Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce do polski

Mam juz dosc tej biedy

Polecane posty

Gość chce do polski

MIESZKAM W WIELKIEJ BRYTANII i na nic mnie nie stać domy i miastą są paskudnie brzydkie i biedne niemam pieniędzy na nic.a tak wygląda typowa ulica w anglii http://s0.geograph.org.uk/photos/65/77/657783_bd095fde.jpg marzę o wyjeździe do polski i pracy tam chce się wyrwać z tego brytyjskiego syfu i zamieszkać choćby w takim miasteczku.bardzo mi się polska podoba. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/09/Sandomierz_Main_Square.jpg są tu osoby które wyrwały się z brytyjskiego syfu i postawiły na karierę w polsce.

Gość Adolf Hitler na paralotni
no to cisnij co cie zatrzymuje ? bookuj bilet szukaj mieszkania, poszukaj pracy i ognia :-)

Gość Adolf Hitler na paralotni
UK to nie wiezienie ani mafia ani nawet sekta zeby sie wyrywac pakuj sie i jedz farewell

Polska jest piekna! coraz to bardziej ja doceniam za kazdym razem jak przyjezdzam na wakacje lub weekendy ( zyje za granica od 15 lat) szkoda ze Polacy jej niedoceniaja i maja niskie mniemanie o sobie ...szkoda.Mieszkalam pare miesiecy w Angli i ucieklam ...jest okropna takze cie doskonale rozumie (nie mowiac o samych anglikach ktorzy uciekaja jak tylko daja rade np. jak przechodza na emeryture, jest ich pelno na poludniu hiszpani,wyspy kanaryjskie,cypr, kreta. Jezeli znajdziesz prace w Polsce lub dasz rade cos rozkrecic to wracaj. Jezeli nie to poludniowa Francja dosc dobre zarobki super klimat , Hiszpania chociaz tam podobno z praca to koslawo,Szwajcaria! moze szwecja albo norwegia dobre zarobki ale zimno i ludzie "zimni".POLECAM Australie jezeli jestes mloda osoba!!! Wez pod uwage ze jak sie nie ma dobrego wyksztalcenia to gdziekolwiek bedziesz (w europie oprocz szwajcari szwecji,norwegi) to nie bedziesz dobrze zarabiac tak wiec nie bedzie ci latwo.

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Mnie się podoba ta ulica w Anglii,przynajmnie stać tam każdego na własny kąt.W Polsce jest ładnie to prawda ,ale życie w tej chwili w niej to dramat :(i o domku możesz pomarzyć-a jego utrzymanie to makabra:( W mojej okolicy są do sprzedania naprawdę niezłe domki z ogrodami nawet 100 m za 320 tys i .....nie ma chętnych :(Moja koleżanka jest załamana bo na węgiel już wydała 2800 a co dalej ,a gdzie naprawy ?

Gość londynrqaaaaa
ladna prowokacja :D:D

Gość chce do polski
londynrqaaaaa ty się śmiejesz. a naprawdę ja mam dość mieszkałam w polsce i mi się dobrze żylo. ale nie z własnej woli tu jestem. teraz jestem dorosła i swą przyszłość wiążę z polską. drogie panie pomyślcie o swoich dzieciach bo ogromną krzywdę im robicie emigrując do wielkiej brytanii. sama myślałam że tu będzie lepiej niż w polsce tak mi rodzice mówili i co. żyje na o wiele gorszym poziomie niż w polsce.

Gość madaaliaa
chyba ogłupiałyście, w Polsce są za brzydcy faceci fujj w życiu bym nie chciała takiego bleee (żygi) jednak w GB to jest na czym oko zawiesić

Gość czekający sprawiedliwości
zycie w polsce w tym czasie to utopia słóżba zdrowia jest dla bogaczy a rząd myśli jak nas okraść ,aby do wiosny może coś sie wyjaśni ,od jesieni wykryto u mnie chrobe i nie mam leków bonie ma pieniedzy na import docelowy,a to co dostaje to 100% płatne ,i coraz mniejsze szanse na wyleczenie a oni sie kłucą za nasze pieniądze niech mi oddadzą składki od 74 roku to sobie kupie leki w GB,czy niemczech bo są tańsze jak u nas po refundacji,refundacja to pic ,

