Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sosssssss

ej ludzie na co mam dac 1 % podatku?

Polecane posty

Ja wybrałam jakąś prywatną osobę z chorym dzieckiem, wyszukałam w googlach gdzieś na którejś stronie bo pewnie niereklamowana na każdym portalu mało zbierze 🖐️

Gość we4rerww
Na rozwój kraju.

JA TEŻ NIE WIEM CO WYBRAĆ ALE OSTATNIO NA TVN MÓWILI, ŻE CZEKAJĄ JUŻ TYLKO NA MÓJ 1% WIĘC CHYBA JESTEM ZOBOWIĄZANA.

Gość we4rerww
Na al-kaide, albo jakiś terroryzm.

muszencja ponoc te konie tara to jedna wielka bujda.. Do Tary jeździłam osobiście za czasów szkolnych, nawet można było mieć "swojego" kucyka, pomagało się je karmić i sprzątać u nich, na zdrowych koniach mogliśmy jeździć czasem, do tego właściciele mieli maaase psów i kotów - chorych ze schronisk. W domu bida, a właściciele cudowni... całkiem o nich już zapomniałam, chyba na wiosnę się przejadę tam teraz już ze swoim dzieckiem ❤️

Gość ja co roku daję na schronisko
dla zwierząt

MalaBlondynka, przepraszam Cie, bo nie chcialam nikogo urazic. Ostatnio jakis koles opowiadal po prostu o tych wiekszych fundacjach i dal przyklad wlasnie tary, tvn i polsatu chyba.. Ale napisalam PONOC, bo nie wiem, a wlasnie fajnei ze ktos moze sie na ten temat wypowiedziec, wiec kazda opinia jest cenna. Dzieki.

muszencja Nie no spoko, tak tylko chciałam to skomentować jako, że znałam ich osobiście :) Na pewno nie napychali sobie kieszeni datkami bo mieszkają tam gdzie jest tara, a nie wyglądało to ciekawie no i te konie faktycznie kupują, płacą za leczenie, jedzenie... ja tam jeździłam dobre 10 lat temu, teraz patrzyłam na stronę i widzę, że warunki takie same, a koni więcej :) Teraz na jesień też chodziłam do stadniny, ale to u siebie pod miastem to tam nie zbierają pieniędzy, ale proszą żeby przynosić jedzenie, przychodzić pomagać. Oni zarabiają na naukach jazdy, a wolontariusze mają to za darmo :) Od tej wiosny moja córka będzie się uczyć bo teraz bała się usiąść i tylko poznawała konie :) Cudne zwierzęta, warto wspomagać tego typu fundacje

no i znowu mamy potwierdzenie, że ile ludzi tyle dużo różnych opinii, więc nie nalezy zbyt pochopnie wyciągać wniosków, może i ja kiedys przekażę na jakąś fundację zajmującą się zwierzątkami, jak narazie wspieram Fundację Spełnionych Marzeń i jestem z tego powodu bardzo dumna:)

No tak, ludzie czesto z zawisci tez pisza rozne rzeczy. zawsze wszystko warto sprawdzic kikakrotnie najlepiej z roznych zrodel.:)

Kto pyta nie błądzi,a w tym przypadku dociekliwość jest nawet wskazana, co by się ten 1% nie zmarnował:)

Gość KAKKAKAAKKA
NA ZWIERZĘTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja jestem z siebie dumna, bo namówiłam dzisaj moja przyjaciółkę do przekazywania 1%, a ona jakoś zawsze się od tego broniła, nie wiadomo dlaczego, więc jest nas więcej oddających, coraz więcej i więcej:)

MArion_Silver ;)) No to super! Gratuluję Tobie. Ja też chyba zacznę pytać kolezanek czy przekazuja 1%. Moze okaze sie ze nawet wsrod moich znajomych sa tacy ktorzy nei wiedza, ze to nic nie kosztuje..

wiesz, ale z 2 strony pytam też moich znajomych, rodzinę czy oddają 1%, a oni, ze nie, kurcze jednak jest wiele nieświadomych ludzi albo takich, którzy pp prostu nie wierzą, ze w ten sposób mogą pomóc bądź nie ufają fundacjom, ja miałam to szczęście, ze trafiłam na Fundację Spełnionych Marzeń państwa Osuchów, która nie zraziła mnie do przekazywania 1%, a wręcz przeciwnie

a co to jets ta fundacja Fundacja Lux Veritatis bo tez widze juz ktorys raz, ze ludzie na nia daja

MalaBlondynka, a nie boisz sie ze ta osoba ktora znalazlam w necie moze nie byc prawdziwa? W sensie.. wyszukalas w google, ale sprawdzilas jakos wiarygodnosc strony, zrodla itp?

Ludki, pustamiska.pl wejdzcie tam i pomozcie pieskom:) a 1% oddajcie na dzieci. Tak pomozecie podwojnie:)

Marion_Silver ! Dzięki, naprawdę sporo tych stronek:) Bede korzystac w miare mozliwosci mam nadzieje codziennie:)

zrób tak jak ja, powieś sobie karteczkę z adresami nad komputerem, codziennie ją widzę i codziennie wchodzę;)

Dziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale w Fundacji Spelnionych Marzen 1% ktory oddajemy na nia idzie na rehabilitacje dzieci w domu rodzica? Jest to refundowane z naszego 1%:)

Kurde, czyli to bzdura jak ludzie mowia ze jak oddamy na sama fundacje to to wcale nie idzie na dzieci, skoro tutaj refundowana jesst rehabilitacja.. super. W takim razie nie mam juz obaw na oddanie 1% na sama fundacje SM :)

Przy tym 1% jest o tyle gwarancja, że fundacje muszą się z pieniędzy otrzymanych z tego tytułu bardzo skrupulatnie rozliczać, a więc nie ma opcji, by pieniądze podatników trafiły w tym wypadku w niepowołane ręce;)