Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 tys na 4 osobową rodzine

4-5 tys na 4 osobową rodzine wystarcza??

Polecane posty

jak myślicie?? da się wyżyć na normalnym poziomie?? bez kredytów

Chciałabym mieć te 4 tys zł miesięcznie ;), a tak mam około 2 i pół tys. i jest ok. Mi by sporo zostawało jakbym miała 4 czy 5 tys zł.

Gość Ty serio pytasz?????
Jaja robisz? Ja mam około 5 tys . netto razem z mezem do dyspozycji co miesiąc: opłaty mieszkaniowe - 900 zł przedszkole z zajęciami - 300 zł paliwo na dojazdy do pracy męza - 300 zł jedzenie (nie oszczędne wcale) i inne - 1500 zł jakieś drobne niepotrzebne wydatki - 300 zł Hmmm, ile zostaje ???

Cos ty 5-tys na 4 osobowa rodzine nie wystarczy :P Alez niektore mamuski maja glupie pytania

Gość soko wirówa
Normalnie wystarcza, ale na kafe to musisz ze 20 zarabiać.

Gość no nie mogęęęęęę
nam musi 2 tysiące wystarczyć i jakoś żyjemy :O

Gość Ja bym bardzo
chciała tyle mieć. My na 5 osobową rodzinę mamy niecałe 2000 tyś....

spodziewam sie 2 dziecka i tak mnie naszly watpliwosci za mieszkanie placimy 300 zl miesiecznie

spokojnie wam wystarczy my na 5 osobowa rodzinę mamy coś koło 5000 ale kredyt prawie 1400 pochłania i jakoś spokojnie dajemy radę :)

ubrania kupuje w lumpeksie , paliwo kupujemy taniej po 4 zl za litr , jedynie na jedzeniu nie oszczedzamy i na dziecku (dzieciach) a nie moge odlozyc ani zlotówki!!!! rany nie wiem na co sie rozchodza te pieniadze... czasem mysle ze jakis kurs gospodarowania kasa by mi sie przydal

Gość Glupie pytanie
Glupie pyt.glupia odp.dziewczyna poprostu chce sie pochwalic ile to ma kasy.i udaje glupią ze niby to nie wie czy da sie wyzycz czy nie.śmiech na sali.hahahahahahahahaha zara sie posikam w majty hahahahaha .ale to żałosne.hahaha nie nie da sie kolezanko musisz miec ok.10 tys.hahaha

rany na prawde PODZIWIAM te osoby ktore musza wyzyc za 2 tys miesiecznie!!! nie chwale sie tylko dochodze do wniosku ze po prostu nie umiem gospodarowac pieniedzmi!!!! tak jak pisalam nie pamietam juz kiedy sobie kupilam cos w sklepie

Gość aszklanka
no faktycznie, ma się czym chwalić, bo 4 tysie to kuuupa szmalu :O Stuknij się w łeb.

Gość Glupie pytanie
Widocznie musisz codzien schabowe wpier.

Gość lepsza wersja jenifer
a schabowe to taki luksus? Proszę Cię, czy ty rozumiesz, co to znaczy życie na normalnym poziomie? Nie sztuka narobić sobie dzieci jak zarabiasz najiższą krajową, starać się o kasę z mopsu, dożywiać dzieci w szkole i robic zakupy w lumpach. Chciałabym, żeby moje dziecko (dzieci) miały normalne dzieciństwo, fajne wakacje i spełnionych rodziców a nie plujących jadem biedaków jak ta od schabowych.

Gość smakosh2012
4-5000 na czteroosobowa rodzinę to dużo, spokojnie wystarcza. U mnie w rodzinie dało się wyżyć za dużo dużo mniej.

Gość Glupie pytanie
Haha.ja akurat jjestem facetem a nie-tą od schabowych.i akurat jestem z dzieciakami na feriach.oczywiscie z odlozonych pieniedzy.a zarabiam 4500 tys.i co?da sie odlozyc?

