Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weselniczka2012

Menu weselne - proszę oceńcie

Polecane posty

Gość weselniczka2012

wielkimi krokami zbliza nam sie termin wyboru menu weselnego i chcialabym wiedziec co myslicie o takim zestawie Zupy: - zur z jajkiem i biala kielbasa - rosl z domowymi kluseczkami z piertuszka Dania gorace: - sakiewki schabowe z serem blue cheese w sosie ziolowym - roladki drobiowe z serem, papryka i szpinakiem w sosie wlasnym - pieczony filet z lososia w sosie cytrynowo-koperkowym - potrawka z dziczyzny w sosie z lesnych grzybow - strogonoff z wolowiny w aromacie papryki Dodatki: - ziemniaki tluczone - zasmazane kopytka - ryz - ziemniaki pieczone - prazona kasza gryczana Warzywa: - warzywa gotowane na parze - zestaw 4 salatek - zielona i zolta fasolka z zasmazana buleczka 3 salatki: - meksykanska z czerwona fasola, kolorowa papryka, bekonem, kukurydza - tradycyjna satalka jarzynowa - salatka z tunczykiem, serem, natka pietruszki, kukurydza i zielonym groszkiem - salatka z kurczakiem, ananasem, kukurydza, serem i orzechami Zimna plyta: - tradycyjna galaretka wolowa - sakiewki z szynki z musem chrzanowym - polmisek ryb dekorowany warzywami gotowanymi na parze - wybor serow dekorowanych winogronami - wybor sledzi w 4 smakach - wybor domowych wedlin oraz pasztetow - szynka parmenska z melonem i serem plesniowym - nadziewane lodeczki z papryki lub awokado - papryczki w aromatycznej oliwie z oliwek z dodatkiem ziol nadziewane serem kozim Ciasta: - tiramisu - miodownik - sernik polski z rodzynkami - biszkopt z masa kokosowa posypany prazonymi wiorkami kokosowymi (czyli, ze takie ciasto jak rafaello) do tego bedzie jeszcze tort i po obiedzie deser lodowy z owocami. co myslicie?

mi się podooba. jest dużo róznych mięs i schab i drób dziczyzna ryby. Dodatki też rózne ziemniaki ryż, sery itp. Sałatki mogą byc tylko czy jest któras bez majonezu? zimna płyta fajna. Jedyniie co to zamieniłabym ten żurek na jakiś krem np krem borowikowy z grzankami. Ogólnie fajne menu

mnie też się podoba :) tylko ten żurek jakoś nie pasuje mi na obiad weselny, wolałabym np flaki. Żurek jest poprawinowy ;) albo ewentualnie na koniec wesela, kiedy nie ma poprawin. Ogólnie menu pyszne :) Jak dobrze, że już 15 prawie i zaraz pędzę do domu, bo od tych pyszności głodna się zrobiłam ;)

Gość stara mężatka
mi też sie podoba,odrzuciłabym jednak z ciast tiramisu,ewentualnie żurek zamieniłabym na mus pieczarkowy z groszkiem ptysiowym lub brokułowy

Gość weselniczka2012
dziekuje bardzo za pochwaly :) milo slyszec i mam nadzieje, ze tym samym goscia tez bedzie smakowac :) no wlasnie jesli chodiz o zurek to mamy watpliwosci czy nie zamienic go na krem borowikowy z cwiartkami grzybow i do tego sa albo kluseczki albo groszek ptysiowy. takze tutaj widac musimy pomyslec. meksykanska salatka jest bez majonezu ale ma lekki sos w stylu vinegretu. ale majonezu tam nie ma. zastanaiam sie tylko czy nie zamienic tej jarzynowej na cos innego albo tej z kurczakiem i ananasem na cos innego. jak myslicie? jeszcze nie wiem co z tymi nozkami wolowymi i rybami. bo ryby tez sa w galarecie wiec zastanawam sie czy nie za duzo tej galarety? stara mezatka czemu wyrzucilabys tiramisu? nam wydawalo sie, ze wiekszosc ludzi je lubi dlatego umiescilismy w menu

Gość weselniczka2012
moze jeszcze jakies opinie?

Mi sie podoba, tylko wiem z tzw "pierwszej ręki" że zasmażane ziemniaki i zasmażane kopytka bardzo często są robione z pozostałości z tego co w restauracji nie zeszło w poprzednich dniach :o więc wolałabym zwykłe kluski i frytki.

Gość weselniczka2012
my frytek akurat stanowczo nie chcemy. zawsze mnie denerwowaly na weselach i kojarzyly sie z fast foodami. tym samym juz dawno zapowiedzialam, ze czego jak czego ale frytek u mnie nie bedzie. a co do tych kopytek to ta restauracja jest bardzo dobra i nie sadze zeby w weekend robili koptyka z poniedzialkowych czy wtorkowych ziemniakow. jak nawet zrobia z wczorajszych to kurde, u mnie w domu tez sie ziemniaki na kopytka gotuje zazwyczaj dzien wczesniej :P

Gość Super, ale jedno zmień
nie miodownik, tylko jabłecznik. Mdłe ciasta to nie jest najlepszy pomysł, a miodownik będzie zawsze mdły. No i tiramisu może warto zastąpić np. kawałkami dobrego piernika? Bo tiramisu smakuje super, ale suche ciasto, np. ten piernik w małej ilości też by się przydało. Oczywiście piernik może być przełożony marmoladą. Reszta dobrana idealnie, goście będą na 100 procent zadowoleni.

Gość weselniczka2012
up

Gość taka jeddnna
Super menu. Oczywiście zastąp żurek inną zupą, ale z tym piernikiem to ktoś przesadził. Nie zmieniaj ciast! Są naprawdę fajne i wykwintne.