Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

hej kobiety ja juz po wizycie jestem przeszczesliwa bo widzialam dzidziusia i bardzo sie ruszał....lekarz mówi ze wszystko jest ok na swoim miejscu........ i ze dobrze ze tak fika bo jest to oznaka zdrowia........ ma 7 cm i usg pokazało termin na 29.09 ale ja sie trzymam daty według miesiaczki wiec nic nie zmieniam w tabelce...... a mi tez juz sie brzuch zaokronglil..... musze zamówic jakies rzeczy ciazowe z allegro bo w swoich juz sie prawie niedopinam i wszystko sie oina i jakos to niestetycznie wyglada....

olka25ul to fajnie,że z dzidzią ok :) Vivii ja też w lato przjerzę ciuszki i planuję zakup wózka. Mój zostaje do października w Anglii, więc będę do końca ciąży sama. Teraz przylatuje po świętach ale to za wcześnie na zakupy - a tym bardziej wózek. A całą resztę mam. Trochę po bratowej, trochę po dziecku siostry i jakoś tam na początek wystarczy. A i zapewne coś w Anglii mój zakupi na wyprzedażach bo już rozgląda się :)

Gość .kukułka.
mamusia - ale nie musisz krzyczeć. Ja nie pisałam tego z pretensjami tylko zazdroszczę trochę tego. To nie jest jakaś krytyka czy coś. Wiem, że konieczność leżenia jest jeszcze gorsza, zwłaszcza jak się patrzy na brudne okna ;-), ale co zrobić. Z drugiej strony ja o niczym innym nie marzę jak weekend w łóżku :-) i nic nie musieć.

mamusia nie denerwuj sie :) kazda ma inna sytuacje dlatego nie nalezy oceniac czy ktos pracuje czy nie ja tez bym chciala ale nie chce mnie przyjac a nawet po sklepach szukalam po wsyzztskim wiec jest jak jest i tzraba sie cieszyc z tego co sie ma ;)

U nas też plus bo większość rzeczy mam jak łóżeczko,wózek zabawki, nawet butelki po synku a ciuszki na strychu mam po córce i w domu po synku tylko troszke dokupić ale wypiore ciuszki w połowie sierpnia czy we wrześniu jak pogoda będzie ładnie wyschnie a potem poprasować to a niestety mam co robić więc muszę stopniowo to zrobić no i małego przenieść do drugiego pokoju więc w czasie to rozłożę.

No dokladnie kazdy ma swoje indywidualne podejscie ... to tak jak z ubieraniem sie jedni chodza w krotkim rekawku inni w kurtkach zimowych i nikomu nic do tego jak kto sie nosi... tak samo jest w przypadku ciazy i podejscia ja mam gdzies co mowia inni na temat kupowania tak szybko bede miala ochote to kupie nie bede miala to nie kupie i nikomu nic do tego ;)

Gość Agulka76
mamusia Zgadzam się z Tobą w 100 % Ile bym dała żeby mieć normalną ciążę .. chodzić do pracy... sprzątać w domu... Niestety tez muszę leżeć ale dobrze że nie w szpitalu jak to było w ostatniej ciąży ;-( Zazdroszczę dziewczyną które mogą normalnie funkcjonować Chodzić np. sobie na zakupy Nie martwić się że ciąża wysokiego ryzyka zagrażająca życiu i dziecka i matki

Jakby co nie krzyczałam, bo z reguły nei jestem krzykliwa. Nawet w ciąży poważnych humorków nie mam. Tylko jak przeczytałam jak piszecie to wszystko, to mi się przykro zrobiło i to strasznie a nie że zła jestem. Bo ja pracę mam bardzo lekką a mimo to wrócić nie mogę,trudno. I wymyślanie z wyprawkami czy dzielenie się innymi rzeczami na forum , to chyba nic złego, po to forum jest. A mi kiedy mogę leżąc zajrzeć na forum i podzielić się czymkolwiek to jest raźniej, łatwiej i czas leci szybciej,którego mam mnóstwo. Fajnie jak piszecie o badaniach, o dzidziach ,że wszystko ok. Więc złości we mnie nie ma.

Gość Tusia21
hej kobietki ja jestem 11tydzien,termin mam na 20 pazdziernik:)jak sie czujecie,miałyscie lub macie mdłosci poranne?

Gość .kukułka.
ok dziewczyny, nie takie były moje intencje. ja to wszystko rozumiem, wiem po co jest forum i jak fajnie popisać o ciuszkach jak się na to bardzo czeka... ja teraz jestem na innym etapie życia i mam trochę inne podejście. Może mój punkt widzenia odbiega zbyt bardzo... W takim razie nie będę już Wam więcej mącić. Miłego pisania i udanych dzieciaczków :-)

Gość Tusia21
to moja 3 ciąża,tem mam juz wozeczek po synku 2letnim,ciuszki i zabaweczki...mam 3letnia corcie i dwu letniego syneczka:)jak wasze brzuszki??rosna?

hmmmm zawsze myslalam ze jak sie wchodzi na forum to po to zeby wlasnie rozmawiac na tematy zwiazane z ciaza wyprawkami badaniami itd ... chyba sie myle ;)

