Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza-1234

Ciuszki dla noworodka - potrzebne prosze o pomoc

Polecane posty

Gość a co robia rodzice dziecka?
maja prace?gdzie mieszkaja?(sami,z rodzicami)czy tylko na pomoc ludzi licza? ja mam ubranka na zbyciu,ale wydam je tylko uczciwej,potzrebujacej osobie.sa to ubranka po moim synku,nowe z sieciowek typu hm,zara,smyk,next c&a.itp

Gość jabaabadu
ciuszki to 5% wyprawki!!! Tak na prawdę dziecku potrzebne są 5 pary bodów, 3 pajaców, kombinezon, czapeczki i skarpetki. W markecie koszt takiej wyprawki w 2 rozmiarach (na początek wystarczy) to koszt 200 zł!!! A teraz pomysl : wózek, fotelik, łóżeczko, materac, pościel, pieluchy, chusteczki, termometr, kocyki, laktator, tetra, kosmetyki dla dziecka, WYPRAWKA dla matki do szpitala - koszule do karmienia, staniki do karmienia, podkłady poporodowe, podkłady dla dziecka, butelki, smoczki... TEGO CI NIKT NIE PRZEKAŻE. niestety

Gość jabaabadu
1. ŁÓŻECZKO + MATERACYK DO ŁÓŻECZKA 2. POŚCIEL 3. POŚCIEL-POSZEWKI 4. PRZEŚCIERADŁA NA MATERACYK 5. CERATKI LUB PODKLADY GUMOWE POD PRZEŚCIERADŁO DO ŁÓŻECZKA 6. PRZEWIJAK NA ŁÓŻECZKO 7. WÓZEK 8. OSŁONA PRZECIWDESZCZOWA NA WÓZEK 9. FOTELIK SAMOCHODOWY 0-13KG 10.KOCYK lżejszy 11.KOCYK grubszy 12. BUTELKA np AVENT 13. WKŁADKI LAKTACJNE 14. BIUSTONOSZ DO KARMIENIA co najmniej 2 szt. 15. KOSZULA NOCNA DO KARMIENIA co najmniej 2szt 16. ROŻEK 17. PROSZEK DO PRANIA np. JELP, LOVELLA 19. PIELUCHY TETROWE z 10szt + PIELUCHY FLANELOWE ok 5szt 20. PIELUCHY JEDNORAZOWE najlepiej 1 paczka na początek żeby sprawdzić czy nie ma dziecko uczulenia. 21 CHUSTECZKI WILGOTNE 22. SUDOKREM LUB LINOMAG do pupy 23. WANIENKA 24. RĘCZNIKI - Z KAPTURKIEM - 2szt 25. TERMOMETR ELEKTRONICZNY 26 TERMOMETR żeby sprawdzić wodę w wanience (mój mąż po 2-3 kompaniach polegał na własnym łokciu) 27. MYDŁO np. bambino 28. NOŻYCZKI+OBCĄŻKI do obcinania małych paznokietków 29. frida do nosa 30.SZCZOTECZKA DO WŁOSÓW z miękkiego włosia 31. octenisept do pepuszka 32. laktator

jaa nie chciałam nikogo urazić :( rozumiem wasze sugestie i po nie kąt macie racie bo to my powinniśmy sie teraz martwic o to aby dziecko miało to co jest najważniejsze . Oczywiście jestem bardzo wdzięczna tym osobą co chcą mi pomóc bo na prawdę mają ogromne serce. Ja nie mam złych intencji, uwierzcie mi ;(

Gość jabaabadu
Iza zastanow sie nad tym, że ciuszki nie sa najwaznieszym elememtem wyprawki. tak na prawde wystarczy popytac wsrod rodzony i znajomych i NA PEWNO znajdzie sie ktos kto ma taka ilosc ciuszkow, ktora jest potrzebna!!! pomysl jak zorganizowac pozostala czesc wyprawki. Może komisy?

Gość skoro tyle osob
zadeklarowalo ci pomoc, to co jeszcze jeczysz o wiecej????? co moze maja ci podeslac wszystko to co bylo wymienione z czego sklada sie wyprawka?????????????? w pierwszej chwili ci chialam pomoc, ale po kilku postach doczytalam ze ciagle ci malo, dlatego rezygnuje. obawiam sie ze ci na handel potrzebne na allegro

Nastepna patologia :-O nie masz kasy i cie nie stac to nie wydajesz na swiat dziecka !!!

