Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maktoś...?okularniczka

CZY ktoś ma WADĘ WZROKU więcej niz -10(MINUSY) ???

Polecane posty

???/

Gość olinka i
toż to wyglada jak denka od słoików:p

Co z tym robicie? Wasza wada jest stala czy ciągle się pogłębia...? Staracie się jakoś próbować go poprawić? tabletkami nie wiem..?

Gość olinka i
Zk to może być dziedziczne lepiej nie przesiaduj tyle na kafeterii

nie nie wygladaja jak normalne okulary z boku jak patrzy sie na szkla to sa grube ale po to bierze sie okulary z calymi obramowkami zeby mniej bylo widac a jak ma ktos dluzsze wlosy to tym bardziej zaslania nie jest to widoczne

Gość rejtan z lions club
why aren't translater there in this page for exemple in anglish ?

w tych czasach już nie - ???

u mnie w rodzinie to dziedziczne niestety. ja majac -3 na jedno i drugie musze dbac o wzrok tabletki?? wykluczone nic nie pmoga mozesz tylko dbac zeby sie nie pogorszyly jesli cale zycie bedziesz dbala na starosc sciagniesz okulary dopiero

Gość no ale...
ja mam -6 noszę soczewki :)

mam nie ogladać tv, nie siedziec na komputerze, nie czytać z bliska.. własciwie nic się nie da bo za chwile się pogarsza..

Gość olinka i
to jednak plusy są lepsze, bo niewidoczne

wiem, wiem.. wolałabym mieć plusy..Ja mam własnie dziedziczne, moja mama też nosiła .. i nic się nie da z tym zrobić? Noszę soczewki, ale co z tego jak zdejmuje to jestem prawie slepa jak kret.. ;<

Gość fhtfgde
w dzisiejszych czasach zadna wada jakos specjalnie razej nei rpzeszkadza,mamy soczewki, mozemy miec cienkiutkie szkla

plusy sa widoczne. noszac okulary z plusami widac przez szklo ze masz plusy twoje oko jest o wiele wieksze noszac minusy nie widac tak tego tylko z boku po szklach ze sa grubsze niz np -1

Gość fhtfgde
ja mam -5 i zyje, nosze soczewki do miesiecznego noszenia i tyle:P

Gość olinka i
trudno to musisz nosić, ciesz się, że w ogóle widzisz

nie mozna zmniejszyc szkla ;) mam -3 na jedno i drugie patrzac na osobe ktora ma - 1 widac roznice szkla ta osoba ma ciensze a ja grube ale jak osoba patrzy sie na ciebie na prosto nie widzi czy nosisz mocne czy nie. a jesli chodzi o soczewki nigdy nie probowalam w dodatku mi powidziedzieli ze to jest nie taka az prosta sprawa nie jest to lepsze od okularow

wlasnie, ciesz sie ze widzisz ale jak musisz dbac przede wszystkim co pol roku do okulisty na kontrol. nie mozesz meczyc swoich oczu. duzym bledem jest ze wiekszosc osob siedzi wieczorami na komputerze ze zgaszonym swiatlem, powinnas miec zapalone wzrok twoj nie meczy sie tak.

Gość fhtfgde
taaa,nie wiem moze meiszkasz na wsi gdzie nie macie optykow albo takich co oferuja cienkie szkla, fakt-im chce sie ciensze tym drozej ale da sie i nie tzreba miec denek od sloika:P

taaa skad taka informacja 2500? jakby taki byl koszt to polowa ludzi nie nosilaby by okularow. ps nie zawsze jest to ratunek jest cos takiego jak zacma oczna przy duzej wadzie jest to baaardzo czeste

nikt nie mowi o denka nie mieszam na wsi szczerze nie mieszkam w plsce i sa tu lepsi specjalisci lepiej dbaja itd i nie powiedzialam ze nie mozna zmiejszyc bo mozna ale jest to ograniczone nie bedziesz mial czy mielala nie wiem takiego samego szkla majac minus 13 a minus 2. roznica szkla jest. uwiez mi mam kontrole co 3 miesiace tyle ile sie nasluchalam o oczach i okluarach to uuu glowa mala

rentajo malo kogo stac na te zabiegi. nie poddalabym sie nigdy wole nosic te okulary i dbac zreszta lubie dbac o siebie i o swoj wzrok dlatego poradzilam ze trzeba dbac ;) jesli ma sie np wlasnie zacme to nie chcialabym oslepnac od laseru i nie poddalabym sie nawet jakby mnie zapewniali w 90 procentach

mowilam nie kazdy moze. oj tez sie naczytalam kiedys nasluchalam oko czym starsze i moze byc za mocno obciazone zeby wykonac zabieg

szczerze nie wiem po co tak piszemy osoba ktora zalozyla temat chyba ulotnila sie xD ma dosc sluchania ;)

Gość załamana mamusia
lepsze sa plusy bo powiekszaja

Gość załamana mamusia
czy jolanta kwaśniewska nosi soczewki + czy - ?