Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no-jude-media

ACTA - idziesz demonstrować - będziesz terrorystą!

Polecane posty

Gość no-jude-media

Bądź pewny, że jeśli tylko weźniesz udział w demonstracji przeciwko podpisaniu kneblującej wolność ustawie ACTA to żydomedia ogłoszą cie zagrożeniem dla demokracji (jakiej???), chuliganem i terrorystą!!! Oni już maja gotowy tekst! Wyrażasz swój pogląd - odmienny od poglądu rządu - jesteś zagrożeniem dla rządu! Wyrażasz swój pogląd - odmienny od poglądu rządu - jesteś chuliganem! Wyrażasz swój pogląd - odmienny od poglądu rządu - jesteś piratem! Wyrażasz swój pogląd - odmienny od poglądu rządu - jesteś terrorystą! Wyrażasz swój pogląd - odmienny od poglądu rządu - jesteś przeznaczony do eliminacji!! NIE możesz myśleć inaczej niż rząd - nie pozwolą ci na to. Długie policyjne pały, armatki wodne, gaz łzawiący, ciężkie buty policyjne na twojej głowie - przypomną ci jak masz myśleć. ACTA to nie walka z piractwem, to ujarzmienie ciebie i sprowadzenia do poziomu bezmyślnej owcy czekającej na rzeź. Jakim prawem? Kto dał im to prawo? Ludzi? Więc niech ludzie odbiorą go im!

Gość lapek
nie dajcie się zmanipulować!! ONI już mydlą ludziom oczy, straszą hakerami, którzy rzekomo wykradają nasze dane i numery kart kredytowych, włamują się do elektrowni atomowych. To wszystko po to, żeby nastawić ludzi przeciwko protestom i anonymouse!! Żeby zaczęli wierzyć, że ACTA jest potrzebna! Jeśli ktoś łamie prawo, kradnie nasze dane, to trzeba go ścigać i zamykać. Ale jeśli ktoś patrzy się na mój zegarek, to nie znaczy, że jest złodziejem i w" związku z podejrzeniem" trzeba go zamknąć!! To tak, jakby podejrzanego od razu wysyłać na krzesło elektryczne, bo MOŻE coś zrobił!! Jeśli ktoś podaję źródło powielanych informacji, cytatów etc. to nie jest złodziejem, można go co najwyżej ukarać z PR!! I nie można karać całych społęczeństw za to, że jednostki mogą zrobić coś złego. Jeśli tak, to niech wskadzą wszystkich do więzień, kaźdy jest podejrzany, pan z autobusu o gwałt, bo uśmiecha się do kobiet, sąsiadka o pedofilię, bo daje ciastka dzieciom z podwórka etc.!!!

Gość no-jude-media
„Celem państwa prawnego ma być zatem zagwarantowanie jak najdalej posuniętej wolności wszystkich obywateli, w ramach której mogą oni realizować swoje szczęście tak, jak sami je pojmują. Obywatelom wolno ulegać różnym iluzjom szczęścia, jeżeli realizują je na własną odpowiedzialność.„ A tu nie ma państwa prawego, już nie.. Zostali tylko sprzedawczyki za 30 eurasow

Gość Cała prawda o wolności na tym
no-jude-media Niestety masz rację, takie formułki, jak wyżej podałeś to pewnie niedługo już będą tylko pustymi sloganami do wkuwania w szkole na wosie i na politologii...

Gość no-jude-media
o boże... to był CYTAT!!! zamkną mnie za to!!!

jak na razie to kafeteria kasuje moje tematy i posty gdzie bronie acta... i co? gdzie wolnosc slowa?????? co? tak jej bronicie i o niej piszecie a ja jestem kneblowany bo uwazam ze acta nie zaszkodzi wolnosci w necie z stopniu zauwazalnym a ukruciu troche piratwo

Gość mogie mogie
no ale tego komta Ci nie skasowali

Gość no-jude-media
Boni mówi: "ten dokument w niczym nie zmieni polskiego prawa, także w kwestii praw internautów i funkcjonowania internetu" no to się jeszcze przekonacie ile "prawdy" jest w słowach antyPOlskich polityków

Gość to dobrze....
no trudno,będę terrorytką ale wiem,że walczę w słusznej sprawie;)FREE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mogie mogie
a zasadniczo czemu jesteś za ACTA ? przecież ochrona wlasnosci intelektulanej to tu tylko przykrywka do calkowitej mozliwosci sledzenia obywatela przez panstwo.

no-jude-media Jeśli ten "gotowy tekst", z Twojego pierwszego postu jest zastrzeżony to też masz przerąbane i lepiej nie śpiewaj pod prysznicem.

