Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochunio

Aborcja to zabijanie człowieka!!!! Sądzicie że to nie prawda??

Polecane posty

Gość znowu jakieś brednie
- mam prawo decydować bo jest w moim brzuchu a bez niego nie ma szansy przeżyć. Więc to jednak nie odrębna istota jak na razie. - gdyby matka przerwała ciążę to by mnie nie było więc ani by mi nie było żal, ani nic z tych rzeczy , bo nie miałabym świadomości istnienia - po trzecie uwielbiam takich mądrali którzy wszystkie rozumy pozjadali tylko pytanie brzmi jakby się sami zachowali w sytuacji gdy lekarz by powiedział że albo aborcja albo urodzisz dziecko które będzie jak roślinka i będziesz całe życie musiała przy nim być i na krok nie odstepować , czyli zero własnego życia i czegokolwiek - i jest jeszcze wiele argumentów kończąc na tym że każdy czlowiek ma własne sumienie i sam powinien o sobie decydować. Narka

Gość Jej mamusia też twierdziła
że to tylko płód, zlepek komórek, że to co robi to nie zabójstwo, ale teraz musi być zdziwiona widząc córkę jako człowieka! na zawsze tego człowieka okaleczyła bo nie udało jej się ZABIĆ! http://ekai.pl/wydarzenia/wideo/x22631/przezyla-aborcje/

Gość b.e.a.t.a
Kobieta powinna miec prawo decydowac o swoim ciele. Takze wtedy, gdy jest w ciazy. Poniewaz to na kobiety spada ogromna odpowiedzialnosc donoszenia ciazy, porodu i opieki nad niemowleciem, powinna miec prawo tej ciazy nie chcec. Zreszta problem aborcji byl od zawsze, jest i bedzie niewazne czy sie to komus podoba czy nie. Tak samo jak porzucanie noworodkow. Bo nie da sie zmusic kobiety do milosci do dziecka, kiedy ona tego dziecka nie chce. Gdybym miala wybierac, czy chce byc porzucona przez matke na smietniku zaraz po urodzeniu, albo wychowywana bez milosci i zaniedbywana emocjonalnie, wolalabym wcale sie nie urodzic - mniejszy bol, mniejsze zlo

Gość który to już topik autorko?
Skoro płód to odrębna osoba, to mam następujące pytania: 1) Czy odmowa przyjmowania leków na podtrzymanie zagrożonej ciąży przez kobietę ciężarną powinna być uznana za narażenie małoletniego na utratę zdrowia i życia lub za niedopełnienie opieki nad małoletnim? Czy przyjęcie przez kobietę w ciąży leków, które mogą uszkodzić płód lub wywołać poronienie powinno zostać uznane za narażenie życia lub zdrowia małoletniego? 2) Czy spożycie alkoholu w ciąży powinno zostać uznane za rozpijanie małoletniego? 3) Czy badania prenatalne płodu powinny być finansowane z ubezpieczenia matki, czy do ubezpieczenia należałoby zgłosić płód? Przecież to płód podlega badaniom i o jego zdrowie tu chodzi. 4) Czy kobiecie ciężarnej powinny przysługiwać świadczenia na rzecz płodu (np. dodatek rodzinny, alimenty)? 5) Czy w przypadku nieudanej próby samobójczej kobiety w ciąży, powinna ona odpowiadać za próbę zabójstwa? Być może to co napisałam jest absurdalne, ale uważam, ze powinniśmy być konsekwentni.

Gość Najbardziej chorym
argumentem jest " to mój brzuch i mogę robić co chce, dziecko ode mnie jest zależne i nie jest w stanie beze mnie przeżyć" Otóż co jak rodzi się wcześniak? przeżywa w inkubatorze, nie jest w stanie przeżyć sam, czy można go wyjąć z inkubatora i ZABIĆ? Wg Was psychopatki można, morderczynie dokonujące aborcji powinny gnić w pierdlu..Zdrowy człowiek nigdy takiej zbrodni nie popełni!

Gość Najbardziej chorym
Beata o swoim ciele owszem, ale dziecko w jej brzuchu nie jest jej ciałem , tylko odrębnym człowiekiem! który wyobraź sobie czuje ból, w pierwszych tygodniach kształtują się wszystkie organy a potem tylko rosną, w 1 trymestrze bije serce, zatrzymanie tego serca? jak nazwiesz? rozerwanie dziecka- wcześniaka na strzępy jak nazwiesz?

