Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wodzunia

Paulo Coelho, wart jest czytania, czy nie bardzo?

Polecane posty

Gość Przecież...
ale o czym Ty piszesz kobieto ???? Co maja do tego NOWOSCI ??? i polki z aktualnosciami w Empiku ???? Do posiadania zdania w ocenie literatury trzeba znac 10 pierwszych pozycji, bo jak nie to nie masz pojecia ???? Dobre !" Widać nie wiesz na czym polega wyrobione czytelnictwo. To nie jest taki czytelnik, któremu się w szkole tłumaczy "Dostojewski jest warty czytania" i tak całe życie powtarza. (choć tutaj nikt z tym nie polemizuje - zanim dopiszecie swoje). Czytelnik sam szuka i znam takich którzy są na fali. I tutaj wiem, że to prawdziwe czytelnictwo, a nie powtarzany kanon wkuwany na polskim. Wiem też, że dopóki Coelho był pod parasolem zachwytów nikt nie ośmielił się pisać jaki to gniot. Dopiero jak krytyka się odwróciła, to nagle się okazało, że 3/4 czytających sądzi tak samo... Też mi sztuka...

Gość taaa co udaje że wie wszystko
Czytając Coelho wyciągamy z jego książek takie same prawdy jak z książek kucharskich, poradników młodych mam czy ekonomisty. Po prostu oklepane, stare, życiowe prawdy i banały ubiera w ładne słowa. Ot cały pan Paulo. Według mnie zadne objawienie a jedynie komercja. Nie wyciagnełam z jego "dzieł" żadnych nauk ani morałów a do tego sili się na oryginalność utrudniając czytanie jakimiś przenośniami z dupy wyjętymi.

Gość boemati
to ze ksiazka jest o prostytutce to mialo rzekomo-jak mysle- podwazyc warsztat Coelho, gratulacje za takie rozumowanie prostytutka to tez czlowiek

Gość Przecież...
bronta_makka Przecież- jaki drugi Dostojewski? O czym w ogóle piszesz? Co to ma do mojej wypowiedzi?" To po co piszesz o Dostojewskim? Nie musisz szpanować, że chodziłaś na język polski w podstawówce. Każdy wie, że to geniusz. I niby co to ma do rzeczy?

Przecież... bronta_makka Przecież- jaki drugi Dostojewski? O czym w ogóle piszesz? Co to ma do mojej wypowiedzi?" To po co piszesz o Dostojewskim? Nie musisz szpanować, że chodziłaś na język polski w podstawówce. Każdy wie, że to geniusz. I niby co to ma do rzeczy? :D:D:D:D: To Ty o nim piszesz nie on/ona :D Zaczyna mnie to mega bawic a odpowiesz mi na pytanie :D?

Gość Przecież...
taaa co udaje że wie wszystko - czasem i w książkach kucharskich poezję można odkryć... kwestia czytającego.

Gość bronta_makka
Enfant Terrible, nie wiem czy jest jakiś sens w dyskutowaniu z taką osobą jak Przecież :D Ma swój świat, swoje nie wiadomo skąd wyciągane wnioski i zero wiarygodnych argumentów.

"Widać nie wiesz na czym polega wyrobione czytelnictwo. To nie jest taki czytelnik, któremu się w szkole tłumaczy "Dostojewski jest warty czytania" i tak całe życie powtarza. (choć tutaj nikt z tym nie polemizuje - zanim dopiszecie swoje). " ja nie powiedzialam tu ani slowa o Dostojewskim, wiec przestan juz powtarzac caly czas to samo. To ze jakas ksiazka jest nowoscia, czy na pierwszej pozycji w liscie sprzedazy jeszcze wcale nie oznacza, ze jest dobra literacko ! Ale to do Ciebie nie bardzo dociera :-D :-D Rozmowa z koniem, jakmawial moj ojciec :-D :-D

Gość bronta_makka
To ja zabrnę dalej, można odkryć sztukę w kawałku "jesteś szalona" - kwestia słuchacza, zwykły prostak tego nie dostrzeże :D

Gość Przecież...
a odpowiesz mi na pytanie ?" - na jakie niby? P.S. Niby tyle czytasz, a zasad interpunkcyjnych nie opanowałaś. Nie zauważyłaś, że nigdy przed pytajnikiem nie ma spacji? To zdumiewające! :D I ogólnie nie zwróciłabym na to uwagi biorąc to za literówkę, ale te błędy powtarzasz w każdym poście. Zatem to nie są przypadki.

