Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JULKA1609

Nietolerancja mleka krowiego u niemowlaczka-skaza bialkowa!!!

Polecane posty

Gość szczęśliwa mama *
Julka ,ale mleko dla alergików ,te minimum zawiera , więc nadal uważam ,że podawanie dodatkowe dziecku jest niepotrzebne . No ,ale ile matek , tyle opinii i już :-)

hej dziewczynki-hej szczesliwa mama(-;ja podaje Nutramigen AA LIPIL,ktory niestery nie zawiera tego probiotyki,zwaiera duzo witaminek ale np.witaminy d3 tez jest za malo na dana mase dziecka,wiec musze podawacten lactobacillus,bo on wspomaga leczenie alergii i dlatego moja np nie ma nic na buzi i ciele,pierwsze slysze,ze jakiekolwiek mleko zawiera te bakterie,bo ona musi byc szczelnie zamknieta przed podaniem,bo po otwarciu nie mozna jej przechowywac,bo najzwyklej sie rozklada i jej juz nie ma ale moge sie mylic -wszystkich mlek nie sprawdzalam(-:

Gość zuzmag
mam pytanie odnośnie probiotyków: czy po nich wasze maleństwo lepiej się załatwia? Bo przyznaję że moja córeczka odkąd zaczęłam dawać jej nowe produkty (inne niż moje mleko) to ma zatwardzenie, bardzo stęka zwłaszcza nad ranem, a czasami stęka, robi się czerwona i nic. A jak już zrobi kupkę to jest jak "modelina"- bardzo zwarta i lepka (bywa tak że tylko małego "bobka" zrobi i męczy się dalej. Daję jej sok z jabłek i zaparzam śliwki- troszkę pomaga ale nie zawsze. Może te probiotyki ułatwiają trawienie??? Napiszcie proszę czy zauważyłyście zmianę u swoich pociech? Jaką one robią kupkę i czy mają z tym problemy? Moja ma skończone 6 miesięcy.

Gość mohito1980
probiotyki chyba trochę pomagają, ja podawałam tylko latopic, córa nie miała problemów z kupką. dawaj może więcej do picia i ogranicz marchewkę, bo przyczyna może być banalna. ale nawet dorośli czasami mają z tym problemy.

hej Zuzmag,hej dziewczyny(-;przy wprowadzaniu nowych pokarmow czesto jest problem z kupka,moja tez tak miala.trzeba duzo przepajac,jak napisala wyzej kolezanka9ja podawalam herbatke rumiankowa z Hippo).jak naprawde bylo zle,kilad dni to pojechalam do szpitala i tam dali mi Lactulose Solution,podalam pol lyzeczki i po jakiejsc godzince mega kupa(((-: mozna sprobowac jeszcze sliwki suszone z Gerbera dla niemowlaczkow-pozdrawiam(-;

aaa...jeszcze w razie emergency czopki do pupki(-;ja ten malutki czopek przekrawam na pol,ogrzewam w palcach i do pupki(-:pomaga(-;nalezy jednak nie uzywac jako metode alternatywna bo to oslabia i rozleniwia prace zwieracza odbyciku(-:

Gość VCXU
ja kiedyś nie tolerowałam mleka krowiego i z tego co wiem moi rodzice podawali mi mleko kozie :D ale w sumie 3 strony napisane to już o tym wiesz :D

Gość agula8
moja córka z okazji alergii dostawała ten Latopic i nie miała problemów z kupką, ale nie wiem na ile to własnie probiotyk był pomocny. Zaparcia przez kilka dni miała tylko jak wprowadzałam marchewkę-a że byłam mało doświadczona mamą, a przy okazji nowe produkty wprowadzałam bardzo powoli to przez tydzień dziecko dostawało tylko marchewkę!!! i mleko oczywiście- to chyba każdy miałby problem. A w późniejszym wieku pomagały sliwki ze słoiczka, jabłka, soki jabłkowe, winogronowe itp. Syrop lactulosum też jest dobry, bo dział tylko na poślizg a nie na trawienie dziecka. u córki go nie stosowałam, ale popijam w ciąży przy zaparciach. Dobrze też masowac brzuszek zgodnie z ruchem wskazówek lekarza i ćwiczyć nóżkami-to troche pomaga przesuwać zawartość jelit...

Gość pies na medal
Witam mamusie:) my nie stosujemy zadnego probiotyku bo nam nie polecono.A czy wasze dzieci tez maja po b pepti zielone kupy? U mojej to dosc czeste ,ponoc wplyw na to ma sklad mleka.Kiedys myslalam ze moze to objaw alergii.