" nie jest w stanie przeżyć sam" Ale jest w stanie przeżyć poza organizmem kobiety, więc z definicji jest samodzielnym organizmem.

Gość kikikikiki6666666666u
i jeszcze jedno, uznaje aborcję w wypadku chorób nieuleczalnych tak jak pisałam oraz w tedy gdy dziecko pochodzi w gwałtu. jako osoba, kobieta, matka nie umiała bym nosić w sobie takiego dziecka jak i jego wychować. w wypadku gdy dziecko jest zdrowe, rodzice o niechcą to wolała bym je oddać lub zostawić w szpitalu no ale nie będę decydowała za życie innych

Gość Jej mamusia twierdziła
że to tylko płód, zlepek komórek, że to co robi to nie zabójstwo, ale teraz musi być zdziwiona widząc córkę jako człowieka! na zawsze tego człowieka okaleczyła bo nie udało jej się ZABIĆ! http://ekai.pl/wydarzenia/wideo/x22631/przezy la-aborcje/ Tak uważam, że jej matka powinna być skazana za próbę zabójstwa i doprowadzenie do stałego uszczerbku na zdrowiu!!!

Gość Czubaszkowa zabiła
nie z gwałtu ani nie chore i o takich świruskach mówimy...Aborcja z powodu choroby i z powodu gwałtu jest w naszym kraju legalna..

Gość uno_dos_tres
co za hipokryzja !!! jedno morderstwo dopuszczalne , inne nie...

Gość hsgshgsg
co to za durne przykłady?! nikt nie popiera aborcji w 7 m-cu ciązy, ale jak uważasz, że kilkutygodniowy zarodek jest zdolny do przeżycia, to trzeba było bardziej uważać na lekcjach biologii..

Gość b.e.a.t.a
"Wg Was psychopatki można, morderczynie dokonujące aborcji powinny gnić w pierdlu..Zdrowy człowiek nigdy takiej zbrodni nie popełni!" Proponuje zamiast krucjaty antyaborcyjnej obrac sobie jakis inny cel w zyciu. Ten za bardzo ci podnosi cisnienie :S

Gość ssssssssssssssssssssssssykkkkk
NIE MA CZEGOŚ (KOGOŚ) TAKIEGO JAK BÓG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZy ktoś go widział kiedykolwiek????????????? Czy jak by był to pozwoliłby na umieranie niewinnych dzieci????????? Jest tylko natura a człowiek pochodzi od małpy!!!!!!! Człowiek istota, która samodzielnie myśli i funkcjonuje.......więc płód nie jest czlowiekiem do momentu opuszczenia macicy!!!!!!!! KURDE!!!!

Gość b.e.a.t.a
"„Owa ochrona, prawo do życia, nie obejmuje 40 tysięcy dzieci poniżej 5 roku życia, które codziennie umierają na naszej planecie z powodu głodu, odwodnienia, chorób i zaniedbania, mimo iż potrafilibyśmy temu zapobiec" [ 19 ]. Papierkiem lakmusowym szczerości deklaracji „rycerzy życia" jest to z jaką częstotliwością pochylają się nad dziećmi z rynsztoka, dworcowymi narkomanami i całą rzeszą bezczelnych kloszardów, gdyż można przypuszczać, iż owe bezbronne dziecięta szczęśliwie „wybronione" przez „rycerzy" od „klinicznego zamordyzmu", częściej niż normalnie będą musiały zasilać właśnie te grupy społeczne." A tu reszta artykulu, moze komus zechce sie poczytac np w przerwie miedzy ogladaniem zdjec usunietych 7miesiecznych plodow :S http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,2644/k,3

Gość jak to nikt nie popiera
przecież piszecie jasno, że płód to nie człowiek/! A Ty myślisz, że każda tak usuwa na samym początku jak jeszcze serce nie bije?? marzenie ściętej głowy!

Obrońcy życia, jesteście tam potrzebni! http://konflikty.wp.pl/kat,1020229,title,Zmarlo-18-noworodkow-sytuacja-staje-sie-dramatyczna,wid,14236978,wiadomosc.html

