Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dług wobec boga

Dlaczego każdy człowiek ma dług wobec boga?

Polecane posty

Gość nawet jak ktoś w
porównaniu do reszty społeczeństwa dobrze,to i tak może napotkać tyle czynników zakłócających,że może mieć dość.Ja gdyby nie wiara w jakiegoś nie wiem czy katolickiego,bardzo radykalnie bym różnych upierdliwości się pozbył,zwolnił się z nich.

Gość zxderr
A na czym ta Twoja wiara polega? Widzisz ja przez wiele lat chodziłam co niedziele do kościoła i wydawało mi się, że wierzę. A to nie była prawda. W moim życiu nie było Boga - nawet podczas tej niedzielnej mszy w ogóle nie słuchałam, tylko myślałam o swoich sprawach. Dopiero kiedy odkryłam Boga moje życie nabrało sensu - chcę dla Niego być lepsza, chcę pozbywać się grzechów i dojść do życia wiecznego, do raju w którym nie będzie już zła...ale to co piszę wyda się śmieszne albo nawiedzone osobie, która tego nie doświadczyła

Gość ptasiek nastroszony
róznica , że Bóg nas bezgranicznie kocha i nawet gdy sie nie uda tego długu spłacić to komornika nam nie naśle ni nas nie wyeksmituje

Gość nawet jak ktoś w
nie każdy musi być chrześcijaninem,można wierzyć w jakąś niezbadaną Siłę Wyższą

Gość Dług wobec boga
ten nick mam z innego tematu:) mam problem, a raczej oburzenie, wobec boga, dlaczego nas zmusza do czegos choc sie nas nie spytal o zgode- zmusial nas do zycia, zreszta rodzice tez:( ale mi chodzi o tych pierwszych ludzi

Gość potrzebuje pomcy
zxderr nie wcale nie jest to smieszne, tez tak mam tyle ze ja nie odkrylam boga- i raczej go nie poznam:( przynajmniej nie w tym zyciu

Gość nie wiemcotuwpisac
tak jak wczesniej wspomniałam, ja wierze w reinkarnacje, karmę.. dług wobec boga? ja bym to interpretowała w taki prosty sposób: trzeba być dobrym dla innych, i dla siebie, ciągle się samodoskonalić.

Gość Dług wobec boga
Lubię kiedy niedźwiedź szczytuje na mnie, a ostatnio pomagałam w zbiorowym gwałcie książąt na ministrancie(zatkałam mu usta, nie pytajcie czym, mały, wierzący, naiwny idiota) a kiedyś stymulowałam pochwę zakonnicy, ponieważ po długiej podróży rowerem do Kalkuty była bardzo zmęczona. Miała szczególnie zarośniętą waginę, powiedziała,że zapuszcza by mieć do czego przyczepić rower.

Gość nie wiemcotuwpisac
glupie podszywy :)

Gość nie wiemcotuwpisac
Jestem gejolesbem z zaburzeniami osobowości z fetyszem do gołębi. Gruchałbym :classic_cool:

Gość zxderr
Dlaczego już Go nie poznasz? Jeśli teraz tego nie zrobisz, to raczej nie będziesz miała na to szansy w drugim życiu. Życie jest CUDEM i tylko człowiek mający Boga w pogardzie może pisać, że mu się nie podoba i on się na świat nie pchał...a zresztą Bóg nie każe Ci żyć - jak Ci tak źle to się zabij, tamci na dole sie ucieszą Tylko życie z Bogiem ma prawdziwy sens

Gość nie wiemcotuwpisac
dziekuje za podszywa, jestem zaszczycona :)

Gość potrzebuje pomcy
ta zabije sei i trafie do piekla:) fajnie. jak bym maila pewnosc ze umre tak na zawsze to bym sie nie zastanawiala

Gość nie wiemcotuwpisac
"Jeśli teraz tego nie zrobisz, to raczej nie będziesz miała na to szansy w drugim życiu." - jak to nie ? :)

Gość zxderr
Jestem fanatyczką religijną, której wiara przysłania zdrowy rozsądek. Jestem samotna, pies mnie porzucił, adoptowany murzynek też, ale w końcu dzięki Bogu mam sens życia :P

Gość potrzebuje pomcy
nie przejmuj sei podszywami- ich niski poziom o czyms swiadczy:)

Gość hsderwyrwa
"boga" pisze sie przez duza litere czyli Boga!!!!

Gość potrzebuje pomcy
a co za roznica czy z duzej czy malej? i obie formy sa poprawne

Gość TheAtheist
Chuj z tym, katolu. bóg bóg bóg :P

Gość nie wiemcotuwpisac
nie krzycz.

Gość hsderwyrwa
taaa poprawne hahahaha...to tak jak by imiona pisalo sie z malej litery,nazwy miast,ulic itp.....

Gość TheAtheist
Osoby wyznające wiarę chrześcijańską zwracają na to uwagę, a wręcz czują się urażone kiedy ktoś pisze z małej.

Gość zxderr
Drugiej szansy nie będzie. Żyjąc teraz dokonujesz wyboru - albo piekło, albo niebo...

Gość hsderwyrwa
jestem pizdom bogaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa AVE SATAN! KRÓL PIEKŁA! LUCEK POWRÓCI W M JAK MIŁOŚCI!

Gość potrzebuje pomcy
a nie ma innej alternatywy? np smierc albo cos

Gość nie wiemcotuwpisac
albo powrót na ziemie w nowym wcieleniu, po to, by naprawić błedy i nauczyć się więcej -co uznawane jest za czyściec :P

Gość TheAtheist
Bądźmy szczerzy, wiara chrześcijańska zawiera w sobie wiele zaprzeczeń i hipokryzji. Nie wierzymy w boga, więc pójdziemy do piekła? A co złego zrobiliśmy? Nie wspominając o pseudochrześcijańskim bełkocie czyli przebaczenie ''grzechów'' winowajcom(Stalin,Hitler,Mao i paru innych ma lożę VIPowską w niebie :)), miłosierdzie itd. W takim razie pytam się gdzie miłosierdzie? ;P

Gość hsderwyrwa
16:42 PODSZYW...zalosne!!!!

Gość zxderr
Piekło to śmierć...bo bez Boga nie ma życia Ja jako chrześcijanka nie wierzę w reinkarnację ani czyściec - na to pierwsze jest w Biblii wyraźna odpowiedź, a o drugim nie ma nic, zatem nie istnieje (oczywiście wg mnie ale każdy interpretuje jak chce)

Gość nie wiemcotuwpisac
nie wiem czy wiecie, ale biblia przez te setki, tysiące lat, zostala tak zmanipulowana, ze niewiele w niej jest prawdy. fanatycy moze nie wiedza, ze na poczatku, byly w niej teksty o reinkarnacji, ale zostaly usuniete przez cesarza Justyniana i jego żonę.