Gość zuzmag
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, może rzeczywiście wina twardych kupek tkwi w marchewce, bo jak gotuję jej obiadki to zawsze marchewkę dodaję. Jak na razie nie stosuję żadnych probiotyków i chyba nie będę, postaram się wyregulować to dietą. Jeśli chodzi o kolor kupek po bebilonie pepti to przyznaję że czasami zdarzyły się zielone kupki ale częściej musztardowe. A gdy ma zaparcia i po jakimś czasie wkońcu zrobi kupkę, to najpierw wychodzi taki ciemo-zielony czop kupki a później już w kolorze musztardy. Pediatra powiedziała mi kiedyś że kolor kupek może się zmieniać i że to normalne. Dodam że karmię piersią a czasami dokarmiam bebilonem pepti, wsumie nie wiem jaki miały by one kolor po samym bebilonie :) Wczoraj dałam małej gruszkę Gerbera i dziś widzę że wysypało ją na buzi. Czy wasze maleństwa też nie tolerują gruszek? Ta alergia to koszmar- nie dość że sama nie jem w ogóle nabiału to jeszcze muszę uważać na inne rzeczy które ja jem i podaję małej :( Jeszcze jedno mam pytanie odnośnie kaszek, bo chciałabym dać jej na noc- może dłużej pośpi. Zastanawiałam się nad kaszką 5 zbóż lub 8 na noc, ale przeczytałam że tam mogą znajdować się śladowe ilości mleka. Czy wy próbowałyście dawać te kaszki swoim dzieciom? Jaka kaszka jest najlepsza przy skazie?

hej-ja daje mojej malej kaszki z Bobovity(te w zoltych opakowaniach sa bez mleka i bez glutenu) z wyjatkiem oczywiscie kaszki manny,ktora czeka na polce(-:a na noc daje Sinlac,jak mi Katty z tego forum poradzila- rewelacja,mala przesypia 8-9 godzinek dosc czesto,taki syty(-:

tez mam corke z alergi i mieszkam wLondynie, Nutramigen dostalysmy w 4 miesiacu zycia, ale co z tego skoro po 12 mcu kategorycznie go juz nei przepisuja...dobrze, ze byl za darmo, kremow ze sterydami uzywalam tylko w zaognieniach, mala miala placki dosslownie czeriwne ssuche platy na plecach, nogach, w zgieciach..teraz jeszcze jest na nutramigenie, ktory zalatwiam przez znajiomych lub kupuje na ebay w kwietniu robimy badania krwi czy to przechodzz juz, bo tu takich badan nie zrobia. uwazaja, ze nie ma zadnych badan krwi na to

moj maz lecci do pl jutro i przywiezie nam kaszke Mnima vbobovity, bo poki co je kaszke sinlac.

u nas z owocami jest w miare ok, jedyni nei je jagnieciny i wolowiny, cieleciny, bo to samo co po mleku czasem juz daje jej jogurciki takie dla dzieci w sloiczkach. nie bylo nic niepokojacego.

hej Agi(-:moja miala robione badania z krwi i z kupki na skaze-aczkolwiek musialam niezle sie o to wyklocic!!!jesli po tych badaniach skaza zostanje udokumentowana,masz caly czas prawo do darmowego mleka dla alergikow!!!trzeba tylko porzadnie sie nawalczyc!!!ja naleze do Homertona,a Ty???pozdrawiam.

ja mieszkam w Twickenham, mam go w St margarets practice nie jestem zadowolona, nie wiem jak ja im mam tlumaczyc, dali mi cetraben cream w tubie, no smiech!!!! nie chce mi sie z nimi wlaczyc, bo ja w cerwwcu po 8 latach stad chce spadac. bardziej mi zalezym, zeby ta alergia jej zaczela znikac,

ja podaje jeszcze biogaia kropelki probiotyk w pl kosztuje okolo 40 zl. daje 5 kropli dziennie do mleka. pozdrawiam ja chce pzrejsc na mleko nan ha 3 pro. w polsce zrobie badania i ja im to [przetlumacze u tlumacza o medycyny :D i wywalcze

hejka mamusie(-:Hej Agi,na ja musze walczyc ale co sie nawkurzam to moje!teraz juz moge powiedziec,ze jestem zadowolona ale co my przeszlysmy!!!ja raczej tu zostaje(jestem tu ponad 10 lat i moj chlop nie jest z Polandii).wiem jedno,ze jak sie na nich wsiadzie pozadnie to ma sie wszystko ale to nie ta droga powinno byc)-:odsylaja z kwitkiem oj odsylaja!!!poki co mam to za soba na szczescie,chociaz i tak sie wkurzam!o wszystko trzeba walczyc w tym kraju!!!tym bardziej,ze sie nalezy!!!pozdrawiam(-:

Gość katty@
Hej dziewczyny ! Pytanie do agi ...powaznie daja nutramigen tylko do 12mca ??? Bo ja tez ostro o to walczylam a moj maly ma teraz 8mcy no i moja lekarka powiedziala mi niedawno , ze mam zaczac wprowadzac jogurty i mleko bo to mleko jest bardzo drogie !!!! To chyba przypuszczam , ze bedzie problem jak maly bedzie starszy ! :/ Ktoras z Was wyzej pisala o kaszkach ... to tak jak Julka napisala , kaszki bobovity sa dobre npo jakblko czy banan . Na noc daje tez sinlac dosypuje do mleka rewelacja !! Maly przesypia dluzej :)) Dzis bylam wazyc malego i powiedzialam mojej HV , ze maly mial problem z kupka przez ostatnie 2 dni a Ona na to , ze kazde dziecko tak ma i ze to nie przez jedzenie ! :) Co niektorzy to tutaj sie w ogole nie znaja !! Szkoda gadac :) Co pomaga na kupke to zupka z burakow. Ja kupuje te gotowe juz zapakowane ... gotuje je z pietruszka , ziemniakiem i odrobina marchewki ( nie zawsze bo zatwardza) no i jest przepyszna ! Maly uwielbia a dzis juz zrobil 2 kupki i to bez zadnego wysilku i stekania :)) Pozdrawiam! :)

Gość katty@
A co do tych badan alergcznych to ja tez robilam w Polsce jak maly mial 6mcy z krwi. Wyszla alergia na mleko , jajko ( bialko i zoltko) i ziemniaka . Zaczelam od niedawna dawac ziemniaka i cos mu wyskakuje na twarzy ale nizebyt duzo wiec chyba to wina tego ziemniaka . A gdzie tutaj mozna robic te testy ??? Nie jestem z Londynu :) Ale prosze o jakies info czy to przez gp czy samemu trzeba szukac ?? Dzieki !

Gość zuzmag
Hej Katy, napisz proszę ile takie badanie z krwi kosztuje? I w jaki sposób krew pobierają, czy z rączki czy z nóżki? Odnośnie kaszek bobovity: czy na opakowaniu jest napisane że mogą zawierać śladowe ilości mleka??? Jeśli tak to czy waszym maluszkom nie szkodzą one? Bo zastanawiam się czy taka "śladowa ilość" może zaszkodzić.

hej dziewczyny,mam przed soba kaszki z Bobovity,te w zoltym opakowaniu i nigdzie nie jest napisane,ze zawieraja sladowe ilosci mleka,a wrecz przeciwnie,ze nie zawieraja mleka i glutenu i przeznaczone sa dla dzieci ze skaza bialkowa(-:skad Wy macie wiadomosci o sladowych ilosciach mleka???tu nic takiego nie ma!

wlasnie sprawdzilam strone bobovity i kaszki w zoltych opakowaniach sa bezmleczne(bez zadnych sladowych ilosci mleka)w prawym gornym rogu jest zawsze napisane-produkt bezmleczny,natomiast z linii niebieskiej i tej niby pomaranczowej sa z mlekiem albo z glutenem albo i z jednym i z drugim(-:

Gość zuzmag
W sklepie sprawdzałam opakowania i na jednym było napisane że może zawierać śladowe ilości mleka (na bez mlecznej), ale nie pamiętam co to była za kaszka, chyba innej firmy. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedzi, dziś wybieram się do sklepu i kupię kaszkę Bobovity :)

Gość katty@
Hej dziewczyny :) Tak w tych zoltych kaszkach nie ma mleka wcale . One nie szkoda :) Co do badania to sie nazywa panel zywieniowy na poszczegolne pokarmy ( tam jest lista) plus robilam Ige calkowite z czego ci wyjdzie tez czy jest ogolna alergia - za to w sumie placilam cos ok 240 zl ! Dosc drogie ale warto !! A krew pobierali z glowki :(( On mial 6mcy i niestety ciezko bylo znalezc jakas widoczna zylke na rece czy nozce :((

Gość zuzmag
Oj, troszkę drogo, ale wiem że na zdrowiu nie powinno się oszczędzać!!! Szkoda tylko że pobierali krew z główki, moja strasznie boi się szczepień (bardzo płacze) a co dopiero miałaby mieć krew pobieraną :( Chyba to trauma po szpitalna (jest wcześniakiem)- do dziś ma małe blizny po igłach (wenflonach), a miała ich dużo, na główce też :( Więc takie pobieranie krwi byłoby dla niej koszmarem- choć wiem że dużo by pomogło. Muszę to przemyśleć, ale dzięki za odpowiedź. Kupiłam kaszkę bobovita z malinami, tą żółtą którą mi poleciłyście, dziś po raz pierwszy jej użyję :)

Gość katty@
Wiem ! To byl dramat ! Ale ja nawet nie patrzylam na to bo dwie pielegniarki go trzymaly a inna mnie zagadala specjalnie ... tylko , ze serce mi pekalo jak slyszalam jego placz !! Pewnie na zdrowiu sie nie oszczedza pieniedzy :) A co tam u reszty dziewczyn ?? Julka jak tam Twoja mala ? A tak przy okazji mialam pytac .. skad takie imie dla niej Hulya ?:) Bardzo ladne :) pozdrawiam!