nie rozumiem tych którzy są za aborcją ...przecież to jest zabijanie niewinnego dziecka i dziwi mnie to że jest tyle kobiet które są za aborcją ...skoro jesteście takie odpowiedzialne tak jak się uważacie że wolicie usunąć DZIECKO BO JASNO SOBIE TO TRZEBA POWIEDZIEĆ ŻE MÓWIMY TU O DZIECIACH a nie tak jak wy sobie to tłumaczycie że zlepki komórek wnioskuję z waszych wypowiedzi że odpowiedzialnością nazywacie morderstwo...potraficie tylko wszystko wyjaśniać nauką a nie wiarą bo większość która z was się tu wypowiada to widzę że nie wierzy w BOGA...więc nie dziwie się że nie postrzegacie aborcji jako zabójstwa ...i jak czytam te wasze wypowiedzi to jak uważacie się za takie mądre osoby to aż żal mi was na prawdę...sama jestem matką i dziwię się wam kobiety :(życie nie jest proste nie jesteśmy stworzeni żeby wszystko przychodziło nam łatwo i beztrosko w życiu a wy pisząc że gdyby dziecko okazało się chore to byście dokonali aborcji bo tak na prawdę to chcielibyście pozbyć się tej ciężkiej odpowiedzialności nad wychowaniem chorego dziecka ...wiec wniosek taki że uciekacie od odpowiedzialności a przecież niby za takie odpowiedzialne się uważacie... do bggfgbf...Gdyby nie Bóg w którego nie wierzysz to nie byłoby cię dzisiaj na świecie i to ty nie miałbyś(aś)czym tu teraz dyskutować... CZŁOWIEK NIE MOŻE , NIE MA TAKIEGO PRAWA ŻEBY ODBIERAĆ ŻYCIE ...więc śmieszą mnie wasze wypowiedzi że to matki mają prawo odbierać życie własnym dzieciom... Jesteście niby takie mądre a nie zauważyłyście że autorem topiku jest mężczyzną i wiecie co wam powiem to już mężczyżni mają więcej rozumu bo wiedzą że aborcja to zabójstwo dziecka a wy kobiety twierdzicie inaczej... Wy matki które powinnyście kochać swoje dzieci czy to zdrowe czy to chore....a wy jesteście za tym żeby je zabijać i popieracie to... Sugerujecie się prawem a nie wiarą ..prawem które wymyślili i ustalili ludzie... do "znowu jakieś brednie"piszesz że masz prawo decydować bo dziecko jest w twoim brzuchu a bez twojego brzucha nie jest w stanie przeżyć ...przeżyć to ono nie jest w stanie z powodu twojej głupoty i takiego właśnie myślenia a po drugie to jak powiesz o niemowlaku gdybyś zabiła już narodzone dziecko a byłoby ono niemowlakiem to bylo by to takie samo zabójstwo dziecka jak tego w łonie matki a niemowlę tez nie potrafiło by przeżyć gdybyś go nie nakarmiła bo samo nie jest w stanie tego zrobić wiec tez mówimy tu o nie odrębnej tu istocie jak na razie....

Gość dfgrfbgs
mimi kolejny nawiedzony katol smutne :( jak mozna w XXI wieku wierzyc ze bog nas stworzyl??????? a co do aborcji to niech kazdy robi jak ujwaza za stoswne. ja uwazam ze dobrze ze jest taka mozliwosc i koniec w temacie

co do tego iż twierdzicie że to nie dzieci zabija się podczas aborcji a tylko zlepki komórek to w takim razie nie powinno być żadnych kar za zabójstwo człowieka narodzonego dlatego że naukowo człowiek to też zlepek komórek ....po prostu wasze argumenty są śmieszne do sssssssssssssssssssssssssssssssssssykkk...ty opuściłes macicę a człowiekiem widzę że nadal nie jesteś skoro wypisujesz takie rzeczy

bóg nie ma nic wspólnego ze stworzeniem kogokolwiek..........Poza tym jak patologia zachodzi w trzecią czwartą, piątą i kolejną ciążę to nie bóg te dzieci mui wykarmiać wychowywać itp.......tylko......no właśnie nie ma KTO!!!!!!!!!

Cały ten bog i kościól mają takie dzieci głęboko w d...............

do dfgrfbgs...piszesz że jak można wierzyć w Boga w dwudziestym pierwszym wieku a ja się pytam jak można wierzyć w dwudziestym pierwszym wieku że człowiek pochodzi od małpy..

Jak znam życie to pewnie jeszcze wierzysz, że samolot w smoleńsku zestrzelili rosjanie buahahahahahahah...............

Gość dfgrfbgs
nie nie zestrzelili po prostu zrobili sztuczna mgle a reszta poszla jak po masle :D

ssssssssssssssssykkkkkkkkkkkkkkk...twoja głupota mnie po prostu rozbawia:):):):)

aaaaaaaaaa no tak zapomniałam....:)

podnosze i mam nadzieję że ktoś normalny się wypowie