Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CorazSzczuplejsza738724

Schudłam 12 kg w 1 miesiąc.

Polecane posty

Gość kraina zza siedmiu gór
tombak głosił zupełnie inne tezy i tez ponoc wielu sie wyleczylo i inni leczący głodówką awizo no zadna dieta wykluczająca lub bardzo minimalizujaca ktoras grupe produktów pokarmowych chyba nie jest dobra ja jestem taka przeciw, bo poprostu przerabiałam i dukana i lutza i powiem Wam, ze mam zle doswiadczenia i tyle wiec twierdzenie anusi ze to cud miód w moim wypadku sie nie sprawdzilo i podejrzewam,ze w wielu innych tez...

nie wspominając o autorce 12kg...eheeee...w to tez slabo wierze

Gość awizo
kraina,ale przyznasz,ze chcac schudnac trzeba przyjac jakas strategie i ja wlasnie stosuje niskoweglowa-jem malo,ale tresciwie nie burczy mi brzuchu,dobrze sie czuje,jedzenie jest smaczne,a ze nie chudne spektakularnie to inna sprawa.Widac juz taka moja uroda:D

awizo przyznaję;) ale kazdy lubi co innego, chyba nie masz potrzeby wciskac swojej diety jaka jedyna i najlepsza dla każdego...:D

Gość A czy przy takiej
A ja przytylam na diecie niskoweglowodanowej 1 kg i dzisiaj sie poddalam .Ale wracam do diety od poniedzialku bo nie zmienilam zdania ze to jest dobra dieta , choc juz nie uwierze w te bajki ze sie na niej leci z wagi .Mysle ze leca z wagi szybko te osoby ,ktore wczesniej sie objadaly weglowodanami i traca wode i glikogen ,a tak naprawde to nie ma spektakularnych efektow jesli sie nie zwraca uawgi na ilosc bialka i tluszczu ,przyjmujac ze wegle ograniczamy dosc mocno czyli do samych warzyw .Przez weekend poukladam sobie jadlospisy i dokladnie wylicze na kalkulatorze optymalnym bialka i tluszcze .Zdaje spbie sprawe ze jedzac 56 g bialka i 84 g tluszczu i do 50 g wegli moze i bym schudla , bo jak do tej pory jadlam w granicach 80 g bialka i 120-130 g tluszczu i waga poszla w gore .Ale poswiece sie zrobie taki eksperyment i zastosuje sie do tych proporcji przez dwa tygodnie i zobaczymy co sie wydarzy .Musze schudnac 50 kg a ta dieta wydaje mi sie najbardziej do wytrzymania .Moge sie tak zywic cale zycie jesli tylko poskutkuje .Nie mowie ze w zyciu juz nie zjem kostki czekolady , ale do produktow macznych raczej nie wroce bo mnie nawet nie ciagnie .

Ja to tylko widzę, że ludzie strasznie lubią krytykować innych :P Czasem mam wrazenie, że to takie polskie narodowe hobby :D

Gość awizo
kraina,zgadza sie -nadgorliwosc gorsza od faszyzmu a,dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane ;) a przy takiej-mozna na poczatku przytyc,bo organizm musi przestawic sie z trawienia wegli na na trawienie tluszczy.

Gość A czy przy takiej
Dzieki awizo , narobilas mi nadziei , ale to sie nawet wydaje logiczne , slyszalam nawet ze u niektorych organizm sie przestawia kilka miesiecy , a inni zas traca kilogramy odrazu , jak widac chyba kazdy organizm jest inny .

Gość awizo
no tez mam nadzieje,ze u mnie w koncu ruszy:)

A ja właśnie zauwazylam pierwszy minus tej diety, który mam nadzieje w przyszłości zamieni się w plus :P Takie jedzenie ma o wiele mniejszą objętość i żołądek przyzwyczajony do większych porcji woła o jeszcze 😭 Zjadlam obiad, zgodny z wymogami diety i spokojnie mi się zmieścił na talerzyku deserowym. :D (z przymusu był bez warzyw) Kiedy mi się żołądek skurczy do rozmiarów optymalnych? 😭

no i kto jeszcze schudl 12 kg?? co do tej krytyki nie jest bezpodstawna radze pomysled czy napewno ta dieta odpowiada indywidualnej osobie ja kiedys zrobilam eksperyment i teraz tez 2 dni i juz mi sie odechcialo tych eksperymentów;/ okropnie sie czuje 2 kg wiecej po 2 dniach:o natomist sie zgadzam z tym co kwasniewski napisał, ze lepiej nie łączyc paliw, moim paliwem widocznie sa weglowodany nie tłuszcz;/

Oczyśćcie sobie organizm z kamieni kałowych to będziecie mieli nawet 3kg w jedną noc ale to nic nie zmieni waga spadnie spektakularnie ale na obwodach będzie wciąż tyle samo

Po 10 dniach: 2cm mniej w biuście, 5cm mniej w pasie, 3,5 cm mniej w biodrach.

Gość upppp1
Dziewczyny jak wasze efekty??

Po 18 dniach: -2 cm w biuście -8 cm w pasie -5 cm w biodrach. (dziwne, bo zwykle najpierw "leciały" mi piersi, a teraz spadek minimalny i od 2 tyg bez zmian )

Gość upppppp1
A mogłabyś podać swój przykładowy jadłospis??Ćwiczysz w trakcie diety?

