Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 skazana na samotno艣膰

Pozostan臋 samotna - wiem to

Polecane posty

Go艣膰 rolling in the deep
Inteligentny - 20 stuknie mi w tym roku

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 GupiGupi
Szcz臋艣cie to dziwna rzecz, ludzie s膮 szcz臋艣liwi np. w wi臋zieniu. Tak naprawd臋 ka偶dy z nas powinien by膰 nieszcz臋艣liwy, bo ludzie za 100 lat patrz膮c historycznie b臋d膮 mieli lepiej. A wi臋c klucz do szcz臋艣cia, to cieszy膰 si臋 z tego co jest i wbrew pozorom tak to dzia艂a, cz艂owiek ma wbudowane specjalne mechanizmy do syntezy szcz臋艣cia. Chodzi tylko 偶eby je uruchomi膰 przez pogodzenie si臋 z losem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rolling in the deep
Jeszcze w LO jestem (maturalna klasa, 19 lat, bo rok by艂am za granic膮 i mia艂am "luk臋" w edukacji), ale plany mam chyba za ambitne. Jutro b臋d臋 uczy膰 si臋 matmy, a mam aktualnie ferie ;) Taa, wspaniale 馃槏

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rolling in the deep
Mi艂o mi ;) mi nie le偶y nazywanie kogo艣 t臋pakiem :P

Udost臋pnij ten post

Mi艂o mi mi nie le偶y nazywanie kogo艣 t臋pakiem A nie uwa偶asz mnie poniek膮d ze t臋paka, te偶? Jeszcze w LO jestem (maturalna klasa, 19 lat, bo rok by艂am za granic膮 i mia艂am "luk臋" w edukacji), ale plany mam chyba za ambitne. Jutro b臋d臋 uczy膰 si臋 matmy, a mam aktualnie ferie Taa, wspaniale A gdzie by艂a艣 za granic膮? To niezwykle interesuj膮ce:) Czasy LO...zajebiste, najlepsze w 偶yciu, inna sprawa, 偶e troch臋 nadu偶ywa艂em pewne u偶ywki w tym czasie :D. Jaki profil? I jakie plany?

Udost臋pnij ten post

GupiGupi NIe s膮dzisz, 偶e na to jacy jeste艣my sk艂adaj膮 si臋 takie czynniki jak: -To w jakim miejscu si臋 urodzili艣my -Jakich mamy rodzic贸w -Kogo spotykamy na swojej drodze -jakie mamy geny -jakich ludzi spotykamy na swojej drodze -to czy pasujemy do og贸lnie przyj臋tej normy jako osoba niebrzydka osoba Na czynniki te nie mamy absolutnie wp艂ywu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rolling in the deep
By艂am w Szwecji, to by艂o z 7 lat temu, troch臋 smutno mi, 偶e nie mog臋 tam mieszka膰, bo to super kraj, zupe艂nie inni ludzie (nie jestem typem lingwisty, o wiele wygodniej 偶yj臋 si臋 w kraju gdzie jest si臋 od urodzenia i zna si臋 sw贸j j臋zyk). U偶ywki s膮 na porz膮dku dziennym w LO, wiadomo ;) Ale wa偶ne, zeby mie膰 swoje granice, a Ty czego艣 powa偶niejszego nadu偶ywa艂e艣 czy tak jak wszyscy? Tutaj b臋dzie paradoks, bo profil human, a w planach architektura :D Ale specjalnie mi to nie przeszkadza w sumie. Ja Ciebie nie uwa偶am za t臋paka, wydaje mi si臋, 偶e nie jeste艣 bezmy艣lny i wiele do Ciebie dociera. Nie tak jak do niekt贸rych u偶ytkownik贸w tego forum... :P

Udost臋pnij ten post

t臋pak - jakbym mia艂 te 180 to kurde na co mia艂bym narzeka膰? no na co? pewnie jakbym mia艂 po prostu tak jak ty, to mo偶e co艣 by si臋 znalaz艂o, cho膰 w膮tpi臋. ale jakbym ur贸s艂 nagle tak teraz w 1 sekundzie i taki pozosta艂 to ju偶 nic by mnie nie powstrzyma艂o od bycia najszcz臋艣liwszym kolesiem pod s艂o艅cem

Udost臋pnij ten post

inteligentny na tej zasadzie wszystko ma swoja przyczyne raz pchniety w ruch swiat bedzie sie rozwijal w dany sposob czy to oznacza ze nie ma czegos takiego jak wolna wola inteligentny jak nie wierzysz w boga to co wedlug ciebie jest celem zycia jaka masz filozofiie zycia