Gość londynrqaaaaa
Oj mysle ze tutaj moje dzieci moga miec wieksze pole do popisu niz pl :)). zalezy jakie masz zyciowe priorytety kochana. nie wiem jak ty zyjesz ,ja mam prace dom,samochod, psa ,i oczywiscie partnera. W polsce na wynajem domu mnie stac nie bylo kiedy pracowalam, psa nie moglam miec,bo kasy ledwo dla mnie starczalo na jedzenie. Skonczylam LO. zdalam mature. I marnowalam lata w polsce zapierdzielajac za psie pieniadze. Jesli nie trzyma cie tutaj nic to wracaj. J a napewnonie wracam w najblizszym czasie. Mam plany ,chcialabym swoj biznes otworzyc , i jak narazie trzymam sie tej teorii.

a jakie ohydne zardzewiale rzechy stoja na tym zdjeciu w tej parszywej syfiastej i biednej uk :) a w polsce to luksus az blyszczy. Moje dziecko przyjdzie do mnie za 20 lat z pretensjami. Jak ja mu moge to robic???

Gość chce do polski
hehe możliwe.mnie tu się nie podoba. i jestem zła na moich rodziców że mnie tu przyciągneli. wogóle ludzie jacyś tacy niefajni każdy tylko o sobie i o kasie mówi. chciałabym swoją przyszłość związać najlepiej z wrocławiem. byłam tam już kiedyś i fascynuje mnie to miasto. niepodoba mi się anglia i ten język też czuje się polką i z tym krajem wiąże przyszłość dlatego zamierzam tam wyjechać w najbliższym czasie może mi się uda. http://reda.tfl.pl/files/bieszczady2.jpg http://static.panoramio.com/photos/original/42635499.jpg http://www.krakow.come2europe.eu/img/gallery/krakow/wawel-kuba_g.jpg http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/2f/87/16/warsaw-poland.jpg szkoda że w wielkiej brytanii tak niema. tylko te brzydkie domy które wiją się przez całą anglie. Polska to naprawdę bogaty kraj w porównaniu z taką wielką brytanią.

Polska jest piekna to fakt. Ale w uk tez sa piekne miejsca. Anglia ma swoj urok i nie wszystkim to sie podoba. Ulice to nie wszystko. Czasem trzeba sie wyrwac gdzies dalej ,cos zobaczyc.

Gość chcedopolski
wiem ale już sporo się tu przykrości nabawiłam i nie chce tu w tym syfie dalej żyć. anglia mi się kojarzy z paskudną pogodą cały rok taką samą,marazmem,samotnością i beznadzieją. pamiętam że w polsce miałam przyjaciół jeździliśmy na wycieczki a tutaj niemam nikogo. każdy żyje swoim życiem i to jest smutne. chciałabym wrócić do kraju ale co mam zrobić jak rodzice nie chcą :(.

To przykre,nie wiem ile masz lat ,ale podejrzewam ze mloda osobka jestes. Poczekaj jak bedziesz miala wiecej mozliwosci w zyciu,i wtedy droga otwarta. Jesli twoi rodzice nie dbaja o to nie jest to ok.Moze powinnas porozmawiac z rodzina?.Ja robie wszystko zeby moja corka miala zycie przed soba otwarte szeroko.

Gość chce do polski
19.a wyjechałam jak miałam 16. i w polsce czułam się jakoś swojsko a tu wogóle nie czuje że żyje na lepszym poziomie, nawet mam wrażenie że żyje mi się tu gorzej bo wszędzie jest szaroburo nieciekawie. trochę jak polska lat 90. chciałabym wrócić do polski ale rodzice mówią mi że niema po co tam wracać że nie znajdziesz tam pracy.

Gość sdfsfsdf
Ja na twoim miejscu przemeczylabym sie jeszcze kilka lat w UK. Skoncz studia i jednoczenie pracuj zdobywajac doswiadczenie. Potem mozesz wrocic do Polski i na pewno bedzie ci latwiej z praca i ze wszystkim niz gdybys wrocila teraz. A moze zmienisz przez ten czas zdanie o powrocie. Jesli wrocisz teraz to czeka cie bieda, 19nastoletnia dzieczyna bez wyksztalcenia nie ma co liczyc na dobra prace w Polsce, przykro mi, ale takie sa realia.

