Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izaaaaaaaaaa

drgawki w czasie porodu

Polecane posty

Witajcie dziewczyny.Czy miałyscie podobnie jak ja,ze w czasie produ naturalnego mialyscie straszne drgawki,mi nogi latały po 30 cm do gory,polozna,ja i moj maz nie potrafilismy tego uspokoic,do konca tak drzalam nawet jak parlam juz.Wydaje mi sie ze chyba organizm tak reagowal na ten prog bolowy.

Gość liść kaurowy
ja tez tak miałam a potem było mi strasznie zimno

może dostałyscie oksytocynę na wywołanie skurczów, bo to ona powoduje drgawki i uczucie zimna, ja tak miałam po ksytocynie, co mi położna powiedziała, ze to efekt tego hormonu

Ja miałam tak po 2 porodzie, cała drżałam i było mi zimno. Dziewczyna z sali po cesarce jak ją przywieźli to też drżała i chyba ją 2 kocami przykryli bo tak jej zimno było. Ja nic nie dostałam z leków. Widocznie tak organizm reaguje na stres.

Gość mama sama w domu...
ja też tak miałam i było mi zimno

Gość ja tak miałam ale przy CC
!!! aż pytałam lekarzy co się ze mną dzieje, bo byłam tym przerażona, to usłyszałam, że to z nerwów/emocji nie mogłam opanować tego dygotania, straszne to było:O

Gość a skąd wiesz że sami?
mi podczas porodu było tylko zimno, a co do drgania nóg to miałam tak 10 lat temu :P jak zdawalam egzamin na prawko

Gość liść kaurowy
ja nie dostałam oxy ani niczego innego powiedziano mi ze to z nerwów, stresu w dodatku potem strasznie zaczeły mi dretwiec dłonie. powykrecało mi palce jak by mnie jakis paraliz albo skurcz złapał. piguła powiedziałą mi ze to z powodu nagłego spadku wapnia... (chyba dobrze zapamietałam ze to o wapń chodziło)

Gość xlnder
tez mialam cc ipamiętam ze az ma rzucalo jak mnie rzewozili na sale. okropnie tam skakalam. a pamiętam ze usta mi dygotaly jakbym byla na wielkim mrozie.

Ja tez cala dygotalam przez ostatnie godziny porodu. Zimno mi nie bylo, dostalam 2 zastrzyki z oksytocyna wczesniej, ale nie wiem czy to od tego. Wydawalo mi sie ze to z wyczerpania i napiecia.

Gość Ania9
Hej dziewczyny, ja też trzęsłam się jak osika w czasie porodu, nie umialam nad tym zapanować. Ale wydawało mi się, że to ze strachu, często tak mam ,że jak się czegoś bardzo boję, to zaczynam się trząść (np. egazmin na prawko itd.)

Gość gość
Hehe. Tez tak miałam i to przy każdym porodzie :) za trzecim i ostatnim razem mąż mówi do położnej ze zaraz sie zacznie i by nawet nie myslala mnie uspokajać

Gość gość
Ja tez cala drzalam, ale to bylo juz po kilku godzinach skurczow, a moj organizm tak na zmeczenie reaguje, drzy mi cale cialo. Zimno mi wogole nie bylo, mimo ze mialam oksytocyne podlaczona. Wrecz przeciwnie, nawet jak wyszlam z wanny-tej na porodowce, to mialam lekko mokre wlosy z tylu i ogolnid gylam lekko mokra to mialam uczucie komfortu termicznego. Dopiero gdy polezalam chwile po znieczuleniu pp, bo moj porod skonczyl sie cc to drzenie odpuscilo:-)