Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JULKA1609

Nietolerancja mleka krowiego u niemowlaczka-skaza bialkowa!!!

Polecane posty

Wszystkiego Naj z okazji Naszego Swieta babeczki(((-: Hej Zuzmag,musisz wejsc na swoje konto w kafeterii i tam to wszystko ustawic-dziekuje za wspolprace(-:

Ja nic nie wiem na temat cemibionmulti. Ale chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was podała dziecku rybkę? Ja wczoraj dałam warzywka z rybką Gerbera (słoiczek) i dziś widzę że na buzi Zuzia ma kilka krostek :( Czy to może być uczulenie na rybkę? Bo znowu zastanawiam się czy ja czegoś nie zjadłam- ale raczej nie.

Właśnie poszukałam w internecie na temat alergii na ryby. "Ryby obok jajka, mleka, orzeszków ziemnych i skorupiaków są pokarmem który najczęściej daje niepożądane reakcje z nadwrażliwości. Co więcej, podczas gdy z alergii na mleko czy jajko często się wyrasta i nie odgrywa ona już roli w wieku dojrzałym, alergia na ryby stanowi również problem osób dorosłych." To jest cytat z artykułu, ale jak chcecie więcej sobie poczytać na ten temat to podaję linka: www.mediton.pl/library/pa_volume-2_issue-3_article-542.pdf Tak więc sama sobie odpowiedziałam :)

Gość katty@
hej dziewczyny ! Co tu taka cisza ??? Jak tam wasze maluchy ? Moj ma prawie 10mcy i zastanawiam sie co mu moge podawac do jedzenia. Czy moge juz zaczac powoli jakies jogurty czy serki dla maluchow ?? Nie wiem jak z ta alergia bo jest na nutramigenie caly czas i zero oznak alergii ae boje sie wproadzac bo sama nie wiem co i jak :))

hej kobitki! co to topick umarl??? my wlasnie wrocilysmy z Polski po ponad miesiecznym pobycie,a bylysmy tam tak dlugo tylko po to aby porobic WSZYSTKIE badania(-;i zrobione-od morfologii po skan mozgu przez ciemiaczko(-;i Super!!!czekamy tylko na wyniki panelu zywieniowego i bedzie wiadomo na co jest alergia.Tak sie ciesze,bo tez utkwilam w diecie przez ta skaze)-:katty???-ja jestem tu,co tam u ciebie kochana???sorki za dluga absencje)-;

Gość katty@
Hej Julka ! A juz sie zastanawialam co sie stalo ze nikt nie pisze .. A Ty.w pl bylas :-) super ! Hmm ja tez nie wiem co dawac mu do jedzienia.. Nie mam pomyslow juz ! Tak w ogole to sie zastanawialam cY taki dietetyk jak Ty masz to cos doradzi itd? Bo jedyne co to chyba moge mojej niezbyt douczonej gp zapytac zeby mi dala skierowanie bo inaczej sie chyba nie dostane?? Mamy od jakiegos czasu problem z zaparciami, maly bardzo plakal. Dostam proszek do mieszanaia z woda no I konstencja sie zmienila ale on nadal placze za kazdym razem. Gp sprawdzila I powiedziala, ze ma lekkie otarcia przy odbycie I zeby smarowac wazelina itp... Po tygodniu nadal to samo :-( placze atrasznie jak robi kupke. Chyba znow musze sie wybrac .. nie wydaje mi sie zeby tak plakal przez male otarcie :-( Co myslisz, co robic? Chcialabym powtorzyc mu testy ale panel ribilam w pl jak mial 6mcy a teraz na bank sie tam nie wybiore wiec tez nie wiem czy moge tutaj? Wiesz cos o tym? Dodam, ze jak juz konsystencja kupku byla nirmalna to raz zrobil z krwia a.gp nic na to. Porazka mam dosc lekarzy! Sie rozpisalam hehe .. Pozdrawiam !

hej katty-fajnie,ze sie odezwalas(-:a napisz dokladnie o tej kupce z krwia,to takie nitki z krwi byly???bo moja tak miala-moja dzidzia ma alergie objawiajaca sie tylko na ukladzie pokarmowym i miala takie nitki z krwi,a potem jeszcze sluz i takie papki z krwi)-:Tu Ci powiem babka mnie ochrzanila w szpitalu,ze robilam te badania ale ja to mam gdzies!!!nie wiem jak tu zrobic panel i nawet sie nie dowiadywalam ,po prostu polecialysmy do Pl.Co do zaparc, to moja Hulya tez miala,to kilka razy(co tu tez krytykuja)dalam jej czopeczek glicerynowy w pupke i poszlo,a potem duuuzo przepajac w ciagu dnia.Ja dawalam te herbatke Hippo Rumiankowa.Masz jeszcze lactulose(2 razy dziennie po 2.5 mill)albo deserki z suszonych sliwek(chyba Bobovita albo Hippo nie pamietam-sorki),a na otarta dupke polecam Emoilum-krem specjalny,rewelacja-polska pediatra mi polecila lub cos latwiejszego w zdobyciu-Alantan(ale ten najzwylkejszy,nie ten Plus).Pisz co tam u Was _buziaki(-;ps.jak masz ochote to pisz na moj adres email(u gory).

