Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgorzkniala23

Moje malzenstwo sie wali, pomocy!

Polecane posty

Gość Olgaaa213123
ja mysle ,ze maż widzi Cie jako kure domowa jakby i sam fakt ,ze jesteście po slubie sprawił ,ze poczuł ,ze nie musi Cie już zdobywać

Rozumiem, ze Ike to jedna z osob nie majacych wlasnego zycia i caly czas spedza w necie? Boze, ona to dopiero musi byc sfrustrowana, zeby tak ludzi gnebic. Czy jest jakis topic poswiecony tej osobie? Moze inni uzytkownicy powinni zalozyc? Bo widze, ze postac znamienita. :D o proszę pal licho niedobrego męża:D juz zgorzkniała ma zajęcie:D

Gość witamy w rzeczywistosci
tu o niej topikow bylo mnostwo.Kazdy jeden plul jej w twarz , ale ona jest bez ambicji. Jakis czas sie przyczaila , kafe odetchnela i znow sie wylonila gnebic ludzi. A Bielyje Rozy -to nastepny przyglup na kafe. Jednego dobrego slowa o nich nie slyszalam.Kretynki do potegi entej. Masz pecha, ze obsiadly twoj top , jak sepy. Brak tylko swira Zawsze Szczerego.

zgorzkniala23 "Czy jest jakis topic poswiecony tej osobie? Moze inni uzytkownicy powinni zalozyc?" Pff, a bo to jeden. Ale jak chcesz to zawsze możesz założyć kolejny do kolekcji, oczywiście jak już dostaniesz jakąś 'cenną' poradę odnośnie swojego małżeństwa. :D

Gość Olgaaa213123
może będzie lepiej ,ale musisz sie o to postarać . nie zeby latac koło męża i być oddaną żoną i gospodynia, nie w ten sposób ale może niech on teraz troche sie zaniepokoi , zateskni np . niech troche pozazdrości np jak pojdziesz gdzies i pozno wrocisz ,a nie powiesz gdzie .. ale tak z wyczuciem tak rob i nie przesadz zeby nie wywołac kłotni ,a jego lekki niepokoj ,ze niby Ty jestes ok ,ale nie wiadomo co robisz ,kiedy dobrze by było żebys miala jakas właśna pasje nie zwiazana z nauka np jazda konna i chodziła na to ,albo taniec itd

jak już dostaniesz jakąś 'cenną' poradę odnośnie swojego małżeństwa. ....od rozi:P

Gość Olgaaa213123
także mam nadzieje ,ze pomogłam

Gość zgorzkniala23
Witamy w Rzeczywistosci- widze, ze to jakas nielicha Swieta Trojca. No dobrze, niech sie barany bawia. Mysle, ze u nas problem jest taki, ze nie mam czym "namacalnie" zaimponowac mezowi. Wczesniej bylam osoba bardzo aktywna, zarabialam pieniadze, spelnialam sie zawodowo, odnosilam sukcesy, potem ciezko zachorowalam i od tamtej pory mam problem ze znalezieniem stalej pracy (nieustanne problemy ze zdrowiem). Teraz faktycznie jestem kura domowa i wszystkie obowiazki wypelniam doskonale, a dodatkowo (jak pisalam) doksztalcam sie, realizuje pasje. Maz na codzien spotyka sie z koietami na wysokich stanowiskach, poniewaz sam takie pelni. Obawiam sie, ze juz niczym mu nie imponuje i zaczelismy prowadzic biznes pt. dom. On przynosi pieniadze, a ja mam nimi dobrze gospodarowac.

Gość zgorzkniala23
Ike, tylko na tyle Cie stac? Dawaj jakas porzadna riposte.

ike "....od rozi" Prędzej taką uzyska ode mnie niż od Ciebie, ale... teraz nie mam weny do porad małżeńskich. Dzisiejszego wieczoru dam się wykazać innym, może i mniej zdolnym, ale w końcu gdzieś muszą ćwiczyć! :D

kochana -ale malzenstwo nie polega , by partnerowi imponowac ciagle .Partner ma Ciebie akceptowac .Tym bardziej , ze masz problemy ze zdrowiem. Nie musisz caly czas udawadniac doskonalej zony.Ty masz byc po prostu dobrym czlowiekiem , dobra zona, dobrym partnerem w zyciu. Malzenstwo to nie derby , ktory kon dalej dobiegnie i szybciej . Malzenstwo to wspieranie sie wzajemne.

topsz jeśli przyczyną jest pośrednio twoja choroba i sytuacja- jakby nie było- bez wyjścia to nie wróżę wam dobrze może spróbuj rozwinąć skrzydła we własnej działalności? zaangażuj się w jakieś przedsięwzięcie choćby jako wolontariusz? z drugiej strony skoro facet zaczyna olewać kobietę tylko dlatego, że nieszczęśliwie zachorowała... to czy warto chcieć mu się przypodobać? ostatecznie jak się kocha to kocha się i w chorobie

