Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczesciara na zawsze

Jak planujecie zakupy spozywcze?

Polecane posty

johanson w moim przypadku się nie sprawdziła, do tej pory tak robiłam i zawsze coś kupiłam za dużo, wydawałam niepotrzebnie pieniądze, a żywność się psuła. Teraz postanowiłam robić zakupy co 4 dni. Zobaczę jak na tym wyjdę.

codzienne tracenie czasu na łażenie po spożywczaku jest racjonalne? chyba, że ktoś ma czasu jak lodu, ale to chyba tylko bezrobotni czas jest bezcenny i nie zamierzam tracić go CODZIENNIE na zakupy wystarczy, że raz na tydzień odpękam swoje 2 godziny i ew. w tygodniu 3 x po 5 minut w spozywczaku w bloku kupie pieczywo, albo M. kupi

Gość mieszczuchy na wsi
Ja kupuję codziennie-dziecko ma 7miesięcy,więc siedzę w domu i mam czasu jak lodu he he he:p Mamy budżet 1300zł na jedzenie,chemię i art. dla dziecka i starcza. Używam dla dziecka pampersów, mleko enfamil-więc drogie-a spokojnie nam starcza. Na śniadania kanapki, jajecznica, zupy mleczne itp. Obiady to głównie drugie dania. Kolacji nie jadamy-no ewentualnie jakiś deser owocowy.

ja już nic nie planuję w domu dwoje nastolatków i przykład z jednego dnia, kupiłam: chleb, mleko, chleb tostowy, jakąś wędlinę i ser (kupuję po 30 dag codziennie), pomidora, kiełbaski na ciepło, składniki na dwudaniowy obiad (na 2 dni) moje młode wszystko pożarły i jeszcze grzebią po szafkach wszystkie zupki chińskie zeżarte, dżemy, puszki z rybą, owoce: od wypakowania z reklamówki do momentu pożarcia - > 30 minut, nawet paczka kapustą kiszoną zachomikowana na "kiedyś tam" zniknęła - pewnie jak w pracy byłam :O buraczki be, ogórki w chili be - to jedyne, co nie jest popularne i apiat od nowa - i tak codziennie planowanie zakupów ma sens jak się żyje bez dzieci

czasem jak mam na coś smaka to kupuję daną rzecz ale przeważnie co sobotę robię ogólne zakupy zawsze kupuję jakies mięso, makarony, warzywa, owoce, zioła, wędliny, nabiał a później kombinuje co z tego

Gość sofieeee
mumi ale masz glodomorow w domu :D

Rhovannion przez to, że mało jesz - organizm jest na ciągłym głodzie i przez to Twój metabolizm zwalnia zacznij regularnie jesc to schudniesz

Gość kiwunia
Ja od nowego roku postanowiłam, że będę sporządzała tygodniowe menu i pod nie robię listę zakupów. Już tak trwam w tym prawie 1,5 miesiąca i powiem szczerze, że dużo mniej kasy wydaje. Za styczeń w taki sposób zaoszczędziłam 250 zł wydaje mi się, że to dużo. Przedtem wiele kupowałam od tak bo może się przyda, a później niestety szło do wywalenia. Duże zakupy według listy robię w sobotę, a w tygodniu tylko pieczywo i jakąś wędlinę to wiadomo na bieżąco. Natomiast jeśli chodzi o środki czystości to robię zapasy i przeważnie kupuję jak są promocję, no chyba, że akurat czegoś potrzebuję. Także ja osobiście zachęcam do sporządzania takiego menu tygodniowego, według mnie się opłaci i to bardzo, bo za 250 zł można już coś fajnego sobie kupić. Zobaczymy jak wyjdzie w lutym.

Gość ciekawe :)
ja robie duze zakupu raz w miesiącu: produkty typu kawa, herbata, ryż, chemia Szukam rzeczy z długą data ważności. To mnie kosztuje około 500 zł na 2 osoby. Wiem co kupić, wiem ile mi czego schodzi itp Na co dzień dokupuje pieczywo wędlinę i warzywa Plus jest taki ze nie trace czasu na czeste zakupy, mam dużo pomrozone i zawsze mam z czego zrobic obiad bez wychodzenia z domu

Miki Maus - jak mnie będzie stać, to zacznę jeść regularnie. Ale jem w ten sposób od 7 lat i nie przytyłam, a nawet zrzuciłam 20 kilo, więc nie jest tak źle.

Gość nicki 34
Hej:):). Ja nie mam jakiegoś specjalnego planu co będę jadłam przez wszystkie dni. Po prostu kuje warzywa, a do tego jakieś sphagetti, czy mięso i tak po prostu wychodzą fajne rzeczy:):) http://tesco.okazjum.pl/

Gość gość
kupuje co dzien rzeczy na obiad na dzien nastepny i sniadanie.po te artykuly ide tam gdzie jest taniej,cukier.itp kupuje wtedy jak wiem ze sie konczy,zapasow nie robie teraz z jedzenia bo wiem ze ile jest tyle sie zje.zycie uczy mnie caly czas oszczedania,jestem w domu wiec zakupy to dla mnie przyjemnosc.w sklepach duza roznica w cenach.dobrze sie orientuje gdzie jest roznica w cenie.np roznica w cenie miedzy auchan a carfur danego produktu,najwieksza roznica w cenach dotyczy aptek.lubie kupwac w biedronce.,lewiatanie.mila obsluga warzywa na rynku

Gość gość
ja kupuje rzeczy na 2-4 dni na obiad do przodu, chyba ze to ma byc jakies meiso to wtedy dzien wczesniej zeby swierze było planuje co zrobie obiad na jutro i pojutrze i robie na to zakupy

Gość gość
Ja zakupy robię zazwyczaj raz w tygodniu, jeśli idzie o mięso, to najwięcej takiego, które jest w promocji, potem porcjuję i zamrażam, oprócz tego kupuję też inne mięso, żebyśmy przez cały tydzień nie jedli udek z kurczaka :-). Potem , gdy mam już produkty w domu - układam jadłospis. Śniadań i kolacji to nie planuję jakoś specjalnie, ale zawsze coś się wymyśli, jakiś serek ze śmietanką, jajecznicę, parówki na ciepło itp. Zawsze w domu mam paczkę jajek, trochę dżemów, miód, konserwy mięsne, o mące i cukrze nie wspominając. Z warzyw mam mały zapas ziemniaków, cebuli. Ponadto przeciery pomidorowe itp. A chleb kupuję raz w tygodniu i zamrażam.

Gość gość
Potem wiem, co jeszcze ewentualnie trzeba dokupić i już.

Gość martaa9938
Ja bardzo chętnie korzystam z różnych promocji, programów lojalnościowych, aby dodatkowo na zakupach coś zyskać. Ostatnio trafiłam na aplikację Aviko Benefits, która pozwala na wymienianie paczek na nagrody. Instalujemy aplikację, kupujemy i rejestrujemy zakupy produktów Aviko, wymieniamy na punkty, a później na nagrody! Zasady proste, a korzyści świetne!