Ale nikt ciebie nie wygania stąd . I mącić możesz bo po to tu wszystko jest, to forum :) Ja pierwsza ciążę 10 lat temu zupełnie inaczej przechodziłam, nie miałam objawów, okres do 3 miesiąca, żadnych wymiotów, mdłości czy innych zagrożeń. Badania podstawowe, a płeć dziecka chyba pod koniec 7 miesiąca życia. Cieszyłam się bo do ostatniego dnia jak szybka ciężarówka zasuwałam na wysokich obrotach a teraz zupełnie inaczej, mego partnera nie ma, córeczka w szkole, potem zajęcia dodatkowe, nauka itd, koleżanki są i ok, ale też nie będą codziennie przybiegać - no i dlatego na forum jestem, bo przynajmniej odświeżę wiadomości a i ile dowiem się, czego nie było wcześniej, czy badania czy cokolwiek :)

Witaj Tusia ;) Mi wraca apetyt choc waga stoi w miejscu na szczescie ;) a brzuszek juz masz dosc pokazny ;)

Gość Tusia21
Vivii a jaki jestes tc?mi juz tez brzusio rosnie:)i wcale nie jest taki malenki:P

Ja w pierwszej ciazy tez pracowalam duuuzo i zylam na bardzo wysokich obrotach do samego konca latalam a nawet o 9 dni dluzej bo przenosilam ciaze hehe a teraz jest inaczej i nic nie zrobie wiec przezyje ten okres w oczekiwaniu na szkraba ;) Tusia ja 13 :)

Witajcie nowe dziewczyny :) ja brzuszek i tak miałam, ale spodnie są takie dopasowane i ciasnawo trochę , ale w domu to w dresach, a jak wychodzę to już mam kupione na allegro ciążowe spodnie - 2 pary, także spoko :)

Ja kupilam w h&m fane spodnie granatowe super wygladaja takie rurki ;) i leginsy ciazowe i jakies tam bluzki tez fajne ;) zreszta kolezanka mi spakowala jakies rzeczy swoje ciazowe wiec zobacze co tam bedzie ... a jak urodze dziewczynke to ciuszkow bede mial tyle ze hoho bo moje koelzanki wszystkie corki porodzily i mi gadaja ze musi byc dziewczynka to mi to wszystko dadza hehe ;)

Ja z ubrankami też będę mieć dobrze, bo siostra ma córkę, a bratowa synka :) Obiecały ,że oddadzą mi , więc naprawdę będzie ok :) A resztę dokupi mój :) a ja jak się już ruszać będę to przejdę na ciuchy używane - tam też są fajne ubranka :)

Gość Tusia21
ja mam 2 pary spodni z gumka z ostatniej ciąży:)mysle nad usg genetycznym,siostra sobie robiła..troszke zabuli takie usg,ale chyba warto...co wy na to?

Ja bardzo lubie ogladac takie male rzeczy juztro jade na zakupy zobacze moze cos wypatrze ;) a pozatym mam w piwnicy rzeczy ale nie umiem sobie przypomniec co ja tak tak wogole mam hehe ;)

Ja to nie mam kompletnie pojęcia ztym usg - serio. POczytam co reszta dziewczyn o tym mysli, bo nie miałam robionego nigdy, a teraz lekarz nic nie wspomina o tym,ale idę za tydzień to podpytam, co i jak, u mnie jeszcze wcześnie chyba na to badanie.

Gość Tusia21
mamusia co do lumpkow...mozna naprawde fajnie sie ubrac,a juz nie wspomne o ciuszkach dla maluchow:)ja planuje ciuszki dla bobasa zakupic w lumpeksie....moze nie wszystkie bo zapewne ze sklepu tez pokupuje bodziaki,rajstopki itd;)ostatnio dostalam sliczne buciki z nike na 3-6m prawie jak nowe:D

Tusia ja uwazam ze nie warto naprawde. Lekarz te wszystkie pomiary robi ci na zwyklam usg wiec szkoda kasy serio .... Ja nie bylam na takim usg a lekarz wszystko sprawdzil

Gość Tusia21
no w sumie racja,a nie daj Boze dzidzia moze byc chora(napewno nie)to ciezko cala ciąze zyc z taka swiadomoscia:/macie racje...lepiej sie cieszyc i myslec pozytywnie:Dze z dzidzia wszystko oki:D

Tusia mi lekarz jak sprawdzal wszystko to powiedzial ze prawdopodobienstwo wadyy jest zerowe ;) naprawde wszystko widac ;) a chodzisz prywatnie??

mamusia zazwyczaj 12-13 tydzien robi sie takie badanie bo wtedy widac juz wszystko co na tym etapie mozna zobaczyc i wykluczyc wady serio ja nawet widzialam ile ma paluszkow u raczek i nozek :) nawet bylo widac juz buzie otwiera i zamyka ;) kosc nosowa i przeziernosc karkowa u mojego wynosi 1.3

tzn kosc bylo widac a NT czyli ta przeziernosc 1,3 bo wiedze ze cos bez ladu i skladu napislaam ;)