Gość lepsza wersja jenifer
to sie zajmij dziecmi na feriach a nie na necie siedzisz. chyba ze sie babcia zajmuje :P

dla dzieci ubrań nie kupuję w lumeksach może czasem, mam nie daleko taki typowo dziecięcy tylko z markowymi ciuchami to czasem zajrzę , ale najbardziej martwi mnie to , że nic nie mogę odłożyć:( jemy normalnie, (schabowy chyba nie jest jakims specjalnym luksusem ale robie bo maz lubi)

jak nie wiesz gdzie ci się kasa rozchodzi to załóż sobie zeszyt i każdą wydaną złotówkę tam notuj i na koniec miesiąca zobaczysz na co poszły :) może papierosy, albo piwko dla męża to niby niewielkie wydatki ale takie 1 piwko dziennie to prawie 100zł na miesiąc :P

:) nie mieszkam w Polsce juz jakis czas ale bede wracac z nadzieja ze mi polowa tego wystarczy. powiedzmy bez kredytu.ale raczej sie nie odlozy. bo jednak na jedzeniu oszczedzac to nie najlepszy pomysl-za to na ubraniach jak najbardziej mozna.

te takie tam to pewnie fajki? ;] 1500 na jedzenie? bosz to co wy jecie? my wydajemy coś ok 500 i byle czego nie jemy a jest nas 3. Też mamy coś ok 4000 i połowę z tego odkładamy co miesiąc... a tak btw też mamy zeszyt w którym zapisuję ile było kasy z wypłat i ile na co pójdzie i ile może w danym miesiącu jeszcze extra zostać.. to bardzo pomaga... no i unikamy marketów bo tam to kasa idzie jak woda.. niby koszyk pusty a 100 poszła... moja mama przez wiele lat żyła za 1000 zł które mój ojciec zarabiał i też było nas 4, jakoś dawała radę, nie siedzieliśmy głodni ale ubrania to głównie ze szmateksu a jak coś nowego było to tylko typu buty czy kurtka.

Gość atigagG
Olka_kontrolka - na co ty oszczędzasz połowę z tych pieniędzy ? jesteś zadowolona ze swojego życia ? Ja wydaję ok 4-5 miesięcznie jedno duże dziecko i drogi dojazd do pracy ok 500 zł .

Gość wrazek.
nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie bo wszystko zalezy od poziomu życia, miasta w jakim się mieszka... jednemu wystarcza na 5 osób 2 tyś bo więcej nie ma i MUSI mu wystarczyć więc kombinuje jak może, a dla kogoś innego 20 tyś na 3 osoby może być mało...

Gość nmhjhjk
autorko daj spokój,ja nie pracuję,mąz zarabia 2000-2500 zalezy od miesiąc bo ma własną firme,mamy 2 dzieci i nie narezekam,moze kokosów nie mamy,ale jemy wszustko co lubimy,płacimy rachunki,nie mamy kredytow bo mieszkamy wmoim rodzinnym domu.Dzieci ubrane ładnie,ja tez mogę sobie pozwolic na ciuszek czy kosmetyk,moze nie diora ale np nivea Visage.Wszystko zalezy od organizacji.Da się,jak sie tylko chce.

Gość adibi
wlasnie to nie takie proste-wystarcza. zalezy co kto uwaza za wystarczajace. my mamy na 3 osoby jakies 6,5 tys. do oplaty kredyt, rachunki, duzo na zajecia i atrakcje dla mlodego wydajemy, to fakt. ale oprocz odkladania 300 na srarosc nasza nie udaje nam sie nic odlozyc...ale...ja mam prace w ktorej duzo jezdze wiec waha kosztuje, nie oszczedzamy zbytnio na jedzeniu i rzeczach do domu, na ciuchach bardziej bo ja jestem lumpeksowa. ale nie powiem zebym mogla sobie dowoli szalec, nawet na glupie kino trzeba sie 3 razy zastanowic....

Gość adibi
4 tys na 4 osoby - widzisz, tez myslalam ze to niegospodarnosc, ale liczymy z m. kase dosc skrupulatnie i mimo naszych podwyzek w zeszlym roku ceny tak poszly w gore ze poziom zycia spadl nawet, a juz na pewno nie wzrosl...masakra

Gość adibi
a poza tym zalezy tez od lokalizacji prawda? ja mieszkam w duzym wojewodzkim miescie i kopara mi w sklepach opada, szczegolnie od stycznia. poza tym czynszu np za 60m mieszkania place prawie 700zl...