Gość Przecież...
Nikt tu nie pisał o Dostojewskim z pewnością tylko i wyłącznie ja... Niech wam będzie.. to bez znaczenia. Mogę być od Dostojewskiego. :D

Gość dfdgfhgjkkkl
"nie wiem co w tym dziwnego ze jedna z ksiazek poswiecil opowiesci o prostytutce? prostytutka to jakis gorszy gatunek czlowieka? " prostytutka to nie czlowiek, to bydlę, gorsze od zwierzecia, nawet u zwierzat nie ma czegos takiego jak seks za pieniadze, weic to zwyrodnienie. i jak ktos robi z ku r wy bohaterke ksiazki to dla mnie to zenada i marny pisarz

Gość do przecież...
A ja bym ci radziła usiąść i jednak przeczytać całego Mistrza Dostojewskiego. Wszystko - od "Biednych Ludzi" po "Braci Karamazow". I pochylić głowę, bo mistrza przeczytałaś, ale czy zrozumiałaś? Ten kto czytał Dostojewskiego ze zrozumieniem nie będzie uprawiał takiej demagogii na forum jak ty. I czasu szkoda i głupio nieco...

Gość ,m;lm./m
na czym polega geniusz dostojewskiego?? dlaczego jego literatura jest neibanalna, skomplikowana i tak neioczywsita w przeciwneistwie do literatury C.??

Przecież... a odpowiesz mi na pytanie ?" - na jakie niby? Pogrązasz sie :O P.S. Niby tyle czytasz, a zasad interpunkcyjnych nie opanowałaś. Nie zauważyłaś, że nigdy przed pytajnikiem nie ma spacji? To zdumiewające! stawianie lub nie spacji nie jest łamaniem zasad interpunkyjnych :D:D brak Ci argumentów wciąz i wciąz i wciąz I ogólnie nie zwróciłabym na to uwagi biorąc to za literówkę, ale te błędy powtarzasz w każdym poście. Zatem to nie są przypadki. No i ? Nie mam kompetencji do pisania czy jaki chooy zaraz wymyślisz :D?

Gość bronta_makka
Przecież- skoro jesteś taka czepialska i tak wybitnie znasz zasady interpunkcyjne, to czemu stawiasz kropki przy skrócie PS? Przecież piszesz tu po polsku... :D Jeśli chcesz poprawiać innych, najpierw sama opanuj podstawy :D PS Mogłabyś odpowiadać na pytania, a nie zbywać je kolejnymi, wymyślonymi, głupimi kontrargumentami dot. interpunkcji :P

Gość ,m;lm./m
do przeciez czy moglbys mi wyjasnic problematyke ludzi biednych-co w tym takiego skomplikowanego ?

Gość boemati
prostytutka to tez czlowiek , szanuj ludzi wtedy i ciebie beda szanowac , watki z prostytutkami sa w literaturze od dawien dawna, pamietaj tez ze prostytucja to najstarszy zawod swiata

Czy wyście tu poszaleli wszyscy? Na co wam ta dyskusja o kropkach i przecinkach? Czemu to ma służyć? Jak ktoś zrobi błąd, to znaczy, że nie ma prawa się wypowiedzieć o przeczytanej książce, bo jego zdanie jest gorsze? Ludzie, co się z wami dzieje?

Gość boemati
poza tym praca prostytutki jest ciężka, nie ma szans na miłość - tym bardziej trzeba takie kobiety szanować że dają radę!!!! kto czytał 11 minut ten wie, reszta wooon, niech czytają tego Dostojskiego!!! ruska głupiego

Gość ,m;lm./m
widze ze kazda tu zachwyca sie nad dostojewskim ( bo to dobrze swiadczy jak sie powie ze sie lubi dostojewskiego)azadna nie potrafi nawet napisac dlaczego:):) i co takiego skomplikowanego iniebanalnego ejst w jego literaturze

Gość ,m;lm./m
o kropkach i przecinkach to sie zaczyna jak brakuje argumentow, a ucieka sie z tematu jak nie zna sie odpowiedzi na zadane trudne pytanie:)

Gość boemati
dziękuję ci bardzo ale ja nie będę czytać książek jakiegoś sowieckiego głupka. rosjanie przyczynili sie do śmierci mojego dziadka więc nie chcę mieć z nimi nic wspólnego jasne?!!! zbrodnie i kare zaczęłam czytać uważam, że głupiutka książeczka dla dzieci bez żadnych aforyzmów- co za nowość, jak zrobisz zbrodnię to dostaniesz karę, ale dostojski jest odkrywczy!! :D

Gość Przecież...
Odpowiem na pytania, gdy je powtórzycie - przecież wszyscy praktycznie piszecie do mnie - a ja tu jeszcze w tle pracuje... więc pewnie ominęłam. Aczkolwiek na moje pytania też musiałam pominąć odpwiedzi, bowiem "ooo matko i córko" - mimo wyrafinowanych niebanalnych, bogatych literacko słów, to nie jest odpowiedz na owe pytania.

Gość do przecież...
i co takiego skomplikowanego iniebanalnego ejst w jego literaturze to żart? uważasz, że to sie da napisać? a nawet gdyby, to trzeba by tu na kilka stron pisać a niby z jakiej racji. Poszukaj w necie a najlepiej sama przeczytaj.

Gość boemati
Lara Antipowa dwa ostatnie to podszywy, lubie Dostojewskiego, wartosciowa literatura.

Gość boemati
podszywie cos ci sie pomylilo, Dostojewskiego cenie, ale nie gardze tez Coelho i tyle a prace prostytutek uwazam za spolecznie pozyteczna