Udost臋pnij ten post

yyughiuh inteligentny na tej zasadzie wszystko ma swoja przyczyne raz pchniety w ruch swiat bedzie sie rozwijal w dany sposob czy to oznacza ze nie ma czegos takiego jak wolna wola inteligentny jak nie wierzysz w boga to co wedlug ciebie jest celem zycia jaka masz filozofiie zycia Tak dok艂adnie, moim zdaniem wmawiana nam wolna wola, to przesada. To prawda, 偶e mamy jakie艣 tam szanse na zmiany i mo偶emy cos zmieni膰 w swoim 偶yciu. Ale czesto nie mamy wp艂ywu na kszta艂towanie charakteru i nawet jak cos zmieniamy, to nie wiemy czy zmieni si臋 na lepszy czy na gorsze. O wszytkim decyduje 艂ut szcz臋艣cia. A mi tego szcz臋scia brak. Jak膮 mam filozofi臋 偶ycia? Jeszcze nie mam. Jestem za m艂ody i za g艂upi, 偶eby cokolwiek wiedzie膰 o 偶yciu. A nie zadowala mnie bajeczka o Jezusie i reszcie tej cha艂astry.

Udost臋pnij ten post

Tak naprawd臋 NIKT nie wie co b臋dzie po 艣mierci. WYOBRA殴CIE SOBIE PERSPEKTYW臉, 呕E DUSZA OWSZEM ISTNIEJE, ALE NIE OPUSZCZA PO 艢MIERCI CIA艁A I ZOSTAJESZ UWI臉ZIONY W SWOIM SZKIELECIE NA WIECZNO艢膯. :D NIezbyt przyjemne? Tak samo prawdopodobne jak bajeczki dla naiwnych wypisane w biblii Koranie czy innej badziewnej ksi膮偶ce.

Udost臋pnij ten post

ytytytyt vel. cha艂aba艂a t臋pak - jakbym mia艂 te 180 to kurde na co mia艂bym narzeka膰? no na co? pewnie jakbym mia艂 po prostu tak jak ty, to mo偶e co艣 by si臋 znalaz艂o, cho膰 w膮tpi臋. ale jakbym ur贸s艂 nagle tak teraz w 1 sekundzie i taki pozosta艂 to ju偶 nic by mnie nie powstrzyma艂o od bycia najszcz臋艣liwszym kolesiem pod s艂o艅cem "pewnie jakbym mia艂 po prostu tak jak ty?"-nie rozumiem. "t臋pak - jakbym mia艂 te 180 to kurde na co mia艂bym narzeka膰" W膮tpi臋 偶eby艣 by艂 do ko艅ca poczytalny...skoro zadajesz takie oderwane od rzeczywisto艣ci pytania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rolling in the deep
wiecie, ja spada膰 spa膰 :) zajrz臋 tu jutro ;) dobranoc 馃尰

Udost臋pnij ten post

rolling in the deep Zazdroszcz臋, pobytu w Szwecji. Ja ch臋tnie bym wyemigrowa艂 i przy pierwszej lepszej okazji to zrobi臋. NO rzeczywi艣cie w por贸wnaniu z niekt贸rymi u偶ytkownikami, to nie jest ze mn膮 najgorzej. Ale w codziennym 偶yciu, zdarza mi sie wyg艂upic i paln膮膰 jak膮艣 g艂upot臋 :D. Ale wa偶ne, zeby mie膰 swoje granice, a Ty czego艣 powa偶niejszego nadu偶ywa艂e艣 czy tak jak wszyscy? NO w艂asnie granice ja ich nie znam w 偶adnym aspekcie. Zale偶y co masz na my艣li m贸wi膮c "tak jak wszyscy", zale偶y od tego w jakim sie towarzystwie obracasz. Przynajmniej rzuci艂em fajki dwa lata temu,a pali艂em od 14 roku 偶ycia. A mo偶e pali艂e艣 fajki YTYTYTYT?Dlatego jeste艣 taki niski?

Udost臋pnij ten post

ja o tym czytam czasami odkad napisalem jeden temat na kafe i ktos o tym wspomnial ale nijak nie moge tego zrozumiec znaczy troche rozumiem ale to pewnie trzeba praktykowac zeby wiedziec co i jak wole wierzyc ze jednak cos jest po smierci bo inaczej nic nie ma sensu

Udost臋pnij ten post

Inteligentny t臋pak - nie pali艂em fajek, to po prostu genetyka pisz膮c "mia艂bym tak jak ty" mia艂em na my艣li, 偶e pewnie inaczej bym si臋 zachowywa艂 jakbym zwyczajnie ur贸s艂 do 180 i nie wiedzia艂 jak to jest by膰 kar艂em, a inaczej jakby teraz to jest now zamieniono mnie w wysokiego