Że względu na to, że nie jadam mięsa dieta może się wydawać monotonna, ale ryb jest duzó gatunków, można je grillowac, dusic w warzywach, smążyc w panierce itp. To samo jajka sadzone smakuje zupełnie inaczej niż gotowane, a omlety to już w ogóle codziennie może być z czymś innym. Poza tym ziemniaki do obiadu albo chleb sa też zawsze takie same, a jednak się nie nudzą :D Poza tym choć lubię gotować nie lubię kiedy potrawa jest pracochlonna. We pol godziny powinien być obiad gotowy i kuchnia posprzatana :D dlatego nie jadam jakichś cudów na patyku :D Dla mnie najwazniwjsze jest ze nie mam napadów głodu, smaczkow i chetek "na coś" jakbym była w ciąży :D skończyło się! :D Czuje się jakbym pozbyła się nałogu. ;)

A jak dokladnie obliczyc ile weglowodanow sie zjadło a ile białka i tłuszczu? Jakieś przykładowe menu?

np. jajecznica z 3 jajek plus dwa plastry wedliny chudej i cebulka oraz odrobina tłuszczu ? ile czego jak to liczyć? Kurczak i frytki na obiad plus kefir i kefir lub jogurt na kolacje ?

Liczysz normalnie - w tabelach żywnościowych szukasz co ile ma czego, sumujesz i ustawiasz jadlospis tak, żeby pasowalo. Po jakimś czasie dochodzi się już do wprawy i nie trzeba tak skrupulatnie liczyć, wie się "na oko". O zasadach żywienia optymalnego najlepiej się dowiesz u źródła, czyli z książki J. Kwaśniewskiego: http://www.miischa.user.icpnet.pl/Dieta/Kwa%9 Cniewski%20Jan%20-%20%AFywienie%20optymalne.pdf To z wątku, którego założyła anusiadanusia poświęcony żywieniu optymalnemu. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4953157&start=0 wzrost: 170cm 30 I .......... 111 6 II ........... 109 13 II ......... 107 http://youtube.com/watch?gl=GB&hl=pl&client=mv-google&v=WVXi6f7X00A

Dołączam do Was, mogę? :) Dzięki założycielko topiku! Dzięki Tobie obejrzałam "Grubszych nie głupszych" i otworzyły mi się oczy!!! Przemyślałam swoją "dietę" z ostatnich miesięcy i lat i ewidentnie widzę, że głupotą było wykluczanie tłuszczów i mięsa. Czułam się fatalnie, słabo, i marzyłam o zjedzeniu czegoś tłustego :) Od dziś zmieniam nawyki. Zobaczę jak będę się czuła bez chleba, kasz i makaronów. Na śniadanie zjadłam trzy jajka z łyżką otrąb usmażone na masełku :)

Gość zoooo
trochę was poczytałam i zgadzam sie z założycielka topiku, parę lat temu schudłam 25 kg, w 5 miesięcy, właśnie ograniczając węglowodany do minimum, przede wszystkim jedząc warzywa, ryby, mięsa, wszystkie produkty które miały w 100g poniżej 10g węglowodanów, z czasem wprowadziłam więcej węglowodanów, ale jak już schudłam, teraz w miarę możliwości utrzymuje wagę, raz lepiej raz gorzej, dodam jeszcze ze sama układałam sobie jadłospis na tydzień nie zapominając i kilku zasadach, i oczywiście niezbędny był ruch,

Gość nowa nawrócona
Przeczytałam wszystkie artykuły na nowej debacie, ksiązkę Lutza i częsc artyk na dobrej diecie. Zrobiłam sobie wyliczenie co do ilości węglowodanów i chciałabym jesc ich około 70-80 gr tak jak zalecał dr Lutz. I teraz nie wiem czy ja dobrze liczę. Jesli można jesc taka ilość węglowod to chyba mogę zjeść 2 kromki chleba dziennie plus małą porcję makaronu ( tak ze dwie łyzki) czy jeden ziemniak? reszta to warzywa ale raczej te niskowęglowod, z owoców raczej rezygnuje i tak wiekszości ich nie lubie oprócz ananasów, brzoskwin, czeresni i truskawek. Z moich obliczen wynika ze tak jedząc dostarczałabym ok 70-80 gr węgli na dzień czy może sie mylę?

Gość sylviia23
chciałam się dołączyć ale już chyba nikogo tu nie zastane???

Gość sasza111
z tymi jajkami to trzeba uważać, bo się cholesterol może sporo podnieść, ja lubię jajka ale przy okazji stosuję coś na zmniejszenie wchłaniania tłuszczów i cholesterolu ( Betalip ) .

Gość Alicja Serafinowicz
Witam, Rozpocznij odchudzanie z programem Elavia 4321 Slim, a na pewno efekty będą piorunujące. Jest to nowa marka na rynku oferująca produkty wspomagające naturalne funkcje organizmu, które sprzyjają odchudzaniu. Dostępna jest w dwóch wariantach: Elavia intensive (kuracja) oraz Elavia anti yo-yo (stabilizacja). Zapraszam na elavia.pl, gdzie możesz zapoznać się ze składem preparatów. Czekam również na pytania, na które chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Alicja _____________________________ eRzecznik marki Elavia 4321 Slim

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Gość weac
Fajnie tu było tylko sie wtryniła ta cała anusidanusia z tą swoją dietą i rozwaliła wszystko:(