Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Wstawiłam zdjęcie - nie za dobrze widać bo Tadzio nie chciał sobie zrobić zdjęcia.

Czesc dziewczyny ;] ostatnio jakoś nie mam czasu na pisanie, ale cały czas podczytuje na komorce... teraz wlasnie gotuje bigosik i też tylko na chwile. ...Rzodkiewka to mnie zmartwiłaś tym AZS, bo mój też ma takie problemy ze skórą, jest bardzo sucha na główce, drapie się po niej ciągle aż ranki mu się robią, a tutaj GP oczywiscie stwierdzil ze to normalne ehhh pewnie wiesz jak to z nimi jest ;/ do polskiego pediatry dopiero w kwietniu i juz sie boje co to sie okaze.... NHA mój ma 14 tygodni i też się nie przewraca, ale główke ładnie trzyma i chętny do siadania więc się nie martwie... Eljotka mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Twojej myśli. Pozdrawiam wszystkie mamusie i maleństwa ;]

a wiec tak, pan doktor jak tylko mnie zobaczyl i dowiedzial sie z czym przyszlam to rozesmial sie w glos, a to dlatego ze zaraz po cesarce jak przyszedl do mnie to zarzekalam sie ze nie wroce na porodowke przez najblizsze 5 lat a on na to ze te co sie tak zarzekaja wracaja w przeciagu roku :) poprawil mi sie humor od razu jak zaczal tak zartowac, ale do rzeczy na usg dopochwowym ponoc jakas tam plamke dojrzal niemogl jednoznacznie stwierdzic czy to ciaza, ale jezeli tak to jest bardzo wczesna,dal mi skierowanie na bete i kazal przyjsc za 2 tyg. jezeli beta bedzie podwyzszona no to wiadomo, no i t tyle pogadalam z nim troche podtrzymal mnie na duchu ze nie ja 1 i nie oststnia jedno po drugim , ale bierze tez pod uwage mięśniaka ktory tworzy sie z pozostalosci po krwiaku ktory mialam w poprzedniej ciazy tym bardziej ze ta plamka jest umiejscowiona w miejscu gdzie byl ten krwiak ale mowil ze malo prawdopodobne zeby test ujal go jako ciaze, no nic zobaczymy zrobie badanie i wszystko sie okaze. mezulek "kochany " juz 3 razy dzwonil ale nie odbieralam, a co niech przemysli i troche sie pomartwi

Eljotka trzymaj się mąż pewnie jest w szoku i dlatego tak Ci powiedział masz rację nie odbieraj telefonów niech się zastanowi. Mój mały terrorysta daje mi dzisiaj w kość ale teraz śpi więc chwila dla siebie przed kąpielą. Sebuś skończy w czwartek 17 tygodni i jeszcze nie przekręca się na brzuszek póki co udaje mu się przekręcić na boki. I nie wiem co miałam napisać:P:P trudno jak sobie przypomnę to napisze.

planowalam zaraz jutro ale moze poczekam do konca tygodnia, zeby bardziej pewny wynik byl

rozyspalam sie znow na milion kawaleczkow,ten rok zaczol sie dla nas naprawde zle...myslalm ze juz wszystko zmierza ku lepszemu a dowiedzialm sie ze moj 30letni kuzyn zmarl,w srode pogrzeb,mial raka bardzo zaawansowanego,zle sie czul od dluzszego czasu a nikt nie skierowal na jakies wnikliwsze badania i juz bylo za pozno jak teraz to stwierdzono...przez jakis czas nie bede pisac...menelom pod monopolowym nawet mroz nie grozny i na grype nawet nie zachowruja a tutaj mlody chlopak,ktory zycia jeszcze nie zazanal juz trafi na cmentarz..w takich chwilach watpie w Boza sprawiedliwosc...

bardzo mi przykro miluchnaa.trzymajsie cieplo, maz mojej siostry tez zmarl na raka,na bialaczke ale to juz 8 lat temu zostawilja z 2 letnia corka i zaczeta budowa domu , zycie jest niesprawiedliwe

Miluchnaaa bardzo mi przykro niestety życie jest niesprawiedliwe. W mojej miejscowości w niedziele kapelan szpitalny modlił się za zmarłe dziecko zaraz po porodzie i za rodziców aby w tak trudnym momencie potrafili znaleźć ulgę w cierpieniu:-( jak to usłyszałam to miałam łzy w oczach.

miluchna współczuje.... eljotka ja byn zrobiła jutro i po 48h powtorzyla by spradzic czy dobrze przyrasta,,, miałam dwie nieprawidłowe ciąże i tak za kazdym razem sprawdzalam czy beta dobrze przyrasta...

