Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CorazSzczuplejsza738724

Schudłam 12 kg w 1 miesiąc.

Polecane posty

Gość 76542qert
anusiadanusia przestan wchodzic na wszystkie fora i pisac bzdety jaki masz w tym cel

Gość 76542qert
nawet miod zabroniony a ma walsciwosci lecznice paranoja

Gość 76542qert
nawijasz jedno i to samo na każdym topiku a czemu nie na swoim?? masz swoj przecież normalnie wiocha

ja nie narzucam nikomu swojego zdania,nie trzeba sie z nim zgadzac ale nie jest to powód do krytyki tylko dlatego że mysli sie innaczej. każdy wyciaga sam wnioski z tego co czyta.

Gość ten tematjest o
moze jakies zdecia przed i po diecie kwasniewskiego jesli sie zrezygnuje to tez bedzie jojo...tak jak ze wszystkim, czy wiec umiar i ruch nie sa najlepsze?

Gość ten tematjest o
dlaczego sa ludzie ktorzy jedza co chca, a w glownej mierze czesto sa to wegle i sa szczupli? mysle ze kazdy z nas zna przynajmniej taka jedna osobe której zazdrosci tego dobrobytu..

A dlaczego są ludzie, którzy potrafią przebiec 400m w mniej niż 50 sekund, a dla pozostałych 99% ludzkoścci jest to wynik nie do osiągnięcia mimo wieloletnich treningów? To, że ktoś coś MOŻE to jeszcze nie znaczy, że mogą to wszyscy bez szkody dla zdroowia. Pewnie i tak jest z żywieniem optymalnym. Ale grupa osób, którym ten rodzaj stylu odżywiania pomogl stale rośnie. A liczba ludzi, którym dieta wysokoweglowodanowa pomogła - maleje :P Na zachodzie dieta bogata w węglowodany jest propagowana od co najmniej 50 lat, a mimo to 2/3 ludzi ma problem z nadwaga! Więc jak to jest?

Gość ten tematjest o
spozycie miesa rosnie i optylosc tez rosnie, jak to sie ma do tego ze bialko i tluszcz zwierzece nie tuczy rozumiem nie wszystko dla wszystkich ale nadgorliwosc gorsza fanatyzmu, a mam wrazenie ze anusiadanusia uwaza, ze ta dieta jest lekiem na cale zlo, ciekawe czemu jak org jest chory to nie chce sie jesc...albo sie je jakies lekkie rzeczy, a nie tluszcz!!

Gość awizo
wystarczy,ze autorka topiku napisala magiczne slowa-12 kg w miesiac(co mozna miedzy bajki wlozyc) i juz stado podnieconych lasek blaga o jadlospis,przylacza sie ,a nawet jedna wegetarianka kombinuje jak obnizyc wegle:DNatomiast,gdy Anusia proponuje gotowa ,przebadana przez wiele lat na wlasnej rodzinie i pacjentach diete to spotyka sie z krytyka i kpinami pan ignorantek.Zreszta nie tylko Kwasniewski jest propagatorem diet tluszczowych,ale byl nim rowniez Atkins,niedawno zmarly w wieku 97 lat Lutz i wielu innych.Jezeli wierzycie jeszcze w wyzszosc tluszczy roslinnych nad zwierzecymi i w to,ze nalezy je ograniczac bo tucza, to jestescie ze swoja wiedza 100 lat za murzynami(nie ublizajac murzynom).

Gość awizo
wszystko w nadmiarze tuczy i nie ma zmiluj sie.Na dietach tluszczowych czy niskoweglowych jak wolici ,ogranicza sie wegle,a zwieksza tluszcz i bialko.W efekcie porcje sa male,syte ,organizm dostaje co trzeba i nie ma wzdec,sraczki i cuchnacych bakow.

Gość awizo
natomiast chwile po zjedzeniu porcji wegli zlozonych otwiera sie 7 zoladek i zaczynamy kombinowac, coby tu jeszcze zjesc.Poprzestala ktoras kiedys na jednym ciastku? bo ja nie;)

bardziej mnie przekonuje jedzenie wg Montignaca (liczenie IG) niz wp...... nie na okrągło mięcha naszprycowanego sterydami, syfem, antybiotykami. Tak się sklada ze 3 dzien jestem na takiej diecie jak napisala autorka topicu i mam prawie 1,5kg mniej.

Gość awizo
laliQe,no to przykro-nie schudniesz 12 kg w miesiac:P

awizo, ale czemu piszesz ze anusia pisze i spotyka sie z krytyka, moze po prostu niech nie proponuje w tym miejscu, bo tu nikogo to nie interesuje???? malo jest tematow? Kazdy ma swoj wybor, zna swoj organizm, dlaczego nagle ktos probuje nas uszczesliwiac na sile????

Gość awizo
a dlaczego sadzisz,ze to co proponuje Anusia tak odbiega od jadlospisu zalozycielki tematu?Ja akurat ksiazki Kwasniewskiego czytalam-nie ma w tym jedzeniu zadnej BabY Jagi;)

Gość veryAnka
Zgadzam sie, ze kazdy dobiera sobie diete jaka najbardziej odpowiada jego sytuacji, mozliwosciom, preferencjom. Ja sama schudlam na Cambridge.

Gość awizo
pewnie,ze tak-trudno np namawiac kogos, kto nie znosi miesa do diety tluszczowej lub na owocowo-warzywna osobe, ktora warzywa w zeby kuja.Metoda prob i bledow ,doszlam do wniosku,ze trzeba obrac konkretny odpowiadajacy nam i skuteczny sposob odzywiania i stosowac go konsekwentnie do konca zycia,bo diety wiadomo,trwaja krotko,a kg jeszcze szybciej wracaja.Pozniej kolejna dieta i tak po kilku latach z 5 robi sie 15 kg nadwagi:)

dla mnie rozni sie jednym podstawowym zalozeniem, mianowicie iloscia tluszczu zwierzecego, którego nie jadam w ogole od dziecka. Ale nie w tym rzecz, ja nie rozumiem co ma miec na celu wlazenie na inny temat i zachwalanie innej diety, skoro to forum akurat skupia milosnikow innej.

Gość kraina zza siedmiu gór
awizo a od kiedy ciastka to wegle złożone? pozatym sama widzisz, umiar!! ruch!! a zaden lutz i inne nie beda potrzebne!! organizm sam bedzie wiedzial czego chce pozatym to ze anusia wypróbowala cos nie znaczy ze my mamy jej wierzyc...ja bylam na ksiezycu i widzialam ufoludki:D jak kts zre bez opamietania to bedzie gruby, jak ktos je normalnei ale sie nie rusza to tez bedzie zapewne tył, jak ktos spala, to bedzie szczuply, ot cala filozofia no chyba, ze ktos zje fure ciastek, pojdzie na spacer i stwierdzi ze sie rusza i nie chudnie:o...

oczywiscie ze nie trzeba wierzyc w to co pisze. ja zaczełam zo nie z powodu nadwagi,choc miałam niewielka ale z powodu migren na które cierpiałam 10 lat i lekarze nie potrafili mi pomóc.Dr Kwasniewski sprawdził wiedze na swojej rodzinie. czy postawiłby zdrowie swoich bliskich gdyby na 100% nie wiedział ze ma racje?

Gość awizo
kraina,idac tym tropem to zakladanie topikow na dietach i pisanie w nich tez jest bez sensu;)

Gość awizo
i w ogole zycie jakies smutniejsze skoro nikomu juz nie mozna uwierzyc:(