Ja stosuje Cebionmulti w płączeniu z Dvikapem. Mój synek ma 1,5 roczku i azs. Pytałam moja p. pediatre i teraz na lato odstawiamy witaminke D i mamy zostac tylko przy Cebionie multi. Ja daje 4 kropelki.

Gość katty@
Hej ! Co do kupki to bylo tam troszke takiej papki z krwi i zdarzylo sie to tylko raz. Gp powiedziala zeby mu nie dawac lactulose bo to sam cukier a w zamian mi dala taki proszek do rozpuszczania Movicol. Zadzialal i kupki juz nie sa twarde ale on placze prz nich bardzo !!! Herbatki mu daje rumiankowa, koperkowa i jablko melisa tez czasem wiec on pije duzo miedzy posilkami. Hmm nie wiedzialam ze emolium tak moze zadzialac. Mam cala serie emolium bo uzywam to na jego skore i buzke. To sprobuje tez TAm ! :) dalam mu deserek ze sliwek to go obsypalo wokol ust . Niedawno mu dodalam kaszki do mleka wieloowocowej i tez go wysypalo wiec ma alergie na to tez. No nic musze sie dowiedziec jak tu mozna zrobic badania na alergie ,. jakies testy . Napewno jest sposob bo widzialam , ze mozna isc do pediatry alergologa tez na nhs wiec to chyba wszystko zalezy od gp. Mama- matysia a powiedz mi co ty dawalas swojemu malemu do jedzenia? Moj to juz tak nie przepada za tym mlekiem . Czesto chcialby to co my jemy :) Pozdrawiam !!

Hej dziewczyny. Mam nadzieje,ze bedziecie mogly mi pomoc. Zauwazylam u mojego maluszka suche,szorstkie policzki i takie podskorne wypryski.Mieszkam na Wyspach i tu od lekarza uslyszalam,ze to tylko tradzik niemowlecy i ze samo przejdzie,ale nie daje mi to spokoju.. Ma tez czerwone krostki na szyi.Na kolankach czy lokciach nic nie zauwazylam. Z kupkami raczej nie ma problemow,sa zolte,ale raczej luzne.Nie ma w nich zadnych grudek ani sluzu. Czasami troche sie prezy przy robieniu. Do tego zaczela mu sie luszczyc skora na glowce. Myslicie,ze to moze byc skaza? Wybieram sie do pl dermatologa,ale to w srode,bo wczesniej nie ma-przyjezdza raz na 2-3 tyg...:o Z gory dzieki za porady

Gość Egooptima.pl
Ciężko powiedzieć czy to skaza,alergia pokarmowa. Być moze jest to tylko reakcja uczuleniowa i w pierwszej kolejności należy wybrać się z dzieckiem do dermatologa. Pozdrawiam www.Egooptima.pl

Gość orzechP_
suche i szorstkie policzki faktycznie zdarzają się przy skazie, ale towarzysza jej również dolegliwości ze strony układu pokarmowego. moja córka tak miała. pomogła jej zmiana mleka na nutramigen i stosowanie latopicu, to probiotyk bez białka mleka krowiego dla dzieci z alergia i azs.

Gość fajna-julia
latopic to naprawdę dobry probiotyk, szczepy bakterii, które zawiera sa chyba jedynymi nad którymi przeprowadzono badania kliniczne u dzieci z wypryskiem atopowym. Obserwacja potwierdziła długotrwałe działanie antyalergiczne szczepów probiotycznych zawartych w tym probiotyku.

Gość MMM333
Kobietki mój syn ma 10 m-cy, karmię piersią ale w zeszłym tygodniu zaczęłam powoli wprowadzać mm i stąd moje pytanie. Od urodzenia mały bardzo źle reagował na mleko w mojej diecie, czyli kolka i wysypka na całej twarzy, przez pierwsze pół roku musiałam całkowicie unikać nabiału ale potem zaczęłam wprowadzać. Synek też próbował już jogurtów naturalnych ale odkąd podaje raz dziennie bebiko zwykłe ma na policzkach coraz większą wysypkę i do tego kupy wydają mi się bardziej luźne i śmierdzące.Już sama nie wiem czy zmieniać mleko czy odczekać jeszcze i zobaczyć co będzie się działo.?Bo może te krostki to po tym, że ja ostatnio piłam kilka razy kakao... Poradźcie coś.