Gość zgorzkniala23
Niby to wszystko wiem, ale nielatwo jest przejsc z osoby odnoszacej sukcesy na chorowita kure domowa. Obawiam sie, ze wlasnie dlatego nie pociagam meza i nie wiem jak to zmienic. Staram sie czesto rozmawiac z nim na ten temat, ale mimo iz mowi, ze rozumie to nic to nie zmienia. A ja dodatkowo frustruje sie, poniewaz czuje sie niedoceniana.

a może mąż popadł w jakieś tarapaty nie wiem nałóg złe towarzystwo hazard długi to nie musi zaraz być kochanka poobserwuj jego zachowanie i postaraj się go nakłonić do szczerej rozmowy. Jeśli to nie pomoże to może do poradni się udajcie

idac twoim tokiem myslenia -to wasze malzenstwo rzeczywiscie biznes firma. Ale to blad straszliwy. W waszym malzenstwie nie moze byc szefa i podwladnej . Tym bardziej, ze dzis jest stanowisko, jutro fortuna kolem sie toczyc moze. Wystarczy tak , jak u Ciebie chorobai swiat sie moze diametralnie zmienic. Madry czlowiek bedzie mial szacunek i respekt do zycia i partnera . To musiscie sobie uswiadomic.

Malutka_w_szpileczkach90 "Bieleje Rozy po co się udzielasz, skoro niczego mądrego tutaj nie wnosisz?" Uważasz, że tym postem wniosłaś 'coś mądrego' do topiku? I naucz poprawnie pisać mój nick.

niestety do miłości nikogo się nie zmusi podłe to ale prawdziwe jeśli maż "odkochał się" bo pociągają go zapracowane ambitne wypindrzone p...anie to autorka tego nie zmieni z drugiej strony 5 miesięcy to bardzo mało a wiele małżeństw musi porządnie się dotrzeć

Gość zgorzkniala23
Ale sek w tym, ze ja zachorowalam jeszcze przed slubem, jak tylko zamieszkalismy razem. Dlugi czas w ogole nie nadawalam sie do zycia, a potem jakos stanelam na nogi i wszystko bylo dobrze, choc pracy po apogeum choroby nie mialam. Bylo swietnie, byl slub i bach. Coraz gorzej, potem nawrot choroby i tak dalej. Moze jego meczy tez to, ze duzo czasu poswiecamy moim problemom zdrowotnym-a to lekarz, a to badania, a to szpital... Mloda dziewczyna, a taka chora.

. Moze jego meczy tez to, ze duzo czasu poswiecamy moim problemom zdrowotnym-a to lekarz, a to badania, a to szpital... Mloda dziewczyna, a taka chora. a co to ma do braku seksu?:) to, że nie docenia to pal go licho ale skoro nie ma ochoty........ jaka jest szansa, że staniesz na nogi ?

ike "z drugiej strony skoro facet zaczyna olewać kobietę tylko dlatego, że nieszczęśliwie zachorowała... to czy warto chcieć mu się przypodobać?" Widocznie nie byli sobie pisani, a choroba Autorki tylko pokazała, że jak nie jest w pełni dysponowana to jego 'miłość' do niej 'nagle' maleje.

powiem Ci tak: choroba w domu ( mysle tu o powaznej chorobie) zaburza cale zycie i caly dom. To jest bardzo trudne dla wszystkich. Nie kazdy umie sie dobrze odnalezc w chorobie . Chorujesz na cos powaznego i przewleklego?

Widocznie nie byli sobie pisani, a choroba Autorki tylko pokazała, że jak nie jest w pełni dysponowana to jego 'miłość' do niej 'nagle' maleje. może i tak ale na miejscu autorki dałaby temu małżeństwu czas rozwieźć się zawsze zdążą a tak naprawdę wiele, wiele, wiele małżeństw na początku przeżywa o wiele większe kryzysy

Gość zgorzkniala23
On mi czasem tlumaczy, ze wie w jakiej jestem slabej formie i dlatego odmawia seksu, albo kocha sie 15 minut i koniec. Mowi, ze ja staram sie na sile, choc to nie prawda. moze nie mam sily na 5 godzin dzikiego maratonu, ale na czulosc i bliskosc jak najbardziej. Tylko nie wiem ile w tym faktycznej troski, a ile wymowki. A niezadowolenie z seksu przeklada sie niestety na wiele innych spraw. Seks nie jest najwazniejszy, jesli wszystko w nim ok. Ale jesli jest maly defekt to robi sie z tego kula sniezna.

Gość zgorzkniala23
Niestety choruje powaznie, przewlekle i nieuleczalnie.

. Mowi, ze ja staram sie na sile, choc to nie prawda. moze nie mam sily na 5 godzin dzikiego maratonu, ale na czulosc i bliskosc jak najbardziej. to skoro on się tak strrrrasznie o ciebie troszczy to może umówcie się, że najpierw on sprawi przyjemność tylko tobie (bez twojego wysiłku i starania:P) a potem ... no..wiadomo

jestes pewna swej wartosci jako kobieta , czy porownujesz sie z tymi kobietami w pracy meza -zdrowymi, na stanowiskach ? Czy jestes niepewna w stosunku do nich?

chorujesz moze na SM?

Gość zgorzkniala23
tak, a do tego endometrioza. Ale to nie jest moj glowny problem.