Gość w11.
równiez podejrzewam,ze chce pohandlować na all. ja juz nikomu nie wierze,matka Madzi skutecznie mnie sprowadziła na Ziemie :/

LUDZIE CO WY PISZECIE JAKI HANDEL !!! nawet by mi nic takiego do głowy nie przyszło ...

Gość w11.
Iza-1234 Tylko nie patologi !!!! i co sie rzucasz??? jestescie patologią, produkujecie dziecko ale juz nie myslicie o tym,czy bedzie je za co ubrac,wyżywic itp najlepiej skomlec tu na kafe o datki,a nóz widelec ktos sie da nabrac

oczywiwscie ze patoilogia :-O :-O zal mi tego dziecka, i wszystkich innyhc dzieci, ktore maja tak ograniczonych umyslowo rodzicow

A co może lepiej jest zrobić aborcje i zabić niewinne dziecko !? ja wolała bym nawet w biedzie je wychować ... I z wami czy bez was bede jej pomagać i nie bede robić z siebie kogoś wielkiego jak by teraz piszecie . Patologia to jest jak matka pije, ojciec bije swoje dzieci to jest patologia a ludzie tego nie widzą

JellyBelly ty jesteś taka genialna ,że tak piszesz ? dziecko jest od kąt się je pocznie.... po prostu tak sie stało i nic na to teraz nie można poradzić ... bembizmy robić wszystko aby miało co mu jest potrzebne

JellyBelly i nikt Ciebie nie prosił o opinie o mojej siostrze !!!! odwal się !

idealna na pewno nie jestem, ale przynajmniej nie zaliczam sie do patologii, ktora wydaje na swiat dzieci, ktorych nie potrafi utrzymac :-D :-D

Powinniście się wstydzić patologia???co ty kobieto wypisujesz???to że kogoś nie stac na markowe ciuchy drogie wózki itp. to nie znaczy że ktoś jest patologią poza tym w tych czasach większośc ludzi z marginesu jest z dobrze sytuowanych domów.Tam niektórzy są dopiero pojebani...alkoholicy , żony biją a te milczą bo wygodnie bo ma na kosmetyki i perfumy z wysokiej półki, albo jeszcze gorzej rozpieszczone dzieciaki którym sie w głowach przewraca od dobrobytu!!!! A moim zdaniem siostra autorki powinna byc dumna z niej że choć tak chce pomóc!!! Bo większość ludzi to ma ograniczone myślenie nie mój problem nie moja sprawa i tyle. Tylko że los zawsze może sie odwrócić i potem oni płaczą!!!

Aha i dodam jeszcze jedno mi nie ubędzie jak oddam ciuszki które i tak są nie potrzebne a mogę tym komus pomóc...mam czyste sumienie że zrobiłam dobry uczynek choćby nawet sie okazało że to ma iśc na handel(choć jakoś w to nie wierzę)

tak potrafię i nie uważam że jeżeli ktoś jest biedny i nie stać go na wyprawkę dla dziecka to zalicza się do patologii.

to po cholere piszesz o markowych ciuchach i drogich wozkach ? Nie bylo tutaj o tym w ogole mowy. Tylko o tym, ze jezeli nie potrafie ubrac i wyzywic dziecka, i musze zebrac w internecie o wyprawke, to nie powiekszam rodziny. Ale wy wolicie skazywac dziecko na biede, i uwazacie ze to normalne :-O

Po pierwsze nie "wy" Owszem wiadomo że każdy by chciał żeby dziecku niczego nie brakowało , ale niestety realia są inne i nie każdego na to stać sama jestem przed porodem i skompletowanie wyprawki kosztowało mnie ok 4 tys i ja pracuje i mąż nie klepalismy nigdy biedy a taki wydatek i tak nas bardzo obciążył. Więc wiem co to znaczy i jaki to jest koszt więc nie uważam że można to nazwać patologią!!!!Patologią jest dla mnie usuwanie ciąż , wyrzucanie dzieci do śmieci albo zabijanie po urodzeniu a nie prośba o pomoc!!!!!!

Jak Cie NIE STAC to nie zachodzisz w ciaze, prosta sprawa ! ANtykoncepcja jest dostepna i tania, wiec dla chcacego nic trudnego.

Widze że nie którzy są na zbyt ograniczeni żeby z nimi dyskutować ...pierwsze słyszę żeby potomstwo należało sie tylko zamożnym...a szczerze mówiąc to wolałabym być biednym a dobrym człowiekiem niż zamożnym a z takim rozumem jak ty!!! Żegnam