Udost臋pnij ten post

"W膮tpi臋 偶eby艣 by艂 do ko艅ca poczytalny...skoro zadajesz takie oderwane od rzeczywisto艣ci pytania." nie s膮 oderwane od rzeczywisto艣ci, po prostu poza konsekwencjami mojego wzrostu nie mam na co na偶era膰 ( tak m贸j debilizm czy jak to zaraz poetycko okre艣lisz te偶 jest konsekwencj膮 wzrostu)

Udost臋pnij ten post

pisz膮c "mia艂bym tak jak ty" mia艂em na my艣li, 偶e pewnie inaczej bym si臋 zachowywa艂 jakbym zwyczajnie ur贸s艂 do 180 i nie wiedzia艂 jak to jest by膰 kar艂em, a inaczej jakby teraz to jest now zamieniono mnie w wysokiego A rzeczywi艣cie piszesz z sensem. Nie s膮dzi艂em, 偶e kiedy艣 powie o tobie co艣 takiego. Ale uwierz mi , 偶e gdyby艣 mia艂 moje 180 cm, to znalaz艂by艣 ze swoj膮 mentalno艣ci膮 setki innych powod贸w by narzeka膰. MOje 180 cm jest nic nie znacz膮ce. NIe czuj臋 si臋 ani troche wyr贸偶niony z tego powodu. Chyba tylko moja babcia na to zwraca uwag臋, bo dosi臋ga mi poni偶ej klatki piersowej. A ile ty masz wzrostu biedaku?

Udost臋pnij ten post

nie s膮 oderwane od rzeczywisto艣ci, po prostu poza konsekwencjami mojego wzrostu nie mam na co na偶era膰 ( tak m贸j debilizm czy jak to zaraz poetycko okre艣lisz te偶 jest konsekwencj膮 wzrostu) Czyli poza wzrostem jeste艣 idealny? Poza swoim wzrostem nie masz 偶adnych innych wad. Moje zdanie jest takie 偶e twoja przesadna paranoja troch臋, a nawet bardzo przes艂ania ci w艂a艣ciwy obraz rzeczywisto艣ci.

Udost臋pnij ten post

t臋pak - z jak膮 mentalno艣ci膮? mam mentalno艣膰 jak膮 mam, bo prze偶y艂em co prze偶y艂em i nadal prze偶ywam z racji wzrostu. jakbym urodzi艂 si臋 wysoki i z tego tytu艂u mia艂 inne do艣wiadczenia 偶yciowe to i mentalno艣膰 mia艂bym inn膮, nie uwa偶asz?

Udost臋pnij ten post

oczywi艣cie, 偶e poza wzrostem mam wady, ale nie przeszkadzaj膮 mi one za bardzo w 偶yciu - mo偶e poza notorycznym i nieuleczalnym odk艂adaniem wszystkiego na ostatni膮 chwil臋 : raz za to nie藕le bekn膮艂em a nadal tak robi臋.

Udost臋pnij ten post

yyughiuh ja o tym czytam czasami odkad napisalem jeden temat na kafe i ktos o tym wspomnial ale nijak nie moge tego zrozumiec znaczy troche rozumiem ale to pewnie trzeba praktykowac zeby wiedziec co i jak wole wierzyc ze jednak cos jest po smierci bo inaczej nic nie ma sensu No to prawda, ja uwa偶am, 偶e nic nie ma sensu tak naprawd臋 i poniek膮d zazdroszcz臋 tym w kt贸rzy co艣 wierz膮. M贸j m贸zg w tej chwili tego nie ogarnia. A je偶eli to o niebie i piekle to prawda. To chuj tam mog臋 i艣c do piek艂a, mo偶e nie b臋dzie tak 藕le. Bo Boga nienawidz臋, przede wszystkim za jego lekkomy艣lno艣膰. Ale nie ma o czym gada膰. Naprawd臋 ma艂a jest szansa, 偶eby chrze艣cija艅stwo mia艂o jakikolwiek sens.

Udost臋pnij ten post

ytytytyt vel. cha艂aba艂a t臋pak - z jak膮 mentalno艣ci膮? mam mentalno艣膰 jak膮 mam, bo prze偶y艂em co prze偶y艂em i nadal prze偶ywam z racji wzrostu. jakbym urodzi艂 si臋 wysoki i z tego tytu艂u mia艂 inne do艣wiadczenia 偶yciowe to i mentalno艣膰 mia艂bym inn膮, nie uwa偶asz? S艂usznie. Ale nie do ko艅ca, bo pewne zachowania masz przekazane w genach. Niezwykle prawdopodobne, 偶e gdyby艣 by艂 wysoki, to przyczepi艂 si臋 jak pijawka, to innej swojej wady.

Udost臋pnij ten post