Gość powrooootdopolski
ja tez mysle nad powrotem, ale tylko dlatego, zeby skonczyc studia myslicie ze warto? skonczylam 2 lata prawa. w dublinie pracuje na kasie, a nauka tutaj jest droga. nie wiem co robic moze warto sie przemeczyc w polsce i zrobic ten mgr jak najszybciej a pozniej piac sie dalej zagranica. czy zaczynac zagranica od nowa nie czuje sie zle, ale wciaz mysle, ze lata uciekaja... a ja robie 10 krokow w tyl zamiast 1 czy 2 do przodu

Jestes taka mloda ze wszystko przed toba ...Na wiosne jedz do Polski znajdz sobie jakas prace np.kelnerka, w sklepie zwlaszcza w centrum gdzie potrzebuja osob mlodych co mowia po angielsku, sprobuj jak sie zyje i czy ci sie podoba nie tylko piekne zdiecia. Musisz probowac bo jestes mloda a nie plakac nad soba! Ja tez ucieklam z Polski w twoim wieku ale niestety pomylilam kraj bo kto to wiedzial 15 lat temu ze tak sie wszystko w europie do dupy ulozy. Ja ci polecam Szwajcarie bo jest w europie i blisko ...ale wez pod uwage tez Australie chociaz daleko, bo tutaj w europie nie ma juz czego szukac. Musisz brac pod uwage duzo zeczy jak np. co ci da to panstwo tj. opieke gratis w razie choroby, zapomoge na dzieci jak bedziesz miec rodzine i co najwazniejsze emeryture co w europie mozesz sobie zapomniec o emeryturze za 50 lat!!!!!!!!! czas mija takze dla ciebie i biez pod uwage te zeczy zebys w przyszlosci gorzko nie zalowala a tych zeczy Polska ci nie da.

PS: jak masz mozliwosc studiowac w angli to pierwsze musisz skonczyc studia a ptem myslec o wyjezdzie...tak by bylo najlepiej

Gość dfcgvhjk;l'
moj syn ma 21 lat i zarabia 500 funtow na tydzien w uk,pokaz mi takiego 21 latka po technikum ktory tyle zarabia .w polsce

Gość chce do polski
hej sdfsfsdf właśnie myśle że teraz akurat byłby najlepszy czas dla mnie do powrotu do polski i spróbowania studiów choćby w moim wymarzonym wrocławiu. wielka brytania wogóle mi nie pasi ani styl ani charakter ani ludzie. czuje się tu samotna i obca. a do innych krajów bałabym się sama jechać więc to nie dla mnie a w polsce mam rodzinę i czuję się zżyta ze swoim krajem

ale naprawde te oba zdjecia idzie porownac :O na jednym pokazalas zwykla ulice, i oczywiscie zle bo to anglia na drugim jakis placyk, i super bo polska :o pokaz zwykla szara ulice w polsce, w poznaniu warszawie czy tym sandomierzu i pokaz jakis park, placyk w anglii obojetnie jakie miasto wtedy jest o czym rozmawiac ja taki placyk jak ty pokazalas na drugim zdjeciu, to w anglii gdzie mieszkalam w malym miescie mialam o wiele ladniejszy, byla fontanna, i to ie taka pizdziowska tylko jakies bajery w ziemi wbudowane wiec o czym dyskutujemy? poza tym widzisz co stoi na tej ulicy na pierwszym zdjeciu? kogo w polsce stac na takie auta?

Gość chce do polski
cześć agnieszka pokazałam jak ja widzę polskę i wielką brytanie. może trochę tendencyjnie ale taka jest moja opinia o tym kraju w którym znalazłam się nie na własne życzenie. - poza tym widzisz co stoi na tej ulicy na pierwszym zdjeciu? kogo w polsce stac na takie auta? hej specjalnie się przyjrzałam temu zdjęciu i niezauważyłam jakichś super aut. myśle że takiego mercedesa i w polsce byś spotkała bez problemu.a reszta graty 15-20 letnie. - pokaz zwykla szara ulice w polsce, dla ciebie agnieszko z moich okolic (dolny śląśk) http://www.polskaniezwykla.pl/pictures/original/282574.jpg

jest wiele ladnych miejsc w anglii, tak jak i w polsce nie bedziemy sie teraz licytowac bo to bez sensu :) ja Ci powiem jedno wyjechalam do uk majac 19lat, pojechalam do rodzicow wrocilam poltora roku temu na studia, chcialam sie uczyc, poza tym tesknilam za polska wlasnie tez za budynkami, krajobrazem itp ale budynki nie czynia mnie szczesliwa studia rzucam bo w polsce nie ma przyszlosci super jest jechac na urlop, ale zycie nie jest takie kolorowe ty wiesz co sie teraz dzieje? wrocisz do polski i za ile bedziesz pracowac? ja meszkam w poznaniu, pracuje za 1400zl brutto, umowa zlecenie nie znajdziesz lepiej platnej pracy chyba ze znajomosci albo masz szczescie a poznan to nie pipidowa przeciez