Gość podnoszeł bo waszneł
to nie usa, europa czy ktokolwiek chce, to kilak duzych firm. na pewno zaden MĄDRY i świadomy obywatel tego nie popiera

Gość mogie mogie
Boni mówi: "ten dokument w niczym nie zmieni polskiego prawa, także w kwestii praw internautów i funkcjonowania internetu" biadolenie !!! pobieranie plikow bylo legalne do tej pory (jedynie pobieranie oporgarmowaniania bylo zabronione) a teraz wszytsko bedzie zabronione

Gość TV TRWAM BEZ KONCESJI
no bo polskich mediów już nie ma :classic_cool:

Gość mogie mogie
ehhh internet go dead ;/

Gość no-jude-media
a każdy kto przyjdzie do mojego domu "w ich imieniu" czy "w myśl prawa ACTA" zostanie zastrzelony :) to ich prawo, mnie ono nie dotyczy, bo ze mną tego nie uzgodnili!!! :P

no-jude-media Przecież TW ZNAK (Michał Boni) wraz z Ministrem Zdrojewskim stwierdzili, że przeprowadzili konsultacje społeczne ! :) Na ministra cyfryzacji wzięli doświadczonego inwigilatora...

Gość sillllla
Wytłumaczcie mi proszę. Czym się ACTA objawi zwykłemu internaucie. Ja filmów nie ściągam. W OGÓLE. Ale oglądałam seriale (Plotkarę i Supernatural) 2 x w tygodniu online. Rozumiem, że stron z serialami online już nie będzie. Zagranicznych też? Czy jeśli będę oglądała na zagranicznych stronach to mnie dostawca neta założy bana na te strony? Ściągam książki. Sporo. Ok. 5-8 tygodniowo. Dużo czytam. Rzadko nowości. Częściej stare jak świat albo już kilkuletnie. Po angielsku. Czytam na Kindle. I CZĘSTO jak książka mi się podoba to kupuję sobie oryginał w wydaniu papierowym. Lubię to rozwiązanie bo zdarza się, że ściągnięte ebooki wykasuję po kilku rozdziałach i wiem, ze gdybym je kupiła to wywaliłabym kasę w błoto i byłabym zła. Najczęściej ściągam z 4shared albo linków typu rapidshare czy filesonic. Zapukają do mnie Panowie o 6.00 rano za to?

Gość fgrtdge
podbijam

Gość tempamaso
naiwniaki

Gość Darek...
Śmiejemy się z Korei i Chin że tam cenzurują neta, Chiny to nawet własne google stworzyli, a tymczasem w niby wolnej europie szykuje się to samo. Cenzura i permanentna inwigilacja. Dziadzia Boni, 58-letni stary piernik dla którego komputer to ta srebrna skrzynka pod biurkiem która buczy po włączeniu, kłamie na potęgę i unika odpowiedzi na niewygodne pytania. Co z niego za minister jak trzęsie portkami przed jakimś, już nawet nie mega-, ale gigapazernym amerykańskim dupkiem? Jak to w ogóle możliwe że ministrem od cyfryzacji jest jakaś tchórzliwa stara pierdoła ? To powinien być człowiek młody, nowoczesny, wywodzący się ze środowiska i z odpowiednim wykształceniem, a nie dziadek po kulturoznastwie ukończonym wieki temu. Zabytki do muzeum a nie do ministerstwa!

Gość srACTA
"Kiedy przyjdą tuskor z chrabja i pod drzwiami staną, i nocą kolbami w drzwi załomocą - ty, ze snu podnosząc skroń, stań u drzwi. Bagnet na broń! Trzeba krwi!"

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Oglądałam program LISA był tam Chołdys -normalnie ten człowiek nic nie rozumie nic ,nie dał dojść do słowa konkurentowi .On tylko że chodzi o muzykę,prawa autorskie a nie o wolność słowa ,jestem zawiedziona Panie Chołdys pan widzi tylko siebie :( Jestem przeciw ACTA bo rząd zrobił to za naszymi plecami i nie wszyscy wogóle wiedzieli "czym to się je "!!!! Jeśli chodzi o muzykę ,filmy itp i ściąganie ich niech będzie opłata ,zgadzam się np.5 zł na miesiąc za ileś tam piosenek i to samo z filmami itp.

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Zgadzam się BONI nie ma zielonego pojęcia (nie miał !!!) co w szczegółach znaczy ACTA ,zdziwił się jak w końcu przeczytał i.......poradził się prawników na potrzeby rządu ,którzy zacierają ręce booo będą kary i zarobią :(

Gość Darek...
przeciez Hołdys sam kiedys został złapany jak uzywał nielegalnego oprogramowania w komputerze z niego teraz taki muzyk jak ze mnie chinski mandaryn

Gość wolna Polska
ciekawe czy w Chinach i Tybecie - na znak solidarności z nami a podobnie jak my z nimi - też protestują przeciwko ACTA w Polsce? śmię przypuszczać że nie może byc inaczej, bo skoro my udzielamy się WSZĘDZIE nawet tam gdzie nas nie potrzebują to pewno ONI też udzielają sie za nas, prawda? mam racje?

Gość Kejsi juz nie czeka
nic nie beda popierac anie nic nie podpiszą przeciez Chiny mają doopie ten całą ACTA amerykańce juz Chińczykom nie podskoczą

Gość dziewczyny z kafe to my
my protestujemy przeciw wszystkim kłamstwom i życzymy wszystkim co kombinują żeby ich krew zalała :) jesteśmy terrorystkami:P