o dziecko i mieć takie rozterki? mam zbyt ograniczony mózg, żeby to pojąć :/

Gość karaimida
Pytalam wczoraj jego przyjaciela... a co tam mówił moj maz... tak z ciekawosci no i powiedział "cieszy sie ale wolałby synka. dobrze wiesz o tym"

Gość karaimida
troche zaluje ze wogole chcialam wiedziec... jakos wzgledy praktyczne chyba zadecydowaly tak by sie urodziła i juz

Gość kobietkataka90
u mnie w miscie jest taka rodzina, chlop cale zycie marzyl o synu a urodzily mi sie........ 3 CORKI!!! i jak sobie poradzil? wlosy maja krotkie , spotrkowo chlopieco sie ubieraja i ogolnie wygladaja jak chlopaki :) dopiero treaz najstarsza ma kolo 20 lat i zaczela sie bardziej kobieco ubierac maluje usta paznikcie na czerwono ubiera sie w spodniczki zapuscila wlosy itd....

Gość kuki123
fajnie mieć córkę:)

Gość kobietkataka90
a i jeszcze chyba w pilke nozna graly te dziewczyno chlopaki :P

Gość karaimida
nasza tez mam nadzieje ze polubi pilke :) chociaz troszkę :)

Gość lena #
Eeee... przecież nie żyjemy w Idniach czy w Chinach by mieć takie parcie na synów! Dziewczyny w obecnych czasach w Europie mają takie same możliwości w jak chłopcy :) I niejedna dziewczynka ma większe jaja niż chłopak:) Pracuję z dzieciakami, więc wiem, co piszę :) Oby urodziło się zdrowe i silne, reszta przyjdzie sama! Powodzenia MAMO i nos do góry!!!

mój mąż też tak mówi pewnie kolegom. Cieszy się to wiem, ale wolałby synka mimo wszystkiego, wiem też, że to tak trwa do porodu a potem jak maleńka się urodzi to nic nie jest w stanie przerwać więzów tatuś - córcia. Ja mam 33 lata i też dwa lata się staraliśmy o dziecko. Mamy córkę która ma 12 lat i teraz w brzuszku rośnie następna kruszynka. Dlatego chcieliśmy chłopca........Ale też wiem, że jak się mała urodzi to mój mąż odpłynie ze wzruszenia:-) Na razie ma czas, żeby przestawić się z syna na córkę. Bo bardzo wbił sobie do głowy, że to synek, rozmawiał z brzuchem w formie męskiej. I jak wczoraj się dowiedział, że to córka, to przestał , pewnie na razie...... Musi się przestawić, co zrobić, męska duma? Kocham bardzo swojego męża, jest cudowny i bardzo mi pomaga we wszystkim, dlatego tak bardzo chciałam mu urodzić w końcu tego wymarzonego synka...........Wiem, że wiele kobitek tego nie pojmuje, bo najważniejsze, żeby było zdrowe, wiem to, jednak jak myślałam, że noszę w brzuchu jego potomka - chłopca czułam się lepiej, trudno to wytłumaczyć. Wczoraj jak już moje marzenia o synku prysły, czułam się taka niespełniona. Trudno mi jest to wytłumaczyć. Jeszcze każdy mówił, że to na pewno syn, i też tak czułam........Dlatego czasem nie wiedzieć do końca i nie nastawiać się tak jak ja.

Gość karaimida
i to jest wlasnie to: Kocham bardzo swojego męża, jest cudowny i bardzo mi pomaga we wszystkim, dlatego tak bardzo chciałam mu urodzić w końcu tego wymarzonego synka..........

Gość karaimida
i tez przestal mówic do brzucha .... jakby brzuch zniknal .... te chłopy to jednak podobne stworzenia

Gość lena #
No, cóż... wiele rzeczy w życiu można zaplanować, ale nie to. Dziewczyny, nie użalajcie się tak nad sobą. Wiele kobiet chętnie by się z Wami zamieniło... Naprawdę tak trudno jest Wam cieszyć się córką??

Ja w obydu ciazach miała identyczne zachcianki i wygląd. mam synka i córkę. Niestety to pozostalosci po tej ewolucyjnej patologii, ze niby lepiej miec syna. Ze syn lepszy - pytam w czym lepszy? Jesli juz wolalabym miec samych synow to jedynie z tego wzgledu ze jednak kobietom ciezej w zyciu. Nie ma sie co oszukiwac. Faceci maja latwiej, kobiety nadal sa dyskryminowane na kazdym kroku. Najwazniejsze ze dziecko zdrowe a mąz jesli nadal bedzie chcial syna to zmieni plany odnosnie jednego dziecka i okaze sie ze postara sie syna. Byeby Cie nie porzucil jak bedzie druga dziewczyna, bo to jakis dziwny i dosc ograniczony typ czlowieka.

Gość karaimida
chyba trzeba to przeżyć żeby zrozumieć

Gość lena #
Ale co przeżyć?? Zamiast się cieszyć, że dziecko nie ma downa czy wodogłowia siedzicie i się użalacie :-0

Gość karaimida
w sumie to chyba nic złego marzyć o synku, ludzie marzą o wielu rzeczach ja mialam dosc trudne dzieciństwo, tata nas delikatnie mówiąc olewał - pracował całe dnie, a z mamą (w przeciwieństwie do mojej siostry) jakos nie udało mi sie nigdy bardzo zblizyc mój mąz w mojej opinii mial lepiej - nigdy mu niczego nie brakowalo, zawsze oczko w glowie rodzicow jakos wolalam zeby to on przekazal synkowi pewne wzorce

Gość małgośka 23*
I takie podejście rodziców sprawia, że dziewczynki są na przegranej pozycji już w łonie matki... są gorsze. Ja, jeślibym miała córkę, wychowałabym ją tak, by była siłną kobietą, świadomą swojej wartości, wykształconą i pewną siebie. Żal mi Was i Waszych córek :(

U mnie tez przy pierwszej ciazy mowilo sie o chlopcu, ze prawie sam w to wierzylam. USG - jest dziewczynka i nawet przez minute nie poczulam sie gorzej, mniej warta bo nosze dziewczynke. Moj maz stal jak zaczarowany. i nigdy slowem nie powoedzial ze zrobilam cos strasznego !!! Dziewczyno - wasz tok rozumowania jest okropny. Czy corke bedziesz mniej kochac? Maz przestal interesowac sie brzuszkiem bo tam mieszka dziewczynka a nie wymarzony clopiec. Wybaczcie - przezylam podobna sytuacje - nie rozumiem. Dla mnie to nienormalne. Szanujcie siebie kobiety, wasi mezowie was nie szanuja i nie beda szanowac waszych corek. A wy jak te cierpiętnice ...

Gość małgośka 23*
W Chinach zaproponowali by Wam aborcję. Tam faktycznie mają parcie na chłopców.

Gość matkonaturo
Marlena,cóż za obleśne imię, autorko mam nadzieję, że to był tylko głupi żart ze strony męża