Ja tylko na chwilkę... bo moja dama nie śpi nic w dzień, a ja czytam w biegu i nawet czasu brak by napisać ... choć codziennie sobie obiecuję, że będę pisać z Wami na bieżąco... nawet mimo tego, że nikt nie zauważa moich wpisów :P xxxx Eljotka :) wiem, że pewnie jesteś przerażona nową sytuacją, ale staraj się myśleć o pozytywach tej sytuacji :) Kubuś będzie miał rodzeństwo :) Napisz mi proszę co powiedział lekarz na temat tego, że miałaś CC a przerwa między kolejną ciążą byłaby tak krótka... bo słyszałam, że trzeba czekać aż 9 miesięcy, ale chyba co lekarz to inna opinia.. A co do męża - masz rację - pokaż mu, że trzeba brać odpowiedzialność za to co się mówi. xxxxxx A co do wprowadzania nowych pokarmów, to nasza pediatra kazała mi karmić ją piersią do 5-6 miesiąca i wtedy zaczniemy wprowadzać nowości. Mamusia, ja mam zamrożone ekologiczne warzywka (dynię,marchewkę,cukinię) i mam nawet królika :D A owoce to na początek będę kupowała w słoiczku (np. jabłko, banan, morele), bo kupić w sklepie z niewiadomego źródła to nie sztuka...te w słoiczkach to chociaż badają :)

Miluchna :( Przykro mi bardzo... też jestem w kiepskim nastroju - właśnie straciłam dziadzia, który też bardzo cierpiał z powodu licznych chorób :( Ale jak umiera ktoś młody, to serce aż pęka... Trzymaj się Kochana

Ja tylko na chwilkę... bo moja dama nie śpi nic w dzień, a ja czytam w biegu i nawet czasu brak by napisać ... choć codziennie sobie obiecuję, że będę pisać z Wami na bieżąco... nawet mimo tego, że nikt nie zauważa moich wpisów :P xxxx Eljotka :) wiem, że pewnie jesteś przerażona nową sytuacją, ale staraj się myśleć o pozytywach tej sytuacji :) Kubuś będzie miał rodzeństwo :) Napisz mi proszę co powiedział lekarz na temat tego, że miałaś CC a przerwa między kolejną ciążą byłaby tak krótka... bo słyszałam, że trzeba czekać aż 9 miesięcy, ale chyba co lekarz to inna opinia.. A co do męża - masz rację - pokaż mu, że trzeba brać odpowiedzialność za to co się mówi. xxxxxx A co do wprowadzania nowych pokarmów, to nasza pediatra kazała mi karmić ją piersią do 5-6 miesiąca i wtedy zaczniemy wprowadzać nowości. Mamusia, ja mam zamrożone ekologiczne warzywka (dynię,marchewkę,cukinię) i mam nawet królika :D A owoce to na początek będę kupowała w słoiczku (np. jabłko, banan, morele), bo kupić w sklepie z niewiadomego źródła to nie sztuka...te w słoiczkach to chociaż badają :)

Gość mamucha83
hej ja rowniez wspolczuje i wiem jk to jest stracic blisk osobe bo ok 1-miesic przed porodem zmrl moja ulubiona ciocia eljotka- mimo ze jeszcze nie znam bo jestem nowa tutaj tez czekm na wynik bety i sama bym od razu na 2-i dzien polecila bo wiadmo jak to z tymi testmi :) a jak usypiaja wasze maluchy? bo moja juz po kapniu wsunela 240!!! mam nadziejej ze nie obrzyga lozeczka (a ogolnie mocno ulewa) i trwa zabawa w smoczek :) niby przysypia wypluje drzemiac smoczek i i ryk...i tak w kolko kilk razy az usnie zzwyczj to trwa z 14-30min

Diana współczuje śmierci dziadka Miluchna a tobie kuzyna ;-( Diana właśnie dziś szukałam twojego ostatniego wpisu bo coś mi się kojarzyło że tam właśnie pisałaś o tym i nie mogłam znależć Eljotka będzie dobrze zobaczysz Dziewczyny nie podawajcie swego meila na kafe tutaj Weszłam dziś na swój i jakoś dziwnym trafem ktoś sie próbował włamać na mojego tuż po tym jak go umieściłam ,żeby dietę turbo dostać Dziwne to .... A adres Chiny......

Miluchna bardzo mi przykro. Jezu, ja w tym roku kończę 30 lat, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co bym czuła słysząc taki wyrok :( xxx Mój już śpi. Wypił 180! Jak wyjmowałam butelkę to jeszcze cmokał i myślałam, że muszę mu dorobić ale jak tylko łożyłam mu smoczek to zamknął oczy. xxx Diana podsunęłaś mi pomysł z warzywkami - moja mam będzie sadzić :) xxx Eljotka, ja też bym nie dała rady czekać :) xxx Laski, które widziałyście zdjęcia mojego niunia - co myślicie o tej wysypce? Ta na brzuszku jest sucha i szorstka.

diana pytalam o te cesarke, doktor powiedzial zenajlepszy czas po cesarce to minimum rok a najlepiej dwa jesli chce sie rodzic naturalnie (bo po 1 cc jeszcze mozna naturalnie) a takim przypadku raczej na pewno bylaby 2 cc bo blizna jest za swieza i jest duze ryzyko pekniecia przy sn , a poza tym przy tak szybkiej ciazy po cc monitorue sie tez blizne i jezeli bedzie sie ribic bardzo cieniutka to ciaze zazwyczaj rozwiazuje sie wczesniej

Eljotka mądry ten twój lekarz Ja miedzy innymi dlatego miałam wcześniejsze cc Ale ja to już 4 cesarka -ekstrema Moniś zaraz zobacze te zdjecia

a z tymi badaniami to pewnie zrobie taj jak pisze graga pojde jutro i przy okazji kubie zrobie morfologie bo sie juz tydzien wybieram a za 2 dni powtorze. troche mi nerwy puscily co ma byc to bedzie czasu nie cofne widocznie tak mialo byc

dziewczyny, współczuję odejścia bliskich osób:( u nas dzis mija 3 rocznica śmierci mojego dziadka - byłam z nim do końca do ostatniego tchu trzymałam za reke, ubierałam go zanim wynieśli go w czarnym worku - to było okropne :( a co dopiero jak młoda odchodzi :( xxxx Diana dzieki za info,latem też będę miec swoje warzywka:) śniłaś mi się którejś nocki... xxx

Hej laseczki Eliotko bedzie dobrze a zobaczysz maz jeszce bedzie ze szczesia plakal z nastepnego potomka...to tylko facet a oni juz tacy sa mowia apotem mysla :) sciskam kciuky aby wszystko bylo dobrze i po twojej mysli xx zozozozozozozozozozozozoz Dianakarina tak z tego co wiem to AZS to to samo co egzema..wrzucilam zdjecia do galeriusa wiec sobie zobacz czy to cos takliego nie widac moze zbyt dobrze bo moj model byl dzis bardzo zmeczony i marudzil nie chcial wylezec do sesji Powiem ci ze jestem strasznie zawiedziona bo chodzilam w anglii i prosilam ze cos nie tak jest to mi pediatra powiedziala ze jest ok ze maly przyzwyczaja sie do swiata zewnetrznego i musi miec troszke taka skore .!!! plakac mi sie chce a jeszcze mam teraz taki problem bo musze zaszepic malego druga szczepionka i tu chca wiedziec jakim typem szczepionki malego szczepili to dzwonie do przychodni mojej w angli a ona ze mi nie powie musi tutaj lekarz do nich prosbe faxem wysylac....masakra taaa ide do lekarza prywatnie a on bedzie sie prosil zeby tamci podali rodzaje szcepionek noz wkurzona jestem ze ..!!! xx zozozozozozozozozozozozozoz Fiolcia nie wiem co ci powiedziec mam nadzieje ze mleko ktore teraz bede dawac bebilon pepti 1 i masc robiona pomoze , noi najwazniejsze smaruj oilatenami bo one nie uczulaja dziciatek a jak karmisz mm to lepiej idz do lekarza moze jakies ci przepisze nieuczulajace przynajmniej nie bedziesz musialka placic bo na recepte nie placisz przecierz zozozozozozozozozozozo Miluchna slonce wspolczuje najgorsze to dowiedziec sie o smierci osoby ktora mogla jeszcze przezyc cos w zyciu... smutne to buziak dla ciebie zozozozozozozozozozozoz mamucha moj tez jak zgubi smojka w czasie snu to zaczyna glowka krecic i krzyk i ktos musi do niego leciec i wsuwac koreczek do ust :) zozozozozozozozozozozozo Wrzucilam troche zdjec do galeriusa aktualnych i jak maly byl maly :) Mialam nie wrzucac po sytuacji gdzie jakas pomarancza zaczela oczerniac zdjecia niektorych lasek , mialam nawet usunac swoje...az wreszcie sie przelamalam mam nadzieje ze orange juz nie ma z nami i nie bedzie osadzac ... Ale sie naprodukowalam